Hos Mommer

3. august 2013

Den professionelle hvepsebekæmper. Eller …?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:26
Tags:

HvepseboDer var bestemt ikke kommet færre hvepse i boet på terrassen siden sidst, hvor det desværre ikke lykkedes os at få dem udryddet. Vi troede jo, at de gik til ro om natten og at vi dermed havde arbejdsro til at få sprøjtet og til at forsegle deres indgang – som uheldigvis for os ikke bare var et hul i væggen, men en lang revne i brættet. Det kunne bare ikke lade sig gøre, for de var i fuld aktivitet døgnet rundt, hvilket vi hørte i radioen forleden, at bier er, når det er så varmt om natten, som det er for tiden. Det gælder desværre nok også hvepse.
Vi gjorde i hvert fald ikke mere ved det …

I går var der så som sagt kommet endnu flere, og det slog mig, at næste gang vi kommer herop, har vi med stor sandsynlighed englænderne med, så der skulle gøres noget denne gang.
Jeg er bestemt heller ikke meget for at udsætte mig for den slags, men jeg sagde til John, at hvis han kunne skaffe et bræt, der passede præcist og slå fire søm i, så det var lige parat, så skulle jeg nok klæde mig som en rummand og få sprøjtet og sømmet det fast. Jeg tror John var klar over, at jeg mente det, så han lod sig provokere og sagde, at selvfølgelig gjorde han det!
Jeg mente det skam også fuldstændig alvorligt – tanken om børnebørnene gjorde udslaget, og min søster, som er med, sagde, at hvis ikke vi selv gjorde det, ville hun, for der var ingen vej udenom nu. (Nej, det er ikke hende med sommerfuglene …)
John insisterede, selv om jeg kunne se, han ikke havde det godt med det – han ville alligevel ikke stå tilbage over for to stædige kvinder, har jeg lidt på fornemmelsen …

Han tog tykke vintertermobukser på, gummistøvler, hat, en tyk regnfrakke, tykke arbejdshandsker og til sidst over næsen og munden et tykt tørklæde, som vi bandt i nakken, hvorefter regnfrakkehætten kom ud over både tørklæde og hat. Der var nu ingen indgange til huden. Jeg havde desværre ikke noget tyl, vi på biavlervis kunne sætte foran øjnene, men han havde da i det mindste briller på, hvilket skulle kunne forhindre frontalangreb.

Han var øm at se på – et syn, som jeg beklageligvis må overlade til jeres fantasi. Jeg kunne se, at han var nervøs, og det ville have været både meget uklogt, uempatisk og usolidarisk at tage billeder af ham!

Der blev ikke sprøjtet. Det er en sprayflaske, og han kunne ikke målrette det, så det ville komme effektivt ind i boet. I stedet fik han banket brættet på og skyndte sig ind igen. Der slap kun to hvepse med ind, selv om de svirrede rasende rundt omkring ham – og han blev ikke stukket, heldigvis.

De fleste må alligevel have været gået i seng, for i morges kredsede der kun fem, der prøvede at komme ind. De fik en dusch gift, og vi gik med jævne mellemrum ud for at se, om der skulle ankomme flere. Der var en enkelt i ny og næ, men jeg tror og håber på, at boet er en saga blot, når vi kommer igen næste gang.

30 kommentarer

 1. Det lyder dramatisk, men effektivt. Lad os håbe de ikke er til mere,de der gedehamse eller hvepse.

  Kommentar af Jørgen — 3. august 2013 @ 15:32

  • Åh, det håber jeg også … krydser virkelig fingre for det. Det er heldigvis ‘kun’ hvepse; ikke de monsterstore gedehamse.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:37

 2. Lad os håbe, at I har fået kål på dem. Jeg ville godt nok have foretrukket det, hvis I var lykkedes med at hælde en god dosis gift i boet, men det er selvfølgelig svært at ramme sådan en revne med en spraydåse. Det ville kun være ganske få procent, der ville komme ind i boet.

  Kommentar af Henny Stewart — 3. august 2013 @ 16:50

  • Ja, desværre. Vi ville bestemt også have foretrukket at give dem en dosis gift, men det kunne simpelthen ikke lade sig gøre. Vi vil forsøge at finde noget med en lang studs på til næste gang, vi skal derop.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:39

 3. Det var sandelig en gyserhistorie! Man skal have den største respekt for hvepse. Det gør bandsat ondt at blive stukket.

  Kommentar af Eric — 3. august 2013 @ 16:53

  • En sand gyser! Det gør nemlig så jäklaondt, også selv om det ‘kun’ er de almindelige små hvepse.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:40

 4. Jeg tror, at I har fået bugt med dem med jeres effektive metode. Det var godt.
  Det er ikke rart at blive udsat for vrede hvepse i flok! Jeg husker tydeligt, da Husbonden ved klipning af hæk ramte et hvepsebo, som han ikke havde set. Uha!
  God weekend!

  Kommentar af Nonna — 3. august 2013 @ 16:54

  • Det håber jeg søreme også! Stakkels din mand – han slog formentlig også en del rekorder i hutigløb da det skete.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:41

 5. Håber det lykkedes. Jeg kan stadig se min Jørn i termodragt med hætte snigende sig ind på et hvepsebo. Han lignede en stor bamse 😉

  Kommentar af Lene — 3. august 2013 @ 16:57

  • Det håber jeg også … man skal virkelig pakke sig godt ind, for de kan godt nok blive særdeles aggressive.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:42

 6. Forhåbentlig er det lykkedes for jer at få dem myrdet.
  Jeg vidste ikke, de kunne finde på at fare rundt hele døgnet, temperaturer eller ej – surt!
  Jeg ville måske vælge at sprøjte (eller insektgiftmale) hele vejen rundt om brættet. Man kan jo aldrig vide….
  Lige et dumt spørgsmål: De kan vel ikke komme ud via “bagsiden” af boet?

