Hos Mommer

15. januar 2014

Den årlige begivenhed. En af dem.

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:42
Tags: , , ,

P1000045

En af de årligt tilbagevendende begivenheder for mit vedkommende er generalforsamlingen i vinklubben.
Jeg var lidt spændt på, om jeg ville kunne deltage, da tilmeldingsfristen var inden jeg blev opereret, men jeg tænkte, at jeg hellere må melde mig til og måske være nødt til at melde afbud end risikere at være udelukket fra det gode selskab, hvis det skulle vise sig, at jeg udmærket var i stand til at deltage.
Generalforsamlingen er nemlig uden ledsager, så jeg skulle være i stand til selv at transportere mig til Hørsholm (læs: køre bil), hvilket jeg på forhånd nok ikke havde regnet med at kunne en uge efter operationen.
Men det kunne jeg! Og som i november ville jeg komme et par timer før, så jeg også denne gang kunne nå at sludre med gamle kolleger.
Jeg ankom klokken 14, så jeg havde 2½ time.
Alt for kort tid! Der var, ganske som sidst, alt for mange, jeg ikke nåede at få hilst på.

Selve generalforsamlingen var hurtigt overstået; med de formaliteter, der endnu engang hører sig til. Den eminente bestyrelse blev genvalgt. Nogle af bestyrelsesmedlemmerne har siddet der i samfulde 23 år, klubben har eksisteret, og alle gør efter alle medlemmers mening et ualmindelig godt stykke arbejde. For 25 kroner om måneden (plus tilskud fra personaleforeningen og en meget lav betaling pr. arrangement) får vi en masse sjove/interessante/spændende/hyggelige/lærerige oplevelser.
P1000049Generalforsamlingen sluttede som altid med, at der blev udloddet vine fra årets arrangementer. Mit navn blev hevet op af hatten tilstrækkelig tidligt til, at jeg kunne lægge min klamme hånd på den vin, jeg på P1000048forhånd havde udset mig, hvis jeg skulle være heldig nok: nemlig denne fyrige italiener.
Oj, hvor jeg glæder mig til at nyde den til en eller anden speciel lejlighed. Den er suveræn.

Hyggearrangementet, efter at det formelle var overstået, var smagning af vine fra Baskerlandet; dertil naturligvis spansk mad med lækre tapas til forret – jeg behøvede næsten ikke mere – der var som sædvanlig rigeligt med mad.
Riojavine … mig, som ellers ikke er særlig vild med vinene fra det distrikt, hovedsageligt fordi jeg synes, at tempranillodruen er for krydret i smagen, måtte kapitulere og indrømme, at de alle seks var gode. Meget gode. En enkelt var superb, så den bestilte jeg seks flasker af. Min bonkammerat Mette var af samme mening både før og efter smagningen …

Reklamer

31 kommentarer

 1. Herligt, at du så kort tid efter operationen er i form til både at køre bil og gå til generalforsamling/vinsmagning! Jeg har sagt det før – nu siger jeg det igen – du er en sej kvinde 🙂

  Kommentar af bedstesblog — 15. januar 2014 @ 16:45

  • Jeg skrev nu ikke indlægget for at blive skamrost, men det skal da ikke forhindre mig i at labbe dine ord i mig med stor glæde 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2014 @ 18:42

 2. Hvordan kunne du køre bagefter 😉

  Kommentar af Lene — 15. januar 2014 @ 17:03

  • Gennem alle disse mange år med vinsmagninger, har jeg nøjedes med stort set kun at smage og ikke drikke vinene. Jeg indtog med garanti ikke mere end 1½ glas over 3½ time 🙂
   Alternativet har været ikke at kunne deltage, fordi offentlige transportmidler om aftenen mellem mit gamle arbejde og hjem reelt er ikke-eksisterende.

