Hos Mommer

19. november 2013

Er der nogen, der har set mine briller?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:03
Tags: ,

Dem lagde jeg nemlig et eller andet sted oppe i Nordjylland, da vi camperede på Svinkløv camping i starten af september.
Skulle jeg være lige så heldig som med polfilteret, er der sikkert en eller anden, der er faldet over dem.

Det skal nok lige indskydes, at efterhånden som mit arbejde kom mere og mere på afstand, syntes jeg, at jeg havde mindre og mindre brug for brillerne, så jeg havde dem mere af end på efterhånden. For eksempel behøvede jeg dem ikke længere for at kunne læse teksterne på tv, hvilket jeg ikke kunne, da jeg gik på arbejde. Sammenhæng? Pas. Men jeg formoder, at jeg bare generelt var mindre træt i øjnene efter at være jobstoppet.

Før jeg fik paryk var jeg vant til at sætte brillerne op i panden, når jeg ikke skulle bruge dem, og parykdamen sagde, at den vane behøvede jeg ikke at aflægge; det var kun en fordel, at jeg ikke skulle tænke over det at have paryk på.
Den købte jeg … og tænkte kun kort over, at jeg jo egentlig ikke havde føling med de briller – om de sad der eller ej, kunne jeg overhovedet ikke mærke, så hånden fløj op i tide og utide for lige at tjekke, om de var på plads.
Den fløj op én gang for lidt.
Da vi pakkede fortelt sammen og ryddede op i campingvognen, savnede jeg mine briller. 
Jeg kunne ikke finde de forbaskede tingester – de var væk, væk, væk.

Som sagt synes jeg ikke, de var så nødvendige, som de havde været, så jeg har haft udskudt at gå til en optiker.
Lige indtil i dag.
I den sidste tid har mine øjne været meget trætte om aftenen, og det har knebet en hel del med at se skarpt, så nu tog John og jeg os sammen. Hans syn er (også) blevet forværret, så det hed jo nok to par nye briller.
Efter synstesten blev jeg spurgt, om jeg kørte bil (han havde fået hele historien). Jeg svarede, i overensstemmelse med sandheden: “Næsten aldrig, den klarer min mand.”
”Det var godt, for du må faktisk ikke køre bil med det syn!”
Du godeste – stod det så slemt til?
Det gjorde det – det var blevet noget værre end ved den seneste synstest for tre år tilbage. Nu er jeg blevet 0,25 langsynet på det ene øje og 0,75 nærsynet på det andet. Før var jeg hhv. 0,25 og 0,50 nærsynet, så der var lige en forskel på 0,50 på det ene øje og 0,25 på det andet i forhold til sidste måling.

Så forstår jeg bedre, at mine øjne var aftentrætte – der har virkelig skullet kompenseres her.

Og nu kommer der simpelthen noget reklame/en anbefaling – noget jeg ikke gør så meget i, og slet ikke med forsøg på bestikkelse i form af gaver eller hvis jeg bliver bedt om det – hvad jeg naturligvis heller ikke er blevet i dag – jeg fortalte ikke i biksen, at jeg har en blog … 
Johns sidste par briller (fire år gamle) kostede ham en femcifret sum. Mine kostede omkring godt det halve af Johns for fem år siden. Det var med alt, hvad hjertet kan begære af tre flydende overgange, toning, hærdning og antirefleksbehandling.
Det var hos Synoptik.

I dag har vi fået fire par briller for det, Johns alene kostede dengang. Et par almindelige og et par solbriller hver. Den anden brille gratis mht. stel og glas. Alle fire med tre flydende overgange, toning (ikke solbrillerne …) hærdning og antirefleksbehandling. Designerstel og det hele.
Det var hos Louis Nielsen.

Det er da en forskel, der er til at føle på. Exit Synoptik.

