Hos Mommer

9. oktober 2013

Neiiijjj – ikke allerede!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:06
Tags: ,

Jeg GIDER ikke jul endnu.
P1050420Efteråret er så smukt lige nu, med en farveeksplosion, der siger spar to, og som ikke engang har nået sit højeste endnu. Ingen som helst tanke om jul burde så meget som overveje at trænge sig på.
Ikke engang, hvis jeg skulle sende en julekalender til Australien eller Langtbortistan, behøvede jeg at købe den allerede.

Da jeg var i Brugsen i dag, havde de vældig travlt med at stable og påpladssætte alle chokoladejulekalenderne og chokoladejulemændene og chokoladenisserne og chokolade… altmuligtichokoladetiljul.

Lad nu være med at sige, at jeg bare kan ignorere det, til det passer mig at holde jul, for det kan jeg ikke, når det er stillet op lige ved siden af kasserne.

Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det skal være nu.
Vi er ikke engang halvt henne i oktober, for himlens skyld … jeg mindes ikke, at det har været så tidligt før – eller også vælger min stakkels hjerne at fortrænge det fra år til år.
De eneste reaktioner, jeg hørte i dag, var mage til min egen: Dybtfølte suk og en del godmodigt brok til det stakkels personale, der bare udførte givne ordrer. Det vil sige … jeg nøjedes med det dybe suk og brokkede mig ikke til personalet; det er der overhovedet ingen grund til at gøre, men på sin vis var det rart at erfare, at de fleste andre kunder mener det samme som jeg.
Så igen: Hvorfor? Jeg har endnu til gode at høre bare én eneste juble over, at butikskæderne starter jul 2½ måned før jul. Det skaber ikke glæde; tværtimod skaber det en god portion irritation rundt omkring.
Hvad er det, man vil opnå, så? For de må da vide, at kunderne generelt synes det er noget fis?
Kan man få en butikssagkyndig på banen her? Flytter det virkelig noget på juleomsætningen, at man starter nu? Der skal jo noget andet ned fra hylderne, for butikken har kun den samme plads til rådighed.

P1050423

Jeg synes egentlig, det ville være en rigtig god ide at få Halloween godt og grundigt overstået, inden man begynder på julevarerne.
Engle og nisser har det slet ikke godt med at være i stue sammen med hekse, spøgelser, flagermus og edderkopper, og i øvrigt står julerødt og græskarorange og skriger skingert til hinanden.

Reklamer

34 kommentarer

 1. Fjern Halloween fra mit blik. Skrot julen. Vi glæder os til forår.

  Kommentar af Jørgen — 9. oktober 2013 @ 17:17

  • Det var dog så drastisk igen 🙂 Okay – Halloween kan man godt fjerne for min skyld, men julen vil jeg gerne beholde – den skal bare kun finde sted i december …

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2013 @ 17:21

   • Det går an.

    Kommentar af Jørgen — 9. oktober 2013 @ 18:01

    • Fint 🙂

     Kommentar af Ellen — 9. oktober 2013 @ 18:51

 2. Det er helt afgjort alt, alt, alt for tidligt at tænke på jul endnu. Jeg er meget enig med dig. Lad endelig efteråret folde sig ud med bl.a. Halloween, før man så meget som begynder at tænke på jul.

  Kommentar af Stegemüller — 9. oktober 2013 @ 17:24

  • Jeg er nok ikke ret forbavset over, at du er enig, Hanne 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2013 @ 18:51

 3. Kunne ikke være mere enig. Det er som tvangsfodring af gæs.

  Kommentar af Eric — 9. oktober 2013 @ 17:48

  • Hehe, pudsig sammenligning, men ikke helt ved siden af 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2013 @ 18:52

 4. Halloween har ikke fanget os her. Det eneste, vi bruger, er græskarmanden på trappen. og han har aldrig været tilnærmelsesvis så flot som ham på dit billede. Jul venter vi med. Lidt endnu. Eller mere..

