Hos Mommer

25. december 2013

Rutsjebane, racerbane, bøger, billeder og meget mere

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:55
Tags: , ,

Jeg havde ønsket mig opdaterede billeder af børnene, da dem på vores væg derhjemme er fem år gamle, og på trods af, at vi tager hundredevis af billeder af ungerne, er der ingen, der er egnede til at hænge på en væg. Da jeg nævnte det for Charlotte, sagde hun, at de meget passende lige var blevet fotograferet i skolen, men da hun så resultatet, ville hun hverken eje eller have dem, endsige forære dem væk, så dårlige var de.
Der var derfor kun én vej: Afsted til den professionelle fotograf, som de kender og som er virkelig god til at få børn til at opføre sig naturligt.

Julegave 2013Julegave 2013 (1)

Vi fik to billeder, der er overført til kanvas, men på en måde, jeg ikke har set før, hvor et spejlvendt billede fortsætter rundt om rammen. Det ser lidt underligt ud her, men når man har billederne i 3D i virkeligheden, er det en rigtig god effekt.
Og jo, jeg må gerne gengive dem her, for de købte copyrigten af fotografen, så det er C&T, der bestemmer over dem.
Aubrey fik, efter eget udsagn, sit livs bedste julegave af sin mormor og morfar: en elektrisk racerbane. Det sagde han allerede, det søde barn, da han havde hevet papiret af, uden selvfølgelig overhovedet at have prøvet den endnu.

P1040340P1040333

Der blev racet hele formiddagen og til lidt efter frokosten, men det blev pakket sammen, inden William, fire år, kom ved tretiden, for Aubrey havde ikke tillid til hans evne til ikke at få ødelagt noget. Rutsjebanen, som man brugte lidt tid i aftes på at samle, fik lov at blive stående.
Det var Aubie og Tim, der startede på at samle den, men de gik død i det, hvorpå Charlotte tog over – hun er rigtig god til den slags ting, hvilket Aubie også fortalte hende: “You are really, really good at these engineering things, mummy.” Tim kiggede på skrømt fortørnet på drengen og sagde: “What about me then?”
Aubie kiggede på ham et stykke tid og sagde så: “You are very good at canoeing, daddy.”

P1040330P1040336P1040338

Bøger, bøger, bøger. Anna fik fire; C&T fik mange bøger … den eneste, der ikke fik bøger, var John. Miniordbogen fik Anna! Bogen om engelsk grammatik fik jeg – og jeg blev meget glad for den, hvis nogen skulle finde på at få ondt af mig af den grund.

AW3V3146c

Ellers laver vi så lidt som muligt, men hygger på forskellig vis – nogle snakker igennem fordi det er længe siden, de har set hinanden, andre spiller kort, andre igen leger med nyerhvervet legetøj, og endelig er der en far og en søn, der ser Starwars, fordi Aubie fik den i julegave.
Komfuret laver slowfood sådan næsten helt af sig selv, når man først har ordnet alle ingredienserne til maden og puttet dem i gryden, så det er nem mad i aften.

18 kommentarer

 1. Det ligner en god og givende jul.
  Rigtig gode billeder af dem begge, smart med den effekt. 🙂

  Kommentar af IngeInge — 25. december 2013 @ 19:16

  • Masser af gaver, men sådan er det, når der er børn til stede.
   Det ser kanongodt ud, men det kan I se ved selvsyn engang 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. december 2013 @ 20:34

 2. En herlig jul. Og så flott ed bøker!!!!
  Morsom effekt på bildet.
  Ha en herlig fortsettelse 🙂

  Kommentar af Mormor — 25. december 2013 @ 20:23

  • Ja, det er en god effekt 🙂
   Tak, vi fortsætter efter bedste evne …

   Kommentar af Ellen — 25. december 2013 @ 20:35

 3. Man skal, såvidt muligt, være positiv, når det gælder børn:” Aubie havde stor tillid til Williams evne til at redesigne en racerbane til noget andet”. De der dobbelte negationer kan virke lidt tunge i denne søde juletid, ikk’?
  Kunne John ikke få “Hvor er Holger?”, og så kunne han og Aubie tegne briller på Holger og vise Tim bagefter? 😉

  Kommentar af AagePK — 25. december 2013 @ 23:44

  • “Tillid er godt, kontrol er bedre” – den må din kone kende fra den farmaceutiske verden 😉