41 kommentarer

 1. Det ER altså en skrøne, det der med, at når man bliver ældre, holder man op med at være nærsynet. Tværtimod – også her hos mig.
  Desværre er jeg nok nødt til at få et par briller forholdsvis snart. Derfor har jeg kigget en del på Louis Nielsens hjemmeside og har bestemt mig for, at mine briller skal købes der. Men fortæl endelig, hvis I bliver utilfredse med noget. Efter prisen at dømme “burde” der jo være et eller andet galt 😉

  Kommentar af Rasmine — 19. november 2013 @ 17:21

  • Njah, det ved jeg da ikke – jeg er jo gået fra nærsynet til ‘fjernsynet’ på det ene øje. Om det andet følger efter, kan man ikke vide. Min teori er, at i den periode, hvor jeg havde mindst brug for brillerne, må det have været 0 på det øje.
   LN virker utrolig reelle. Tre måneders fortrydelses-/reklamationsret; spændende over at få alle sine penge tilbage til at få en ny synstest og ændret på glassene, hvis man ikke kan vænne sig til fx den flydende overgang.
   Jeg tror roligt, at du kan give LN en chance.

   Kommentar af Ellen — 19. november 2013 @ 17:52

   • Jeg læste altså lidt for hurtigt (har lidt svært ved at fokusere og vil sandsynligvis have det et halvt års tid endnu).

    Ikke desto mindre: Jeg blev ikke mindre nærsynet i den alder, hvor man ellers taler om, at folks armer begynder at blive for korte, når der skal læses noget. Hvilket jo på en måde var ærgerligt. Det sagde jeg til øjenlægen, som svarede, at det ikke forholdt sig, som jeg havde troet. Det var jeg jo også et omvandrende bevis på, at det i alt fald ikke altid gør.

    Der er gået nogle år siden da. Nu har jeg fået grå stær, og når de nye linser er faldet til, bliver jeg desværre nødt til at få et par læsebriller. Jeg gruer! Men det bliver hos Louis Nielsen.

    Kommentar af Rasmine — 19. november 2013 @ 22:27

    • Bortset fra, at det åbenbart er sket for mig af en eller anden årsag, har jeg også hele tiden fået den besked, du har fået. Faktisk fik jeg jeg at vide, at man kan opleve både at være nær- og langsynet på én gang, og det må vel siges at være det, der er sket.
     Irriterende med den grå stær, men det er jo ikke ualmindeligt at få, når man har passeret de 40 😉

     Kommentar af Ellen — 20. november 2013 @ 9:19

 2. Her i huset har vi også begge to briller fra Louis Nielsen, og vi har også kun lovord til overs 🙂

  Kommentar af bedstesblog — 19. november 2013 @ 17:32

  • Glæder mig at høre – alt tyder på, at vi får den samme oplevelse.

   Kommentar af Ellen — 19. november 2013 @ 17:52

 3. Jeg kan kun sige, at jeg også køber briller hos Lois Nielsen 🙂 det samme gør min mor og far 😉

  Og så kan jeg bruge dem som “smykker” også alt afhængig af hvilken farve stel og tøj har 😉

  Kommentar af Tove — 19. november 2013 @ 17:57

  • De er åbenbart populære 🙂
   Der var mange muligheder for at købe ‘smykkebriller’ …

   Kommentar af Ellen — 19. november 2013 @ 18:06

 4. Der er noget helt galt her…..”du må faktisk slet ikke køre med det syn”… 0,25 langsynet og 0,75 nærsynet… Blev du ikke med det samme sendt til øjenlæge? Det skal optikeren da gøre opmærksom på, hvis han mener det seriøst. Og det hænger heller ikke sammen med værdierne: jeg har +4,00 og +5,00, men med de helt nye Rodenstock multifocale, med stort læse-og kørefelt kan jeg læse bedre end med de gamle, selv nederste linje af bogstaver: nul problemer.
  Og alligevel gik jeg så ugen efter op til øjenlægen og fik 3-års-tjekket gluggerne, sammen med konen. For godt kan min optiker kontrollere trykket, og dermed risikoen for stære og andet kryb i øjnene, men nethindeforandringer, glaslegemet og alt det andet kræver en øjenlæge, der også gemmer billeder og data, så der kan sammenligne over tid og fange sygelige forandringer.
  Der var Nul huller dennegang. Og jeg fik 2249 kr i fødselsdagsrabat.

