Hos Mommer

23. januar 2014

En tur til hovedstaden

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:46
Tags: ,

Grimme taskerJeg kommer så sjældent til vort lands hovedstad, at jeg ingen problemer har med at føle mig som den provinspige, jeg rent faktisk er, når jeg endelig er i København, selv om Rådhuspladsen kun ligger 35 km fra mit hjem. Det er lige før, jeg går med store øjne og halvåben mund af bar’ benovelse over alt det nye, der er sket/opstået siden sidst jeg var der, hvilket næsten altid er meget lang tid siden.

Jeg er muligvis benovet, men ikke nødvendigvis begejstret … se blot disse rædsler af et par tasker. Især den til venstre er da grim. Eller hvad?
Man kunne også få en hundehovedtaske (bulldog), hvis man er mere til det, men den var om muligt endnu grimmere.

På trods af den bidende kulde, var det på visse punkter som at bevæge sig rundt på et marked i middelhavsområdet: Ét sted blev jeg forsøgt shanghajet af et Greenpeace-medlem “Må jeg lige tage to minutter af din tid?” “Nej, helst ikke!”
200 meter længere fremme var det en fra Amnesty International “Må jeg lige låne dig et øjeblik?” “Næh, helst ikke!”
Længere fremme igen var det dagbladet Politiken, der var ude med snøren.
Cafe de PicassoEndelig var der alle de levende plakatholdere, der hundefrysende stod og prøvede at lokke os ned af diverse sidegader til – for det meste – restauranter.
Hende fra Amnesty International havde fået bid, da jeg gik den samme vej tilbage igen. Hun stod og var ved at overrække en midaldrende mand en underskrevet kopi af et eller andet; formentlig bevis på et nyt medlemskab, og jeg hørte lige i forbifarten følgende: “Tak. Og nu får du altså lige en krammer, for det har altså været SÅ dejligt at snakke med dig!” Med en svag læspen lidt á la Lone Hertz i Sommer i Tyrol.

Klokken 12:50 trådte jeg ind ad døren til Café de Picasso på Kultorvet, hvor Rasmine og jeg havde sat hinanden stævne til en frokost. Efter Rasmines forslag – jeg kender ikke rigtig de gode steder, men det gør hun.
Det var godt. Rigtig godt. Et nysseligt sted med et stort menukort – og meget velsmagende mad. Her tror jeg, jeg skal invitere John med engang. Hvis den ellers eksisterer, når vi er i byen næste gang …

Cafe de Picasso (4)Cafe de Picasso (5)

Jeg valgte en gratineret gedeost på ristet brød og med salatbund, hvortil Rasmine bare kommenterede, at “nåja, du kan jo godt lide salat”.
Nogle vil heraf konkludere, at det kan hun ikke.
Det er fuldstændig rigtigt konkluderet, så hun tog en tapas-frokost. Det er ikke fiskeøjne, man kan se, men øjne lignede det godt nok.
Vi sluttede en rigtig hyggelig og særdeles ordrig eftermiddag af med kaffe/te og kage på Café Norden. Det var, for mit vedkommende, et stykke jordbærtærte, der kunne have mættet en middelstor landsby, hvorfor jeg derfor nærmest skulle trilles hen til stationen, og jeg måtte beklage over for John, da jeg kom hjem: “Hvis du skal have aftensmad, bliver det en rugbrødsmad for dit vedkommende. Jeg skal ikke have noget!”

Final countdown

Et af mine sidste indtryk fra dagens kjøwenhawnertur var ovenstående portal, som var at finde på Rådhuspladsen.
“Vi glæder os”. Er det ikke at stramme den lidt?

36 kommentarer

 1. Jeg vil egentlig ikke kommentere dagens indlæg. Jeg føler mig også som en provinspige, og her trives jeg bedst. Min første tanke, da jeg i dag læste din blog, var, at du da er en helt særlig gæv kvinde: så mange interesser som du undersøger og følger grundigt op på, så meget liv og en fantastisk energi. Flot, synes jeg! Jeg tager hatten af og nyder at læse din blog.
  Jeg bemærker, at du sætter folk i stævne – jeg troede, du ville skrive sætte folk stævne. 😉 I er vel overflødigt og noget, det har sneget sig ind, tror jeg.