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2014 @ 18:46

 3. Det lyder vel nok hyggeligt. Dejligt, du kunne deltage.

  Kommentar af betty — 15. januar 2014 @ 18:57

  • Det er altid hyggeligt – jeg ville have været ked af at skulle have meldt fra 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2014 @ 19:30

 4. Godt gået Ellen.. 🙂 det lyder også som et arrengement der SKAL vælges, hvis det overhovedet er muligt.

  Kommentar af IngeInge — 15. januar 2014 @ 19:14

  • Absolut … og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2014 @ 19:31

 5. Dejligt at du kunne køre selv så kort tid efter operationen, det er virkelig godt gået – og skønt at du også vandt en superb vin. Jeg ønsker jer velbekomme.

  Kommentar af Stegemüller — 15. januar 2014 @ 19:49

  • Det var skønt – begge dele 🙂 – tak!

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2014 @ 21:03

 6. Ih, jeg har også været på arbejde i dag – i Dr Byen.
  Hvor er det godt at høre, at du kunne køre selv, det er trods alt en lang strækning, så du kunne deltage i det strålende arrangement.

  Kommentar af Kisser — 15. januar 2014 @ 20:07

  • Jeg håber du havde en lige så god oplevelse som jeg havde 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2014 @ 21:04

 7. Den der tallerken ligner nogle af de ting, min datters svigermor Maria Jesus Mendaña havde med til brylluppet, uhm, der ser lækkert ud. Og mht Rioja: vin er jo lokalt bundet op på den mad, der serveres, ikk’? Så derfor har jeg altid nydt Rioja til spansk krydret mad, ligesom prins Henriks vin smager utroligt godt til cassoulet’ter og anden kraftig mad fra Cahors-kanten.
  Har du forøvrigt set, at blandt Kjær og Sommerfeldts champagner og mousserende vine findes både en Aubry og en Anna? Jeg ville notere det til konfirmationen.

  Kommentar af AagePK — 15. januar 2014 @ 20:09

  • Det var SÅ lækkert!
   Du har jo helt ret, men de første to rødvine smagte vi, inden vi begyndte at spise, og det var den allerførste, jeg i den grad faldt for – til min egen store overraskelse. Den blev selvfølgelig ikke dårligere af, at der kom mad på, så at sige.
   Ej, hvor sjovt! Hvordan pokker skal jeg lige huske det om føje år? Bortset fra, at de nok ikke skal konfirmeres, men så skal der nok holdes en 18-fødselsdag, kunne jeg forestille mig … men det er 10 år, jeg skal huske det i! Kan du ikke sende mig en mail til den tid? 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2014 @ 21:08

   • Du gør lige som jeg ville gøre: køber nogle flasker af hver og gemmer, efter at have talt med en sommelier om opbevaring. Til datterens bryllup havde vi en flaske Madeira 1986 til datteren og en 1980 til Enrique, og de blev nydt til den af moderen hjemmebagte kramsekage.
    Jeg har da også en 1975 portvin til guldbrylluppet, ikk’? Og til datterens konfirmation en dobbelt-magnum, Chateau la Croix de Breuil 1986, de holder bedst i store flasker.

    Kommentar af AagePK — 16. januar 2014 @ 0:33

    • Altså: vi havde, konfirmationen er længe overstået! 🙂

     Kommentar af AagePK — 16. januar 2014 @ 0:34

     • Jeg nåede lige at tænke, at hun da må have været en meget ung brud 😉
      Desværre har vi ikke mulighed for at opbevare vin under optimale forhold 😦

      Kommentar af Ellen — 16. januar 2014 @ 7:49

      • Bunden af klædeskabet i soveværelset eller gæsteværelset er godt nok i de fleste tilfælde, bare spørg en sommelier.

       Kommentar af AagePK — 16. januar 2014 @ 9:15

       • Der er godt nok en nogenlunde ens temperatur året rundt, mørkt er der selvfølgelig også … og det koster ikke at spørge. Det ville bare være superærgerligt, hvis de var gået fløjten, for jeg så godt, hvad den Aubey kostede!

        Kommentar af Ellen — 16. januar 2014 @ 11:09

       • http://vininformation.dk/vinopbevaring Hvis du så vil være lidt mere sikker, kan du jo hos vinhandleren få en flamingo-emballage, der passer til flasken. Den er normalt til transport, men vil da også være fin til langtidsopbevaring. Ellers må du til vi9.dk, de opbevarer vin i gamle bunkers i Kbh.!

