Hos Mommer

30. november 2013

Knækket parykholder

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:26
Tags: , , , ,

2013 Køge december (3)Man skal ikke sætte sig på den taske, man har sin parykholder i. Bare så I ved det …
Okay, jeg satte mig heller ikke på den, men jeg kom vist til at at placere noget tungt oven på den på vej hjem fra Sverige sidste gang, og så var der noget, der sagde knæk. Shit – det var jo ikke bare tøj, der var i den taske, havde jeg lige glemt.
Jeg har klaret mig uden holder siden da, men savner den og forestiller mig, at parykken savner den endnu mere og har bedst af ikke bare at ligge og hvile på sig selv, så at sige, men jeg har heller ikke gidet haft tid til at køre ind på Gl. Kongevej for at få fat i en ny.
Der skulle ligge en ny parykfrisør i Køge, så vi kombinerede et torvedagsbesøg med parykholderindkøb – troede vi, for hun har lukket om lørdagen. Så må det blive mandag, når jeg alligevel skal til Ringsted og MR-scannes.

2013 Køge december (1)2013 Køge december (2)

Jeg holder så meget af Køge med alle de gamle, gamle huse … herover Danmarks ældste daterede bindingsværkshus fra 1527.
Herunder min yndlingssymaskineforretning til venstre og noget af Richters Gæstgivergård til højre; begge beliggende i Vestergade.

 2013 Køge december (4)2013 Køge december (5)

Lige her – midt i al idyllen – skal jeg lige vrisse lidt: Jeg gider simpelthen ikke de der organiserede tiggerbander fra Rumænien, eller hvorfra de nu kommer i hele busladninger. De er alle vegne, er de. I forgårs sad der en i Solrød Centret; han sad nu i Nørregade, filede lidt på sin harmonika og sagde sit evindelige “Daw-go’da-dag”. Jeg har set ham rundt omkring i centrene; alene det, at operationsområdet er så forholdsvis stort, taler for sig selv. Der sad et par stykker til rundt omkring, og jeg indrømmer blankt, at jeg hellere så deres hæl end deres tå, netop fordi det hele er så er organiseret. Det er der ikke plads til i min verden. Uf, jeg bliver så racistisk og intolerant lige pludselig. Må jeg så be’ om mine hjemmehørende tiggere med Hus Forbi, hvilket burde borge for ægtheden. Dem giver jeg hellere en skilling i ny og næ – de andre får højest et surt blik fra min side.

P1030999P1040001

P1010697

Frugtlageret blev fyldt op på Køge torv (danske æbler, naturligvis! Kompenserer lidt for de importerede citrusfrugter og bananer, ikke? Dem vil jeg helst ikke undvære) og skal nok række til mandag med.

Til sidst i dagens indlæg skal jeg lige vade i noget igen og nævne … kanel. Det spøger godt nok i mit hoved, det kanel, og forleden dag fandt jeg et gammelt indlæg, hvor jeg gengav Samvirkes notits om kanels bakteriedræbende evner.
Dengang var det rent dril, igenigen fordi Samvirke ikke har en ordentlig korrekturlæser, men denne gang ser vi på det fra den vinkel, der oprindelig var tilsigtet. Kanel er altså ikke kun skidt.

Jojo, jeg er helt klar over, at der er to slags kanel, og at den ene er god nok, men dette med de bakteriedræbende evner synes jeg ikke har været nævnt i løbet af hele debatten.
Jeg så i øvrigt en hel del kanelkager og -snegle på arbejdet i torsdags. Det er næsten som om der er en hel lille protestbevægelse i gang, for det var helt sikkert flere, end jeg kan huske huserede, da jeg endnu havde min daglige gang i huset … og så på en torsdag. Det er normalt fredag, der er morgenbrøds- og kagedag.

29 kommentarer

 1. Jeg er helt sikker! Der ER en kanel-protestbølge i gang. Skiltene med kanel-diverse er blevet større, hylderne til det brunplamagerede bagværk har fået mere læs mm.

  En parykholder – tænk det vidste jeg ikke var et specialiseret stykke indretning. Jeg kan sagtens forstå at så dyre sager skal opbevares korrekt, men kan man ikke lave noget der ligner selv? En ballon?

  Dejlige Køge.. altid et besøg værd. Med eller uden import-tiggere.

  Kommentar af overleveren — 30. november 2013 @ 16:31

  • Sorry – du var røget i spamfilteret, og jeg har først tjekket det nu …
   Hvor passer det mig bare fint, at folk stille og roligt protesterer mod barnepigesamfundet. Det er selvfølgelig i orden med oplysning, men jeg kan ikke acceptere, at der fluks skal lovgives om alt muligt.
   Kristine foreslår også en ballon længere nede – det havde jeg overhovedet ikke tænkt på 🙂
   Ja – men især uden 😉

   Kommentar af Ellen — 1. december 2013 @ 18:02

 2. Det kan jo så være det samme med den baktericide effekt, der er jo langt fra 99,5 til 1.000.000; hvem har for øvrigt talt efter, hende der Pengekowa?
  Og jeg skal da heller ikke have nedbrudt mine coli-bakterier, de hjælper mig med at fordøje maden, især plante-delen, køddet tager mine enzymer sig jo af. 🙂
  Du må hellere investere i et skabilkenkop, det er lidt tungere, men det holder garanteret til din vægt! 😉
  Jeg bryder mig heller ikke om tiggere, til gengæld giver jeg gerne til Hus forbi-folk, og får også pudset sko, hvor det kan lade sig gøre. og gerne til overpris. Ærligt arbejde, og ærlige forsøg herpå, skal respekteres.

