Hos Mommer

20. oktober 2013

Det koster penge at være blogger …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:58
Tags: , ,

BilledeHer sidder man i al uskyldighed og kigger over til Mia for at se, hvad hun har begået siden sidst, og hvad sker? 
Hun nævner sin yndlingsserie gennem tiderne (Forever Green). Jeg kommenterer … en tankerække sættes i gang og jeg ihukommer mine egne foretrukne serier, som gik for maaange år siden i dansk tv, og som mig bekendt aldrig har været genudsendt.
Typisk, i øvrigt. De kan genudsende så meget fuldstændig ligegyldigt, men lige præcis disse to, som jeg så forfærdelig gerne ville se igen, kom naturligvis aldrig.

Men … tanken var ikke fjern: Når Mias gamle yndlingsserie kan fås på DVD nu, så kan mine vel også? Hvorfor har jeg dog ikke tænkt på det?  
Fluks ind og kigge på engelske Amazon og JO! Der var den jo. Den ene. Den bedste af dem.
Den anden hed Afrodites skat; jeg kan ikke huske originaltitlen, så hvis nogen kan det, hører jeg meget gerne fra vedkommende.

Against the Wind havde de på DVD. Mod vinden hed den såmænd på dansk. I hovedrollerne Mary Larkin og Jon English – sidstnævnte havde selv skrevet den dejlige kendingsmelodi.
Er der nogen af jer, der kan huske den? Den hander om britiske straffefanger, som blev sendt til Australien.
Den er fra 1978, men præcis hvornår den blev vist i Danmark, kan jeg ikke huske.
Buy with one click. Done.

Når nu jeg alligevel var ovre i England og handle, kunne jeg lige så godt finde ud af hvad det var, Mia syntes så godt om dengang, så Forever Green fik også et Buy with one click. Uhhh, det er for nemt, er det …

Så jo: det kan koste penge at være blogger. I hvert fald en impulshandlende blogger som mig. Jeg håber sandelig, at den ene er lige så god, som jeg husker den, og at den anden er lige så god, som Mia husker den.
Hvad er din tv-serie over alle tv-serier? Udover Matador, som jo intet kan slå …

74 kommentarer

 1. Jeg kender godt den film med straffefangerne. Den er god og jeg har den også på DVD. Jeg har fundet den i den lokale Kvickly på et tidspunkt.

  Kommentar af Merete — 20. oktober 2013 @ 16:15

  • Nå! Var det så nemt? Jeg måtte som sagt helt til England 😉

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 16:46

 2. Naturligvis kan jeg huske Mod Vinden.. fantastisk serie, der vist bare levede kort og heftigt… men jo.. husker den og husker bestemt osse sangen. Men ved faktisk ikke om serien holder “vand” i dag. Men det kan du jo fortælle os om når du har fået kigget på den igen. Håber du har bestilt fra co.uk så jeg ikke skal redde dvd´er for dig osse.

  Jeg har osse lige været omkring amazons one click.. det er smådyrt og der røg lige nogle hundredelapper dér (kæresten har fødselsdag en uges tid efter deres økonomileverance kan forventes at ankomme).

  Min yndlingsserie… og ikke Matador… Charlot og Charlotte!

  Men pt stifter jeg bekendtskab med Breaking Bad og det er nu altså osse ret godt!

  Kommentar af overleveren — 20. oktober 2013 @ 16:20

  • Jeg håber den holder vand … det skal den 😉
   Og jo: selvfølgelig var det UK-amazon – vi gider ikke betale mere told og moms end nødvendigt! Det er kun ebøger, der kun sælges via den amerikanske.
   Jeg håber økonomileverancen holder hvad den lover – de blev engang ved og ved og ved med at udsætte min, så jeg til sidst næsten gav op. Der gik fire måneder!
   Charlot og Charlotte så jeg aldrig, og Breaking Bad kender jeg slet ikke … 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 16:50

   • Nej – det der med told vil vi helst undgå… men visse film fås bare i den amerikanske og så skal de lige en tur igennem lidt computer gymnastik før de kan afspilles på en kvalitets dvd i danmark.

    Charlot og Charlotte kan jeg kun anbefale.. og jeg er en af dem der har den oprindelige udgave i digital format.. hapset fra dr bonanza hvor den stadig kan ses… den kan altså godt anbefales!

