Hos Mommer

25. juli 2013

Så kan vi trække vejret igen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:21
Tags: , , ,

Jeg forstår såmænd så glimrende, at man kan ærgre sig en anelse, hvis ens ferie lige er startet, men det kommer nok ikke bag på mine læsere, at jeg synes det er fedt, at vi nu har fået lidt regn og at temperaturen er krøbet ned på behagelige 21°.
Der er igen kommet liv i fuglene, og sneglene tager sig en spadseretur hen over de våde terrassebrædder i et særdeles mageligt tempo. Heldigvis ingen dræbersnegle – dem har vi indtil videre kun myrdet fire af i år. Vi tror, det må være den meget kolde april, de ikke har kunnet tåle.

Vi bliver beriget med masser, masser af chili – de er gået helt amok i drivhuset; maxhøjderne, som Toftegaard gartneri angiver for nogle af planterne, er for alles vedkommende overskredet og for tre af dem med temmelig meget.

Aji benitoHungarian Hot Wax

Aji Benito til venstre skulle blive 40 cm høj – den er 125. Min Criolla sella er 170 cm. Hungarian Hot Wax til højre burde være 40 cm, men er 65.
Det gør dog ikke spor – det er rent praleri dette her, og plantehøjderne må vel være et tegn på, at de er tilfredse med opholdet i vores drivhus.

Da Pernille var her, måtte vi lige en tur til stranden, inden vi begyndte på aftensmaden; dvs. vi var der ved 18:30-tiden … bare fordi … sidst vi så badebroen, så den således ud:

P1010423

Den gjorde den ikke i forgårs …

Aftentur til stranden juli

Vandet var ligeledes knapt så stift som på øverste billede og havde oven i købet en temperatur tilstrækkelig høj til, at det var lige før, at selv jeg kunne have hoppet i.
Lige før, sagde jeg … og man kan da heller ikke havbade med paryk på. Var min indiskutable undskyldning …

Reklamer

49 kommentarer

 1. Havbad med parykk? Nja, kunne godt, men tørkle hadde vært fint 🙂

  Kommentar af Mormor — 25. juli 2013 @ 16:33

  • Ja, jeg turde i hvert fald ikke – sæt den var faldet af og drevet til havs – det ville være mere acceptabelt for et tørklædes vedkommende 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 16:35

 2. Af med parykken og på med en badehætte! Det er da nemt.

  Kommentar af Rasmine — 25. juli 2013 @ 16:47

  • Alt for nemt … jeg skulle jo gerne kunne beholde mine gode undskyldninger, for jeg holder meget, meget lidt af at havbade 😉

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 17:05

 3. Jeg var også nede ved vandet i dag og ærgrede mig over at jeg ikke havde badedragt på, vandet var skønt. For en meget lidt chilispisende kvinde er det helt overvældende at se din rigdom af chili 🙂

  Kommentar af Lene — 25. juli 2013 @ 16:58

  • Man kan altid soppe lidt 🙂
   Jeg spiste heller ikke ret meget chili for bare nogle få år siden, men jeg har lært det, og jeg sætter nu stor pris på de små, stærke frugter; især som syltede til tilbehør til alskens ting, men også i gryderetter, m.m. Så hvis du selv vil, kan du nok kan også lære at spise chili; det er jo sundt og rigtig godt for mange ting 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 17:09

 4. Du kan læse meget om chili her: http://freetime.dk/chili/chili.htm

  Kommentar af Søren — 25. juli 2013 @ 17:01

  • Tak, Søren, men uden jeg håber, jeg fornærmer dig, så synes jeg ærlig talt, at Gartneri Toftegaards egen hjemmeside er bedre. Bl.a. er jeg slet ikke enig i de styrkeangivelser, som er angivet i dit link 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 17:14

 5. Ja, det var hundekoldt i formiddags – 17 gr., kun ca. 34 gr. mere end da billedet af badebroen blev taget. Selvfølgelig kan man bade med paryk – det er udelukkende et spørgsmål om man vil eller ej. Og det ville du ikke. De der chili ser flotte ud og ikke så stærke og uspiselige som et ondt år, eller hvad? Jeg må have mig et driverhus!