        Kommentar af AagePK — 16. januar 2014 @ 14:36

        • Det er fint, men hvis ikke forhandleren vil give mig noget, der ligner en garanti på, at skidtet er drikkeligt om 11 år, så dropper jeg det igen 🙂

         Kommentar af Ellen — 16. januar 2014 @ 18:13

 8. MUMS det lyder godt og jeg er fristet til at give mine medbloggere ret – du er en sej kvinde med mod på livet!. Jeg tror også, at du er den person, der siger at dit glas er halvt fyldt og ikke at det er halvt tomt (hvis man kan sige det på den måde).
  Kh Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 15. januar 2014 @ 21:10

  • Det var sødt sagt … men jeg er såmænd ikke den fødte optimist; tværtimod er jeg lidt af en ‘bekymrer’ – ikke på egne, men på andres vegne.
   Alt dette kræftpjat har dog fået mig til at se tilværelsen i et andet lys, og jeg besluttede med det samme, jeg fik diagnosen, at jeg ville få mest muligt ud af livet (uanset hvor lang tid jeg måtte have tilbage af det) og at jeg IKKE ville blive en klynker eller sortseer og dermed en pest for mine omgivelser. Eller mig selv 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2014 @ 21:16

 9. Det ER godt klaret at kunne deltage i vinsmagning m.v. i egen bil så hurtigt efter operationen. Det er at opfatte som ros, ikke skamros, hverken i ny eller gammel betydning. Det lyder som en ualmindelig pragtvin fra Gardasøen du har fået fingre i. Hvad skal ledsage den? Hvis champagnerne nævnt herover købes nu (hvis de altså er holdbare nok) går det vel med at huske dem. Sjov ide er det så sandelig.

  Kommentar af Jørgen — 15. januar 2014 @ 21:20

  • Okay, så vil jeg glad takke for rosen – både fra dig og andre 🙂
   Jeg ved ikke, hvad vinen skal drikkes til – udover, at det med største sandsynlighed bliver noget italiensk, da jeg i er lige så begejstret for for det italienske køkken som for de italienske vine.
   Jeg ved ikke meget om champagner og derfor heller ikke, om de kan holde i 10-11 år, men det har man jo lov at spørge Kjær & Sommerfeldt om – for ja: det er en rigtig sjov ide.

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2014 @ 21:26

 10. He he, du er altså ikke nem at slå af pinden! Bliver du aldrig træt?

  Kommentar af Fruen i Midten — 16. januar 2014 @ 10:34

  • Okkejo, Frue – mit søvnbehov er steget med et par timer siden før kræftdiagnosen. Men mentalt er jeg nok svær at køre i sænk 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. januar 2014 @ 11:10

   • Det mentale er jeg med på 😉 Det var også det rent fysiske, jeg tænkte på. Alene narkosen, synes jeg, giver behov for en ekstra morfar i en periode. Sådan har både jeg og Gemalen (som er i væsentlig bedre form end jeg) i hvert fald haft det, når vi har været under kniven med dit og dat.

    Kommentar af Fruen i Midten — 16. januar 2014 @ 11:25

    • Det forstår jeg godt, jeg har bare ikke været yderligere træt efter narkosen/operationen, men det skyldes sikkert, at overliggeren var placeret højt i forvejen og jeg er/var kanontræt pga. kemoen. Især den sidste omgang med Taxoteren trak en del tænder ud 🙂

     Kommentar af Ellen — 16. januar 2014 @ 11:40

 11. Maden ser ganske dejlig ud, og det lyder også til, at vinen var aldeles passende.
  Det må være hyggeligt at komme tilbage og blive lidt opdateret på kollegernes gøren og laden. Og når du er med i vinklubben, kan det nok bedre blive ved, end hvis du bare “kom forbi”.

  Kommentar af conny — 16. januar 2014 @ 16:01

  • Det var godt altsammen.
   Det er helt rigtigt: det bliver meget nemmere at holde det sociale element ved lige, for jeg ville ellers nok ikke ‘lige komme forbi’ Hørsholm 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. januar 2014 @ 18:14


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.