  Kommentar af Den gamle Krage — 3. august 2013 @ 17:27

  • Ja, forhåbentlig. Jeg sprøjtede gift rundt om hele brættet, og de få, der kom hjem, fik også lige en dusch.
   Det er ikke et dumt spørgsmål; jeg har selv haft samme skræmmende tanke og kan kun håbe på, at hele huset ikke summer af arrige hvepse, når vi kommer næste gang.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:45

 7. Ikke noget billede – ÆV! Jeg håber, I hermed har fået has på krapylerne. Mindre børn og hvepse er en dårlig kombination i al almindelighed. For de, børnene altså, er da forhåbentlig ikke allergiske over for hvepsestik, for så er den jo helt gal.

  Kommentar af Fruen i Midten — 3. august 2013 @ 18:37

  • Nej, de er ikke allergiske, men derfor gør det jo ondt nok at blive stukket, så jeg håber virkelig, at dette var effektivt nok.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:46

 8. Flot klaret af John! Der er ikke noget at sige til, at han ikke ville stå tilbage for to kvinder. Selvfølgelig skulle han ud og bekæmpe hvepsene. Jeg ville nu gerne have set et billede af ham i den udrustning, men det ville selvfølgelig have været synd. Jeg håber, I har fået has på utøjet..

  Kommentar af Stegemüller — 3. august 2013 @ 21:13

  • Det håber vi virkelig også, at vi har!

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:46

 9. Nej det er ikke altid på sin plads at tage billeder, selv om man kan.. 🙂
  Fedt at I vandt kampen.

  Kommentar af Inge — 4. august 2013 @ 6:02

  • Nej vel? Lidt situationsfornemmelse er sommetider en god ting 😉
   Håber, at vi vandt kampen!

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:47

 10. Håber I vandt kampen mod hvepsene, de skal ikke være der når der er børn i nærheden. Ville nu godt have set John i udstyret men forstår godt at det ikke var på sin plads at tage billeder af “rummanden”. Jimmi har heller ikke rigtigt noget bud på hvad de kan være på din Filippa, desværre. ;-D

  Kommentar af Rejen — 4. august 2013 @ 7:11

  • Det skal de nemlig ikke.
   Øv – jeg havde nok ellers satset lidt på Jimmi 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:48

 11. Pakket grundigt ind, med halstørklæde over trynen: ergo: Bibendum!
  (Nej-nej-nej: ikke Ergo bibamus, det er latin for: Altså lad os drikke. Her hentydes mere til Michelin-manden: Bibendum!) 🙂

  Kommentar af AagePK — 4. august 2013 @ 14:44

  • Der var lige en sproglig forbindelse til den lille tykke mand, jeg aldrig har hørt om 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 14:50

 12. Føj for den….jeg hader hvepse, simpelthen hader og har faktisk som voksen præsteret at sætte et glas omvendt over sådan en fætter og så overlade til manden at udføre det endelige mord….slanger og hvepse, føj for den :-((

  Kommentar af Moster Tulle — 4. august 2013 @ 16:39

  • Jeg bryder mig bestemt heller ikke om dem, men der var jo kun én vej, hvis vi ville have dem væk, til børnebørnene kommer, så der var ikke så meget at diskutere, men kun at bide tænderne sammen – og du ved jo godt, at man kan, hvad man vil, når man skal 😉

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 17:03

 13. Når jeg læser sådan et indlæg, så kommer jeg altså til at se lidt i billeder. Og billedet af manden, der bekæmper de små onde dyr, er slet ikke så svær at danne. 🙂

  Kommentar af Susanne — 4. august 2013 @ 16:48

  • Hehe, næh, hvis beskeivelsen er god nok, er billeddannelsen slet ikke så svær 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2013 @ 17:04

 14. Jeg havde engang flere håndværkere i huset OG et hvepsebo i en skunk; hvepsene havde lavet en adgang udefra, så der var en livlig trafik i gården. Jeg ringede til kommunen, og her havde man et telf.nr. til en biavler, som også “legede hvepsefænger”; han kom og fjernede dem samt deres bo – og gjorde mig meget glad!
  Jeg ville nu få nogen til at kigge over for at se, om jeres hvepse skulle have fundet eller lavet et lille hul i træværket. Man kan ikke være for forsigtig, hvis de først er hidset op.

  Kommentar af Elsebeth — 4. august 2013 @ 23:15

 15. Det ville vi også gerne, men tingene fungerer ikke helt på samme måde her i Sverige … Vi må klare os selv i højere grad – et princip, som jeg normalt ikke har noget imod 🙂
  Vores ellers så beredvillige nabo kan ikke tåle hvepse, så ham spørger vi selvfølgelig ikke …

  Kommentar af Ellen — 5. august 2013 @ 7:48

 16. Jeg har stor respekt for hvepse, og selv om de er nyttige i naturen og gode i haven (de bestøver OGSÅ blomster og tager masser af skadedyr) – så vil jeg ikke have dem inde i mit hus. I England har jeg et par gange måttet bede en professionel om at komme og “tage sig af dem”, for jeg tør ikke selv… Men jeg er altså også allergisk over for stik.

  Kommentar af Mia Folkmann — 5. august 2013 @ 15:08

  • Puha nej, hvis du er allergisk, er der så meget mere grund til at have respekt for dem.
   Jeg håber, du har en adrenalinpen på dig, så du kan yde dig selv førstehjælp, hvis du skulle blive stukket – det kan blive virkelig alvorligt, hvis man først er begyndt at reagere voldsomt på de små kræ.

   Kommentar af Ellen — 5. august 2013 @ 21:53


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.