    Breaking bad er en sort syret drama komedie agtig ting om en kemilærer der begynder at fremstille Meth…

    Kommentar af overleveren — 20. oktober 2013 @ 17:06

    • Den ‘computergymnastik’ ville jeg ganske rigtigt overhovedet ikke kunne finde ud af 🙂
     C &C kunne godt tænkes at blive set fra min side, men det tror jeg ikke, Breaking bad bliver 😉

     Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 17:14

 3. Jeg kan slet ikke huske serier fra mit voksne liv, men Laredo er for evigt forbundet med lørdage, hvor min far først vaskede bil og så så vi Laredo og som jeg husker det var der fodbold bagefter 🙂 Og jeg er en af dem, der kun har set Matador en gang 😉

  Kommentar af Lene — 20. oktober 2013 @ 16:23

  • Laredo husker jeg udmærket – det var lørdagens højdepunkt 🙂
   Kun én gang?! Jeg tror jeg har set den fire gange …

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 16:52

 4. Jeg kan godt huske serien og de må gerne genudsende den. 🙂

  Kommentar af Rejen — 20. oktober 2013 @ 16:23

  • Det gør de nok ikke så mange år efter, men du må gerne låne DVD’en, når jeg har set den igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 16:53

 5. Fra nyere tid er det absolut Rejseholdet. i den grønne ungdom var det noget med en ranch: en far og hans tre sønner. En af sønner spillede senere faderen i det lille hus på prærien.
  Suk, Mia er god til at fortælle om gode engelske serier. jeginvesterede i PARADISE da jeg var i London og serie to bliver frigivet i november.
  Forever Green er sat på ønskelisten hos Amazon…. Til næste bestilling. Vil lige have leveret alt det jeg lige har bestilt.
  Blogland er skøn at hente inspiration i.
  Afganistan the Wind lyder lidt for barsk for mig. øv.

  Kommentar af Kisser — 20. oktober 2013 @ 16:31

  • Du tænker på Bonanza (Brødrene Cartwright på dansk) – den har de for nylig genudsendt over Tv Charlie. Den var nu meget hyggelig.
   Ja, hun er god, hende Mia, og hun kender ufattelig mange film og serier, som jeg aldrig har hørt om.
   Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle gøre uden blogland 🙂
   Afganistan??? Sidder du med en iPad, som hele tiden vil bestemme, hvad du skal skrive? Det gør min, og det er SÅ irriterende! Jeg tror nu ikke, den er for barsk for dig, men jeg kan naturligvis ikke vide det – jeg synes bare den var hamrende god … det var faktisk en meget menneskevarm historie.

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 16:57

   • Selvfølgelig skal det jo ikke være Afganistan – Ipad er dumme – eller er det der sidder 30-40 cm fra dem der ikke er helt opmærksomme?
    Ja det var lige præcis Bonanza!!
    Da jeg læste om Against the Wind hos Amazon, synes jeg det lød lidt barsk (for mig). Men det kan da være jeg skal genlæse og genoverveje… Jeg er så absolut til happy endings 🙂

    Kommentar af Kisser — 20. oktober 2013 @ 17:34

    • Ja, iPads er dumme – men ret uundværlige, desværre 😉
     Uden at afsløre for meget, kan jeg vist godt sige, at den har en happy ending 🙂

     Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 18:56

 6. Ja, jeg husker udmærket “Against the wind”. Det var en glimrende serie, som jeg husker den. Det er lidt farligt at gense den slags efter mange år. Jeg har flere gange været ude for, at jeg blev skuffet, fordi min smag havde ændret sig, fordi den gamle serie var optaget under omstændigheder, vi nu ville opfatte som primitive osv. Jeg håber, du ikke bliver skuffet!

  Kommentar af Henny Stewart — 20. oktober 2013 @ 16:54

  • Det kan bestemt godt være farligt, og sommetider har sådan noget bedst af at forblive i hukommelsen – jeg genså engang en Hitchcockfilm, som jeg huskede som megauhyggelig. Jeg var nærmest ved at dø af grin! Den var dog langt ældre end fra 1978. Matator er fra 1978 og holder så absolut vand endnu, så jeg håber ikke, jeg bliver skuffet.

