Hos Mommer

6. december 2013

Sikke et vejr – og lidt af hvert

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:58
Tags: , ,

P1040090Ikke at vi har mærket noget videre til stormen – vi kunne forstå på morgennyhederne, at det har været værst i Nordtyskland – men her er ‘dårligtvejrvarsel’ også i Berlin, så noget har det blæst. Al togdrift til og fra Danmark er aflyst i dag, så jeg håber sandelig, det er kommet i orden til i morgen middag, hvor vores tog er skemalagt.
I dag har det sneet en hel del, men temperaturen har holdt sig lige over frysepunktet, så det blev ikke liggende.

På Gendarmenmarkt troede vi, der var julemandsstrejke, men det drejede sig vist om noget andet … noget med Make chokolate fair … jeg fandt ikke den dybere mening med seancen, men der var tv på, og en temmelig altereret mand stod og talte hidsigt ind i en mikrofon.

P1040064P1040065

Visse af undergrundsstationerne har slet ingen reklamer, og endog nogle af togene er reklamefri. Ovenstående er vores station, hvor der er ophængt billeder taget af en eller anden meget kendt fotograf, og det er det, hvad pynt angår – jeg kan godt lide konceptet, som står i grel modsætning til det i Londons undergrundssystem, hvor man overalt bliver nærmest kvalt i reklamer. Berlins undergrund må dog gå glip af en masse reklameindtægter i den forbindelse.

I KaDeWe i går var der en hundetilbehørsafdeling, som jeg ville være blevet mindre forbavset over i USA, men her havde jeg nok ikke lige forventet den slags. Der var også alt muligt tøj og sko og diademer (ja, sgu!) til de arme hunde – jeg kan altså slet ikke tage den slags pjat.
Hvad med at give Fido en kongelig madskål? Eller Fidoline? Skønt … bliver man som hund belemret med den slags, hedder man nok ikke noget så plebejisk som Fido, men et eller andert med von … Koko von Knebel måske, som skrevet står på skålene.

 P1040093P1040094

Madskåle til lige knapt 1000 kroner … de er skøre, er de. Og jeg mener ikke kun skålene …

P1040143

Vi startede med at gå i Europacentret igen i dag, for John havde besluttet sig for at købe den kamerataske, han så her i går.
Som man ser, var vejret lidt hvidt i det, men på trods af en gedigen, polaragtig indpakning nåede jeg at få kameraet frem og forevige denne Hummer i en størrelse, som jeg indtil i dag kun har set i Las Vegas.

P1040140

Var det noget med lidt bling-bling-tøj? Det fremgår ikke tydeligt af billedet her, men de tre kjoler skinnede om kap af glimmertråde og ædelstene.

P1040114

Mere fra KaDeWe: Der var mange varianter af disse melblandinger på flaske; det må være årets smarte ide – i hvert fald for dem, der skal tjene på det – 10 Euro for mel til at bage ét brød eller 8 Euro for at få lov til at bage et par æble-karamelsmåkager. Det var lige som med pastaen i går – selv Fortnum & Mason i London ville få røde ører over disse priser, tror jeg.

P1040121P1040122

Salt havde de i utallige variationer. Det er åbenbart (også) kvalitetsforøgende, hvis det er røget over walisisk egetræ … og ursalt fra Kalahari … man er simpelthen nødt til at servere den slags specialiteter i originalemballagen, hvor upraktisk det end måtte være – sæt nu ens gæster troede, det var helt almindeligt salt, man nedværdigede sig til at give dem.
Prisen på dette kunne jeg slet ikke finde, men jeg tør godt vædde på, at det har været en pæn kilopris.
Det er altså meget sjovt at gå og kigge på. Sjovere end at se på tøj og sko … ved godt, at jeg er atypisk.

35 kommentarer

 1. Vi er også altid et par ture i Eurapacenter, både for at følge vanduret, men også for at besøge den irske pub, hvor jeg har slået et par gevaldige kolbøtter :-), og hvor de serverer god øl og Irsk kaffe.. 🙂 og så er der en gid p-kælder lige i nærheden..
  I KaDeWe køber vi altid vores store puder og sengetøj, det er alt for dyrt, men super lækkert og nemt.

  Kommentar af Inge — 6. december 2013 @ 18:10

  • Åh ja, jeres store, lækre hovedpuder -sådan nogle ville vi meget gerne erhverve os, men det bliver engang, vi kommer herned i bil.
   Vi var ret fascinerede af det vandur – der er en eller anden, der har tænkt nogle meget kloge og ingeniøragtige tanker der 🙂
   Vi så godt den irske pub, men nøjedes med en kop kaffe på etagen ovenover 😉

   Kommentar af Ellen — 6. december 2013 @ 18:21

   • Man kan købe puderne og betræk alle vegne i Tyskland, det behøver ikke være i Berlin og KaDeWe, det er bare blevet et must for os, når vi er der.. En af de dyre vaner.. 🙂

