Hos Mommer

4. november 2013

Influenzavaccination: ja tak. Udrejsetilladelse: YES!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:34
Tags: , , ,

Så har jeg fået min årlige influenzavaccination og John har fået sin første. Begge gratis, fordi John er 65+ og jeg er i risikogruppen.
Jeg fik den hvert år af min arbejdsgiver og vil helst blive ved med at få den, for jeg HADER at have influenza – jeg bliver simpelthen bare så hundesyg i over en uge af det.
Hvis jeg sørgede for at få vaccinationen umiddelbart inden eller ditto efter en kemobehandling, hvor immunforsvaret er maximalt, var det i orden med onkologerne.
Da firmaet første gang tilbød os at blive influenzavaccineret, var der nogle mange, der íkke ville. Det var naturligvis også frivilligt, men argumentet: “Nej DET vil jeg altså ikke. Det er jo det samme, som at ledelsen siger, at de ikke vil acceptere, at vi bliver syge”, holdt ikke i min verden.
“Sikke da noget sludder”, sagde jeg. “Har du nogensinde haft influenza? Altså den rigtige og ikke det, du siger til din chef du har, fordi du er godt snottet?”
”Ehhh. Ja, det har jeg.”
”Var det rart?”
”Nej, selvfølgelig ikke!”
”Hvorfor i alverden tager du så ikke imod et godt tilbud? Det er da ren win-win: Du har en mindre risiko for at blive influenzasyg, og ja: Firmaet ‘sparer’ en syg medarbejder.”
Lad mig slå fast: Det er en myte, at man kan få influenza af vaccinationen. Man kan få influenza-agtige symptomer, men ikke influenza. Får man alligevel influenza, skal man huske, at vaccinationen ikke dækker alle typer. Jeg har aldrig mærket det mindste til den, og der var i øvrigt flere og flere hvert år, der meldte sig under vaccinationsfanerne.
Jeg har set, at der for meget nylig er rejst tvivl om effekten af vaccinen, når det gælder raske, voksne personer, men jeg er ikke rask, John er 65+; så jeg tror på det. Placeboeffekten skal man ikke kimse ad …

OG SÅ HAR JEG FÅET UDREJSETILLADELSE!!!
Jeg havde lyst til at fylde resten af linjen ud med udråbstegn …
Det viste sig, da jeg kontaktede SOS, at det slet ikke var noget problem. Hun stillede mig en masse spørgsmål, men den primære grund til, at hun gav grønt lys var, at jeg på intet tidspunkt under kemobehandlingsforløbet havde haft brug for at kontakte læge eller hospital ud over de på forhånd aftalte tider. Så længe behandlingen foregår, skal jeg bare kontakte SOS inden hver rejse, men det er da i orden med mig.

Hvorfor kontaktede jeg så lige SOS netop i dag? Det gjorde jeg, fordi John sad og læste om julemarkeder i Berlin og sagde, at det måtte vi prøve til næste år – vi har nemlig længe talt om at besøge Berlin, men det er endnu ikke blevet til noget.
Jeg har sidste kemobehandling d. 26. november, så jeg satsede på måske at få udrejsetilladelse i december – jeg ved, at der skal gå mindst tre uger mellem sidste kemo og operationen, så jeg har lidt tid at løbe på.

Så Berlin: Here we come. Eller hvad det nu hedder på tysk … jeg er allerede i gang med gør-det-selv-miniferien, så jeg leder efter et ordentligt hotel, og jeg regner med, at vi tager toget derned. Jeg gider ikke fly, hvis det kan undgås. Ikke pga. flyskræk, men fordi ventetiderne i lufthavne er møgirriterende. 
Nogle hotelanbefalinger? Det skal selvfølgelig ligge lige midt i det hele og der skal være gratis internetadgang.

Reklamer

69 kommentarer

 1. Det må være herligt at kunne komme af sted et år før beregnet. Til lykke med det!

  Så vidt jeg ved, har jeg aldrig haft influenza, og vaccination vil først komme på tale, hvis jeg engang skulle gå hen at få sygdommen. Simpelthen fordi jeg er imod unødvendig medicinering, også vaccinationer. Influenza dør mennesker med et nogenlunde normalt helbred ikke af at få en enkelt gang, og jeg har min til gode. Det ville selvfølgelig være noget andet, hvis jeg skulle få den absurde idé at rejse steder hen, hvor virkelig alvorlige sygdomme florerer – men det gør jeg sikkert ikke, så længe der er noget at se på i Europa.