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 17:02

 7. Fra de gode gamle dage er mine favoritter Familien Ashton og Tornfugleme og fra nyere tid må det blive Rejseholdet 🙂

  Kommentar af bedstesblog — 20. oktober 2013 @ 17:03

  • Åh ja – dem kan jeg godt huske – Ashton var god, men Tornfuglene ÅD jeg sammen med en fra vejen, og vi var fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde, så længe den var på 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 17:07

 8. Serien holder vand, også i dag!

  Jeg kan ikke lade være at grine, for min søn og jeg gik i gang med at se “Against the Wind” for et par dage siden og den er en lige så stor succes for ham, som den var for mig omkring 1980.

  Vi har også set “Colorado Sagaen” sammen og den holdt også i både mit og hans ni-årige univers. Jeg har også “Roots” liggende, men den venter vi altså lidt med, den er nok lige voldsom nok endnu.

  Så god fornøjelse med “Against the Wind”!

  🙂

  Kommentar af Henriette — 20. oktober 2013 @ 17:25

  • Det var dog et pudsigt sammentræf!
   Hmmm, du nævner ikke, om du stadig synes, den er god 😉
   De to, du nævner, havde jeg helt glemt, men jeg fulgte med i dem og ville meget nødig gå glip af et afsnit. Rødderne er ganske rigtigt nok ikke lige til en niårig .
   Og … velkommen hertil 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 18:45

   • Tak, jeg har haft lidt besvær med at kommentere på en wordpressblog, men kunne åbenbart logge ind med en oldgammel wordpressprofil 🙂

    Jamen, jeg synes altså stadig serien er rigtig god. Den er godt nok lidt filmteknisk gammeldags, men historien fanger stadigvæk og det er glimrende historieundervisning for sønnen 🙂

    Og jeg kan stadig ikke stå for introen, som næsten er det jeg husker bedst; linierne fra Lord Byrons digt:

    Yet, Freedom! yet thy banner, torn, but flying, streams like the thunderstorm against the wind.

    🙂

    Kommentar af Henriette — 20. oktober 2013 @ 20:01

    • Åhh … jeg har godt hørt om alle besværlighederne ved at kommentere på WP-blogs. Det er altså ret irriterende, at det skal være sådan – især fordi vi alligevel ikke undgår spam!
     Det er godt, serien holder for dig, så er der håb forude for mit vedkommende.
     Der fik du mig! Jeg kan overhovedet ikke huske de ord fra indledningen. Pinligt … 😳

     Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 20:08

 9. Jeg husker også Mod vinden som en absolut favorit serie, da jeg var teenager. Jeg har for længe siden købt den på DVD og genset den. Her i efterårsferien har jeg genset I, Claudius som jeg havde lyst til at gense efter en uge i Rom, men jeg er enig i kommentaren om, at de gamle serier sjældent kan stå distancen ved et gensyn, bortset fra Matador selvfølgelig, den holder jo stadig 🙂 . Der er simpelthen noget med tempoet tror jeg. Pt er min favorit serie Downton Abbey, som jeg bare elsker – det er bare rendyrket nydelse for mig! Jeg kan også godt lide Game of Thrones og så er jeg blevet hooked på Broen hver søndag.

  Kommentar af Pollyanna — 20. oktober 2013 @ 17:34

  • Jeg er efterhånden ret spændt på, hvad jeg kommer til at synes om Against the Wind ….
   Tjah … tempoet? Måske. Downton Abbey kommer i mine øjne helt på højde med Matador, og det går da ikke særlig stærkt i den serie. Altså i Downton … Eller gør det, uden jeg overhovedet tænker over det? Tankevækkende …
   Vi ser også Broen med fornøjelse, men Game of Thrones kender jeg ikke. Det lyder ellers eventytagtigt og dermed lige noget for mig.

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 18:49

 10. Det er efterhånden så længe siden, jeg har set en serie, at jeg ikke kan huske så mange. På den måde bliver det lettere af finde ud af, hvilke der virkelig har gjort indtryk: ‘All Creatures Great and Small’, ‘Midsomer Murders’ og ‘Kommissar Rex’ – ikke i nævnte rækkefølge, for jeg er ude af stand til at tildele 1., 2. og 3.-plads. Jeg kunne måske finde på at anskaffe mig dem alle sammen, men jeg tror, det er for farligt. De ville blive nogle tidsrøvere af rang.