  Kommentar af Jørgen — 25. juli 2013 @ 17:12

  • Du har helt ret: jeg ville ikke, men seriøst ville jeg heller ikke turde – tør ikke stole på, at den sidder fast nok til det – men jeg behøver selvfølgelig ikke at svømme under vandet …
   Du MÅ simpelthen se at få det driverhus – vi er meget glade for vores. Styrken i mine chili varierer fra 3 til 7, men de fås fra 0 til 11. 3 er absolut ikke stærkt; 7 er pænt stærkt. Sidste år havde jeg en 9’er – DEN var stærk! På Gartneri Toftegaards hjemmeside lister de alle de sorter, de har, med billeder og styrkeangivelser, så man kan studere hjemmefra i ro og mag, hvad man kunne tænke sig. Den liste har jeg printet og noterer på den år for år, hvad jeg har dyrket og hvad jeg synes om den enkelte chili. Der er så mange slags, at jeg meget hurtigt ville glemme, hvilke jeg tidligere har haft.

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 17:21

 6. Du kan vel dyppe tæerne uden at miste parykken.. Så bader du præcis lige så meget.. eller lidt, som mig.. 🙂

  Kommentar af Inge — 25. juli 2013 @ 18:07

  • Det kan jeg, og det gjorde jeg også 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 18:18

 7. Fantastiske chiliplanter. I mit lille halvanden kvadratmeters driv(er)hus vokser chilien ganske vist, men er fortsat kun blomster og blade. Spændende, om den når at sætte frugter. Mine fingre er vist svagt lysegrønne i forhold til dine :-)!
  Havbad er ikke mig, måske sydpå med sandstrand og mindst 25 grader varmt vand!
  God torsdag aften!

  Kommentar af Nonna — 25. juli 2013 @ 18:12

  • De skal nok komme lige om lidt – gøder du planten? Det gør jeg. Det er måske hemmeligheden …
   Det var næsten sådan, det var – sandstranden var der, og vandet var 24° 🙂
   Tak, i lige måde.

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 18:20

 8. Det er da helt fantastisk, som dine chillier vokser. Jeg synes, man bliver så glad af at dyrke noget, så er det næsten ligegyldigt hvad.

  Der er ikke noget at sige til, at du ikke hoppede i vandet med parykken på. Jeg gætter på, at den har været rigtig dyr, og hvad skulle du så gøre, hvis den drev til havs?

  Kommentar af Stegemüller — 25. juli 2013 @ 18:32

  • Rigtigt: der er noget meget livsbekræftende ved at få ting til at gro.
   Købe en ny, og det har jeg ikke spor lyst til 😉

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 19:22

 9. Ved hjælp af to stykker hæfteplaster kan man jo hurtigt illudere en badehætte, så hvad er problemet. Badedragten, siger Lene. Badedragt? Hvad er det? Min kone lægger brillerne, så kan hun ikke se nogen, og tror derfor, at hun er blevet usynlig. Så det er da heller ikke noget problem.
  Der har lige været panik på Ærø: på trods af, at det er fuldt kovligt at bade tekstilløst overalt i landet, mente Teknisk forvaltning, at man burde indrette en Fribadestrand. Det skrev man på et skilt. Af hensyn til eventuelle udenøs gæster skrev man på udenøsk, på samme skilt: Fee bathing beach – FKK-Strand.
  Foreholdt den engelske teksts uoverensstemmelse med den danske ringer den ansvarlige tilbage til lokalredaktionen:”Nu har jeg løst problemet: jeg har streget den engelske tekst ud!”
  Nu sidder Den gl.Redacteur så forvirret og spørger i al offentlighed, hvad der menes med FKK, om ikke nogen tror, det er en trykfejl for FUCK.
  Fra Fyns Amts Avis 12.Juli.