  For resten var der et par stykker, der i lang tid måtte trækkes med influenzalignende symptomer efter en firmabetalt vaccination der, hvor jeg sidst var ansat, Placebo-effekt ville der ikke være meget af hos mig.

  Kommentar af Rasmine — 4. november 2013 @ 17:57

  • Tak! Det var skønt!
   Ehhh … hvis du først har fået influenza, er det for sent at blive vaccineret … men du mener måske, at så vil du fra næste år?
   Jeg mener jo ikke, at en vaccination hører under ‘unødvendig medicinering’, men er at betragte som en form for forsikring.
   Jeg kan godt forestille mig, at der ikke er meget placeboeffekt hos dig – det tror jeg nu heller ikke, der er hos mig, men man kan jo aldrig vide 😉

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 19:34

   • Det, jeg mener, er, at jeg aldrig har haft influenza, så hvorfor skulle jeg lade mig vaccinere, medmindre jeg får det engang og synes, det er slemt – altså bagefter, for at undgå at få det igen.

    Kommentar af Rasmine — 4. november 2013 @ 19:45

    • Okay, så … men det er altså virkelig slemt at have rigtig influenza, synes jeg, så jeg ville nok stadig vælge forebyggelsen – vi har ikke nødvendigvis samme opfattelse af, hvad ‘slemt’ er, men over 39° i otte dage; heraf godt 40° i de fire af dem – det er ikke sjovt, og da slet ikke, hvis man bor alene. Jeg kunne dårligt nok hente et glas vand til mig selv, og jeg er normalt ikke syg på mandemåden 😉

     Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 20:11

 2. Åh, hvor fantastisk!! Tillykke, tillykke. Det bliver skønt for jer at komme til Berlin og de dertil hørende julemarkeder 😉 Jeg boede i lejlighed sidst, jeg var der. Og hotel et par gange. Kan ikke huske præcist hvor. Den ene gang lidt udenfor byen, og det synes jeg ikke er lykken. Jeg vil anbefale at bo meget centralt. Du får sikkert tips fra nogen, der lige har været der.
  Jeg er blevet influ-vacc i flere år. Det var et gratis tilbud til alle sygehusansatte uanset alder. Jeg var langt oppe i 50erne, da jeg begyndte. Grunden til jeg begyndte så sent var uvilje mod vaccinationer. Men under en kaffepause hørte jeg en af de unge læger fortælle, hvor forfærdelig syg han og hans kone havde været, og det ønskede ingen af dem at opleve igen. Siden da og fremover skulle de vaccineres. Så gik det op for mig, at jeg måtte lægge min skepsis til side. Jeg har ikke haft bivirkninger og kender ikke nogen, der har. Jeg har heller ikke haft influenza, så jeg møder op hvert år.
  Endnu engang tillykke med tilladelsen 😉

  Kommentar af betty — 4. november 2013 @ 18:23

  • Tak! Jeg er også ret glad, kan du nok fornemme 🙂
   Jeg har faktisk allerede booket tog og hotel. Centralt … jeg kunne slet ikke vente …
   Godt, du ændrede holdning – jeg har nu aldrig haft noget imod vaccinationer – tværtimod – og jeg har som sagt også været rasende syg af influenza, men sidste gang er nu 15 år siden.

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 19:43

 3. Hej Ellen!! Berlin er en fantastisk by og nok endnu mere fantastisk i jule måneden. Julehygge er noget de tyskere kan!! 🙂 Jeg var i Berlin for nogle år siden og den gang tog jeg bussen. Eurolines. Jeg syntes nemlig heller ikke det kunne betale sig at flyve. Det var dejlig bekvemt med bussen. og man blev sat af inde i centrum ikke langt fra en metrostation.
  Det tog 6 timer med en pause på færgen. så hvis I bor i KBH, kan jeg da anbefale at tage bussen.
  Jeg boede privat så jeg har ikke noget at anbefale, men et hurtig søgning på laterooms.com så meget lovende ud. 🙂

  Kommentar af Linda — 4. november 2013 @ 18:31

  • Hej Linda og velkommen hertil 🙂
   Det har jeg også hørt, og nu skal vi selv opleve det. Du er en meget rejsende dame, kan jeg se på din blog – dér er vi vist meget ens – men du er noget mere kreativ end jeg er 🙂
   Vi bor forholdsvis tæt på Kbh, men jeg kan bedre lide tog end bus, fordi jeg kan bevæge mig rundt i et tog; det tager 6½ time inklusive færgetur, så det er okay. Men nok dyrere, kunne jeg forestille mig.

