Hos Mommer

12. december 2013

Jeg er ikke en pind bedre end Aubie – men der er en forskel …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:32
Tags: , , ,

Silkevand i silkerammeForskellen på Aubrey og mig er, at når jeg leger med vand, bliver jeg ikke våd.
Okay … EN af forskellene, da – for nu at komme eventuelle kvikke bemærkninger i forkøbet.

Det har været et fantastisk vejr i dag, og da jeg endnu ikke har leget med at lave vores eget åvand om til silkevand, var det en oplagt lejlighed at benytte sig af, mens den lave sol stadig stod i en forholdsvis god vinkel. Ideel var vinklen ikke, men det vil den slet ikke kunne blive på denne årstid, så det var as good as it gets.

Jeg legede og legede i det flotte vejr, med alle mulige og, viste det sig, umulige indstillinger, men man lærer jo hele tiden af sine fejl, og der kom da heldigvis et par gode skud ud af det.

Mens jeg legede, kom naboen, som havde fået øje på os, hen og snakkede – om vi ville have noget af hans affaldstræ?
Det har jeg skrevet om før – affaldstræ i en svenskers øjne er så absolut ikke affaldstræ i en danskers, og da det meste af det var asketræ denne gang, sagde vi selvfølgelig pænt ja tak til tilbuddet. 
Over frokost kørte naboen og John et helt læs hjem til torpet. Gode, lange, tykke grene på op til 15 cm i diameter. Bare én af grenene vil kunne række en hel brændeovnsaften. 

Simontorp Såg

Herover er et billede taget med autoindstillingen. Det fremgår vist tydeligt, hvor godt vejret var – der er ikke pillet ved billedet … det så virkelig sådan ud, lige til det begyndte at mørkne midt på eftermiddagen.

Simontorp Såg

Herover med gråfilteret på og en eksponering på 2 sekunder.
Jeg kunne komme helt op på 8 sekunder ved at sætte gråfilteret til at sluge så meget lys som muligt, men det gjorde ikke den helt store forskel på vandets udseende; derimod gjorde længere og længere eksponeringstider bare den røde farve i huset mere og mere kedelig at se på – bemærk forskellen på billede 1 og 2, hvor billede 1 har eksponeret i 1/100 sekund.

Simontorpsåen december 2013

Helt vindstille har det også været – ellers havde grenene været ‘tågede’ med 1 sekunds eksponeringstid.
Det var dagens fotonørderi. Beklager, hvis jeg har kedet jer.

Jeg har også julepyntet huset … det er Charlottes fødselsdag og dermed dato for pyntning. Jeg mangler at lave juledekorationerne, men det må blive i morgen.
Nogle gange kan jeg føle mig som en vårhare (inden kemoen, dog …), men på en dag som denne, hvor det går op for mig, at jeg har en datter på 37, føler jeg mig ÆLDgammel. Jeg forstår bedre og bedre min far, når han sagde, at det ikke var hans egne fødselsdage, der gjorde ondt, men hans børns!

31 kommentarer

 1. Ja, vi må jo se i øjnene, at vi ikke kan være helt unge, når vores børn er stærkt på vej mod de fyrre år 🙂
  Tillykke med Charlotte i dag – min Rasmus fylder 38 i morgen 🙂

  Kommentar af bedstesblog — 12. december 2013 @ 16:54

  • Sådan er det, Randi – tak, og tillykke med Rasmus i morgen 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. december 2013 @ 17:44

   • Tak 🙂

    Kommentar af bedstesblog — 13. december 2013 @ 18:24

 2. Tillykke med C. Heldigvis har jeg ingen fødselsdage der gør ondt, hverken min egen eller ungernes. Heller ikke selvom M runder de 36 om to måneder 😉
  Flot vejr og fine billeder.

  Kommentar af Pigen fra landet — 12. december 2013 @ 17:02

  • Er du fuldstændig upåvirket af det? Det er jo ikke sådan, at jeg går i sort, men det skaber da en reaktion inde i mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. december 2013 @ 17:45

   • Totalt og aldeles upåvirket. En fødselsdag er en fødselsdag og et tal er bare et tal.

    Kommentar af Pigen fra landet — 12. december 2013 @ 18:39

    • Gid det var så enkelt 😉

     Kommentar af Ellen — 12. december 2013 @ 18:51

 3. Tillykke med datteren..
  Jeg har altså set dig blive våd på maven, engang du legede med vand, så lige den forskel kan jeg ikke få øje på.. 🙂
  Ps.. Jeg har endda billeder af det..

