Hos Mommer

18. december 2013

Julemad, julemad og atter julemad.

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:08
Tags: , ,

Vi starter med et lille sidespring – de florerer jo så heftigt her i julefrokosttiden, har man hørt …
Læst i Søndag her til morgen:
Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden.

Det har været noget af en indkøbsrundtur i dag. Først en tur til Kildebrønde Frugtplantage for at købe den meget lækre, ufiltrerede og helt rene æblesaft, de laver her. Det er blevet en tradition, når englænderne er her, at mommer og morfar har købt sådan en 5-liters dunk til at gå og tappe af. Ungerne får aldrig sodavand; ikke Torskerogn - 1 kilofordi de ikke må, men de kan bedre lide dette, og det er vi ikke utilfredse med.

Dernæst til Køge for at købe røget ål til julefrokosten. Det er et must på julefrokostbordet, og så længe det kan købes, skal vi også have røget ål.
Fiskehandleren havde frisk torskerogn til 80 kroner kiloet, hvilket er pænt billigt … nu har jeg kogt et helt kilo torskerogn til at frokostfråse med i de næste dage.
Endelig blev der købt rødspætter til aftensmaden. Herligt. En hel til mig, fordi det smager bedst, og fileter til John, fordi han er bensart.

Ost fra ostevognen. Vi er blevet så skrækkelig kræsne begge to og kan slet ikke lide ost fra supermarkederne mere. Selv om mange af supermarkedsostene er de samme som dem, vi kan købe i en vogn på torvet eller i vores yndlingsforretning i Osted, smager de anderledes. I betydningen en dårligere/ringere kvalitet, når de har ligget i plastic i Brugsens køledisk.

En nyrøget sønderjysk spegepølse fra slagtervognen. Han havde også en sylte, som jeg må indrømme er næsten lige så god som min. Heldigvis kun næsten, for i Brugsen afhentede jeg mit i forvejen bestilte halve grisehoved og supplerede med lidt svineskank, så jeg kan lave mommers ægte, gode, ikke alt for fede sylte til julefrokosten.

Rullepølserne er lagt i saltlage og skal hygge sig der et døgns tid endnu inden kogning med efterfølgende presning. Flertal, fordi jeg både laver en af gris og en af et krondyrslag, som jeg fik af jæger-svogeren. Krondyrrullepølse har jeg ikke prøvet før og ved faktisk ikke, om jeg skulle have lavet den anderledes, end når jeg laver den af svinekød – men hvis ikke den er god nok, må jeg jo bare have et slag til og prøve igen en anden gang … Bone's i Roskilde (1)Bone's i Roskilde
(Billederne er fra Bone’s i Roskilde)

Garn i symaskineforretningen, som både sælger garn, stoffer og symaskiner. Jeg går lidt strikamok i tophuer for tiden, så uld/alpacagarn til 17 kroner nøglet kan Ellen ikke stå for.

Garn i garnforretningen. Når der ligger 100-grams fed i en lækker uldkvalitet og er sat ned fra 135 til 95 kroner feddet, kan Ellen ikke stå for fristelsen. John smilede bare sit skæve smil og kommenterede, at det søreme er godt, jeg forærede svigermor seks kilo garn for godt et par måneder siden, så jeg har plads til alt det nye, jeg køber.
Det kommenterede jeg til gengæld ikke …

Hvad har I på julefrokostbordet, som bare skal være der, hvis I vil undgå at blive lynchet af familien?

54 kommentarer

 1. Ingen julemad hos mig. I øvrigt tror jeg ikke, jeg ville være i stand til at frembringe noget, der ville medføre lynchning næste gang, hvis det ikke var der.

  Krondyrrullepølse lyder interessant.