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 19:47

   • Jeg kan normalt også bedre lide toget. Men denne gang lod jeg budgettet vinde 🙂
    Ja nu har du været inde på min blog, måske fandt du også mine indlæg om Berlin.
    http://lindasnetsted.wordpress.com/tag/berlin/
    Jeg vil i sær anbefale turbureauet Berliner Unterwelten
    http://berliner-unterwelten.de/guided-tours.3.1.html Det er ture der omhandler 2. verdenskrig.
    Men ellers skal I vel nok mest gå og nyde de julepyntede gader og markeder.

    Kommentar af Linda — 4. november 2013 @ 21:51

    • Jeg tør slet ikke kigge på de buspriser … og vi bookede faktisk oven i købet toget på første klasse – vi skal virkelig fejre den udrejsetilladelse med maner, og 1. klasse var egentlig ikke speicielt meget dyrere end alm. standard.
     Det er lidt begrænset, hvad vi kan nå på den tid, vi har, men bliver vi så begejstrede for byen, som alle spår, vi bliver, skal vi sikkert derned igen 🙂
     PS: Første gang skulle du godkendes af mig, fordi det var dit første besøg. Anden gang var fordi, du havde mere end et link. Ellers er det normalt kun første gang, jeg skal godkende kommentarer.

     Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 21:59

     • Berliner Unterwelten er fantastisk spændende, har godt nok kun været dernede via en tysk fjernsynsudsendelse, menalligevel: kan klart anbefales, jeg tager selv turen næste gang!

      Kommentar af AagePK — 4. november 2013 @ 22:57

      • Jeg har kigget på turene – vi har fået planlagt turen lidt dårligt i forhold til hvorfår de er der. Næste gang, måske.

       Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 9:30

 4. Jeg har aldrig været i Berlin, så jeg kan ikke hjælpe dig med hotelanbefalinger. Hvad jeg derimod kan gøre er at ønske dig tillykke med udrejsetilladelsen!

  Jeg plejede aldrig at få influenzavaccination, men så ændrede mine omstændigheder sig som bekendt. Mig bekendt har jeg ikke haft nogle bivirkninger af vaccinationen. Jeg har vist heller ikke haft influenza! Nok influenzalignende symptomer, men de havde anden afsender. Jeg er stærk tilhænger af de vaccinationer. Jeg er i øvrigt også blevet vaccineret mod lungebetændelse, og den vaccination virker i 5 år. Den gav i øvrigt heller ingen bivirkninger. Lungebetændelse har jeg mig bekendt kun haft en gang, og det var den lægerne “gav” mig, fordi der løb mavesyre i lungerne. Den tilstand ønsker jeg under ingen omstændigheder tilbage. Det er strengt, når man næsten ikke kan få luft, heller ikke selvom man har en slange med ilt i næsen.

  Kommentar af Henny Stewart — 4. november 2013 @ 18:31

  • Tak, den tilladelse er jeg virkelig glad for 🙂
   Ufja, de der influenzalignende symptomer med ‘anden afsender’ kender vi desværre kun alt for godt, men rigtig influenza er meget, meget værre, trods alt.
   Jeg var ikke klar over, at man kunne blive vaccineret mod lungebetændelse. Det skal jeg da lige have kigget på. Det var en såkaldt kold lungebetændelse, John blev så syg af for ikke så længe siden.

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 19:50

 5. Til lykke !!!!!!!!!!!!!!!

  Kommentar af Mormor — 4. november 2013 @ 18:47

  • Tak!!!! 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 19:51

 6. Vi tager altid med Eurolines, bussen er stort set lige så hurtig som toget – og meget billigere.
  Vi bor meget ofte på Leonardo Royal Hotel i Otto Braun Strasse 90, to stop med sporvognen fra Alexanderplatz og stop for buslinie 200 meget tæt på. Her er godt nok ikke gratis internet hvis man vælger det billigste værelse – men sengene er rigtig gode, morgenbuffet’en er super og man kan lave sig en kop kaffe på værelset.