   Kommentar af Ellen — 26. december 2013 @ 8:39

   • Jeg kender den skam også fra historien, Lenin f.eks. Men hvis du sammenholder din tekst med min, står der nøjagtigt det samme. Vi skolelærere fik bare for år tilbage at vide, at vi i bedømmelsen af eleverne skulle være mere positive. Derfor:” Carina har en kreativ tilgang til stavning”, “Jens lader sig ikke dupere af fastgroede opfattelser af reglerne for addition.” Så William ødelægger ikke, han redesigner, ok? Og det har Aubie stor tillid til, at William nok skal leve op til, såvidt jeg har forstået. 😉
    “Find Holger” hedder “Where is Wally” oprindeligt, og jeg kommer i tanke om, at han jo allerede har briller. Google på “Find Holger”, så kommer nogle billeder op, som du måske vil kunne nikke genkendende til, he-he!

    Kommentar af AagePK — 26. december 2013 @ 8:55

    • Jojo, jeg ved godt, der menes det samme – jeg er bare glad for, at jeg ikke er pædagog(isk) og gerne må kalde en spade for en spade 😉
     Og vi har faktisk tidligere talt om, at Tim kan minde om Holger (især da han (Tim) havde lidt mere hår) – ungerne kender godt Wally, eller Waldo, som han hed i USA, hvor han blev forbudt en del steder. “A handful of people say that the otherwise-innocent images contain “inappropriate and seditious hidden imagery” including topless sunbathers, gay lovers, characters holding up the rocker hand sign (or, as they call it- the “hail Satan”), and a medley of other hysterical claims …”
     Totalt USA, vil jeg mene 🙂 – tænk bare på den seneste ‘sex-chikane-skandale’ med den 6-årige dreng, vi lige har hørt om!

     Kommentar af Ellen — 26. december 2013 @ 11:36

 4. Smukke billeder og det lyder til at I har haft en dejlig aften sammen 🙂

  Kommentar af Lene — 26. december 2013 @ 8:52

  • Det kan du tro, vi havde 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. december 2013 @ 11:38

 5. At være er nu engang en god måde at bruge tiden på, og det lyder som det var hvad I gjorde juledag.

  Kommentar af Jørgen — 26. december 2013 @ 14:18

  • Sommetider er det det bedste bare at være.

   Kommentar af Ellen — 26. december 2013 @ 17:18

 6. Fine billeder af nogle dejlige unger. Jeg har faktisk set sådanne billeder her i landet. Camilla har fået lavet nogle store flotte portrætter af sine hunde for et par år siden.
  Boggaver får mig til at tænke på, at Camilla i flere år kun ønskede sig bøger, bøger og atter bøger, (og kan stadig ikke få bøger nok) og farmor sagde, det ville hun altså ikke give som gave. Der måtte da være andet i denne verden barnet ønskede sig. Det var der ikke, og hvad er der i vejen med bøger, spørger jeg bare.

  Kommentar af Pigen fra landet — 26. december 2013 @ 17:07

  • Du kender billederne! Så ved du også hvilken flot effekt det giver.
   Enig: der er bestemt intet i vejen med at give børn bøger – tværtimod, vil jeg sige; det er så dejligt, når de ønsker sig det og man bør bare være glad og stolt.

   Kommentar af Ellen — 26. december 2013 @ 17:20

 7. Nej, jeg har slet ikke ondt af dig mht. grammatikbogen. Tværtimod! Men det er du jo nok klar over.
  Hvor er det nogle skønne billeder – vi har lidt forsømt det med gode portrætter, desværre. Der skal jo være noget at give videre, både nu og til eftertiden.

  Kommentar af conny — 28. december 2013 @ 18:28

  • Ja, det er jeg klar over – du forstår mig jo til fulde hvad den slags angår 🙂
   Det bliver hurtigt forsømt i vores digitale tidsalder, men der er altså stadig stor forskel på de professionelle og os amatører.

   Kommentar af Ellen — 28. december 2013 @ 19:04

 8. En helt perfekt jul!
  Billeder af børn og børnebørn er bare det allerbedste 😉

  Kommentar af Lene — 8. januar 2014 @ 14:26

  • Ja og ja 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. januar 2014 @ 16:53


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.