    Kommentar af Inge — 6. december 2013 @ 18:25

    • Lyder godt … så behøver vi ikke at skabe os lige så dyre vaner 😉

     Kommentar af Ellen — 6. december 2013 @ 18:55

     • Man sover ellers godt i den slags vaner.. 😉

      Kommentar af Inge — 6. december 2013 @ 18:56

      • Det er jeg slet ikke i tvivl om 🙂

       Kommentar af Ellen — 6. december 2013 @ 19:00

 2. KaDeWe lyder som et sandt Mekka. Jeg ville elske at gå rundt der og ose – jeg ville ikke købe noget, for det virker alt sammen som om, det er hundedyrt (og nu har jeg jo lige bestilt en iPad….). Jeg synes faktisk godt man kan se, at de tre kjoler er fyldt med guld og glimmer – hvor er de i øvrigt forfærdelige. Jeg håber for jer, at der er kommet styr på togdriften, når I skal vende næsen hjemad.

  Kommentar af Stegemüller — 6. december 2013 @ 19:02

  • Der er generelt ikke discountpriser i KaDeWe – men det havde vi nu heller ikke regnet med 🙂
   Tillykke med din kommende iPad (bestilt? Køber man ikke bare sådan en?), og ja, jeg håber sandelig også, at alt er i orden i morgen!

   Kommentar af Ellen — 6. december 2013 @ 21:08

 3. Du er ikke skør i hvert fald – der er ikke noget kedeliger end at kigge på tøj og dimser. Kun den slags maddimser, som du kigger på! Og de mennesker, der køber den slags skåle, er vist dem, der også tror, at de er mor og far til dyret… det er for mig virkeligt skørt og grænsende til anormal adfærd.

  Men jeg håber, at jeres tog kører for der er vist rigeligt uvejr at vende hjem til – men forhåbentlig ikke nogle ulykker i huset.

  God togtur!

  Kommentar af Nille — 6. december 2013 @ 19:29

  • Ah – skønt med endnu en kvinde, der ikke gider ose tøj og sko 🙂
   Det er nemlig i mine øjne disneyficering i klasse A!
   Vi håber at både huset og drivhuset er intakte, tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. december 2013 @ 21:11

 4. Skålene er da ret kønne og må kunne bruges til andet end hundefoder 😉

  Kommentar af Rasmine — 6. december 2013 @ 19:41

  • Hehe, ja, hundene skal i hvert fald ikke spise af dem 😉

   Kommentar af Ellen — 6. december 2013 @ 21:11

 5. I får da set lidt, og ja saltet skal stå i poserne så man rigtig kan se hvilken kvalitets-salt du serverer for dine gæster. ;-D

  Kommentar af Rejen — 6. december 2013 @ 20:45

  • Det er nødvendigt … men jeg købte altså ikke noget salt 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. december 2013 @ 21:12

   • ;-D

    Kommentar af Rejen — 7. december 2013 @ 5:01

 6. Ellen altså! Det er jo Weck glas melblandingen er i – det hotteste af det hotte inden for selvforsyningsglas – de koster alene de to måske tre af euroerne…

  🙂

  Kommentar af Lone Nielsen — 6. december 2013 @ 20:57

  • Ha – er de så trendy? Det anede jeg ikke, men jeg har jo lige købt en del sylteglas, og nogle af dem var weck-glas. Jeg skulle åbenbart have haft købt nogle flere …
   Her (http://www.glaeserundflaschen.de/WECK/Flaschen) kan du se, at 1-liters-flaskerne kan fås for 1,85 Euro, så jeg synes altså stadig, det er dyrt med 8 Euro for den melblanding 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. december 2013 @ 21:17

   • Meget dyrt. Det er jeg helt enig i. Netto har i denne uge tilbud på Bagerens mel til 5 kroner for 2 kilo. Jeg køber normalt altid økologisk. Undtagen altså lige almindelig hvedemel til brød – her køber jeg Bagerens, fordi det har et meget højt proteinindhold. Til kager (især landmandens kringle – rettere Maries kringle) kan det økologiske gå an.

    God lørdag 🙂

    Kommentar af Lone Nielsen — 7. december 2013 @ 12:12

    • Tak for ideer – jeg bilder mig selv ind, at jeg kun kan bage med Amomel 🙂

     Kommentar af Ellen — 7. december 2013 @ 20:30

 7. Åh, sådan nogle dyre-udstyrsforretninger er helt forfærdelige.
  Jeg har været i den, der er i Harrods. Der er ingen ende på herlighederne. Du kan få en ægte Burberry til vovsen. Der er iøvrigt en hundesitter-service i Harrods. Mens du shopper, bliver hunden passet. 😉
  Jeg håber, I får en god tur hjem i morgen.

  Kommentar af betty — 6. december 2013 @ 21:23

  • Ja, man bliver helt dårlig af sådan noget hundepjat – men hundesitterservicen er såmænd en udmærket ide 🙂
   Tak – lige nu håber jeg bare, at vi kommer hjem …

   Kommentar af Ellen — 6. december 2013 @ 21:40

 8. Du milde, Sikke en Hummer 🙂 Jeg vil nu heller ikke bruge tid på tøj og sko, men hellere alt muligt andet. Der må da være nogle rigtige nytårskjoler med alt det guld og glimmer.
  Her er der oversvømmelser i byen, så vi trækker i tøjet og går ud og tager os en soppetur.