  Uanset hvad, så hils Berlin fra mig – BERLIN er min absolutte yndlingsby i hele verden og var vi yngre, tvang jeg nok Stefan til en rask flytning 🙂

  Kommentar af Henriette — 4. november 2013 @ 19:34

  • Jeg havde nok på fornemmelsen, at toget er dyrere end bussen, men jeg synes også, det er fedt at kunne bevæge sig rundt i et tog og kunne få serveret snacs og kaffe og alt det 😉
   Jeg var nok lidt for hurtig med at spørge efter hotelanbefalinger, for jeg kunne slet ikke vente med at kigge – og nu har jeg booket værelse på Hotel Courtyard by Marriott Berlin City Center, som forhåbentlig er centralt nok. Jeg har også købt to WelcomeCards, så vi frit kan tage alle busser og metroer.
   London er min yndlingsby, men jeg har hørt rigtig mange, for hvem det er Berlin. Nu må vi se, om jeg skifter mening 😉 – jeg skal nok hilse byen fra dig …

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 20:00

   • Det lyder helt fint og centralt – jeg tror, I skal bo ret tæt på julemarkedet på Gendarmenmarkt, som skulle være et af de smukkeste.
    Jeg er nu ikke så enig i at tyskerne er så gode til museer, til gengæld er Berlin en by, som ganske usentimentalt bærer sin historie uden på tøjet. Husk at kikke på fortovene efter “Stolpersteine” – det er langt, langt mere gribende og nærværende end en tur på det jødiske museum, efter min mening.

    Kommentar af Henriette — 5. november 2013 @ 10:44

    • Jeg vil kigge efter Stolpersteine – vi få under alle omstændigheder ikke alverdens tid til at besøge museer i denne omgang.

     Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 11:22

 7. Supertillykke med den udrejsetilladelse! Det er da virkelig en god nyhed.
  Berlin er en dejlig by. Glæder mig til at læse om jeres tur.

  Kommentar af conny — 4. november 2013 @ 19:40

  • HERLIG nyhed! 🙂
   Jeg glæder mig meget til turen og vil jo slet ikke kunne lade være med at skrive om mine oplevelser dernede.

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 20:01

 8. Jubiii – tænk at du ikke længere er stavnsbundet til Dannevang; der er ikke noget at sige til, at du jubler!

  Jeg har været i Berlin en enkelt gang, og det er klart for lidt, for det er en fed by at besøge. Jeg kan ikke huske, hvor jeg boede, men det var lige i hjertet af byen.

  Jeg gik meget op i den jødiske historie og 2. verdenskrig og så en del museer og pladser/gader i den anledning. Tyskerne er rigtig dygtige til at lave museer – de når dog ikke helt englændernes niveau, men det holder alligevel. Jeg havde tre dage til min rådighed på en bustur med det hedengangne ‘Rejsekongen’ derned, og jeg nåede at se virkelig meget. Jeg må vist snart af sted igen.

  Kommentar af Stegemüller — 4. november 2013 @ 19:57

  • Åh, det er så skønt 🙂
   Alle, jeg taler med, der har været i Berlin, er meget begejstrede for byen, så mon ikke også vi bliver det?
   Jeg har aldrig set et tysk museum – bortset fra Bergen-Belsen, og det gælder ikke rigtig, gør det? Vi har også tre hele dage + en halv eftermiddag først og ditto formiddag sidst, så der skal studeres og prioriteres nu 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 20:06

 9. Hvor herligt at kortvarig udlændighed er en mulighed. Hvor herligt at I har valgt Berlin. Jeg har været der ikke så få gange, men alligevel alt for få. Køb et Berlin Welcome Card. Se:
  1. Botanisk have. Tag toget dertil og bussen tilbage. Stå af og oplev en anden bydel end den I bor i.
  2. Neues Museum. Nefertete må ikke fotograferes, men alt det andet må. Begynd i kælderen.
  3. Tag bus 100 og/eller 200.
  4. Besøg kommunikationsmuseet.
  5. Søg Berlin på min sædvanlige blog.
  6. Gør som I synes.

  Kommentar af Jørgen — 4. november 2013 @ 20:21

  • Ohh, det er skønt 🙂
   Jeg købte et WelcomeCard sammen med hotelbookningen – det er da vildt billigt at kunne rejse rundt kvit og frit i tre døgn, to personer for 366 kroner!
   Tak for dine seks forslag 😉 – er Botanisk have virkelig værd at se på denne årstid? Men okay – der kan jo være mange drivhuse …

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 20:38

   • Faktisk tror jeg drivhusene i bot. have er et besøg værd på alle årstider.

    Kommentar af Jørgen — 4. november 2013 @ 21:04

    • Det tror jeg, du har helt ret i … og jeg har lige (gen)set dine billeder derfra – det ser ud som om, vi er nødt til at nå den botaniske have 🙂

     Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 21:17

 10. Tillykke udsigten til sidste behandling og ikke mindst med rejsetilladelsen! Hvor må det være lækkert, når man har været underkastet stavnsbånd. Mit eneste indtryk af Berlin er en bustur fra lufthavnen gennem byen til en cementfabrik i Rüdersdorff (øst på), og det var præcis som myldretid i alle andre storbyer: Alt for mange biler på samme tid på alt for lidt plads. Men lad ikke det spolere forventningens glæde – det er godt at vide, hvad man skal undgå.