  Kommentar af AagePK — 30. november 2013 @ 17:12

  • Der skulle jo nok ha’ stået 99,5 % 😉
   Ja, i tarmsystemet, men kommer fx colierne i maven, er det mildt sagt ikke så godt – det er verdens næstfarligste bakterie, og sygdommene stammer netop fra tarmbakterier (fra afføring på steder, hvor det absolut ikke skal være).
   Jeg har et skabilkenhoved, men det er af ler og ikke specielt praktisk at slæbe med til Berlin; jeg skal have et, der kan klappes sammen.
   Helt enig i det sidste.

   Kommentar af Ellen — 30. november 2013 @ 17:25

   • Nej, så galt er det nu heller ikke med coli-bakterier gennem munden: det er jo den vej, spædbarnet får sin dosis, livsnødvendigt for bl.a. produktionen af K-vitaminer; problemet er jo snarere de specifikt patogene e-colier, og så i en større mængde, end systemet umiddelbart kan klare. Normalt bruger man e-coli til at påvise en fækal forurening, det er det nemmeste, dernæst ser man så på, om der er andet skidt tilstede, evt om det er de e-coli med de grimme numre.

    Kommentar af AagePK — 30. november 2013 @ 23:21

    • … og så er det jo fint, hvis kanel kan blive de grimme coliers banemand 🙂

     Kommentar af Ellen — 1. december 2013 @ 10:00

 3. Jeg er også inderligt træt af alle de organiserede tiggerbander; de skyder op overalt, og jeg tror dem ikke over en dørtærskel. Jeg giver hellere til Hus Forbi, og hvis jeg havde sko, der skulle pudses, gav jeg også meget gerne en skærv til dette.

  Kommentar af Stegemüller — 30. november 2013 @ 18:02

  • Hehe,mine sko trænger konstant til at blive pudset, synes jeg 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. november 2013 @ 18:18

 4. Jeg synes, det fortæller en hel del om, hvad slags sted, Danmark egentlig er, når det kan betale sig at komme hertil og tigge. De fleste giver dem sikkert intet, det gør jeg heller ikke selv, og alligevel bliver de ved med at komme. Det må altså kunne betale sig, selv om kun fx 2% spytter i bøssen.

  Kommentar af Henny Stewart — 30. november 2013 @ 18:19

  • Du har – desværre – nok fuldstændig ret.

   Kommentar af Ellen — 30. november 2013 @ 18:22

 5. Jeg har stadig et besøg i Køge til gode. Til gengæld har jeg lovet mig selv, at det sker, når jeg på et tidspunkt har en fridag i det nye år. Afstandene er jo ikke større, end at det kan lade sig gøre. Og så har jeg det lige som dig. Både kanel og citrus er et must. Sådan er det bare. Jeg har lavet dej til brunkager i dage – med en god sjat kanel i, og den flotteste pomelo er pillet og nydt.

  Kommentar af Susanne — 30. november 2013 @ 20:25

  • Det bliver du nødt til, Susanne – det er sådan en dejlig by.
   God fornøjelse med resten af brunkagefremstillingen 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. november 2013 @ 20:32

 6. Jeg giver heller ikke til de østlandske tiggere, kan ikke have det der organiserede noget. Hvis folk lod være med at give, ligesom dengang DSB opfordrede folk til at lade være med at give tiggerne i togene noget, og som så forsvandt (vistnok til Jyllland, men jeg tror også de slap af med dem) så kunne det være at de forsvandt.
  Håber du når at få fat i en parykholder inden turen til Berling. ;-D

  Kommentar af Rejen — 30. november 2013 @ 20:27

  • Nemlig, ud dem dem, for at sige det lige ud af posen!
   Det håber jeg også, ellers må den jo ligge og flyde 😉

   Kommentar af Ellen — 30. november 2013 @ 20:34

 7. Tja – der kan man bare se – så har de jo alligevel ret – de der i sundhedsstyrelsen, eller hvem det nu var. Kanel dræber åbenbart både skidt og k…. Øhhh .. 🙂

  Desværre skal du tjekke din Husforbi sælger – de er også infiltreret af organiserede østeuropæiske kriminelle. Der har været/er store problemer med kopier af de sælgerkort Husforbi sælgere udstyres med. Så det er ikke nemt.