  Kommentar af Rasmine — 20. oktober 2013 @ 17:40

  • Midsomer Murders er da ikke så gammel en serie? Men jeg stornød også dyrlægen – som jeg også lige har genset over Tv Charlie. Den kanal er rigtig god til at sende dem, vi halvgamle nød som yngre 🙂 Kommisær Rex har jeg vist set et par stykker af … den er tysk, ikke?
   Så du ‘To the Manor Born’? (Han, hun og godset) – det var engelsk humor, når den var allerbedst, og Penelope Keith er bedre til at spille engelsk overklasseløg, end de engelske overklasseløg er til at spille sig selv.
   Gør det noget, hvis det er tidsrøvere? Hvis du nyder den tid, der bliver røvet fra dig? 😉

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 18:54

   • Kommissar Rex er en østrigsk serie, og Rex er en schæferhund, men det er ikke så slemt, som det lyder. Nuttethedsfaktoren er ikke så høj hos schæferhunde 😉 Utroligt nok er det en seriøs krimiserie.

    Du har ret i det med Penelope Keith, men jeg så nu ikke så mange af de episoder, og faktisk kun, fordi hun er så god til netop det. Serien som sådan syntes jeg var lidt for ‘morsom’.

    Ja, jeg det gør noget – der er alt for mange andre ting, som jeg gerne vil.

    Kommentar af Rasmine — 20. oktober 2013 @ 19:18

    • Det er godt nok irriterende, at man ikke kan rette i sine kommentarer, når man opdager f.eks. overflødige ord ;-(

     Kommentar af Rasmine — 20. oktober 2013 @ 19:21

     • Eller manglende ord? Fx ‘synes’? 😉
      Det er rigtigt, ‘hovedpersonen’ er en schæferhund, det kan jeg godt huske nu …
      ‘To the Manor Born’ kan sikkert sagtens virke lidt overgearet på nogle, men jeg grinede nu ret meget 🙂

      Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 19:36

 11. Findes der andre serier end Matador???

  Kommentar af Lone Nielsen — 20. oktober 2013 @ 18:54

  • Høhø 😀

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 18:58

 12. Ja man kan bruge uendeligt mange penge foran skærmen.

  Jeg er vild med Matador og har set den adskillige gange (har DVD’erne). Af nyere serier synes jeg godt om Krøniken, Rejseholdet og Edderkoppen. I aften viser de jo Broen, men jeg kan desværre ikke se det, da mit TV åbenbart er ramt af noget, der hedder ‘indstråling’, som bevirker at jeg på visse kanaler (herunder DR1) kun får lyd, men intet billede. Det er hamrende irriterende, og jeg har også haft problemet før. Jeg har ringet til YouSee og de sender en tekniker. Det er vist noget med, at mit antennestik skal skiftes ud til et beskyttet stik – hvad ved jeg, det skal bare virke!

  Kommentar af Stegemüller — 20. oktober 2013 @ 19:00

  • Du nævner kun danske serier. Pudsigt -det er du vist den første, der gør.
   ??? Jeg har hørt om udstråling, men har godt nok aldrig hørt om det modsatte 🙂
   Uanset hvad, er det ikke i orden, at skidtet ikke virker. Det skal det bare gøre – helt enig!

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 19:38

 13. Matador er serien over dem alle, ellers tænker jeg Tornfuglene, Rejseholdet og diverse svenske krimiserier.. 🙂

  Kommentar af Inge — 20. oktober 2013 @ 19:06

  • En til på tornfugleholdet 🙂 Den var da også kanongod!
   Jeg har ikke set så mange svenske serier, men de jeg har, har været okay.

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 19:39

 14. måske skulle vi overveje at lave en blogger video udlejningscentral? Against the wind husker jeg bestemt også, den sendte de da jeg var ganske lille….muligvis på SVTV (som jo var det eneste sted der havde et ok tv program dengang i slut 70erne) 😉

  Kommentar af Havehyrden — 20. oktober 2013 @ 19:43

  • Hehe, god ide – vil du være bestyrer? 😉
   Svensk tv så jeg også meget dengang, men ‘Mod vinden’ blev da trods alt sendt fra DR, da jeg så den 😉

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 20:12

 15. “Når nu jeg var ovre og handle”? Var du også ude og spise? Henne og løbe? Inde og bade?
  Eller var du ovre FOR AT handle, ude for at spise, henne for at løbe, inde for at bade? Hhmm?
  Du kan jo ikke skrive:”Jeg var ovre og jeg handle”, vel? Altså skal der ikke et og her, vel? Men du kan skrive:”Jeg var ovre for at sælge og købe.” Og der kan du bruge og, ikk’?