  Kommentar af Eric — 4. november 2013 @ 20:32

  • Tak! Det var bare så fedt at få lov til at rejse igen.
   Jeg vil så lade være med at tage bussen i myldretiden ud til en cementfabrik i Rüdersdorf – og der ville skulle virkelig meget til at spolere den forventningens glæde, jeg lige nu er i besiddelse af 😉

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 20:40

 11. At rejse er at leve 🙂 så hjertelig velkommen tilbage til livet 😉 her skrevet af manden, der stille og roligt er ved at pakke til den næste tur østpå 🙂
  Vi andre må ud i den våde natur for at fotografere kludetæpper af efterårsfarver … du snupper bare lige et billede af dine chilier 😉

  Kommentar af perteilmann — 4. november 2013 @ 21:38

  • Tak! Rejser kan man ikke undvære, og I skal afsted igen nu? Til Thailand, formoder jeg?
   Hehe, ja, det er nemt. Skal du ikke dyrke chili til næste år? 😉

   Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 21:52

   • Igen … hva’ mener du 😉
    Destination gættet!

    Kommentar af perteilmann — 4. november 2013 @ 21:59

    • Min intuition er notorisk 😉 – og god tur!

     Kommentar af Ellen — 4. november 2013 @ 22:02

 12. Lurt det Ellen! Den var i boks hos meg for vel en måneds tid siden, om jeg ikke tar helt feil angående tiden. Jeg tar ikke sjansen på å gamble her, er jo også i risikogruppen og finner ingen grunn til å hoppe over heller. Ikke noen plager har jeg heller, slik som mange har. Kona har vondt ei uke etter, av en eller annen grunn.

  Ellers tror jeg du bommer litt med språket i teksten, men det var vel hensikten også. 🙂 God tur og ei fin og frisk tid til både pluss og minus 65.

  Kommentar af karlhalvorsen — 4. november 2013 @ 23:09

  • Øv for konen, men det er da trods bedre end at få rigtig ‘influnza’, som jeg fik skrevet. Var det det, jeg bommede sprogligt med? Ellers kan jeg ikke lige se, hvad du mener, men du må meget gerne gøre mig opmærksom på det 🙂
   Tak for gode ønsker 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 9:32

   • Jeg siktet til “Here we come”, eller hva det nå heter på tysk. 🙂 Ikke verre enn det, og skjønner jeg riktig, så var det riktig også. Eller med andre ord, jeg tok spøken. Selv kan jeg finne på å bruke noe lignende, Here we come., for å si det på godt norsk. 🙂 Så med andre ord, var den delen av kommentaren et svar fra meg i samme spøkefulle tone. 😉

    Se derfor frem til ei natt med god søvn. 🙂

    Kommentar af karlhalvorsen — 5. november 2013 @ 17:53

    • Haha, nå, det var det, du mente … ja det var helt bevidst 😀
     Sov godt 😉

     Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 18:04

 13. Til Lykke med din nye status. Men influenza-vaccinationer siger jeg nejtak til, og løber alt hvad jeg kan: da jeg arbejdede på Aabenraa Amts Sygehus blev vi alle (tvangs-)vaccineret, og juleaften blev jeg hundesyg, med 41 1/2 i feber. Konklusionen blev, at jeg var blevet smittet og i inkubationsfase, da jeg blev vaccineret, og derfor reagerede dobbelt. Det var virkeligt slemt. Min far blev gal, fordi jeg intet spiste af julemaden, men godt kunne drikke et par glas rødvin; han troede, at jeg bare havde fuldesyge. Men det plejer man nu ikke have feber af i over en uge.
  Vi vandt en tur til Berlin, i elsparefonden, og havde et par dejlige dage, med tog til byen og et enormt hotelværelse ikke langt fra Gedächtniskirche. Jeg ville gerne have overnattet i Asta Nielsens gamle lejlighed, i Fasanenstraße, den ligger endnu mere central som sidegade til Unter den Linden, den er hotel nu, men ikke i DSB’s katalog. Tag en sightseeingsbus med tur på Spree, så har I et godt overblik over indre by, og kan så hoppe af og på efter den første rundtur.