  Kommentar af IngeInge — 12. december 2013 @ 17:31

  • Det er SNYD, Inge! Jeg legede aldeles og overhovedet ikke med vand, men ‘nogen’ fik en ubændig lyst til at stå og hoppe på broen, så jeg blev våd, mens jeg dybt seriøst lå og fotograferede åkander 😀
   Men tak alligevel 😉

   Kommentar af Ellen — 12. december 2013 @ 17:47

 4. Er du SÅ gammel, søde Ellen.
  Min den ældste er da “kun” 34….. – jeg var en sen førstegangsfødende dengang, hov du har været helt gennemsnitlig og normal, kan jeg regne mig frem til.
  Jeg får i den grad svenskabstinenser af dine vidunderlige billeder. Jeg bliver snart nødt til at gøre noget drastisk, som fx. at tage en tur til Sverige!

  Kommentar af Den Gamle Krage — 12. december 2013 @ 18:21

  • Ja, søde Ellen, så gammel er jeg – var hele 23 år, da hun kom til verden 😉 men dog allerede lige ved at være sent på den … jeg var færdiguddannet og vikar på Hvidovre Hospital mens jeg var gravid, og rigtig mange af førsteårseleverne havde allerede fået et barn. 20-21 år var ikke ualmindeligt dengang.
   Nu gør det også en del, at vejret var så godt, som det var i dag.
   Måske kan vi arrangere et besøg på ødegården, når alting er grønt igen til næste år? Hvis I kører en tur til Sverige, gi’r vi med glæde en kopkaf eller et måltid mad, alt efter hvad der måtte passe ind i jeres program. Senge har vi også nok af, hvis chaufføren får sig et glas 😉

   Kommentar af Ellen — 12. december 2013 @ 18:35

   • Det lyder som en rigtig god idé. Vi SKAL til Sverige, jeg har ikke været der i mere end 10 år 😦

    Kommentar af Den Gamle Krage — 12. december 2013 @ 18:56

    • Meld ud – det kunne da være, vi kunne få det til at passe 🙂

     Kommentar af Ellen — 12. december 2013 @ 19:09

 5. Hjertelig tillykke med Charlotte, det kan godt ske at du ikke er en vårhare, men lege kan du stadigvæk, tak for det 🙂 Tænk min datter bliver næste gang 28, den alder jeg havde,da jeg blev gravid med hende.

  Kommentar af Lene — 12. december 2013 @ 21:11

  • Tak, Lene 🙂
   Man skal helst kunne lege hele livet – på den ene eller den anden måde.
   Så du er nu cirka dobbelt så gammel som din datter … da var jeg 46, og da jeg sagde til hende, at “på din alder var jeg gravid med dig”, var hun ved at gå baglæns ud af skoene … “Det er jeg SLET ikke parat til endnu, mor!” Det blev hun som … 28-årig 😉

   Kommentar af Ellen — 12. december 2013 @ 21:55

 6. Det er heldigvis kun på de andre man kan se, at de bliver ældre. Selv føler jeg mig stadig som et stort legebarn og en vårhare, men det er altså underligt når vennernes børn starter på universitet – så kan jeg se, at årene har snegt sig ind på mig også. Jeg blev i oktober 50, og den dag satte mange tanker i gang hos mig. Heldigvis er de – tankerne – gået over igen.

  Kommentar af Stegemüller — 12. december 2013 @ 21:21

  • Aaah, Hanne, jeg er nu ikke i tvivl, når jeg ser mig i spejlet, det er mere det inde i mit hoved, der ikke rigtig vil følge med årenes gang 😉
   Var det NU, du fyldte rundt? Tillykke med det – jeg huskede det som var det til næste år (min hukommelse har desværre så rigeligt fulgt med min alder 😦 ) … men ja, det er en dag, som man virkelig tænker over, men som du siger, så dur det altså ikke at gå og ruge over det 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. december 2013 @ 21:59

 7. Tillykke med din datter. Det er på børn og børnebørn, man (jeg) opdager hvor hurtigt tiden går. Ja, så selvfølgelig også, når jeg kigger mig i spejlet. 😉
  Dit silkevand ser virkelig silkeagtigt ud. Som om det kunne mærkes, hvis jeg strøg min hånd hen over billedet.

  Kommentar af betty — 12. december 2013 @ 23:27

  • Tak, og ja … det mærkes tydeligst på børnene og senere børnebørnene, hvor hurtigt tiden flyver.
   Det var Inge, som kaldte det silkevand – jeg synes det er et rigtig godt udtryk.

   Kommentar af Ellen — 13. december 2013 @ 9:44

 8. Tillykke med Charlotte. Ja – vi kan i den grad måle os på vores ungers alder. Dine billeder er rigtig fine. Sådan en dag må nydes.

