Hos Mommer

13. februar 2014

Så er sølvbryllupsrejsen bestilt

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:39
Tags: ,

Vi har sølvbryllup i år, og meget længe har vi talt om bare at ‘forsvinde’ den dag.
Sidste år blev jeg 60, i år har vi sølvbryllup og til næste år bliver John 70. Tre potentielle større fester tre år i træk … det har vi faktisk slet ikke lyst til.
Jeg havde ellers netop fået ideer til nogle alternative planer for sølvbrylluppet, men John lagde ikke skjul på, at han ikke var udelt begejstret for dem, så jeg droppede planerne igen. Sølvbryllupsfejringsmetoden skal man helst være enige om – det ville være en anelse uheldigt, hvis det i stedet endte med en sølvbryllupsskilsmisse …  
clip_image002De var nu ellers gode, de ideer … Winking smile 

Men hvad så?
Når vi nu har besluttet, at vi ikke vil markere det for andre end os selv, er vi nødt til at eksilere os langt væk – og huske at fortælle det til alle, så ikke vi forårsager spildte æresportskræfter.
Der var flere steder i spil; bl.a. Mallorca, hvor John har været flere gange, inden vi mødte hinanden og han har gennem årene ofte talt om at vise mig øen. Det er endnu ikke blevet til noget, og det bliver det heller ikke denne gang, for på et tidspunkt kom vi i tanke om, at vi vist efterhånden har hørt en hel del gange, at Amalfikysten skulle være en af de smukkeste i verden.
Jeg rendte rundt på nettet i aftes for at se, hvad der var af muligheder, og i dag blev beslutningen truffet: Kulturrejsers “Amalfi á la carte”.
Vi skal se Capri, Ravello, Pompeji og Vesuv. Vi skal sejle langs kysten og vi skal spise en gourmetmiddag på en fiskerestaurant.
Vi skal i den grad på vores anden bryllupsrejse.

Der vil være gratis Wi-Fi i receptionen. Da jeg spurgte, hvorfor der så ikke var det på værelserne, kom dette forbløffende svar: Så er der ingen rengøring! Rigtig mange kvinder i Syditalien tror, at disse stråler fra et trådløst internet er livsfarlige og nægter pure at være i nærheden af dem. Det er svært nok at få dem til at gøre rent i lobbyområdet. At de samme Wi-Fi-forskrækkede kvinder taler i mobiltelefon den halve dag, tænker de ikke lige over …
Helt ærligt … men det hjælper ikke spor, at jeg brokker mig. Der findes hoteller med Wi-Fi på værelserne hos andre bureauer, så det kan altså lade sig gøre, men hvad nytter det, når det så absolut var denne tur, der tiltrak os mest? Man kan (desværre) ikke få alt.

clip_image005

Hotellet er derfor ikke den udsøgte luksus, vi ellers så småt er begyndt at gøre os selv afhængige af, men igen: Man må prioritere, og da jeg satser kraftigt på ikke at være så kemotræt, som jeg var i Berlin, skal vi forhåbentlig ikke opholde os ret meget på værelset, men bare sove der og måske lige kunne holde ud at sidde ude og nyde Napolibugtens solnedgange fra den vestvendte terrasse, som vi fik med i købet for en beskeden ekstrabetaling.
Jeg håber ikke, der er alt for varmt i midten af september – men jeg glæder mig uanset hvad! Man kan vel altid dyppe tæerne lidt i Middelhavet.

35 kommentarer

 1. Yes det lyder som en dejlig rejse! Godt I kunne blive enige om det perfekte rejsemål.

  Kommentar af Stegemüller — 13. februar 2014 @ 19:13

  • Det var ikke så svært 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. februar 2014 @ 19:28

 2. Tillykke med det forestående, og når det skal være, er la bella Italia ikke den værste destination 😉 Skulle I på nogen måde få tid og mulighed, må I ikke snyde jer selv for nationalmuseet i Napoli (http://cir.campania.beniculturali.it/museoarcheologiconazionale/). Pompeji og Herculaneum er store oplevelser, men creme de la creme, af det man har fundet, er på museet. Især kunstskattene fra Papyrusvillaen i Pompeji er fantastiske. Nogle af mine billeder her: http://sitestory.dk/rejser/napoli2009/billeder_pompeii_herculaneum.htm. Buon viaggio!

  Kommentar af Eric — 13. februar 2014 @ 19:20

  • Du skulle godkendes denne gang, fordi du har mere end et link i kommentaren … men tak for dem 🙂
   Jeg var ret sikker på, at du nok ville kunne godkende rejsemålet.
   Vi har ingen tid i Napoli; det er direkte transfer fra og til lufthavnen, så jeg må nøjes med at nyde dine billeder – men vi har faktisk ikke spor imod at se the real thing – altså selve byen frem for dens kunstskatte.