  Bensart – nå, så det er det, jeg er 😀

  Kommentar af Rasmine — 18. december 2013 @ 15:16

  • Haha, hvor er du dog beskeden. Eller hedder det bare selverkendelse? 😉
   Interessant, ja. Om det også er godt, vil vise sig.
   John holder meget af fisk, men han hader af et godt hjerte at slås med de mange ben; derfor min opfindelse af ordet ‘bensart’ – bør kun anvendes, hvis man ellers godt kan lide fisk 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 15:31

   • Ren og skær selverkendelse. Det er forsvindende lidt mad, jeg har fremstillet i mit liv, når man ser bort fra at anbringe en eller anden slags pålæg på en eller anden slags brød. Slet ikke julemad. Jeg er overbevist om, at den slags kræver øvelse/rutine, og det er jeg jo ikke i besiddelse af. – Og dog; mon man kan kreere julehavregrød, juleomelet eller julerøræg? Med kanel???. Ikke, fordi jeg egentlig har lyst …

    Jeg har det nøjagtigt som John. Det får mig til at tænke på, om Lene også er bensart 😉

    Kommentar af Rasmine — 18. december 2013 @ 15:49

    • Havregrød med kanel(sukker) kan måske gå an. Måske. Æg med kanel har jeg svært ved at forestille mig, men jeg er ikke den rigtige at spørge, for jeg kan slet ikke lide kanel 🙂
     Lene??? Der er et eller andet her, jeg ikke husker, tror jeg, for jeg er ikke rigtig med. Eller også er jeg bare tung … 😉

     Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 16:45

     • Jo, i to tilfælde delte først John og Lene madpræferencer, og jeg tilsluttede mig. Hvis Lene også er bensart, begynder det at ligne en lille, fasttømret klub 😉

      Kommentar af Rasmine — 18. december 2013 @ 17:59

      • Jeg var bare tung … det bliver sjovt at se, om Lene opdager denne kommentartråd 🙂

       Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 18:32

 2. Mmmmhhh – det lyder lækkert alt sammen! Og selvfølgelig er der da friske torskebukser nu – det havde jeg jo slet ikke tænkt på. Jeg skal arbejde fra moderens kontor den 23. og 27. december, så hun skal lege kantine – og jeg vist lige, hvad jeg skal have bestilt til frokost nu! Tak for tippet.

  Ostene i supermarkedet er bare ikke gode; jeg skal have oste med hernedefra – men det er jo også nogle af dem, som aldrig ville kunne accepteres til salg i Danmark pga. vores strikse regler. Og nu har jeg ENDELIG fået lært familien, at de ikke skal ligge i køleskabet – og de skal absolut ud 5-6 timer inden de skal spises, så de kan nå at udvikle sig mere. Men jeg sørger altså for leverancen – så er jeg sikker på kvalitet.

  Ål til gengæld spiser jeg ikke – min mave bliver forfærdelig dårlig af det. Desværre.

  Vi skal holde julefrokost i år – søster og jeg – for første gang i vores liv. Det bliver virkelig et brud med traditioner – og der kommer til at mangle mors hjemmelavede stegte sild. Men nu er vi vist snart gamle nok til at prøve!

  Kommentar af Nille — 18. december 2013 @ 15:17

  • Vi er vist mange, der holder meget af torskerogn 🙂
   Det er rigtigt, at oste ikke bør komme på køl, men det er altså nødvendigt, når man køber så store stykker, som vi gør – vi kan nemlig ikke købe god ost lige henne om hjørnet. Det er næsten også vigtigere, at de IKKE pakkes ind i plast, men kun i papir, da de skal kunne ånde; man kan jo, som du siger, tage dem ud af køleskabet i god tid og dermed redde den del af sagen.
   Er det ålene, du ikke kan tåle, din stakkel, eller er det røgede ting generelt, den er gal med?
   Det er en glimrende lejlighed til at starte jeres egne julefrokosttraditioner – god fornøjelse med det!

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 15:36

   • Nemlig – og hernede bliver al ost jo pakket i papir; de skal have luft og leve!

    Nej, det er tilsyneladende kun ål – jeg har godt nok ikke forsøgt i mange år; man opsøger jo ikke ligefrem den slags kvaler. Men røget alt-muligt-andet går fint.

    Kommentar af Nille — 18. december 2013 @ 15:53

    • Det gør de også her – i osteforretninger. Hvad med i jeres supermarkeder?
     Næh, så er det nok kun ål, du ikke kan tåle. Sådan har jeg det med snegle, og nej, man behøver overhovedet ikke at opsøge det, når det trods alt er noget, der kan undværes.

     Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 16:47

 3. Ost fra Osted, den går jeg helt ind for!
  Desværre har de som regel lukket, når vi triller forbi…. Heldigvis kender vi en lastbilfyr, der altid henter ost der, så vi kan få lidt af de gode forsyninger.
  Vi har INGEN traditioner, der absolut skal holdes, heller ikke med maden. Den skal bare være god!
  Vores/mine juletraditioner ligger på et andet plan. Vi laver absolut kun det, vi har lyst til, også mht. mad, pynt, konfekt og småkager! Lige nu er jeg fx. i gang med at lave småkagedej, fordi jeg havde lyst til det. Havde jeg ikke lysten, må småkagerne købes i stedet.
  Heldigvis har jeg altid lyst til at finde mine nisser frem og til at skrive et jule/nytårsbrev til venner og familie. De to ting bliver altid gjort.

  Kommentar af Den Gamle Krage aka Ellen — 18. december 2013 @ 15:36

  • Det er altid godt at have gode forbindelser 🙂
   Det lyder som nogle rigtig gode principper at have! Hvis alle havde det på samme måde, var julestress et ukendt begreb. Jeg tror, der er mange, der gør meget af pligt og ikke af lyst.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 16:48

 4. Der skal være mors hjemmelavede stegte sild på et julefrokost bord.. 🙂
  Ostene fra Osted er så gode..

  Kommentar af IngeInge — 18. december 2013 @ 15:47

  • Det smager altså også supergodt, og jeg forstår godt I ikke vil undvære dem, men jeg håber, at nogle af jer andre får luret hende kunsten af, inden det er for sent 😉
   Ja, de er – I handler også der, kan jeg næsten gætte.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 16:50

 5. Det var nesten slik at jeg fikk matlyst 🙂 og det skal godt gjøres.
  Rullepølse av kronhjort? Hm .. Man får smaksrapport?

  17 kroner nøstet for Alpakkagarn? Ikkkkk, der skulle jeg ha vært.
  Klem og lykke til med garnforøkelsen 🙂

  Kommentar af Mormor — 18. december 2013 @ 15:58

  • Hvis jeg husker det, skal jeg nok fortælle, om krondyrpølsen blev god 🙂
   Det var 65 % uld og 35 % alpaca, men det var stadig billigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 16:52

   • Ja, fortsatt billig.
    Håper det er godt å strikke av 🙂

    Kommentar af Mormor — 18. december 2013 @ 17:07

    • Det er det – jeg er startet på en ny tophue 🙂

     Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 18:33

 6. Ih, jeg skulle da bare have vidst, at I var i Køge i dag og på Torvet, så ku vi da ha mødtes til en kop kaffe.
  Jeg har nemlig også været på Torvet, men desværre for sent – de var kørt hjem.
  Jeg skulle ind i min økoforening og hente flæskesteg til svigerbarnet – fra gode frilandsgrise!!
  Min julefrokost er jo overstået i slutningen af november, men et absolut MUST er æbleflæsk og stegte sild.
  Æbleflæsket bliver lavet i flere udgaver – til diabetikere og os andre. En med fersk flæsk og en med røget flæsk nede i æblerne.
  Hi-hi, selvfølgelig må du da have mere garn, når det nu er på godt tilbud.

  Kommentar af Kisser — 18. december 2013 @ 18:17

  • Det må vi altså time bedre næste gang, Kisser!
   Der er mange, der ikke kan undvære de stegte sild til jul, kan jeg se.
   Det er jo hele fire udgaver af æbleflæsk- i teorien, men nogle af dem er nok slået sammen, kan jeg tænke mig.
   Ja, klart! 😉

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 18:35

 7. Som sådan ingen traditioner for hvad der skal være på et bord til julefrokost udover sild og varm levepostej med bacon og champignon 😉 ellers der der “frit” valg 😉
  Jeg er meget kræsen med hensyn til fisk, så stegte sild er et no-go for mig, og jeg har det næsten på samme måde som John – jeg hader ben 😉
  Min far nåede næsten at blive slagtersvend/pølsemager, inden han smadrede hans knæ. Men det jeg ville frem til, at han har lavet mange rullepølser med både krondyr og svin, og han “behandler” krondyr på samme måde som svin 😉
  PS. så lige dine gardiner 😉 du evt finde en lækker blonde som ville passe til og derved forlænge gardinet 🙂