  Kommentar af AagePK — 4. november 2013 @ 23:12

  • PS: siden den influenza i julen ’69 har jeg stort set ikke mærket til en eneste siden. Mærkeligt, ikk’? Derfor har jeg heller ikke følt noget behov. Datterens forskning siger også noget om gensidige forstærkninger, måske er det det.

   Kommentar af AagePK — 4. november 2013 @ 23:15

   • Det var en ubehagelig influenza i 1969. Jeg havde været syg af fåresyge i tre uger i december og kort efter jul blev jeg ramt af influenzaen – og var vældig syg. Siden har jeg muligvis haft influenza en enkelt gang. Ingen vacc. i år.

    Kommentar af Jørgen — 5. november 2013 @ 7:46

   • Aage: Jo, du har været lige så heldig, som du var uheldig i ’69. Gælder gensidige forstærkninger andet end allergiske sygdomme? Det er ikke noget, jeg ved så meget om, men jeg ved, at helbredelse af én allergi kan føre med, at man enten ikke mærker eller mærker meget lidt til eventuelle andre allergier.

    Jørgen: jeg husker en meget slem influenza, da jeg var barn;jeg husker ikke det præcise årstal, men det passer ikke helt med det, jeg husker aldersmæssigt. Vi lå alle fem stuvet sammen i soveværelset, fordi mine forældre var lige så syge som vi tre børn på hhv. 11, 7 og 3 år. Cirka. Kan det passe med noget, du husker? Vi var ikke syge i julen 1969 – det husker jeg, fordi det var det år, jeg startede i gymnasiet.

    Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 9:38

    • Datterens bachelor antydede ret stærkt, at der er en sammenhæng mht i hvilken rækkefølge vaccinerne tages . Det var baggrunden for, at hun blev opfordret til at fortsætte i Guinea, hvor hun, som du ved, også tjekker for diværste allergier. Hun er færdig nu med feltarbejdet, en kohorte på 4000 børn, heraf halvdelen piger, alle med rottehaler: det slår vist Pengekowas! 🙂
     Måske man skulle lade datteren måle ens antistof-sammensætning og dets betydning for modstandsdygtighed overfor nye influenzaer. Efter at jeg i ’68 første gang havde været i Sverige og blet overgnasket af myg, har jeg stort set ikke været generet af myg heller. Det er da også interessant.

     Kommentar af AagePK — 5. november 2013 @ 9:50

     • Det er godt nok et interessant emne – jeg orker bare næsten ikke at lade mig totalt voldsuge af myg, selv om det kunne være rart, om min krop kunne lære IKKE at reagere så voldsomt på dem, som den gør.

      Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 11:20

  • Tak. 🙂
   Det var et sammentræf af meget uheldige omstændigheder, og det er vel næsten statistisk umuligt at være så uheldig en gang til, men du bestemmer selv – jeg gad bare godt forebygge at blive så syg.
   Vi skal helt sikkert på en sightseeingbus, når det er vores gørste besøg i byen … ret fedt at vinde en tur dertil.

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 9:36

 14. God tur. Har du checket om du kan få frisk mad og stålbestik på togrejsen til og fra Berlin, da det ellers kan blive en forfærdelig tur frem og/eller tilbage, når du ikke vil have madpakke med, da du ikke kan lide “gammel” mad. 🙂 🙂
  Selv kan jeg i “vest” anbefale kunstindustrimuseet, der nærmest er nabo til Berliner-philharmonikaen og besøge de nordiske ambassader, hvis I er interesserede i nordisk arkitektur og hvordan de nordiske lande fremstiller sig selv (og vistnok også mulighed for at spise god frokost), men ellers ville jeg bruge tiden i “øst”, hvor livet leves og der er masser af cafeer og lign. samt museumsøen og DDR-museet, en tur med båd på Spree, se det jødiske museum, checkpoint Charlie, Brandenburg Tor, Holocaust Denkmal, resterne af muren og alle de spor som koldkrigen iøvrigt har afsat i Berlin.
  Mvh. Kristine nordvest for både Älmhult og Kristianstad.
  PS: Chek lige, hvad et “Berlin WelcomeCard” med fri transport og gratis/billigere adgang til museer koster.