   Kommentar af Ellen — 13. februar 2014 @ 19:34

 3. Italien og Amalfi -kysten lyder ikke specielt dårligt. Selvfølgelig skal I da have udsigt til solnedgang over bugten. 🙂 og så må du jo leve uden wi-fi på værelset.

  Kommentar af Inge — 13. februar 2014 @ 19:25

  • Det bliver jeg jo nødt til, og jeg tror på, det bliver en god ferie i smukke omgivelser 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. februar 2014 @ 19:29

 4. Hvor lyder det godt. Skønt rejsemål, I har valgt. Det øverst billede ser så idyllisk og romantisk ud. Der gad jeg godt sidde både til morgenmad og en solnedgangsdrink 😉 I har god tid til også at nyde forventningens glæde. Det bliver da så fedt!

  Kommentar af betty — 13. februar 2014 @ 20:00

  • Jeg kunne også sagtens se os sidde ved det bord 🙂
   Det bliver nemlig fedt, og jeg elsker at have lang tid til at glæde mig i.

   Kommentar af Ellen — 13. februar 2014 @ 21:42

 5. Det ser bare helt vidunderligt ud – skidt da med wi fi. og tænk bare på den vidunderlige italienske mad – jeg misunder Jer på den gode måde.
  Kh Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 13. februar 2014 @ 20:00

  • Jeg kan nu godt lide at kunne læse mine mails hver dag, og så er det rart at kunne være ‘på’ på værelset.
   Men det forhindrede os jo ikke at vælge netop den tur og det hotel, og jeg er sikker på, at det bllver rigtig godt … vi elsker også italiensk mad!

   Kommentar af Ellen — 13. februar 2014 @ 21:44

 6. Hvad med de andre ideer – er de hemmelige?

  Kommentar af Rasmine — 13. februar 2014 @ 21:26

  • Ja, officielt, men når vi ses igen, må du gerne få det at vide 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. februar 2014 @ 21:45

 7. Puha … alle de beslutninger 😉
  Er sikker på, at det bliver alletiders ferie, selvom det rammer en af mine rejse-huller 🙂

  Kommentar af perteilmann — 13. februar 2014 @ 22:28

  • Så må I da til Amalfi – jeg er sikker på, at man kan gå helt fotoamok dernede 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2014 @ 7:50

  • Selvom jeg er jyde, hedder det nu: “et af mine rejse-huller” 😉
   og fotoamok kan vist komme på tale mange steder 🙂

   Kommentar af perteilmann — 14. februar 2014 @ 8:16

   • Hehe, jeg tænkte godt nok, at nu er du meget jysk og siger “en” om alt 🙂

    Kommentar af Ellen — 14. februar 2014 @ 8:47

 8. Det lyder fantastisk! Og på sådan en bryllupsrejse nummer to SKAL I jo heller ikke sidde og surfe på nettet, men bruge tiden på hinanden, så skidt med den manglende wi-fi på værelset, ikke? 😉

  Kommentar af fiberfryd — 14. februar 2014 @ 1:57

  • Næh … vi skal selvfølgelig ikke, men vi bruger (også) nettet meget som lokalguide – lige pludselig er der noget, vi gerne vil vide lidt mere om 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2014 @ 7:54

 9. Det lyder som en dejlig rejse, det er en god måde at fejre sølvbryllup på ;-D

  Kommentar af Rejen — 14. februar 2014 @ 7:00

  • Det blev vi også enige om, at det må være 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2014 @ 7:54

 10. Det var i det midtsjællandske, der skulle være diamantbryllup, med krone, så den unge journalist, med lilla ble om hovedet, var sendt ud. ” Har du så aldrig tænkt på skilsmisse?” fik spiren spurgt bruden i en stille stund. “Skilsmisse, nej, Vor Herre bevares! Meen, et lille giftmord måske nok.”
  Så hellere Amalfi, ikk’? Men der skulle også være kønt. Og der er rigeligt at se på.Går det for meget ud over Ischia, skulle de have en god kur på Capri.
  Privat kunne jeg godt fortsætte nordpå til Anzio-Nettuno, hvor min farbror tog del i landgangen i 1944.

  Kommentar af AagePK — 14. februar 2014 @ 9:00

  • Haha – den er global, den vits … jeg hørte den med en engelsk kendis, som adspurgt om det samme, svarede: “Divorce? Never! Murder? Often!”
   Men ja, så hellere Amalfi – og selvfølgelig skal du se Anzio, hvis du har landgangsfamilie. Charlottes farfar var med ved Omaha Beach og var en af de yderst få overlevende, så den har vi naturligvis også set. Farfar overlevede som sagt. Det håber jeg også, at farbror gjorde.

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2014 @ 14:52

   • Jeg havde en fantastisk ferie hos farbror i London i ’64; men en stump shrapnell sad i hovedet på ham, og i ’69 cuttede den en blodåre. Alt, hvad jeg lærte om london, sidder fast den dag i dag.