  Kommentar af Lone Nielsen — 30. november 2013 @ 20:43

  • Haha, det kan du sige, men det var nok ikke lige det, de mente, da de kom frem med den med de potentielle leverskader 🙂
   Skal jeg nu også tjekke dem? Irriterende, altså …

   Kommentar af Ellen — 1. december 2013 @ 10:03

 8. Køge er virkelig en perle. Og det ældste daterede bindingsværkshus ser næsten lige så lille ud som Ribes mindste hus. Og de to byer minder en hel del om hinanden, synes jeg.

  Kommentar af conny — 30. november 2013 @ 23:44

  • Absolut en perle, og ja, Køge kunne godt minde lidt om Ribe.

   Kommentar af Ellen — 1. december 2013 @ 10:04

 9. Køge er en dejlig by at gå rundt i. Jeg foretrækker den for Roskilde. Det gamle hus ved biblioteket er et pragtstykke, men der er mange andre fine, gamle bygninger. Husk turen til Køge miniby med englænderne til sommer!
  Jeg lader tiggerne være tiggere og gider ikke bruge mit liv på dem. Ku’ være jeg skulle øge indkøbet af Hus forbi. Husker i øvrigt en forkrøblet tigger ved en station, der gik glimrende da jeg mødte ham og konen senere på dagen, da arbejdet var forbi. Vi kan jo bare lade være med at betale dem. Når belønningen udebliver bliver de vel hjemme.

  Kommentar af Jørgen — 1. december 2013 @ 10:52

  • Også mig. Roskilde har flere butikker, men er ikke nær så hyggelig.
   Vi har været i Køge miniby med børnebørnene, men besøget tåler en gentagelse 🙂
   Den slags ‘tiggeroplevelser’, som du beskriver her, kan få mig helt op i det røde felt! Jeg ville sådan ønske, at ingen gav dem noget overhovedet, for ja, så stoppede det vel.

   Kommentar af Ellen — 1. december 2013 @ 11:01

 10. Det er årtier siden jeg har været i Køge, og jeg erindrer slet ikke så smukke huse – det er jo fantastisk! Ikke med romaerne – de får også mig helt op i det røde felt! I Bruxelles opererer de sandelig også effektivt og organiseret, og når jeg ser dem komme på lang afstand, skynder jeg mig at hanke godt op i taskerne. De har for lange fingre desværre – og det hjælper bestemt ikke mig til at give et bidrag; så hellere give til de oprigtige tiggere – dem har vi jo så også rigeligt af her.

  Kommentar af Nille — 1. december 2013 @ 11:45

  • Jamen Nille … du kan slet ikke undgå at se disse huse, hvis du bevæger dig rundt i centrum af Køge 🙂 Du må på en genvisit når du flytter tilbage til DK.
   Vi har også de langfingrede her, men det er så ikke i form af de lidt ældre mænd, som sidder og filer på harmonikaer.

   Kommentar af Ellen — 1. december 2013 @ 14:47

 11. Hvis du ikke når at få fat i en parykholder, så kan du bruge en oppustet (vand)ballon. Pust den næsten nok op, sæt parykken på og pust videre til ballonen fylder tilstrækkeligt. Så kan parykballonen hvile på “ansigtet”, hvis den ikke kan holde balancen i opret tilstand. Alternativt fyld ballonen med vand, så har den nemmere ved at holde balancen.
  God tur til Berlin.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 1. december 2013 @ 13:08

  • Sikke en god ide – den løsning ville jeg aldrig have kommet i tanke om af mig selv – og ballonerne har jeg i skuffen … 😀
   Tak – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. december 2013 @ 14:49

 12. He he, det skulle nok have været et procenttegn, det femtal. 99% af bakterierne døde nemlig, da man tilsatte kanel til upasteuriseret æblesaft, som flere ellers var blevet syge af at drikke. Fascinerende så stærke kræfter naturen har… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 1. december 2013 @ 22:41

  • Ja, det skulle det nok, men den slags fejl er Samvirke rigtig god til 🙂
   Det er fascinerende …

   Kommentar af Ellen — 2. december 2013 @ 8:33

 13. Håber at du har fået dig en ny parykholder 😉 Selvfølgeligt skal den da ha et hoved at sidde på, når du ikke bruger den. Eller måske løsningen, som Kristine kom med.
  Har I ligefrem organiserede tiggere i Danmark? Dem ville jeg føle det samme for, som du gør. Racisme? jeg tror, at vi alle har en eller anden form for racisme i os, hvad enten vi vil indrømme det eller ej.

  Kommentar af Lene — 3. december 2013 @ 2:10

  • Det har jeg!
   Kristines løsning var elegant – med den hage, at jeg dårligt nok har luft til at starte en ballon op 😉
   Ja, vi har sgu så – da grænserne mod øst blev åbnet, var alle glade, men det havde nogle konsekvenser, som jeg i hvert fald ikke havde forudset.
   Det tror jeg du har ret i, Lene – det har (for mit vedkommende) blot ikke noget med hudfarven at gøre, men med livsværdierne.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2013 @ 15:36

   • Netop 🙂

    Kommentar af Lene — 3. december 2013 @ 15:39


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.