  Kommentar af Kristine — 4. november 2013 @ 23:17

  • Vi har købt billetter til første klasse i toget, så jeg forventer at blive serviceret på fuldendt vis 😉
   Vi koncentrerer os nok om øst (og KaDeWe og julemarkeder) i første omgang. Vi vil meget gerne en seljtur på Spree og også en bus-sightseeing, og så er tiden sikkert allerede næsten gået. Jeg vil ikke være 100 % på mærkerne, da vi tager afsted en uge efter kemo, så vi skal også regne med at opholde os lidt mere på hotelværelset, end vi ville gøre under normale omstændigheder – hvorfor vi også tog et ekstra godt værelse 🙂
   Vi købte et WelcomeCard i forbindelse med bookning af hotel. Det kunne vi godt se var et must (det kostede 366 kr for tre døgn for to personer (meget billigt, synes jeg).

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 9:49

 15. Sikke en glad læsning. Berlin skulle være fantastisk. Jeg har ordene fra pålidelig kilde. Sara har efterhånden været der 3-4 gange med skoler og gode venner. Jeg håber, at I får lavet den helt rigtige tur.

  Kommentar af Susanne — 5. november 2013 @ 7:03

  • Det skulle den nemlig, og vi glæder os da også meget.
   Vi skal nok få lavet den rigtige tur for os 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 9:50

 16. Hvor fedt..
  Midt i det hele i Berlin er sørme et vidt begreb, det er en temmelig stor by.. 🙂
  Vi er begge meget glade for Berlin, så jeg glæder mig til at se hvad I vælger at bruge tid på dernede.
  Hvis vi kan finde en ledig weekend i december, er en tur derned altid i spil.. 🙂

  Kommentar af IngeInge — 5. november 2013 @ 8:55

  • Ja okay, men må være noget, der er mere centralt end andet, og jeg tror vi skal bo i det centrale Berlin.
   Jeg kan godt huske, at vi har talt om Berlin – vi glæder os meget til at se byen.
   Vi er jo så glade over, at vi ikke behøver at tage derned i forbindelse med en weekend, men tager afsted fra tirsdag til lørdag. Vil bare håbe, at julemarkederne ikke kun har åbent i weekenderne, men det kan jeg næsten ikke forestille mig …

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 9:52

 17. Ih, hvor skønt for dig/jer, at du må rejse. God tur til Berlin. Skøn, skøn by. Jeg har kun været der en enkelt gang, men heldigvis er der jo ikke så langt derned. Når det er jeres første tur til Berlin, synes jeg, I skal en tur op i Fjernsynstårnet. Fordi det er sjovt, men jo allermest fordi det giver sådan et godt overblik at se det hele lidt fra oven 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 5. november 2013 @ 11:20

  • Ja, skønt, og vi glæder os begge meget 🙂
   Det lyder som en god ide at tage en tur op i fjernsynstårnet.

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 11:23

   • Det synes jeg jo, det er. Altså en vældig god ide 🙂 Men tjek lige denne side og sørg for at booke billetter, så I undgår kedelig ventetid: http://www.tv-turm.de/

    Kommentar af Fruen i Midten — 5. november 2013 @ 16:28

    • Tak for tip – var slet ikke klar over, at det var en god ide at forhåndsbooke 🙂

     Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 17:06

 18. Tillykke med rejsetilladelsen – og hvilken god idé at fejre det i Berlin. Jeg har aldrig selv været der, men det står virkelig højt på min ønskeliste! Glæder mig til at læse om jeres oplevelser og ideer.
  Din kemoafslutning må bestemt gå godt – det er min fødselsdag og der accepterer jeg ikke noget ballade 🙂

  Jeg havde nu aldrig tænkt over vaccinen som en mulighed for firmaer at umuliggøre (pjække)syge! Men jeg siger altså nej tak til den vaccine mit firma tilbyder. Ikke fordi jeg får influenzasymptomer men ganske enkelt en arm, der ikke kan bruges i 4-5 dage! Jeg har måttet acceptere det i forbindelse med rejsevacciner; men det er et sandt helvede og jeg reagerer åbenbart meget voldsomt på selve sprøjten – uanset indhold. Min arm falder i søvn, så jeg knap kan klæde mig på eller bruge den til noget som helst. Sidst måtte jeg faktisk sygemelde mig i 2 dage pga. ubrugelig arm men jeg fik aldrig influenza. Desuden bliver jeg alligevel altid syg af mine sinusproblemer; men det hører med til at have permanent dræn i ørerne så kulde og skidt fiser lige ind i trommehinden og det indre øre.

  Men hvis jeg havde det bedre med vaccinen ville jeg sandelig også takke ja til tilbuddet!

  Kommentar af Nille — 5. november 2013 @ 14:10

  • Det tager jeg som et godt varsel med d. 26. november 🙂
   Jeg kan godt forstå, du undgår at blive vaccineret – du er jo også sund og ung og rask, så du dør ikke af at få influenza, selv om det altid er ubehageligt.