  Kommentar af AagePK — 19. november 2013 @ 18:26

  • Næh, det gjorde han ikke, og det bekymrer mig såmænd heller ikke, at han ikke gjorde … hvis mine nye briller viser sig at virke efter hensigten, går jeg ud fra, at tingene er som de skal være. Optikeren gemmer også mine data.
   Men det var godt, at du slap fri, så at sige, og rabatter er altid velkomne!

   Kommentar af Ellen — 19. november 2013 @ 18:57

   • Jamen, hvis du ikke forstår en fin hentydning, kan jeg da skrue lidt op for charmen: Kan du så se at få en tid hos øjenlægen! Hvis det er mere end tre år siden, du har været der, og optikeren siger, du ikke må køre, så skal man da gøre sig selv den tjeneste at få en Second Opinion; ellers kan det blive dyrt, hvis du alligevel kører, og kommer til at lave en skade. Optikeren laver synstester, IKKE helbredstjek, og der er saft suseme forskel!

    Kommentar af AagePK — 19. november 2013 @ 19:11

    • Han sagde, at mit syn bliver 100 % normalt, når jeg får mine nye briller, så jeg går derfor ikke ud fra, at forsikringen ikke kan blande sig i det – og jeg har aldrig været hos en øjenlæge 🙂
     Jeg tror naivt, at hvis jeg har en øjensygdom, kan et par briller ikke kompensere, og jeg vælger at tro på, at en erfaren optiker ved, hvornår han skal henvise videre til en øjenlæge – som i øvrigt har månedslange ventelister, så vidt jeg ved.

     Kommentar af Ellen — 19. november 2013 @ 19:49

     • Det forekommer mig, at du snakker briller, og jeg snakker syn, derfor snakker vi forbi hinanden: hvis din optiker siger, at dit syn ikke giver lov til at køre bil, så er det da mærkeligt, at det pludseligt kan blive 100%, altså.
      Det må være dine briller, der ikke er gode nok til at køre med, mon ikke? Ellers hjælper det jo ikke med nye.
      Nethindeløsning, uklart glaslegeme, begyndende glaukom, tør eller våd AMD, uveitis, retinopati, katarakt, keratoconus: lyder det rart? Nej, vel, men i vor alder er det på høje tid at få tjekket den slags, da nogle kan helbredes, andre kan hæmmes i udviklingen, og andre afhjælpes på anden vis, hvis det bliver opdaget i tide. I min familie har der været en del diabetes både 1 og 2, jeg har røget, for 27 år siden godt nok, og jeg er overvægtig, alt dette kan ligge til grund for ovenstående sygdomme.
      Derfor er jeg på mærkerne.

      Kommentar af AagePK — 19. november 2013 @ 21:12

      • Prøv at høre her: jeg har jo netop ikke haft mine briller i de sidste 2½ måned, og det er mit syn uden briller, der ikke giver tilladelse til at køre bil – sådan er der da tusindvis af danskere, der har det – John er nærmest blind uden briller, men hans øjne er ikke syge.
       Jeg har skiftet fra Synoptik til Louis Nielsen, så optikeren har ikke en chance for at se mine gamle brillers data, men jeg mente at kunne huske styrken i dem, og forskellen foruroligede ham ikke – det er ikke en unormal udvikling på de forløbne år.
       Da jeg havde mine briller, var de stensikkert gode nok til at køre med; da kunne jeg se alle vejskilte skarpt på lang afstand, det har jeg ikke kunnet siden jeg tabte dem, men skulle lidt tættere på … var bare ikke klar over, at det var på grænsen til det lovlige.
       Jeg beklager, Aage – det er rigtig sødt af dig at vise denne omsorg, men jeg er overhovedet ikke bekymret 🙂