  Kommentar af Tove — 18. december 2013 @ 18:52

  • Det var fint at høre, at jeg nok ikke har begået fejl mht. krondyrpølsen 🙂
   Heller ikke stegte sild i eddikelage? Det smager helt suverænt godt!
   Tak, den ide kom Aage også med – det er en god ide, og det bliver løsningen 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 19:28

   • Nej ingen stegte sild i eddikelage 😉 kan ikke engang lide lugten så at få det ned vil være en umulighed 🙂
    Og ål … Så absolut ikke Den er alt for fed til mig 😉
    Som du nok kan høre er jeg kræsen med hensyn til fisk 🙂
    Og den med blonde havde jeg så ikke lige set … (men havde heller ikke lige læst alle kommentarerne igennem 😉 )

    Kommentar af Tove — 18. december 2013 @ 20:45

    • Ja, det er ikke lige fisk, der står øverst på din hitliste, kan jeg godt se 🙂
     Helt i orden – det er bare tegn på, at I, i modsætning til mig, tænker kreative tanker 😉

     Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 20:56

 8. Den ufiltrerede most har vi meget af lige omkring os, så enten køber vi i Lolles Gårdbutik, eller fra den allermest lokale frugtavler i den lokale Brugs, men allermest støtter jeg min arbejdsgiver, selvom det kun kan købes i Føtex, Rema 100 og lign. Vi støtter vores rullende ostemand, som også kun pakker ind i papir, og friske fisk fra fiskeren, men ikke mere grisen fra landmanden.
  Jeg bliver ikke lynchet p.g.a. noget manglende julemad. Det er flere år siden jeg har holdt en ordentlig julefrokost, og af ‘fast inventar’ var kun grønlangkål, sild og ost. Der var andre slet ikke juleretter ind imellem, som Jansons fristelse. Ellers sværger vi mest til grønsager og mad der ligger let i maven i juledagene. Intet traditionelt julebord her.

  Kommentar af Pigen fra landet — 18. december 2013 @ 19:01

  • Det er rigtig godt at støtte de lokale, det kan jeg gå helt ind for, men jeg blev da lidt nysgerrig om grunden til, at du ikke længere støtter landmanden?
   I samler måske heller ikke familien til en julefrokost? For så kan jeg godt forstå den ‘lette’ mad, som vi skam også spiser i juledagene … men til julefrokosten ruller vi hele repertoiret ud 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 19:32

   • Af den simple grund, at der er alt for meget på en gris vi ikke syntes er så interessant at skulle igennem hvert år. Jeg køber hellere en 1/4 gris hos slagteren eller ‘bare’ andet storkøb efter eget valg.
    Vi samles ikke mere mine søskende for de har deres egen store familier med masser af børnebørn, men ungerne, mor og Mark, venner og andet familie alt efter tid og lyst. Jeg har jo altid arbejdet i juledagene. Sidste år var min første juleferie på mere end 2 dage. Nå jeg altid holder juleaften, gider jeg altså ikke også stå for en stor julefrokost. Jeg vil også gerne mærke jeg har fri.

    Kommentar af Pigen fra landet — 18. december 2013 @ 19:58

    • Det forstår jeg sandelig godt, hvis du altid holder juleaften for mange mennesker – og oven i købet næsten ikke har nogle fridage.
     Nårh, det var ikke pga. dårligt kød 🙂 Du har det ligesom Bodil, tror jeg – det er derfor, jeg får så meget lækkert kød fra dem fra alt det vildt, Hans skyder – halse, forben og slag og al den slags. Når vi slagtede grise på gården og delte, så vi hver fik ½, ville Bodil kun have fars og regulære flæskestege, mens jeg meget tit tog det ekstra ‘ukurante’, for det kan man faktisk få rigtig mange gode ting ud af.

     Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 20:23

     • Næh, der tager du fejl 😉 jeg bruger ALT fra grisen. Tæerne, ikke bare skanken, griserumpen, hovedet, jeg laver finker, sylte, rullepølse, leverpostej som der skal ansjoser i. Der er ikke noget så godt som nyrer. Det er dog noget Mads og jeg får for os selv. Jeg fik endda tæer og nyrer fra alle de andre grise også, fordi folk bare smed det ud.

      Kommentar af Pigen fra landet — 18. december 2013 @ 21:20

      • Okay, så – det var fordi, du kaldte det for ‘uinteressant’, så jeg troede ikke, du kunne lide det. Jeg tror såmænd ikke, at du kunne finde på at smide noget ud, så det var selvfølgelig ikke helt fair på denne måde at sammenligne dig med Bodil 🙂
       Måske er ansjoserne hemmeligheden bag den leveropstej, jeg ikke er god til at lave.

       Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 21:25

 9. Vi skal ikke holde julefrokost i år, men de sidste to år har vi holdt en nytårsfrokost. Der skal være fiskefileter og remolade, ellers er det meget alm. pålæg vi har bordet, ikke noget hjemmelavet, ligesom du gør. ;-D

  Kommentar af Rejen — 18. december 2013 @ 19:35

  • Ohhh, det smager ellers godt, Annemarie 😉 Men den kommende nytårsfrokost har du nok stadig ikke den store lyst til at gøre ekstra meget ud af, kunne jeg forestille mig. Meget forståeligt.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 20:24

 10. På julefrokostbordet skal der være tarteletter med kylling og asparges, røget laks med røræg, hjemmelavet leverpostej med bacon, frikadeller samt slagterens specielle spegepølse samt hans røget rullepølse.
  Vi fik i dag en kæmpe portion skrubber leveret fra “vores” lystfisker-ven. Halvdelen er nu fileteret ud til fiskefileter, og nogle af dem kommer selvfølgelig også på frokostbordet til jul.
  Røget ål lyder ellers skønt i mine ganer.

  Kommentar af mosekonen — 18. december 2013 @ 20:41

  • Jeres julefrokostbord er også meget traditionelt, men meget lækkert 🙂
   Uhmmm, sådan en lystfiskerven ville jeg gerne have!
   Røget ål elsker jeg simpelthen bare!

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 20:58

 11. Bensart…! Den skal jeg huske! Jeg er bensart og har på 7. ende år abonnement på “Fisk med ben” fra Skagenfood. Hvorfor? Familie …… du ved.
  På mit julefrokostbord skal der være lun leverposteg med bacon og champignon. Det er en ufravigelig juleting! Ost skal der også være, men kun ost fra ostehandleren i Bagsværd dur. Han har, som den eneste ostehandler i Dk, min yndlingsost (og dens fætter – og en, også rigtig god, som hedder morgenmælk og aftensmælk). Og så sælger han simpelthen ikke oste, som ikke er færdiglagrede!

  Kommentar af Lone Nielsen — 18. december 2013 @ 20:44

  • Det er egentlig et meget godt ord, jeg fandt på der, nu jeg tænker over det 😉 Skagenfood har så mange spændende fisk – du kunne prøve at gå over til Fantasypakken – der er ikke altid ben i, og det er superspændende opskrifter, der følger med.
   Hjemmelavet leverpostej er skønt, men jeg mangler den helt rigtige opskrift – synes faktisk ikke, jeg er særlig god til at lave leverpostej.
   Hurra for gode ostehandlere! Der er så få af dem.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 21:00

 12. Danmark var engang kendt for sine oste, selv mine svejtsiske venner købte med hjem, men det er næsten slut: ost i plastik er døden for en god ost, og vandprocenten er også blevet for høj. Resultat: Sur ost. Det er ikke godt. Ost skal i klæde, eller papir, og der skal skiftes jævnligt.
  Skal der monstro ikke et par tynde skiver spæk i hjorte-rullen, for at modvirke en for tør pølse?Det må da prøvesengang vi kommer gennem Knäred og kigger ind til Olssons Vilthandel.
  Vi bliver os selv i år, så jeg slipper for datterens bebrejdelse over manglende hjemmelavet lamme-blodpølse; men mon ikke jeg får lavet vor lollandske oldemors finker, lavet på lamme-indmad? Æblemosten presser vi selv, eller vi køber den fine fra Refsvindinge. Ellers: nej, vi vil helst ikke æde så meget som vi plejer.Vi kan ikke holde til det i længden. På den anden side: jeg synes, jeg har lagt mærke til, at et godt frokostbord med diværste snapse og øller sætter forbrændingen i vejret, så man faktisk taber sig. Kan der være noget om det? De gamle på plejehjemmet bliver jo ikke federe, og de bliver mange steder flasket op med piskefløde, ikk’?
  Men hvori julemandens sidespring består, har jeg svært ved at se. Medmindre han giver andre nissepiger en tur i kanen.