  Kommentar af Susanne — 9. oktober 2013 @ 18:27

  • Vi bruger overhovedet ikke Halloween, men jeg synes det er meget sødt med de udskårne græskarhoveder, og jeg havde nok dyrket det, hvis jeg havde mindre børn 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2013 @ 18:53

 5. Jeg leger de tre små aber… Ikke høre, ikke se, ikke tale (om jul endnu)
  Jeg er også helt ligeglad med den der orange Halloween ting.
  Har læst dit indlæg og fortrængt det igen.. 😉😉

  Kommentar af Inge — 9. oktober 2013 @ 18:28

  • Det forstår jeg godt, du har … men så behøver jeg egentlig ikke at svare dig. Du ser jo ikke dette igen 😉

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2013 @ 18:54

   • Jeg ser dine svar på wf appen under notifikationer 😜

    Kommentar af Inge — 9. oktober 2013 @ 18:57

    • Fnis 🙂

     Kommentar af Ellen — 9. oktober 2013 @ 19:35

 6. Hvor har du ret – julen hører til i december. Det burde være forbudt, at ødelægge juleglæden ved at forsøge at tvinge den ned over hovedet på os to måneder for tidligt!

  Kommentar af bedstesblog — 9. oktober 2013 @ 19:42

  • Enig, men det er kun os forbrugere, der kan gøre noget ved det; nemlig ved at undlade at købe noget som helst, der har med jul at gøre, før vi selv synes det er i orden at jule.

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2013 @ 21:34

 7. Jeg har udvidet min blinde plet, sådan at jeg ikke kan se alt det julel… . Jeg undgår også de butikker, hvor det erfaringsmæssigt er værst. Hvis de har noget, jeg har brug for, er det bare ærgerligt, for med det julel… bliver det ikke til nogen handel. I øvrigt kan jeg heller ikke lade være med at tænke på, at den julechokolade, der allerede er i butikkerne nu, når at blive dårlig, inden den havner i nogens mave. Rent bortset fra, at det jo nok ikke engang er ordentlig chokolade. Mere sådan noget lysebrun stearin med sukker i.

  Kommentar af Henny Stewart — 9. oktober 2013 @ 20:23

  • Jamen alle butikkerne kommer jo med i gamet nu – ingen vil risikere at være bagud … så din blinde plet er nødt til at fylde et halvt øje 🙂
   Det er bare SÅ dårlig chokolade, men mine børnebørn synes det er SÅ dejligt at få lov til at spise et lille stykke chokolade allerede inden morgenmaden, så de får hver en kalender hvert år – men jeg behøver absolut ikke at kunne købe dem den 9. oktober!

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2013 @ 21:38

 8. Bliv mig fra livet med det Halloween-halløj! Hvorfor det har vundet indpas, forstår jeg overhovedet ikke.

  Alle burde boykotte alle julevarer før første december. Hvis det ikke virker, må det bare gentages, indtil det er sivet ind, at vi ikke gider.

  Her er det definitivt slut med at deltage aktivt i i julen.

  Kommentar af Rasmine — 9. oktober 2013 @ 23:31

  • at fejre Allehelgensdag og -aften er jo ikke nyt i Danmark – det er bare alt det med grækarrene og uhyggen, der er nyt, og for mig er det såmænd ligegyldigt, om det er der eller ej.
   Og julen vil jeg slet ikke undvære – den hører bare til i december, så ja: vi må som kunder boycotte julevarer indtil da 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2013 @ 08:37

   • For min skyld må man hellere end gerne fejre Allehelgen, for jeg synes generelt, at vi har for lidt at fejre på denne årstid, og det er en gammel dansk tradition, men Halloween.med alt tingeltanglet – føj!

    Kommentar af Rasmine — 10. oktober 2013 @ 14:07

    • Jeg synes da også, at den gamle danske tradition med levende lys er hyggeligere, men jeg mener bare: fred med dem, der synes noget andet – det må de da selv om 🙂

     Kommentar af Ellen — 10. oktober 2013 @ 17:57

 9. Der er ikke megen diskussion om emnet, kun rørende enighed.
  Jeg synes det er dejligt med de årlige traditioner, også Allehelgen (som jeg ynder at kalde det) med roe- eller græskarlygter og efterårs(u)hygge. Men hver ting til sin tid og julens tid er altså i december! (Her kunne, hvis man var meget insisterrende, stå op til flere udråbstegn, men det slipper du for)
  🙂

  Kommentar af fiberfryd — 10. oktober 2013 @ 01:44

  • Hehe, apropos vores lille snak om udråbstagn 😉 – jeg kan sagtens se dem for mig, selv om du ikke skrev dem 🙂
   Diskussion er her ikke meget af, nej, for når tingene ligefrem begynder at overlappe hinanden, bliver det simpelthen for meget.