  Kommentar af Annette — 23. januar 2014 @ 19:08

  • Åh, det er lige før, frostvinden føles som en lun forårsvind, når man får en så varm kommentar 🙂
   Tak for dine søde ord.
   Du har aldeles ret: Det ‘i’ skal ikke være der, og nu er det væk! Tak. Igen 😉

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2014 @ 19:42

 2. Lyder rart med en tur til staden og en god frokost. Jeg får helt lyst til en forlænget weekend i Kjøvenhavn, men der må godt være lidt lunere end nu …

  Kommentar af Eric — 23. januar 2014 @ 19:12

  • Jeg ville også vente med at tage den tur, til mildere vinde blæser, hvis jeg kom helt fra Ålborg 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2014 @ 19:43

 3. Dejligt at du kommer rundt og oplever lidt, jeg venter med København til det bliver lidt lunere. Og et forsinket tillykke med Aubrey, ja lige pludselig er man også oldemor, men heldigvis for det ;-D

  Kommentar af Rejen — 23. januar 2014 @ 19:25

  • Det er også en del bedre, når det er lunere, men nu skulle det være.
   Det vil være et stort privilegie, hvis vi når at blive oldemødre, Annemarie … visse ting bliver sat lidt i relief, når man har prøvet det, vi har!

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2014 @ 19:45

 4. Jo det er at stramme den en del, du og jeg er nok ikke de eneste der er ret ligeglade med at TDC glæder sig til MGP.. 🙂

  Kommentar af Inge — 23. januar 2014 @ 19:34

  • Det var også min første tanke 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2014 @ 19:45

 5. Det lyder som en rigtig hyggelig frokost. Jeg kan godt forstå du føler dig som provinspige! Jeg har lidt af den samme fornemmelse, men da jeg jo er vokset op i København/Frederiksberg har jeg også en viden om de åndehuller og de gode kræfter ie den lille storstad København.

  EU-song-contest – vi glæder os? Hmmm, både og. Men jo, jeg synes “Emmilie” gjorde et godt indtryk med den sang, der vandt sidste år. Det var fantastisk at se så ungt et menneske “levere” så flot på en scene foran både udepublikummer og senere hjemme.

  Kommentar af Donald — 23. januar 2014 @ 21:21

  • Det er altid godt at kende sin by 🙂
   Den unge dame gjorde det rigtig godt sidste år, og jeg under hende gerne sejren, men allerede nu er det hele ved at blive skruet op på et for mig aldedes hysterisk plan 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 9:04

 6. Jeg skal da love for, der er nogen, der har fået reklameplads!!
  Sikke en hyggelig eftermiddag I har haft. 😉

  Kommentar af betty — 23. januar 2014 @ 21:49

  • Det må man sige!
   Ja, det var rigtig hyggeligt.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 9:04

 7. Skriver lige nogle navne ned til når manden og jeg skal på storbyweekend til april.
  Forhåbentlig fryser de der mobiltastende skiltebærefolk ikke så meget tilden tid.
  Jeg ved ikke helt om det kan lykkes for os at undgå TDC-portalen, men vi kan da gøre et forsøg. Den er godt nok ikke ret charmerende!
  Vi blev kuppet til at se MGP sidste år. Blev inviteret på middag hos nogle inkarnerede fans af den slags – og nænner selvfølgelig ikke at hævne os i år. Det var vistnok lidt hævn, fordi jeg slæbte konen med til Johnny Madsen-koncert året før. 🙂
  Vi deler absolut ikke musiksmag, men har det sjovt sammen alligevel.

  Kommentar af Den Gamle Krage aka Ellen — 23. januar 2014 @ 21:57

  • Denne kommentar røg af uforståelige årsager i spamfiltret. Jeg svarer nedenfor på den, der gik lige igennem 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 9:05

 8. Man kan finde en attitude, som nærmest får godtfolk til at undgå at tilbyde en noget, men min søn synes at jeg så virker uhøflig, men det må de så tage med 🙂 Det lyder godt med sådan en bytur, jeg håber at jeg snart kan se København igen.