  Kommentar af AagePK — 18. december 2013 @ 20:53

  • Det er sjovt også, som vi har så forskellige oste. England har masser af gode oste, men vores form for skæreoste kender de slet ikke derovre, så C elsker at spise masser af ost, når hun er hjemme.
   Krondyrrullen var faktisk ret fed, så jeg er ikke så bekymret for tørheden, men smagsmæssigt havde bacon nok været en meget god ide.
   Lammeblodpølse har jeg aldrig smagt, men de go’e, gammeldags, rigtige finker kan jeg godt savne. Det, man køber hos slagteren, har ikke meget med finker at gøre.
   Sjovt du nævner det med snapsen, for ifølge Christian Bitz i aftenens Aftenshow nedsætter alkohol forbrændingen, således at det faktisk er en meget dårlig ide at indtage alkohol sammen med meget mad …
   Hehe, den var sød 😉 – men jeg mente sidespring i forhold til, at indlægget skulle handle om mad …

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 21:10

 13. Jeg er også bensart 🙂 Åh frisk torskerogn smager så skønt. Jeg havde på et tidspunkt en kollega, der selv lavede og røgede spegepølser, nej hvor smagte de altså godt. Efter det er alle spegepølser faldet helt ved siden af.

  På mit julebord skal der helst stå bornholmske saltstegte sild, så er det rigtig jul. Her er en opskrift fra Brødrene Price: http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Program_3_-_Bornholm_Bornholm_Bornholm/Saltstegte_sild.htm de smager virkelig himmelsk.

  Kommentar af Stegemüller — 18. december 2013 @ 20:58

  • Det kunne være meget spændende at smage en hjemmelavet spegepølse – jeg kan som sagt slet ikke huske, hvordan min mors smagte, men det må have været bedre end de købte.
   Saltstegte sild? Det er nyt for mig, men jeg vil da lige lure på opskriften.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 21:12

   • De saltstegte sild er supernemme at lave, og de smager fantastisk godt. Det ville glæde mig, om du ville tage dette barndomsminde for mig ind på dit julebord.

    Kommentar af Stegemüller — 18. december 2013 @ 21:50

    • Nu får vi se – jeg lover ikke noget 🙂

     Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 21:56

 14. Åh, vi er såmænd glade, bare der er mad. Gordon har ellers været ret begejstret for flæskesteg med hele svineriet, ikke nødvendigvis serveret 24/12, men sådan i flere omgange hen over juledagene. Men nu vil han være seriøs vegetarianer, så det må vel blive gulerødder eller noget … Mad skal vi nok få. Det plejer vi da i hvert fald, uanset hvilke skøre indfald, vi ellers har gået og fået.

  Kommentar af Henny Stewart — 18. december 2013 @ 21:39

  • Det er da noget af en kovending (!) Gordon lige tog der … jeg er ikke i tvivl om, at I får mad, men du skal vel sørge for at få kød? I hvert fald har du brug for masser af proteiner, vil jeg tro.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2013 @ 21:58

   • Det er rigtigt, at jeg skal sørge for at få godt med proteiner. Og det skal jeg også nok få. Men nu har jeg aldrig været den store kødspiser, så for mig er det ikke så stor en kovending.

    Kommentar af Henny Stewart — 19. december 2013 @ 1:14

    • Okay – det var godt 🙂

     Kommentar af Ellen — 19. december 2013 @ 8:56

 15. Fik du også tid til at tilberede en million forskellige julespiser, mens du stadig arbejdede?!? Vi skal helst have hjemmelavet rejesalat og ditto frugtsalat på frokostbordet i juledagene. Ellers er jeg ret ligeglad, bare jeg kan slippe for lun leverpostej, som jeg virkelig hader.