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2013 @ 08:38

 10. For mig kunne man nu osse godt skrotte halloween… man kan jo næsten se af ordet at det vist ikke er helt lokalt med den tradition. (har en lille teori om de to amerikanske festdage halloween og valentines day – at de kommer fra en kendt amerikansk serie om en skole hvor festerne fyldte en del).

  Vi ved jo at julepynten kommer op i oktober og det er osse en kilde til en vis forundring for mig – tænker hvad skal man dog med chokoladejulekalender nu. Det er jo ikke fordi chokoladen er værd at spise i sig selv.. tror jeg vil prøve at kigge lidt på om der rent faktisk er nogen der putter juletingene i indkøbsvognen nu. Men det må der jo være – ellers lagde de det jo næppe frem.

  Kommentar af overleveren — 10. oktober 2013 @ 05:30

  • Vi har markeret Allehelgensdag og -aften i århundreder og i England Valentine’s Day siden middelalderen, men den voldsomme kommercialisering af det i både Danmark og en masse andre lande kan godt stamme fra den serie, jeg ikke lige kender – det skal jeg ikke kunne sige, men det er jo typisk for USA at skulle lave penge på alt, og det smitter naturligvis af på resten af verden, når der dukker noget op, man kan tjene penge på 🙂
   Ja, der må være nogle, der køber juleting allerede nu, men jeg ville ønske, at de ville lade være i mindst fem uger endnu.

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2013 @ 08:44

   • Ved godt det med Allehelgensdag eller aften eller hvad det nu hedder… men halloween kaldte vi det da vist ikke.. tror i øvrigt osse det med græskarrene er amerikansk..

    Ajr Ellen… har du aldrig hørt om Beverly Hills.. altså serien 🙂

    Kommentar af overleveren — 10. oktober 2013 @ 17:35

    • Næh, Halloween hed det ikke; det er givetvis meget amerikansk, lige som græskarrene er det.
     Åh – er det den, du mente? Jo, jeg har da hørt om den, men har ikke set så meget som et eneste afsnit 😀

     Kommentar af Ellen — 10. oktober 2013 @ 17:59

 11. Det er alt for tidligt med jul, man bliver jo træt af det før vi når til december. ;-D

  Kommentar af Rejen — 10. oktober 2013 @ 07:46

  • Ja – det er da godt, at vi selv bestemmer, hvornår det kommer inden for vores egne døre 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2013 @ 08:44

 12. Jeg tror næsten, jeg kunne have skrevet dit indlæg denne gang. Nøjagtig de samme tanker fløj gennem mit hoved – og det var FØR 9. oktober faktisk. Og denne gang tror jeg, de har slået alle rekorder i tidlig påpladssætning af de første julevarer. Jeg NÆGTER!
  Og jeg har sikkert allerede købt årets nisse, så jeg behøver ikke engang at se efter en – og da slet ikke før slutnovember.

  Kommentar af conny — 10. oktober 2013 @ 15:22

  • Jeg synes altså også, at dette var ekstra tidligt, selv i forhold til, at det altid virker tidligt 😉

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2013 @ 18:00

 13. Halloween er altså punkt 1, sorry 😉
  I må da godt bestemme, hvad I vil, men det ændrer intet ved mit skrevne, nemlig at jeg nok har misset info totalt 😉

  Kommentar af anjoe — 10. oktober 2013 @ 22:03

  • Jeg er vist ikke helt med, anjoe … foretrækker du halloween frem for julen?
   Og hvad er dt for info, du har misset? Eller … det ved du jo selvfølgelig ikke, hvis du har misset det 😉

   Kommentar af Ellen — 11. oktober 2013 @ 09:00


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.