       Kommentar af Ellen — 19. november 2013 @ 21:46

 5. Håper du får like gode erfaringer som de øvrige synes å ha fått.
  Og glem nu ikke brillen 🙂

  Kommentar af Mormor — 19. november 2013 @ 18:44

  • Jeg skal nok passe bedre på de nye – men de burde også kunne sidde mere på næsen end de gamle kunne, fordi de nye skulle være bedre 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. november 2013 @ 18:58

 6. Sidst jeg så dine briller havde du dem på.. 🙂
  Nu har I jo investeret i oceaner af briller, så kan jeg fint og uden omkostninger byde ind med… har I aktivt valgt en svendk optikker fra, priserne derovre er også yderst rimelige, i hvert fald sammenlignet med de gamle kæder her i DK. Hvis ikke jeg havde Nicolai som yndlingsoptikker til linser, ville jeg finde en hinsidan.

  Kommentar af Inge — 19. november 2013 @ 19:24

  • Nå. Okay så – men jeg vidste også godt, at de ikke var tabt i Roskilde … 😉
   Ja, vi har aktivt valgt svenskerne fra, og det pga. lidt surferi. De kan ganske enkelt ikke konkurrere med Louis Nielsen (men snildt med Synoptik), og så fandt vi det nemmest at købe dem i Roskilde.

   Kommentar af Ellen — 19. november 2013 @ 19:52

 7. Altså, jeg bliver helt paf, når jeg ser de Louis Nielsen priser og tænker, jeg må være idiot, når jeg går med dyre briller til 10,000 kr. De er 100 % perfekte. Har aldrig generet mig. Men jeg har haft dem i 6 år og ser ikke så godt det, der står med småt. Så jeg er begyndt at tænke på et optiker-besøg. Måske skal jeg gå til LN? Måske kan jeg få 2 par for samme pris?? Det kunne være sjovt at have et par at skifte med.
  Nu fik jeg lige noget at tænke over 😉 Tak for det.

  Kommentar af betty — 19. november 2013 @ 21:47

  • Jeg synes helt klart, at du skulle prøve LN af. Vi fik fire par briller for 11500 kr. Mine var de dyreste, fordi jeg valgte et ret dyrt stel, men du får det andet stel gratis, bare det koster det samme som eller mindre end det første. Glassene på brille nr. to er også gratis – også selv om du vælger den dyreste løsning, hvilket både John og jeg gjorde. Dvs. at selv med et dyrt stel fik jeg to par briller for under 6000 kr. Vi fik begge briller med to glidende overgange (= tre synsfelter) og korrektion for en bygningsfejl hver … jeg kender jo ikke dine øjne, men man kan få to par briller for helt ned til under 1000 kroner, hvis glassene er ukomplicerede.
   Jeg synes det bliver fedt at få et par solbriller, der er ‘rigtige’ briller, som ikke skal hægtes på mine almindelige briller.

   Kommentar af Ellen — 19. november 2013 @ 21:54

 8. Uf, minder mig om, at jeg skal til øjenlægen. Har fået en tid i januar. Ja, der er ventetid, men jeg tror ikke en pind på optikerne, der skal tjene penge på at sælge briller. Og jeg vil også gerne have en snak om grøn stær (min morfar) og AMD (min faster). Jeg holder med AagePK; du burde få en tid hos en øjenlæge – bare for at få en second opinion. Jeg syntes, det var så velgørende, at min øjenlæge – første gang jeg besøgte ham – sagde, at jeg bare skulle gå en tur ned i Tiger-butikken og finde mig et par biller der. Ingen grund til dyre optiker-briller. Desværre kan jeg ikke rigtigt klare mig med Tiger-butikkens briller længere, hvilket i høj grad mishager mig. Desuden har jeg både indhentet og overhalet Gemalen, hvad brillebehov angår. Det mishager mig også.