    Kommentar af AagePK — 14. februar 2014 @ 21:43

    • Det må have været en fantastisk ferie 🙂

     Kommentar af Ellen — 14. februar 2014 @ 21:50

 11. Nøj, det bliver dejligt 🙂 Nu vil jeg også på sølvbryllupsrejse! Jeg kan godt se, at det er ærgerligt, hvis den manglende wi-fi vil forhindre dig i at blogge undervejs i ferien, men på den anden side, så slipper vi andre måske for at dø af misundelse. Nu kan vi nøjes med at blive lysegrønne 😉

  Kommentar af Fruen i Midten — 14. februar 2014 @ 10:21

  • Det forstår jeg så udmærket, at du vil – kan I ikke tage den lidt på forskud? Når hvalpen er blevet renlig? Så passer Donnaen den da sikkert gerne i en uges tid, mens I fornyr parforholdet …
   Man kan vel altid skrive en kladde på værelset og så fyre det ud i cyberspace fra receptionen 😉

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2014 @ 14:56

 12. Billederne er da lige til at falde i svime over. Hvis virkeligheden er lige så betagende, kan turen da kun blive fantastisk. En perfekt måde at fejre sølvbryllup på efter min mening.

  Kommentar af bedstesblog — 14. februar 2014 @ 10:47

  • Det skulle den være, virkeligheden. Vi glæder os i hvert fald meget allerede.

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2014 @ 14:57

 13. Nå, så bliver det jeres tur! Det bliver dejligt med tosomhed, udsigt og lækker mad.
  Skønt, at det allerede er bestilt, så det bare er at tage af sted, når tidens fylde bliver moden!
  Vi valgte den traditionelle fejring, men havde ikke regnet med alt morgenhalløjet. Der havde vi dog gjort regning uden vores tøser, der havde “hacket” vores e-mail-adresser og planlagt en fantastisk sølvbryllupsmorgen, hvor vi sov fra 2 x gennemspilning og ditto syngning af alle morgensange, før jeg i det fjerne hørte nogen, der sang, og vi stod med søvn i øjnene i havedøren.
  Men hvis I ikke er der, så bliver det jo svært at synge jer op 🙂

  Kommentar af conny — 16. februar 2014 @ 23:07

  • I må dæleme have et godt sovehjerte begge to 😀
   Vi er ikke rigtig til de store fester og slet ikke til æresporte og den slags, så vi var helt enige om, at der skulle ske ‘noget andet’ – mange traditioner er udmærkede, men ikke alle, synes vi … vores ‘brudevals’ var Wedding Today med Hepstars.
   Man skal have gode lunger, hvis vi skal kunne høre det syd for Rom 😉

   Kommentar af Ellen — 17. februar 2014 @ 10:07

   • Uh, Hepstars! De var gode!

    Kommentar af conny — 18. februar 2014 @ 9:28

 14. Det lyder da som en super spændende sølvbryllups rejse. Det kan være vi mødes….vi skal på Krydstogt og rejsen rammer også Amalfi området, Pompeii mv. Sjovt med Wifif historien, men en del hoteller har faktisk kun gratis Wi-Fi i fælles områderne, på værelserne skal man betale? Besynderligt, ikk? Da jeg var på studierejse med en gruppe 2gere i Berlin for år tilbage, boede vi på et Holiday inn (deres discount udgave Express inn) og her skulle vi betale for Wi-Fi på værelset medens den i receptionsområdet var gratis?

  Kommentar af Havehyrden — 17. februar 2014 @ 9:02

  • Det kunne da være lidt pudsigt, hvis vi lige rendte ind i hinanden, men mon ikke chancerne er ret små?
   Underligt nok kræver rigtig mange hoteller betaling for wifi på værelserne; således også det dyre hotel vi boede på i Berlin. 9 Euro pr.døgn – så er det altså også betalt. Alligevel betalte jeg, for jeg vil selvfølgelig hellere sidde i fred og ro på værelset.

   Kommentar af Ellen — 17. februar 2014 @ 10:11

 15. Det lyder som den ultimativt bedste måde at fejre dagen og hinanden på. Det lyder som en virkelig spændende rejse – allesammen steder, jeg virkelig gerne ville se også. Især Pompei som jeg har læst et hav af bøger om – men det er jo ikke det samme som at stå der selv.

  Wifi kan man sagtens leve uden på en ferie 🙂 Jeg synes faktisk det er skønt at kunne være heeeelt væk og med rigtig god samvittighed!

  Kommentar af Nille — 21. februar 2014 @ 13:59

  • Jeg tror det bliver både en god, afslappende og alligevel oplevelsesrig tur. Pompeji bliver spændende. Vi har set Roms gamle havneby, Ostia. Man blev simpelthen sat 2000 år tilbage i tiden, så snart man var der.
   Njahh – jeg kan altså bedst lide at være online – også på ferier 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. februar 2014 @ 15:51


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.