Hos Mommer

13. oktober 2013

Rabalderparken

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:37
Tags: , ,

IMG_3568Rabalder Parken (hvorfor i to ord?) er en del af Musicon, som er et større projekt på en nedlagt cementfabrik i Roskilde. Inge har skrevet lidt om det; John har gennem sin arbejdstid set det udvikle sig fra den spæde start til det, det er blevet til – hvor det dog endnu ikke er færdigt.

Det er en god og kreativ ide med ordspillende vejnavne (fx Penselstrøget). Der er masser af steder at hænge ud for unge – og ældre såmænd også, men det er primært møntet på den yngre generation.

Der er se-på-kunst og der er brugbar kunst – herunder det førstnævnte.

IMG_3569IMG_3570

De underlige dimser, der hænger på burene, viste sig at være plastposer med jord, hvor der tilsyneladende havde været plantet et eller andet i dem alle, men man havde åbenbart glemt at tage enten naturen i ed (den varme juli) eller en, der ville påtage sig at vande, for det var længe, længe siden, der havde været levende planter i de poser.

IMG_3571IMG_3572

‘Elektriske cykler’, som giver motion og en ide om, hvor hurtigt man skal træde i pedalerne for at drive den elpisker, der befinder sig i glasburet mellem cyklerne. Jeg ville helt sikkert aldrig få pisket noget som helst fløde så megt som halvstift!
Et alternativt picnicareal med temmelig umagelige bænke og upraktiske borde.

IMG_3573IMG_3574

Opsatte hængekøjer, hvis man skulle få behov for at hvile sig. Det kan man også gøre på de numse-fortrykte bænke – både til store og små bagdele.

IMG_3576

Gennem hele Rabalderparken løber et stort afvandingsanlæg, som, når der ikke lige er regnvejr eller sågar skybrud, som det også kan klare, fungerer som skaterbaner for enhver smag og dygtighedsgrad. Her en for de mere øvede, mens de lange og kun let skrånende asfalterede kanaler er for små børn og begyndere.

IMG_3577

Liggestole til de trætte – igen næppe særlig komfortable, men de er der … i baggrunden ses nogle af ungdomsboligerne.
Er I i nærheden, så tag ind og se jer omkring i Musicon og Rabalderparken, som var en medvirkende årsag til, at Roskilde Kommune fik tildelt Byplanprisen i 2012.

20 kommentarer

 1. Fordi Folkeskolen svigter. – Når man kun læser det famøse navn, må man opfatte den første del som bydemåde af verbet rabaldere (med tryk på næstsidste stavelse).

  Kommentar af Rasmine — 13. oktober 2013 @ 16:49

  • Ahhh – der er jo en forklaring på alt 😉

   Kommentar af Ellen — 13. oktober 2013 @ 18:51

 2. Det er faktisk fint at besøge Rabalderparken i Musicon. Vi har været der alene og med det ene barnebarn – og skal snart med dem begge. Vi må ses om sæderne passer til vore bagdele.

  Kommentar af Jørgen — 13. oktober 2013 @ 17:00

  • Det har dine børnebørn vist også den rigtige alder til nu – og jeg tror, der er et sæde til jer alle 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. oktober 2013 @ 18:52

 3. Jeg ville elske at komme der med mine rulleskøjter, når du nu beskriver, at der er noget for de meget øvede og for begynderne. Der er ikke så mange skaterbaner og det er godt, at Roskilde Kommune har bygget sådan et fantastisk sted. Hvis jeg boede nærmere Roskilde, ville jeg besøge Rabalderparken.

  Kommentar af Stegemüller — 13. oktober 2013 @ 19:13

  • Der er altså ikke særlig langt fra København til Roskilde, Hanne 😉 Få en dag ud af det og gå en lang tur i Roskildes gader; nede ved domkirken og evt. til havnen. Det er en dejlig by.