  PS: Gemalen skal til de omtalte kanter af Nordjylland i weekenden, så jeg skal nok instruere ham i at tage dine briller med hjem, hvis han møder dem 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 19. november 2013 @ 21:59

  • Aage vil helt sikkert blive glad for dig, men I har altså ikke overbevist mig … optikere har trods alt også en uddannelse, og en ansvarlig en af slagsen vil henvise til øjenlæge, hvis ikke problemet kan klares med et par briller. Jeg ser derfor tiden an og ser, om mine nye briller giver mig mit skarpe blik tilbage.
   Selvfølgelig vil optikere helst sælge briller, men vel ikke for enhver pris – man kan jo vælge at betale for synstesten og gå igen, hvis det er. I øvrigt stemte LNs observationer jo meget fint overens med både de gamle brilledata og mine egne iagttagelser gennem den tid, jeg ikke har båret briller.
   Lad det ikke mishage dig – se lyst på tingene: der findes så mange rigtig flotte briller, så du kun bliver endnu smukkere, end du er nu 😉
   Fint med gemalen – hvis han cykler, ser han vel i forvejen ned mod jorden? 😉

   Kommentar af Ellen — 20. november 2013 @ 9:28

   • He he, nej det gør han altså ikke, Gemalen 😉 MTB-O er ikke sådan en Hans og Grethe-ting med udlagte spor, men derimod noget med kort og kontrolposter. Ind i mellem har jeg på fornemmelsen, at deltagerne ser alt for lidt ned mod jorden, og at mange uheld skyldes netop det. Mjah, ved ikke med de der optikere. Gik engang til optiker, fordi jeg akut havde problemer med min skærm (stress, tror jeg). Og lynhurtigt havde jeg fine, fine briller. Som jeg ret hurtigt lagde væk igen, og senere fik at vide af øjenlæge var rent overkill. Jo, det mishager mig, for det er både besværligt og dyrt. Og jeg er foruroliget over, at jeg får mere og mere muldvarpe-syn, mens Gemalen stadig klarer sig med sine gamle briller. Hvorfor går det så stærkt med mig, når det ikke gør med ham??

    Kommentar af Fruen i Midten — 20. november 2013 @ 11:24

    • Okay, så … det kan også godt være, at de hænger i et træ, for jeg tror, det er en lavthængende gren, der har vippet dem af min paryk 🙂
     Det var en dum og kedelig oplevelse, du havde med en optiker, men jeg vil helst tro, at det er en undtagelse.
     Vi er jo meget forskellige, og der er noget med kvinder og hormoner, hvor disse spiller ind mange flere steder, end vi bryder os om at vide …
     Da jeg arbejdede, kunne det være ret forskelligt, hvor trætte mine øjne var om aftenen, og jeg syntes der var en helt klar sammenhæng med, hvor travlt jeg havde haft i løbet af dagen. I en slem periode gik jeg til optikeren for at få en synstest, og han sagde ligeud, at mine briller fejlede ikke noget – jeg så så fint, som det kunne lade sig gøre, sådan rent objektivt, men forklarede netop det med træthed/hormoner (det var i min overgangsalder), så han var altså ikke interesseret i ‘bare’ at sælge mig et par briller.