  Kommentar af Susanne — 13. december 2013 @ 6:47

  • Tak – ja sådan en dag kan man slet ikke andet end nyde 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. december 2013 @ 9:44

 9. Hvordan tror du det er at have en datter på 61 år? Samtidig med, at man føler sig ung med de unge, når man færdes her på bloggen!
  Skønne skønne billeder – jeg nyder at se de typiske røde bygninger, så føler jeg mig hensat til de glade tider i Blistorp.
  Kh Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 13. december 2013 @ 12:22

  • Er du så gammel, Marianne? Jeg kunne jo godt regne ud, at du måtte være på den anden side af 60, siden du fik fjernet brystet i ’72 … men at du kunne være min mor …
   Nå – nu skal jeg nok lade være med at træde mere i det, men bare håbe, at jeg når lige så langt som dig og kunne sige, at jeg har en datter på 61 🙂
   Blistorp har vi kørt forbi masser, masser af gange – Kroksjön er et af vores faste stop på Den Store Sørundtur. Det er (også) et skønt område.

   Kommentar af Ellen — 13. december 2013 @ 16:00

 10. Du må se at få Aubie gjort interesseret i at lege med vand på din måde med det allerførste. Eller købe de der full body waders til ham.

  Kommentar af Henny Stewart — 13. december 2013 @ 14:09

  • Jeg tror der er størst chance for succes med den sidste mulighed 😉

   Kommentar af Ellen — 13. december 2013 @ 16:00

 11. Din fars ord ville have glædet mig, ifald jeg havde været hans datter… Min far mistede sin far, da denne var først i 50’erne, og det måtte vi, hele hans familie blive truet med også ville ske ham! Jeg bliver aldrig mere end 50 år gammel, og husk også, at min mor heller ikke nåede de 60 år. Vi 3 unger rystede og bævede, eller hvad. Hen ad vejen følte vi måske nok lidt “hulk”, også når farmands tænder gjorde ondt *LOL* Efter alderens succes, bing-bing, ja så lød opskriften på, at nu er jeg sikker på at nå 100 år. Det lykkedes dog ikke, men 75 år blev han, kræft åd ham, heldigvis hurtigt.
  Jeg kunne have underholdt dig med min mors meget tidligere kræfttilfælde – og skilt fra min far heldigvis forud – men jeg stopper nu 😀
  Lev vel, Ellen, og om du har et eller to bryster, hvad betyder det dog i forhold til at være i live, når det er, hvad ønskes… I er en stærk familie, så fuld knald på videre frem, det er mit og Rimkogerens ønske!

  Kommentar af anjoe — 13. december 2013 @ 17:21

  • Det må da – set i bakspejlet – have været noget trist at skulle gå og høre på i barndommen.
   Tak for ordene, anjoe, og til jer begge for gode ønsker … jeg er sikker på, at jeg vil få det fint med kun ét bryst; det er, som du siger, jo bare en detalje i det store spil 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. december 2013 @ 17:40

 12. Malte er 39, og jeg sammenligner ikke. Vi er så forskellige, og det skal man ikke være ked af. Jeg nyder historien om foto-teknikken, ordet silkevand har jeg ikke hørt før, selv om jeg har set en del billeder af det. Det er meget smukt, meget morsomt. Jeg har også undret mig over, hvordan farveforskelle ytrer sig afhængigt af exponeringslængden. Jeg har ikke fundet en løsning på det problem, men gætter at den indstilling, som hedder “foliage” også ved lange exponeringer giver en højere farveintensitet. (Er det mon det, som nogle kalder “gamma”?)

  Kommentar af Donald — 14. december 2013 @ 11:22

  • Jeg sammenligner nu heller ikke (det ville absolut ikke falde ud til min fordel), men reflekterer over årene, der forsvinder 🙂
   ‘Foliage’-indstillingen findes ikke på mit kamera, så jeg ved ikke, hvad den indebærer, men det var den korteste eksponeringstid, der gav den største farveintensitet … og ‘gamma’ ved jeg slet ikke hvad er – jeg må have fat i John 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. december 2013 @ 12:18

 13. På stillestående vand giver de lange eksponeringstider ikke noget “silkevand”, men det vand der bevæger … se det er en helt anden sag 😉

  Kommentar af Per Teilmann — 14. december 2013 @ 16:43

  • Næh, hvis det er stillestående, kan man eksponere en time, hvis det skulle være, uden at få silkevand ud af det …
   “men det vand, der bevæger …” – jeg forstår ikke helt, Per? 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. december 2013 @ 17:14


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.