  Kommentar af AagePK — 25. juli 2013 @ 19:02

  • Problemet er ærlig talt nok mest, at jeg IKKE er den store nyder af at havbade, men om du så forærede mig Harry Potters usynlighedskappe, fik ingen i hele verden mig til at nøgenbade. Det hørte ungdommen til – jeg synes, de fede og nøgne tyske fruer, man alt for ofte ser på de jyske strande er direkte ulækre at se på.
   Du godeste, hvad tænker de på nede hos jer? FKK betyder “Freie Körper Kultur”, altså naturisme, som tyskerne jo elsker at dyrke, men jeg formoder, at du har leveret en trykfejl, for ellers er den da helt gal,da Fee jo netop betyder gebyr 😀

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 19:31

   • Det er jo netop det sjove: hverken skiltemaleren eller -bestilleren havde læst korrektur, og redacteuren kendte åbenbart ikke til de tre bogstavers betydning, som jeg har levet med siden jeg var 5.
    Forøvrigt går man vel ud for at bade og ikke kigge efter andre badegæster? Eller er der noget, jeg er gået glip af? Det er da kun mennesker med tendens til mindreværdskomplekser eller megalomani, der gloer efter andre, især hvis de er af eget køn. Ikk’?

    Kommentar af AagePK — 25. juli 2013 @ 19:43

    • Jeg håber, den avis bliver gjort opmærksom på sin eklatante dumhed 🙂
     Det var sandelig lidt af en påstand, den sidste bemærkning, og ja, du er da vist gået glip af meget, Aage 😉 Jeg elsker at kigge på andre folk, men det gør ikke spor, at det samtidig kan være en æstetisk nydelse, hvilket et nøgent menneske faktisk sjældent er. Synes jeg, men det kan jo være, at jeg står temmelig alene med den holdning. Jeg kan sagtens kigge (jeg glor ikke …) og nyde at kigge efter begge køn – og stadig være heteroseksuel 😉

     Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 19:55

     • Jamen, det er jo lige det, jeg mener: Hvis det ikke er en æstetisk nydelse at kigge på “Whatever”, så er der jo ingen grund til at kigge. Det ville da være spild af tid og energi, så det gider jeg ikke. Derfor foretrækker jeg også en øde sandstrand på en lille ø, en afsidesliggende skovsø… Jeg har ikke behov for at sammenligne hverken min kone eller mig selv med nogen som helst. Og min kone smider brillerne, så er hun på den sikre side. 😉

      Kommentar af AagePK — 25. juli 2013 @ 21:00

      • Jeg synes nu ikke, det helt var det du skrev, men pyt med det, hvis det var det du mente – jeg gider ikke strides om ord 🙂

       Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 21:37

       • Hvis du skynder dig, kan du på fyens.dk læser om hærværk mod åle-roser. Gad vide, om det kan kaldes en sprogblomst? 😉

        Kommentar af AagePK — 26. juli 2013 @ 14:04

        • Hehe, ja, det må være en sprogblomst 😀

         Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 16:20

 10. Hvis man ikke kan havbade med paryk, så kan man vel uden. Det ser ud som en badehætte på afstand. Men jeg har nu heller ikke selv været i bølgerne. Det skal være meget varmt, før jeg kan lokkes til den slags. Ydermere skal jeg passe på, at mine ar ikke får for meget sol her det første år, så jeg holder mig i skyggen. – Det er da en voldsom chiliproduktion, du kan vel nærmest starte en eksportforretning med dem.

  Kommentar af Henny Stewart — 25. juli 2013 @ 19:27

  • Det kan man. Hvis man vil 😉
   Jeg er heller ikke den stor soldyrker, men det har jeg nu aldrig været … var dog ikke klar over, at ar er mere følsomme, men nu sidder mit ar også et sted, jeg ikke ville vise offentligt frem.
   Ja, det er lige før, men når de bliver syltede, kan de sikkert holde sig i årevis.