     Kommentar af Ellen — 20. november 2013 @ 17:36

 9. Og så er de faktisk også søde til at sende mail når det er tid til at få tjekket øjnene igen 🙂

  Kommentar af Annette — 19. november 2013 @ 22:08

  • Det var Synoptik nu også – det er jeg ikke så imponeret over, men ser det som et led i at få solgt flere briller 😉

   Kommentar af Ellen — 20. november 2013 @ 9:30

 10. Uha – så må jeg nok heller ikke køre bil. Med +4,5 og -1,25 er det løb vist kørt. Imidlertid mener jeg, at + og – i en vis grad ophæver hinanden og bilkørslen går, efter min beskedne mening, helt fint. Kan anbefale LN – fik to par briller – læsebriller og “se-briller” for under 3000 – begge ganske glimrende, så længe jeg kunne finde dem! Læsebrillerne er desværre blevet væk, men hvis jeg er meget træt, og stadig alligevel gerne vil læse, så lukker jeg bare det ene øje og justerer afstanden til bogen i forhold til, om det er det “korte” eller “lange” øje, som er lukket…. 🙂 Det er nu også ofte en meget smukkere verden, når den ikke er så skarp.

  Kommentar af Lone Nielsen — 19. november 2013 @ 22:19

  • Lone dog – det er jo nummeret før hinkesten. Du må helt sikkert ikke køre bil, hvis jeg ikke må med mine – i forhold til dine – små tal!
   Nu vil jeg sige som Aage og Fruen: kan du så komme afsted til en optiker. Ikke øjenlæge, men LN. Det der går altså ikke.
   Jeg synes altså, at verden er smukkere, når den står skarpt, og jeg synes ikke, at det er rart at være så træt i ansigtet, når det er noget, man kan gøre noget ved 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. november 2013 @ 9:35

 11. Vi er begge gået over til LN for længe siden. Det er, som du siger, muligt at få briller med “all the bells and whistles” til en brøkdel af det, de koster andre steder. Og så får man oven i købet et par mere, gratis, hvadenten man nu vil have dem som skærmbriller, solbriller eller bare ekstrabriller. Jeg ved ikke rigtig, hvad de andre brillesnedkere lever af nu om stunder, og jeg er også for fattig til virkelig at bekymre mig over det. Jeg trænger i øvrigt selv til nye briller, men jeg har gået og udsat det, fordi mit syn har ændret sig, hver gang jeg har fået ny medicin, så jeg har ikke rigtig syntes, at det kunne betale sig. Men nu skal det snart være!

  Kommentar af Henny Stewart — 19. november 2013 @ 23:18

  • Jeg undrer mig også, hvad de dyre optikere lever af, men de må have mange trofaste kunder, vil jeg tro.
   Forstår udmærket, at du ikke vil have nye briller, så længe synet ikke er stabilt. Jeg spurgte, om kemoen havde noget at sige med mit syn, og svaret var, at det har det kun i meget sjældne tilfælde, og skulle det have i mit, har jeg næsten alle tre måneder til at finde ud af det i, da jeg skal have sidste kemo på tirsdag.
   Jeg er imponeret over, at man kan få to par briller for 800 kroner, hvis det er ukomplicerede glas.

   Kommentar af Ellen — 20. november 2013 @ 9:40

 12. Jeg kender osse kun til LN for det gode, så det undrer mig ikke det mindste at du er tilfreds med handlen dér. Håber du bliver glad for dine nye briller og at de ikke vil lave det samme forsvindingsnummer som de andre. .

  Det der med at køre bil, altså. Synet ændrer sig gradvist og hjernen justerer og kompenserer rigtigt meget for det undervejs så det er klart at man ikke selv opfatter det som det store problem, hvad det formentlig heller ikke er før man ikke kan skelne kontraster og se klart nok til at vurdere om bilen foran bremser eller bare har tændt tågelygten.

  Kommentar af overleveren — 20. november 2013 @ 6:32

  • Jeg har tænkt mig at passe godt på mine nye briller – har faktisk overvejet sådan en Bedstemor And-snor til at hænge dem i. Er dog ikke færdig med overvejelserne 😉
   Hjernen kan kompensere for meget, ja, men det var dog ikke blevet så slemt, som du beskriver her … det var kun på de lange afstande, at det blev lidt sløret 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. november 2013 @ 9:41