  Kommentar af AagePK — 20. oktober 2013 @ 20:20

  • Du nyder det, hva´? Jeg var ovre i England, og jeg handlede!
   Nobody’s perfect, you know 😉

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 20:44

   • Jeg vil nyde dig til hver en tid. 🙂

    Kommentar af AagePK — 20. oktober 2013 @ 22:46

    • Du godeste! Jeg burde vist rødme her …

     Kommentar af Ellen — 21. oktober 2013 @ 8:50

 16. Jeg ser ikke serier, medmindre man regner nyhederne for en sådan, og hvorfor jeg piner mig selv med dem, kunne jeg beklage på et pressemøde, hvis nogen gad komme. Alligevel har jeg en favorit, nemlig “Foyle’s War”, som jeg fik på DVD af min søster, der havde købt den via BBC (vistnok). Den nød vi begge, og den vil blive genset.

  Og jeg kan sagtens følge din impulsivitet. Ved at følge indskydelsen får man nogle af de bedste oplevelser. De andre er vand under broen.

  Kommentar af Eric — 20. oktober 2013 @ 20:20

  • Nogen bestemt årsag til, at du ikke ser serier? Man kan jo altid optage, hvis man ved, man vil miste et afsnit.
   ‘Foyle’s War’ har vi lige set en masse afsnit af i tv – den er fremragende!

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 20:46

   • Jeg udtrykte mig upræcist, beklager: Jeg ser meget lidt TV og derfor heller ikke serier. Det ændrer sig måske, når jeg går på efterløn og ikke skal tidligt op, hvem ved.

    Kommentar af Eric — 20. oktober 2013 @ 20:59

    • Okay … og mange ting ændrer sig, når man går på efterløn, så hvorfor ikke også dette at kunne/ville se tv-serier? 🙂

     Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 22:05

     • Foyle’s War er også en af mine favoritter, alene navnet på hans chauffør, i det virkelige liv: Honeysuckle Weeks!
      Der er forresten en ny afdeling: nu er Foyle med i den kolde krig, og han er lige så god som under 2. verdenskrig. Det er lige så gode tidsbilleder som vor egen Matador. Alene deres tilbageholdte humor, ironi, sarkasmer: I love it!

      Kommentar af AagePK — 20. oktober 2013 @ 22:52

      • Hedder hun det?! Det lyder godt nok som et kunstnernavn!
       Jeg så netop afslutningen på 2. verdenskrig forleden, så jeg vil glæde mig til hans kolde krig.

       Kommentar af Ellen — 21. oktober 2013 @ 8:52

       • Vi så måske den samme: Sunflower, hvor vi jo er gået fra 2.Verdenskrig til den nye realitet, hvor russernes fjender pludseligt er Englands venner. Selvom det er en SS-officer med en massakre på samvittigheden.Og amerikanerne meget gerne vil have fat i SS-manden. De to andre efterkrigs-film hedder The Eternity Ring og The Cage, begge må være sendt mens jeg var bortrejst.

        Kommentar af AagePK — 21. oktober 2013 @ 15:40

        • Næh, det var ikke den. Den foregik i maj og den kolde krig var ikke begyndt endnu.

         Kommentar af Ellen — 21. oktober 2013 @ 19:02

 17. Min favoritserie lige nu er MadMen. Jeg venter på, at 5. sæson bliver frigivet. Der har lige været en spændende svensk serie på DR1. Den hedder ’29 grader i februar’ (så vidt jeg husker) Den handler om nogle forskellige underlige svenskere, der prøver at etablere sig i Thailand. Jeg håber virkelig, der kommer en fortsættelse. Downton Abbey, synes jeg er herlig underholdning. Og i gamle dage var jeg vild med Tornfuglene ;-).
  Jeg hører ikke til dem, der genser serier. Ved ikke hvorfor – har ikke set Matador flere gange.
  God fornøjelse med dine gensyn.

  Kommentar af betty — 20. oktober 2013 @ 20:52

  • Jeg har ikke set MadMen, men ved, at den er populær hos mange. Den anden, du nævner, kender jeg heller ikke … underligt, som man lige får sporet sig ind på nogle og ikke på andre serier; det er nok mange gange tilfældigheder, der gør det.
   Du har sikkert så god en hukommelse, at du ikke behøver at gense noget 😉 – bortset fra det, synes jeg, at jeg finder nye nuancer, hver gang jeg ser Matador.