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 17:09

 19. Jeg kunne næsten ikke tro mine egne øjne, da jeg læste at du har fået udrejsetilladelse.
  Det er jo bare suverænt skønt og supergodt – og alle de superlativer man ellers kan komme i tanke om.
  Betyder det, at du så også gerne må rejse til England?

  Kommentar af Kisser — 5. november 2013 @ 14:16

  • Nej, vel? Det er så skønt. Jeg må rejse, lige hvorhen jeg vil inden for EU, hvis bare jeg melder det først til SOS, men England venter vi med til jeg er færdig med strålebehandlingerne; formantlig i marts. Familien kommer igen til jul og har som bekendt lige været her, så det er en smule fjollet at tage derover i begyndelsen af december.

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 17:11

 20. Tillykke med tilladelsen og influenzavaccinationerne 🙂 ! Hver gang jeg skal udenlands, skal jeg også have lov af SOS, men det plejer ikke at være noget problem. Jeg blev opereret i 2010, men har ikke fået nogen form for behandling, så det er sikkert derfor, at tilladelsen kommer prompte.
  Rigtig god tur til Berlin. Jeg har ikke været der efter Murens fald, så det er begrænset, hvad jeg kan bidrage med 😀 ! Det ville være skønt at komme derned på et tidspunkt. God tirsdag!

  Kommentar af Nonna — 5. november 2013 @ 14:19

  • Tak 🙂 SOS vil åbenbart bare lige ind over for at være sikre, men det er da i orden – bare vi får lov 🙂
   Det må da ellers kunne være sjovt for dig at gense Berlin – der må virkelig være sket en masse med byen siden du har set den sidst.
   Tak, i lige måde 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 17:15

 21. Er lige kommet hjem i fredags efter en uge i Berlin. Skøn, skøn by, hvis man kan leve med at den er beskidt og dekadent. 🙂 Mange skønne gader med sjove butikker i Mitte og Prenzlauerberg. Kan anbefale Museum der Dinge på Oranienstrasse. De var i fuld gang med at rydde byen for “oktoberfest” og sætte juleudsmykning op i stedet. God tur. 🙂

  Kommentar af Marianne Kruse — 5. november 2013 @ 16:11

  • Jeg kan sagtens leve med både snavs og dekadence, hvis der bare også er alt muligt andet sjovt og spændende, og det er der tilsyneladende 🙂
   Tak for tip – vi når desværre ikke nær alt det, folk har være så søde at foreslå, men det er rart at have en undskyldning for at tage derned igen.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 17:18

 22. Skøn læsning… at du får udrejsetilladelse.. og Berlin er da et perfekt sted at starte..

  Tips vil jeg afholde mig fra, da jeg ikke selv har været der… det kommer nok en dag.

  Kommentar af overleveren — 5. november 2013 @ 17:43

  • Det er skønt, og vi glæder os – og jeg håber, du også får set Berlin en gang 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. november 2013 @ 18:03

 23. Jubii, Ellen. Hvor er jeg glad på jeres vegne. Jeg er næsten ikke misundelig på den Berlinertur. Skøn by, så glæd dig! Influenzavaccine er jeg aldrig blevet tilbudt, men heldigvis har jeg været forskånet for ‘fluen’ i mange år. 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 5. november 2013 @ 23:47

  • Jeg glæder mig skal også 🙂
   Jeg vil håbe, du bliver forskånet for den ‘flue’ indtil du kan få vaccinationen gratis (jeg ved slet ikke, hvad den koster), for det er desværre ikke nogen garanti for dig, at du nar været gået fri i mange år 😉

   Kommentar af Ellen — 6. november 2013 @ 9:54

 24. Det må være “hier kommen wir” eller noget i den retning 😉 (havde engang en tysk kæreste, så jeg burde snakke tysk som en indfødt… hø hø!) – nej, hvor lyder det herligt. Jeg elsker julemarkeder og opsøger dem gerne, men jeg har aldrig været i Berlin. Glæder mig til at høre, hvordan det var.. 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 6. november 2013 @ 9:54

  • Årh, i betragtning af dit lange ægteskab, må det være maange år siden, du har talt regelmæssigt tysk, så du må gerne have glemt det nu … men man glemmer det jo aldrig helt.
   Jeg glæder mig meget til at se de berømte berlinske julemarkeder – så må vi se, om jeg kan skrive om dem på en måde, at I får lyst til at følge efter mig 😉

   Kommentar af Ellen — 6. november 2013 @ 9:57


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.