 13. Jeg har nu oplevet knap så gode glas leveret af Louis Nielsen. Efter udløb af garantiperioden begyndte refleksbehandlingen at skalle af på mine 2 sæt 😦
  Retfærdigvis skal det nævnes, at jeg har oplevet det samme senere med en anden optikerkæde. Det var dog i garantiperioden 🙂
  Nu vender jeg snart hjem fra Thailand med et par nye briller, som jeg allerede nu er rigtig glad for 🙂
  Kr. 4.200.00 og en meget professionel behandling … mere overbevisende end i DK, så må tiden vise om skidtet holder 😉

  Kommentar af Per Teilmann — 20. november 2013 @ 16:13

  • Hmmm. Nu får vi se, hvordan det går med vores briller, så – vi er ellers meget optimistiske.
   Nu ved jeg ikke, hvad du skulle have givet herhjemme, men jeg gav 5.700 for to par briller med de dyrest mulige glas i … det er lidt spændende med diine briller, synes jeg 🙂 – og jeg har svært ved at forestille mig en mere professionel behandling end den, vi fik i går.

   Kommentar af Ellen — 20. november 2013 @ 17:39

 14. Jeg kan se på alle kommentarerne at jeg har været et fjols at gå til Synoptik. Jeg skulle have brugt Louis Nielsen og sparet en mindre formue i dette efterår. Det vil jeg huske på til næste gang.

  Kommentar af Stegemüller — 20. november 2013 @ 17:14

  • Det kan i hvert fald altid betale sig at undersøge markedet, inden man kaster sig ud i noget – der er jo også mange penge at spare på telefoni, fx.

   Kommentar af Ellen — 20. november 2013 @ 17:41

 15. Har du ikke tabt brillerne i noget cement i nærheden af Brugsen? Jeg har for første gang købt rigtige briller, og det var dejligt at få de såkaldte bygningsfejl kompenseret i fjern-se-brillerne. Herved ser jeg langt bedre end med supermarkedsbriller. Hertil læsebriller, der dog viste sig uanvendelige til avislæsning mv. Briller – stel og glas – kostede 495 hos Thiele. Et par fik antirefelksbehandling. Jeg er meget godt tilfreds, idet jeg fik lidt rabat ved at benytte Fornrugsforeningen og endnu mere rabat fra Sygeforsikringen Danmark (som heldigvis stadig giver underskud).
  Bruger du polfilteret på det lille Lumix eller har du fået et andet kamera i mellemtiden? Tror måske det sidste jvf. Johns løsning, men har ikke fundet indlæg med beskrivelse (savner søgefunktion på bloggen, måtte benytte google). Har du hørt om magfiltre? Det fandt jeg ud af i går der er noget der hedder. Kan nok bruge sådan et til at sætte på mit Lumix.

  Kommentar af Jørgen — 22. november 2013 @ 17:13

  • Beklager stavefejlene …

   Kommentar af Jørgen — 22. november 2013 @ 17:14

   • Det er ikke stave- men trykfejl 🙂
    Hehe, næh, jeg er sikker på, de ligger i Nordjylland.
    Thiele er åbenbart også god nok mht. priser, men det er da ikke smart, at du ikke kan læse med dine læsebriller …
    Jeg fik et Canon 50X i fødselsgave af John. Der kan ikke skiftes linse på det, men jeg kan sætte pol-, UV- og gråfilter på det (kan du huske, jeg har leget med tidsindstillinger i forbindelse med vand? Det var med mit Canon) Jeg kan ikke sætte filtre på Lumix’en … eller kan jeg? Jeg har ikke hørt om magfiltre, men hvis de kan bruges på et Lumix, er jeg med.

    Kommentar af Ellen — 22. november 2013 @ 17:53

    • Jeg kigger nærmere på de magnetiske filtre ved lejlighed.

     Kommentar af Jørgen — 22. november 2013 @ 21:26

     • Jeg imødeser med spændthed et indlæg 🙂

      Kommentar af Ellen — 22. november 2013 @ 21:32


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.