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 21:02

 18. Ha ha … ja, bloggeriet kan få skyld for mange ting, inkl. ekstra forbrug :-). Men det er nu også rart at blive inspireret + at få lidt hukommelseshjælp i blogland, synes jeg.
  I øvrigt har jeg ikke nogen yndlingstv-serie … jeg kan bedre lide spillefilm, hvor jeg får hele handlingen med det samme ;-).

  Kommentar af Bente Hoffmann — 20. oktober 2013 @ 20:59

  • Vi er fuldstændig enige 🙂
   Sådan havde jeg slet ikke tænkt på det … men det er da rigtigt, at det sommetider er svært at vente på næste afsnit 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 21:05

 19. Sidste år købte jeg Matador med engelsk tekst og vi så den på No time! Henk synes også godt om den.
  Jeg kan ikke huske nogen af dine yndlingsserier, jeg kan faktisk heller ikke huske hvad jeg selv har været vild med udover sitcoms. Der var jo landeplagen Upstairs Downstairs som vi så. Men om vi så den fordi der ikke var ret meget andet på TV, skal jeg lade være usagt. I 60’erne så jeg Pippi Langstrømpe og var VILD med hende, så vild så jeg var udklædt som hende til fastelavn. Min mor syede mig en paryk af tykt orange garn og jeg fik malet fregner med en øjenblyant. Min familie regnede med, at det skulle fjernes når jeg kom hjem fra festen, men de forregnede sig; jeg gik ned og lege med paryk og fregner. Tøjet havde jeg dog skiftet. De næste mange dage skaffede jeg mig adgang til øjenblyanten og malede selv fregner i ansigtet. Ak ja, det var tider! 😉

  Kommentar af Mai-Britt — 20. oktober 2013 @ 21:57

  • Dejligt at se, at Henk kunne lide Matador – Tim er også helt vild med den; de har set den engelsktekstede udgave to gange allerede derovre 🙂
   Upstairs Downstairs er nu god, også selv om der er meget andet at vælge imellem (jeg har set den igen for nylig).
   Du må da have været Danmarks største Pippi Langstrømpe-fan 😀

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2013 @ 22:07

 20. Jeg kan huske, at jeg så Nord og Syd (mon ikke den hedder sådan) sammen med min far, da jeg ikke var ret gammel. Senere så jeg Herskab og Tjenestefolk, og historien om dyrlægen, hans kone og hans bror. Jeg kan ikke huske, hvad den hedder. Som så mange andre, er jeg stor Matador-fan. Den kan ses igen og igen. Desværre er jeg helt alene om den holdning her i huset.

  Kommentar af Susanne — 21. oktober 2013 @ 6:28

  • Det var da Folk og Fæ – altså serien om dyrlægen. Det tror jeg helt bestemt.

   Kommentar af Susanne — 21. oktober 2013 @ 6:29

   • Det var nemlig ‘Folk og fæ’ – eller All Creatures Great and Small 🙂
    Nord og Syd havde jeg helt glemt, men den så jeg også sammen med Charlotte.
    Stakkels dig, men du kan da godt se Matador, selv om de andre ikke gider 😉

    Kommentar af Ellen — 21. oktober 2013 @ 8:54

 21. Jeg husker godt Against the Wind som jeg så og sikkert godt gad gense, men indkøbskurven ryder den så ikke i. Fra dengang var min yndlingsserie: A town like Alice http://www.imdb.com/title/tt0081949/?ref_=nm_flmg_act_58

  I nutiden er det Downton Abbey som virkeligt er kvalitet og for daglig underholdnings skyld ser jeg Greys anatomy 🙂

  Kommentar af annetteestrin — 21. oktober 2013 @ 8:23

  • Åhja, den havde jeg (også) glemt – det er utroligt, så mange gode serier jeg er blevet mindet om via dette indlæg. A Town Like Alice – som både blev kaldt Fem sorte høns og Arven på dansk. Den var virkelig god – jeg har læst alle Nevil Shutes bøger …