  Kommentar af Pigen fra landet — 6. december 2013 @ 22:19

  • Den var lang 🙂
   I er også ramt? Det er godt nok mange steder, der har oversvømmelser,

   Kommentar af Ellen — 7. december 2013 @ 8:56

 9. Det er herligt at læse dine indlæg fra Berlin. Jeg må sige, at I får noget ud af dagene på trods af vejr og vind. Det er dog utroligt, at alting er så dyrt. Tyskland har ellers ry for at være billigere at handle i end Danmark. Hundeting, ok, men levende hunde til salg i et varehus! Der sætter jeg grænsen. Det så vi i NY.
  WECK glas blev opfundet i år 1900, så man må sige, at opfinderne har gjort det godt.
  Jeg håber, at togene kører regelmæssigt, når I skal hjem, og at der ikke er sket nogen skade på hus og have. God tur og god weekend!

  Kommentar af Nonna — 7. december 2013 @ 0:32

  • Jeg tror generelt, at her er billigere – man skal bare ikke gå i KaDeWe 🙂
   Levende hunde i et varehus? Nej tak! Arme hunde.
   Jeg har faktisk også et par meget gamle weckglas fra min mor, som igen havde arvet dem, men sådan går ting jo tit i ring.
   Det håber jeg også, tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. december 2013 @ 8:58

 10. Sko og tøj er nu heller ikke så interessant, i mine øjne; det er meget sjovere at se på sære ting og sager 😉
  Jeg håber I kommer hjem som planlagt, selv om blæsten ikke rigtigt vil slippe taget – og til overflod ligger vi nærmest under vand heroppe i Nordsjælland 😉
  Vi er heldigvis sluppet uden skrammer denne gang…

  Kommentar af fiberfryd — 7. december 2013 @ 2:41

  • Vi er vist alligevel mange, når det kommer til stykket 🙂
   Det håber jeg også, og vi har fulgt lidt med i, hvor hårdt I er ramt deroppe … godt, at I er gået fri.

   Kommentar af Ellen — 7. december 2013 @ 9:00

 11. Du er ikke atypisk overhovedet.. du har bare et nørde-gen 🙂

  Vandur.. det lyder spændende.. har du billeder af det osse?

  Hundeskålene er da fine, men aldeles uegnede til anden brug end netop hundemad… og jeg er ganske sikker på at hundene er mere interesserede i indhold end i indpakning, og langt de fleste hundes bordskik gør det aldeles unødvendigt at “dække pænt op” og have sådanne ting stående fremme.

  Kommentar af overleveren — 7. december 2013 @ 5:26

  • Er det det, det hedder? 😉
   Jeg synes bestemt også, at de kun ligner hundeskåle, og jeg er sikker på, at hunden er komplet ligeglad med ‘indpakningen’ 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. december 2013 @ 9:03

 12. Fandt diskussionen om de tyske hovedpuder og tilsvarende betræk interessant. Det kunne være en ide at indkøbe, dog næppe i KaDeWe. Jeg kan også se det må være en ide at gå i Europacenter igen. Det er vist længe siden.
  Tænkte på jer i formiddags da færgerne fra Tyskland ikke sejlede. Håber alt er forløbet godt.

  Kommentar af Jørgen — 7. december 2013 @ 16:55

  • De er simpelthen så fede, de hovedpuder. Vi skal helt sikkert have nogle, når vi har plads til at transportere dem.
   Vi er hjemme igen, tak, med kun en times forsinkelse.

   Kommentar af Ellen — 7. december 2013 @ 20:31

 13. Håber I ikke har holdt stille alt for længe i toget på vej hjem i dag.

  Kommentar af Lene — 7. december 2013 @ 17:52

  • Vi endte med kun at være en time forsinket – billigt sluppet, faktisk 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. december 2013 @ 20:31

 14. Om henkogningsglassene hedder Arco, Weck, Danaglas, Norge eller Le Parfait — kan det ikke være ret så ligegyldigt, sålænge de virker? OG er nemme at rengøre, skaffe reservedele til? Jeg kan tihvertifald ikke smage forskel. Weck er så gammelt, så noget henkogt, ligemeget hvad og i hvilket glas, hedder “eingeweckt”.
  Chokoladejulemændene demonstrerer nok pga en dansk tv-mand ihærdige arbejde for at bekæmpe Néstles og andre koncerners ligegyldighed overfor deres børne(slave)arbejdere i de afrikanske kakao-plantager. Han har lige udsendt en ny, et follow-op-prjekt, der beviser, at de store firmaer ikke har flyttet sig en tomme de sidste mange år. Det fik megen omtale.

  Kommentar af AagePK — 7. december 2013 @ 21:21

  • Jo, for mig er det helt ligegyldigt … faktisk er jeg ikke specielt glad for de glas, der skal lukkes med dimser 🙂
   Åh … var det mon sådan noget? Skiltningen kunne godt tyde på, at du har ret.

   Kommentar af Ellen — 7. december 2013 @ 21:32


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.