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 19:33

 11. ? Hvad for noget regn? Her er der sol,varmt og skyfrit og 20 grader varmt vesterhav i Blokhus – det er optimalt og ikke så tit vi kan bade i vesterhavet 20 grader varmt. Ahh!

  Kommentar af Anni — 25. juli 2013 @ 20:21

  • Hehe, jeg kunne forstå på Lene, at I stadig har det tørt i Nordjylland 🙂 – og et 20° varmt Vesterhav må ganske rigtigt være noget af en sjældenhed 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 20:45

 12. Og jeg går her og glæder mig til at hoppe i vandet, jeg håber virkelig at vi får et par varme dage i ferien med plads til at bade. ;-D Jeg kan også godt lide chilier, men nøjes med at købe dem. ;-D

  Kommentar af Rejen — 25. juli 2013 @ 21:40

  • Så du er en vandhund? Vi skal med største glæde køre jer en tur ned til vores badesø, hvor der er udspringsvipper og hele molevitten. Jeg tror I får masser af badevejr – temperaturerne bliver vist høje nok til at have lyst til at bade … hvis man har den slags tilbøjeligheder 😉
   Jeg havde ikke troet, at jeg ville blive så bidt af at dyrke chili, men det blev jeg altså 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2013 @ 21:51

   • Vandhund er vist lige i overkanten, men et par svømmeture eller tre vil jeg gerne have om sommeren. ;-D

    Kommentar af Rejen — 26. juli 2013 @ 5:00

    • Man skal heller aldrig overdrive 😉

     Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 10:13

 13. Er der regnvejr østpå? Her på toppen af Jylland er der ingen vand at spore. Det er dog blevet en anelse køligere.
  Det er nogle fantastisk flotte chili, du dyrker.

  Kommentar af betty — 25. juli 2013 @ 22:32

 14. Hov, min kommentar forsvandt. Her på toppen af Jylland har vi ingen regn.
  Hvor er det nogle flotte chili, du dyrker.

  Kommentar af betty — 25. juli 2013 @ 22:34

  • Den forsvandt ikke? Måske fangede spamfiltret dig, men genkendte dig så alligevel …
   Ja, vi havde regn i går formiddags, men det var ikke alverden, der kom ned.
   Ja, ikke? De overgår mine vildeste forventninger.

   Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 10:14

 15. Hvor er i heldige at i har fået luften renset, vi har desværre ikke. Jeg elsker når det 22-23 grader, håber ikke at vi igen skal have 29 grader i morgen, for det er ikke til at få huset kølet ned til natten, særligt ikke 1. sal hvor sovegemakkerne er.

  Kommentar af Erna — 25. juli 2013 @ 22:42

  • Velkommen til, Erna 🙂
   Det er dejligt behageligt nu – stadig ‘kun’ 22°, og ja, det er værst på førstesalen, også selv om alt står pivåbent.

   Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 10:17

 16. Dejlige billeder af badebroen. De stakler som lever hvor årstidsvariationen er lille eller ikke-eksisterende.

  Chili er et herligt krydderi. Jeg har, uden at finde noget brugbart, søgt lidt på nettet for at finde ud af, hvorfor vi så sent begyndte at anvende chili i DK.
  Det må da, efter Columbus, have været et indlysende alternativ til det i fordums tider så dyre peber. -Som man endda kunne dyrke herhjemme.

  Kommentar af Farmer — 26. juli 2013 @ 4:24

  • Vi kan ikke være mere enige, Farmer – jeg har aldrig forstået de danskere, der pensionerede sig selv nede på solkysten.
   Godt spørgsmål … vi tog jo kartoflen og cacaobønnen til os – men jeg har ikke noget godt svar til dig.

   Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 10:20

 17. Ok, indrømmet og med passende skamfuldhed… da regnen kom i går deltog jeg i en lille kollegial hyggestund hvor vi stod på pladsen mellem maskiner og andet godt og nød sommerregnen og hoppede i vandpytterne.. til direktørens store fortrydelse da én af bilerne der forsigtigt kørte forbi seancen viste sig at indeholde en vigtig ny kunde 🙂

  hvis du ikke har lyst til at stå og klæde om på stranden for derefter at vandre ud over alt for mange sten, navigere uden om brandmænd og endelig nedsænke dit legeme i vand der kun lige netop er varmt nok til at det kan lade sig gøre – men ikke nok til at det er rart – så synes jeg da heller ikke du skal gøre det… parykken havde nok klaret turen – men fin undskyldning og dejlig indiskutabel.

  … og det kom så fra en sær vandhund som slet ikke kan få vand nok.. men som hader stenstrande.

  Kommentar af overleveren — 26. juli 2013 @ 5:00

  • Høhø … hvis den kunde har haft den mindste sans for humor, har I nok ikke mistet vedkommende, fordi I glæder jer over regnvejret.
   Stenstrande bruger vi slet ikke her … når man i forvejen ikke er en vandhund, kan det være aldeles ligegyldigt, hvis stranden er vanskeligt tilgængelig. Vores strand er dog, som du ser, en fin sandstrand, og skal jeg endelig i vandet (engang hvert femte år eller så), har jeg badedragt på, både når jeg kommer og når jeg går 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 10:24

 18. I Aarhus-området har vi endnu regnen til gode. Den skal være så velkommen!

  Kommentar af Lisbet Thomsen — 26. juli 2013 @ 10:31

  • Den kommer forhåbentlig snart til jer – men vi fik nu ikke nær nok i går.

   Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 16:21

 19. Fant denne i dag. Mener du har snakket om dette noen ganger før?
  http://www.forskning.no/artikler/2013/juli/362872

  Kommentar af Kamelrytterske — 26. juli 2013 @ 15:55

  • Tak – det var en meget interessant artikel – selv om jeg ikke er enig i det hele. Han siger fx, at det er blevet sværere for danskere, nordmænd og svenskere at forstå hinanden, blandt andet fordi det danske sprog har udviklet sig mere end de to andre. Det kan godt være, at det har det, men jeg tror hovedårsagen er, at skoleeleverne ikke længere får undervisning i de andre nordiske sprog – det havde vi, da jeg gik i skole – vi læste både svenske og norske tekster.
   Ellers er jeg enig i det meste, og det var som sagt interessant at se dansk fra en nordmands synsvinkel.

   Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 16:27

 20. Regn og lave temperaturer? Vi steger stadig i sommervarmen. 24 grader i aftes ved 21 tiden, Regnen har vi heller ikke set.
  Tillykke med trailerkortet til John. Det var en flot service kørelæreren ydede. Så er campingferien reddet 🙂

  Kommentar af Pia — 26. juli 2013 @ 16:09

  • Det har vi også – igen. Det var kun lige i går, det blev lidt køligere.
   Tak, den var særdeles fin, og nu satser vi godt vejr, så vi kan campere med englænderne 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 16:28

 21. Varmen er jeg nu heller ikke glad for, Men jeg vil simpelthen ikke brokke mig over den bedste sommer i meget lang tid……men ok, regn ville være dejligt. Haven er lidt tør. Flotte chilier. Mine er ikke nær så langt som dine og de står ellers også i drivhus….men de er selvfølgelig ikke fra Toftegaard…………….og dog, kom i tanke om at den ene vist er, købt på havemesse i Frederiksberg have.

  Kommentar af havehyrden — 26. juli 2013 @ 16:56

  • Det virker lidt utaknemmeligt at brokke sig, det er rigtigt, men det er altså for varmt til mig.
   Jeg er selv meget imponeret over, hvad de chilier kan præstere. Den eneste, der ikke rigtig er kommet i gang endnu, er en plante, jeg IKKE har købt på gartneri Toftegaard, så jeg vil aldrig mere købe andre steder end derfra.

   Kommentar af Ellen — 26. juli 2013 @ 17:31


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.