Hos Mommer

3. juli 2013

Gør et godt køb II – uafhængig fortsættelse

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:05
Tags: , ,

Vi havde gennem et stykke tid talt om at købe en bil, hvor vi kan være alle seks, når englænderne kommer flyvende.
Vi gik bort fra at købe en bil, hvor vi kan være alle seks, når englænderne kommer flyvende.
Sådan en er alt for dyr til at have for at bruge den tre gange en uge årligt. Højest.

Nu har vi købt en bil, hvor vi kan være alle seks, når englænderne kommer flyvende.
I går morges sad John og kiggede lidt på vores lokale og – usædvanligt for branchen – flinke og reelle bilforhandlers hjemmeside.

“Ellen – prøv lige at se her!”
Det, jeg lige skulle se, var en Kia Carnival Camper fra 2007. Til ingen penge. Næsten. I hvert fald ikke, når vi modregner, hvad vi kan få for Mondeoen.
Når det kan kaldes en camper, koster den kun 60 % af den normale afgift, hvilket gør, at en model fra 2007 kommer ned i en pris, hvor man næsten ikke kan sige nej.

Det er før sket, at der ikke er langt fra tanke til handling hos John og Ellen, så vi stod der, da butikken åbnede og ville gerne lige have lov til at prøvekøre den der Kia – luksusmodellen med flere bogstaver efter navnet end en britisk lord …
Da vi kom tilbage fra Køge, var beslutningen truffet og en halv time senere var handlen en realitet.
Vi skal hente den i morgen og tester den umiddelbart derefter igennem ved at tage den med en tur til Sverige.

Det er så ikke kun af hensyn til englænderbesøgene, skal siges, selv om det bliver fedt ikke at skulle afsted i to biler, når vi alle seks kører en tur. Det er en dieselbil og den må trække to tons i modsætning til Mondeoens 1450 kilo, så der er nu en noget større margen fra, hvad campingvognen vejer. Ikke at vi ikke var ‘lovlige’, men jeg havde ærlig talt været noget bekymret for Kasselbakkerne, hvis vi nogensinde skulle finde på at køre sydpå – hvad chancen er temmelig stor for fra næste år.
Den har samme brændstoføkonomi som Mondeoen, så den eneste merudgift er 3000 kroner mere om året i grønne afgifter … det må vi så tage med.

Nu skal vi bare huske at sætte os ind i, hvordan man laver den om til en camper, inden vi kører i den første gang – der er jo en vældig fokus på dette for tiden, så har man ikke gjort sit hjemmearbejde og kan svare på spørgsmålene, hvis man bliver standset, falder der sandsynligvis en gedigen bøde plus erlæggelse af den sparede afgift. 
Irriterende er det dog, at man altid skal have ‘sovekabinen’, luftmadrasserne og de to soveposer liggende i bilen, således at den til hver en tid kan fungere som en camper. Det er noget fis, at jeg ikke med fuld ret kan hævde, at jeg normalt ikke har behov for at overnatte, fordi jeg skal en tur i Brugsen!

Reklamer

43 kommentarer

 1. Ti hi… Jeg kan lige se det for mig, når du camper uden for Brugsen for at få mælk og smør med hjem til morgenbordet 🙂

  Kommentar af Mette — 3. juli 2013 @ 18:56

  • Ja. Ret fjollet, ikke? 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 19:41

 2. Tillykke med den “store” nye. Skattereglerne er altså mærkelige. Regulære Recreational Vehicles er så stærkt beskattede, at de slet ikke sælges her i landet, og så er skatten på en “camper” lav? Mig være ikke forstå. Endnu mindre da, at I skal køre rundt med en luftmadras for ikke at få en vis legemsdel i klemme. Sikke et cirkus, siger jeg da bare!