  Kommentar af Fruen i Midten — 18. december 2013 @ 22:19

  • Ej, du kan ikke lide lun leverpostej!
   Frugtsalat er superlækkert og også på vores bord.
   Ja, jeg lavede det samme mad, da jeg arbejdede. Dengang var det bare sådan, og jeg har aldrig været stresset over det, men det er da skønt at have mere tid nu 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. december 2013 @ 8:59

   • Jeg kan godt lide leverpostej, bare ikke lun. Alene lugten giver indre elevatorfornemmelser. Du har godt nok været flittig både før og nu! Når I næste gang kommer til Jylland, skal I huske, at der altså er flere mejerier, hvor man kan købe sin ost direkte. De skulle efter sigende være gode, ostene altså 🙂 Så de er måske en omvej værd.

    Kommentar af Fruen i Midten — 19. december 2013 @ 10:33

    • Ups – så du kan ikke engang lade være med at spise den – alene tilstedeværelsen er nok, din stakkel. Du ville dog kunne klare vores julebord, for der er mange ting; bare ikke lun leverpostej 🙂
     Jeg skal huske det med mejerierne. Dejligt, at det findes endnu, at man kan købe direkte fra dem … jeg husker det fra min barndom, hvor jeg cyklede til det lokale mejeri (som nu er lukket) og købte ost, smør og ymer.
     (Og så tager det altså ikke ret lang tid at lave fx en rullepølse. Den skal ligge længe i lage, og den skal koge længe, men man behøver ikke at stå og kigge på den imens 😉 )

     Kommentar af Ellen — 19. december 2013 @ 11:43

 16. Mon ikke forenklingen er ved at holde sit indtog her. Enten har vi afholdt vores sidste juleaften og julefrokost eller også er vi tæt på det. Jeg synes det handler om at reducere antallet af retter og passe på ikke at foræde sig. Det kan stadig knibe, det sidste, men jeg tror nu jeg har forbedret mig. Det lyder som I har haft en rigtig god indkøbsrunde.

  Kommentar af Jørgen — 19. december 2013 @ 13:12

  • Først tænkte jeg “allerede?” – og så kom jeg i tanke om, at du er lidt ældre end jeg, for jeg vil gerne have mange juleaftener og -frokoster i mig endnu. Hvis jeres børn tager over, er det fint nok, og det kommer forhåbentlig også til mig, at jeg bliver for gammel til at kunne, men så længe jeg kan, bliver jeg ved. Jeg får masser af hjælp – al den jeg beder om; det er mest et spørgsmål om overblik og at være den eneste, der kan lave sovsen 😉
   Det er kun 2. juledag, vi spiser ekstra meget, så det går nok … du ved: “Det er ikke det, man spiser mellem jul og nytår, der feder, men det, man spiser mellem nytår og jul”.

   Kommentar af Ellen — 19. december 2013 @ 14:24

 17. Julefrokoster med familierne er afskaffet, vi hygger os i stedet. Med den ene familie bliver kagebord og hotdogs, med den anden familie bliver det kagebord og chiligryde. Men d. 24. har vi julefrokost med vores børn, og her er menuen klar, sild, laks, æg og tomater, lidt pålæg og sylte og frugtsalat. Og nej, jeg kan ikke få lov til at reducere i det 😉
  Og jeg er imponeret over at du gider, jeg vil helst slippe for madlavning, så jeg er billig til salg, når nemme løsninger byder sig til 🙂

  Kommentar af Lene — 19. december 2013 @ 16:46

  • Hehe, sådan er vi jo så forskellige – vi hygger os med frokosten, som mine søstre og jeg laver i fællesskab 🙂
   Puha, julefrokost d. 24. – og så den traditionelle julemad om aftenen? Det er lidt af en omgang, I skal igennem der!
   Du skal ikke være imponeret – jeg synes det er rigtig hyggeligt at gå og lave den slags ting – og jeg ved, at min familie elsker at spise det 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. december 2013 @ 17:24


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.