  Kommentar af Lene — 23. januar 2014 @ 22:02

  • Den attitude kan jeg åbenbart ikke finde 😉 Men bare de tager et nej for et nej, er det også i orden.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 9:06

 9. Jeg skriver lige nogle adresser ned. Godt at have nogle ideer til vores kommende Kbh-weekend til april.
  MGP, hm.. Vi blev “kuppet” til at se det sidste år, af nogle venner med en ganske anden musiksmag end vores. De luskede sig til at invitere os den aften, uden at advare om aftenens TV-program. Vistnok en slags hævn, fordi jeg sommeren forinden fik lokket dem med til at høre Johnny Madsen på Vorbasse Marked.
  Vi er søde mennesker, så vi inviterer dem ikke til at se 3D-Titanic på vores fine nye hjemmebiograf om præcis 101 dag (eller lidt færre dage end det). Det gør vi en anden aften.

  Kommentar af Den Gamle Krage aka Ellen — 23. januar 2014 @ 22:14

  • Café de Picasso er bestemt et besøg værd!
   Hehe, hævnen er altid sød – den kunne I da godt køre lidt i en sløjfe, ser det ud til 😉

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 9:07

 10. Jeg undrer mig over, at du tilsyneladende har benyttet dig af offentlig transport, da jeg mindes din harcelering over prisen på samme til Kbh., hvor du sammenlignede med udgiften ved at bruge privat bil, men måske har du regnet på det siden (inkl. parkeringsafgift og hvor det er muligt at parkere)? 😜, men det er måske “krudt” til et kommende indlæg!
  Mvh. Kristine
  PS: I kunne overveje at købe et ti-turs-klippekort og hvis I ikke når at bruge det inden dets udløb, så kan I få de resterende klip refunderet, da der foregår mange spændende ting i Kbh.

  Kommentar af Kristine — 23. januar 2014 @ 22:59

  • Vi behøver skam ikke at overveje det – vi har altid haft klippekort; ikke mindst fordi det er nemmere ikke at skulle have fat i en billet hver gang.
   Det vil sige, at en tur til Kbh. og hjem igen koster 94 kroner for én og dermed 188 kroner for to, hvilket kan gøres langt billigere i bil, også når man regner med 20 kroner i timen for parkering. Det går næsten lige op for én person, så jeg holder fast i det, jeg hele tiden har sagt vedr. økonomien i det, men det er stort set umuligt at finde en parkeringsplads inde i København, så det er af praktiske og ikke økonomiske årsager, jeg tager toget derind.
   At tage offentlige transportmidler kan IKKE betale sig, hvis man skal to eller flere afsted. Det gælder både lokalt, regionalt og landsdækkende.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 9:21

   • Fuldstændig den samme beregning gør sig gældende her fra det midterste, mørke Jylland.
    Prisen for én person offentligt rimer stort set på prisen for kørsel i egen bil – og når men som jeg ofte pendler imellem (i hvert fald) Vangede og Frederiksberg er det ulige MEGET mere bekvemt i eget køretøj. Er man bare to er bilen langt det billigste (med mindre man kender de nøjagtige rejsetider ud og hjem 2 mdr i forvejen og kan bestille orange billet).
    Priserne for offentlig transport burde (efter min mening) ligge, så balancen først ‘tippede’ ved tre eller flere personer i bilen.

    Kommentar af Den Gamle Krage aka Ellen — 24. januar 2014 @ 19:54

    • Ja. Og det er nemlig meget ærgerligt, for jeg holder faktisk meget af at køre i tog, men man føler sig en anelse til grin, når man så endelig gør det. Det er en ond cirkel for banerne. Hvis man kunne forestille sig, at de satte prisen drastisk ned, ville de nok få mange flere kunder, men hvem skal betale i overgangsperiooden?

     Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 20:58

 11. Gade-propadandiser er noget en vis herre har skabt i sin vrede men jeg vil sige at du tilsyneladende er mere diplomatisk i dine afvisninger end jeg normalt er. De får en chance, jeg ignorerer dem og viser dem det tydeligt.. og prøver de alligevel får de småflabede svar.

  Nedtællingsdimsen til eurovision – er bare for meget… suk. Tror der er mindst lige så mange der flygter ud af byen som turister der vælter ind…

  Kommentar af overleveren — 24. januar 2014 @ 6:06

  • Mener du, at de IKKE får en chance? Ellers forstår jeg det vist ikke helt 🙂
   Jeg bliver spurgt høfligt, derfor får de et høfligt afslag. Hvis de så tager et nej for et nej, er det i orden med mig. Det samme princip kører jeg over for phonere.
   Det bliver blæst mere end en anelse for stort op, det MGP, hvis du spørger mig.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 9:23

   • det er naturligvis det jeg mener 🙂

    Kommentar af overleveren — 24. januar 2014 @ 9:26

    • Thought so 😉

     Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 9:28

 12. Stakkels John; først skal han undvære dig,og så bliver han snydt for aftensmad 😉 Jeg tror faktisk slet ikke, du er i målgruppen for de tasker, men jeg kunne godt komme i tanke om nogen, der ville synes de var ret smarte. Måske skal det der ‘vi’ ikke opfattes helt så altfavnende, som du opfatter det. Det er bare chefen for TDC og marketingafdelingen, der glæder sig. Mon ikke de almindelige københavnere forsvinder ud af byen lige så hurtigt, som turisterne strømmer ind til afholdelsen af MGP?

  Kommentar af Fruen i Midten — 24. januar 2014 @ 8:43

  • Det er hans tunge lod her i livet 😉
   Næh, det er nok det med målgruppen, men jeg så på den anden side nogle ‘damer’ på min alder eller ældre, der på ingen måde så ud til at have accepteret, at de havde rundet de 30 for mindst en generation siden 😀
   Du har måske ret i, at det kun er TDC, det gælder for, men skilter de så ikke lidt for voldsomt med det? Jeg ville også flygte fra Kbh. hvis jeg havde mulighed for det!

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 9:27

 13. Sikken kjøwenhawnertur 🙂 Både til øjnene og til maven.
  Jeg regner da med, at jeg skal se Melodigrandprixet til den tid – men jeg behøver altså ikke blive mindet om det med sådan en grimmernik af en portal fra TDC.

  Kommentar af conny — 24. januar 2014 @ 9:44

  • Man må jo have noget ud af det, når man endelig kommer til byen 🙂
   Nej, vel? Den er lige overdrevet nok, synes vi!

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 10:00

 14. Tænk, jeg synes taskerne ser skønne ud. Faktisk sådan lidt kitchede ting som man kan finde i England og som jeg elsker 🙂

  Kommentar af Pollyanna — 24. januar 2014 @ 10:18

  • Hehe, smag og behag er heldigvis forskellig 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 10:32

   • Faktisk vil jeg gerne gå så vidt at spørge, i hvilken butik du har set taskerne, da jeg nok skal en tur til Kbh i næste uge 🙂

    Kommentar af Pollyanna — 24. januar 2014 @ 12:21

    • Den hedder Esthers Klædeskab; adresse Købmagergade 53 🙂

     Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 13:44

 15. Jeg synes også, at det lyder, som om I har haft en hyggelig dag, og hatten af for dig og din energi ! Vi er af og til I Kbhvn., men som regel kun for at besøge familien, så vi kender alt til parkeringsbesvær. Grimme (og sjove) tasker og grim reklame for MGP. Helt enig .
  God fredag!

  Kommentar af Nonna — 24. januar 2014 @ 11:58

  • Tak Nonna, men det kræver da ikke så meget energi at tage toget til København og spise frokost og kage 🙂
   Fint, at du er enig med mig, men som vi kan se på Pollyannas kommentar herover, er det ikke alle, der er det … men sådan skal det også være.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2014 @ 13:46


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.