   Kommentar af Ellen — 13. oktober 2013 @ 19:39

 4. Det er et fedt område..

  Buret med plantesækkene kommer ude fra festivalen, hvor det var en del af et skyggefuldt og blomstrende afslapningsområde, cyklerne var en del af et område, hvor man selv kunne producere strøm til sin mobil.. I det hele taget har mange af de installationer (musikgynger, lydgulve osv..) man kan se og bruge ovre på Musicon, været med på festival.. 🙂

  Kommentar af Inge — 13. oktober 2013 @ 20:00

  • Aha – tak for info 🙂
   Så man kunne lave strøm nok til en mobiltelefon på de cykler? Smart. De havde i hvert fald ikke fået meget fløde til irsk kaffe ud af det …

   Kommentar af Ellen — 13. oktober 2013 @ 21:16

   • Der var mange som cyklede strøm, men om de fik ladet mobilerne ordentlig op, aner jeg rent faktisk ikke, men det så ud til at de hyggede sig.. 🙂 og så slap de for at betale for opladning på ladestationerne..

    Kommentar af Inge — 13. oktober 2013 @ 21:45

    • Og de to ting i forening kan man jo kun blive glad af 🙂

     Kommentar af Ellen — 13. oktober 2013 @ 22:02

 5. Du har ret, som sædvanligt (!): Når det hedder Rabalder Parken, bør det også hedde Pensel Strøget, hvor det dog her er sidste del, der er verbet. 😉
  Cyklerne er det dummeste påhit i den sammensætning, vi ved jo alle af erfaring fra egne cykler, at de både kan transportere os OG oplyse hjemvejen, selv midt om natten. Men glødelamperne er bygget til en hel anden spænding og art, nemlig 220 volt ved 51 Herz og 60 watt, eller sådan noget. Havde du sat kæden direkte på piskere havde du haft smør på 34,7 sekunder.
  Kan du huske oldtidshistorien, om den græske løber, der aldrig ville kunne indhente en skildpadde, hvis denne fik 100 meters forspring? Jo, for efter løberen havde løbet de 100 m, havde skildpadden løbet 1 m, så 10 cm på løberens 1 m, dernæst 10 mm, og så fremdeles: afstanden mindskedes, men kunne ikke overvindes.
  I begge tilfælde er forudsætningerne falske, end of story.
  Men cyklerne kan sagtens oplade computere mmm, vi har endda en håndsvingsdrevet lygte, der også oplader mobilos.
  Parken deroppe er da vist ikke direkte et afvandingsanlæg, men tværtimod et opsamlingsbækken: i tilfælde af skybrud skal det opsamle en masse vand, så ikke rensningsanlægget skal drukne; senere slippes det så ud.

  Kommentar af AagePK — 13. oktober 2013 @ 22:04

  • Det giver da mening, din strømforklaring 🙂
   De kalder det selv for et afvandingssystem – hvis du googler, får du masser af forklaringer, men måske mener I det samme?

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2013 @ 8:41

   • Det gør vi jo nok i enden, men: det er rækkefølgen, der er vigtig her. Ikk’? Først forhindre vand i at overskylle rensningsanlægget med smittespredning usw til følge, og dernæst stille og roligt afvande området.
    Lad os håbe på, de ikke hælder skaterbørnene ud med overfladevandet! 😉

    Kommentar af AagePK — 14. oktober 2013 @ 9:30

    • Ja, det ville være lidt uheldigt 🙂

     Kommentar af Ellen — 14. oktober 2013 @ 14:53

 6. Har aldrig hørt om det før, det ser sjovt ud!! Det er da værd at overveje at aflægge et besøg.
  De fortrykte numse siddepladser er herlige!

  Kommentar af Mai-Britt — 14. oktober 2013 @ 10:27

  • Ja, det er en meget skæg ide 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2013 @ 14:51

 7. Det er så længe siden jeg har været i Roskilde, men sådan et anlæg er naturligvis et besøg værd 🙂

  Kommentar af Donald — 14. oktober 2013 @ 12:29

  • Hvis du alligevel er i Roskilde, kan det anbefales at tage et kig på Musicon 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2013 @ 14:53

 8. Super. Trist at det er så langt væk fra Lolland, for jeg gad godt udfolde mig der!

  Kommentar af Rimkogeren — 14. oktober 2013 @ 16:21

  • Det er også hyggeligt – men I kunne da lave en udflugt ud af det en dag – det gør vi en gang imellem til Lolland 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2013 @ 17:36


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.