   Kommentar af Ellen — 21. oktober 2013 @ 9:01

 22. Uha, ja Mia er en interessant inspirationskilde til de engelske serier.
  Jeg er blevet særlig glad for serier, nu hvor jeg har købt adgang til Netflix (med ‘Unblock-US’ forøges tilbuddet væsentligt). Der behøver man ikke vente på næste afsnit, men kan sluge dem i en køre. Lige nu ser jeg ‘Monarch of the Glen”, harmløs skotsk hyggesoap og Broen, som jeg gik glip af sidste år.
  Pt. er mine yndlingsserier Downton Abbey og Game of Thrones, men jeg nyder mange forskellige. ‘Mad men’ er lidt af en tidskapsel, ligesom Matador, og kan anbefales. Her er lidt gode serier der ikke er nævnt endnu: Doc Martin, Bomb Girls, Cranford, Lark Rise to Candleford, Land Girls og serierne der bygger på Elisabeth Gaskells romaner: North and South (ikke den amerikanske), Cranford og Wives and Daughters.
  Vi kommer ikke til at kede os 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 21. oktober 2013 @ 9:18

  • HOLD da op, hvor kender du mange serier, jeg aldrig har hørt om. Den eneste, jeg kender, er Land Girls som jeg oven i købet kun har læst som bog.
   Jeg må vist lige have set lidt på MadMen og Game of Thrones; nu er I to, der har nævnt dem som værende gode.
   Nej, vi skal ikke kede os 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. oktober 2013 @ 9:32

   • Netflix er en guldgrubbe!
    Og så skal du være klar over at Game of Thrones hverken er engelsk eller hyggelig. Det er en ret brutal og ‘seksuel eksplicit’ fantasyserie, men vældig underholdende 😉 Du kan jo starte med at låne sæson 1 på biblioteket, så du ikke solder en formue op uden grund (den serie er i øvrigt ikke på Netflix)

    Kommentar af fiberfryd — 21. oktober 2013 @ 13:26

    • … der skal forestille at foregå i middelalderen … jeg har læst lidt om den – og har faktisk bestilt de første to sæsoner hos Amazon. Normalt kan jeg godt lide den slags, så jeg satsede 🙂

     Kommentar af Ellen — 21. oktober 2013 @ 19:04

     • Så skal du endelig ikke holde dig tilbage – god fornøjelse! 😉

      Kommentar af fiberfryd — 21. oktober 2013 @ 19:20

      • Thanks 😀

       Kommentar af Ellen — 21. oktober 2013 @ 19:44

 23. Tak for din hilsen 🙂
  Jeg følger op på den tåbelige reklame…
  Bortset fra det: Du tror sikkert, at DR betyder Danmarks Radio, men nej: Det betyder Daglige Repriser…..

  Kommentar af Rimkogeren — 21. oktober 2013 @ 16:41

  • Godt. Han burde blive flov 😉
   Selvfølgelig står DR for det! Hvorfor har jeg ikke selv tænkt på det?

   Kommentar af Ellen — 21. oktober 2013 @ 19:05

 24. En af mine favoritter er/var dengang den blev vist: “Heimat”

  Kommentar af Farmer — 21. oktober 2013 @ 23:38

  • Interessant … den mindes jeg slet ikke 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. oktober 2013 @ 7:16

   • Det var en tysk serie, der viste en families historie i Hunsrück fra 20’erne og frem til efterkrigstiden. Holdt noget i Rainer-Werner Fassbänders farver.

    Kommentar af AagePK — 22. oktober 2013 @ 8:49

    • Okay, tak. Den har jeg ikke set.

     Kommentar af Ellen — 22. oktober 2013 @ 9:00

 25. I dag er det uden tvivl Downton Abbey – jeg er helt solgt i den serie og kostumer og dekorationer! Da jeg var barn var det Soap – eller Skum – den blev sendt lidt sent om lørdagen; ikke voldsomt sent men for en i min alder var det over sengetid. Men om lørdagen fik jeg lov – og lillesøster var smidt i seng. Min mor kunne ikke lide det; så jeg lå op af fars tykke mave og i hans arme, og så så vi Skum, og det var jo sikkert kun derfor det var så specielt. Men jeg glemmer aldrig den fornemmelse!

  Kommentar af Nille — 25. oktober 2013 @ 15:31

  • Enig mht. Downton, og Soap var da også supersjov. Dengang. For den ville sikkert ikke være sjov i dag, kunne jeg godt forestille mig, men tv-hygge i fars arme har jeg også et par erindringer om – det er nemlig noget helt specielt.

   Kommentar af Ellen — 25. oktober 2013 @ 15:34


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.