  Kommentar af Henny Stewart — 3. juli 2013 @ 19:06

  • Tak, og helt enig, men det er vist ikke første gang, vi har oplevet tåbelige skatteregler i Danmark 🙂
   Men … jeg tror nu nok, at det netop er på alle former for “Recreational Vehicles”, at afgiften er nedsat til 60 % af, hvad den var før.

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 19:45

 3. Tillykke med nyerhvervelsen – det er godt, I kan få udgifterne til at slå til. Heldigvis er der ikke er sådan et regelcirkus for cykler, så måske skulle vi købe en tandem 😉

  Kommentar af Eric — 3. juli 2013 @ 19:35

  • Tak – det er ikke spor svært at få udgifterne til at slå til 😀
   Ja, gør I det – med indbygget sovekabine 😉

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 19:46

 4. Blir så bra så 🙂 Gratulerer med nyervervelsen

  Kommentar af Kamelrytterske — 3. juli 2013 @ 19:55

  • Tak, Ragnhild 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 21:00

 5. Tillykke med nyindkøbet 🙂 Sådan en såkaldt camper (ikke en Kia) har vi også haft. Vi havde nu aldrig noget som helst camping-udstyr med, og var jeg blevet stoppet, havde jeg da ikke anet, hvordan jeg havde skullet slå noget som helst ud eller til. Vi blev aldrig stoppet, men ‘man’ er vist blevet mere krakilske siden da. Det dobbelt paradoksale bliver da, når I hænger campingvognen bagpå?

  Kommentar af Fruen i Midten — 3. juli 2013 @ 20:02

  • Jeg mener også, at disse fjollede regler er samtidige med, at afgiften blev nedsat til 60 %, så du har sikkert ikke gjort noget forkert.
   Hehe, ja, det er faktisk dobbelt paradoksalt 😀

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 21:01

   • Jeg er ret sikker på, at vi netop fik skrumlet (det var et skrummel) pga. den der bimse afgiftsnedsættelse. Man gik bare ikke så meget op i at håndhæve reglerne, før de igen blev lavet om. Gemalen siger, at man ikke længere kan indregistrere nye biler på den måde. Det er kun gamle biler – øhm, forstå mig ret – som jeres, der stadig må køre på de vilkår.

    Det glæder mig, at det ikke er jeres bil på billedet, for jeg mener at kunne se et ‘tryk’ over baghjulet, og den slags skal der jo ikke være på ens nye bil 🙂

    Kommentar af Fruen i Midten — 4. juli 2013 @ 14:04

    • Du har sandelig øjnene med dig!
     Gemalen kan sagtens have ret – jeg er ikke vildt meget inde i de skøre regler – sætter mig kun ind i, hvad jeg har brug for 🙂

     Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 15:15

 6. Hjerteligt tillykke med nyerhvervelsen; nu ligger verden da i den grad åben for jer. På med beduinen og så af sted (gerne sydpå). Har I tænkt på foråret / sommer i Tyrol og Østrig, der er så smukt med alle de hængende haver fra altankasserne.

  Kommentar af Stegemüller — 3. juli 2013 @ 20:14

  • Tak 🙂
   Du kan tro, vi har tænkt på Østrig, som vi begge to holder meget af, og som vi ikke har besøgt i 18 år.

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 21:02

 7. Køen i Brugsen er ind imellem lang, men aldrig så lang, at jeg har følt trang til overnatning 🙂 Tillykke med købet. Den ser godt ud, og jeg håber, at I bliver rigtig glade for den.

  Kommentar af Susanne — 3. juli 2013 @ 20:43

  • Næh, det er lige i overkanten at skulle overnatte 🙂
   Og tak … vi skal nok blive glade for den.

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 21:03

 8. Tillykke med det nye køretøj!

  Kommentar af Randi — 3. juli 2013 @ 20:48

  • Tak, Randi 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 21:03

 9. Det er godt med muligheder. For en middagslur på brugsturen. I øvrigt kan man køre østover i Tyskland og undgå Kassel-bakkerne.

  Kommentar af Jørgen — 3. juli 2013 @ 20:53

  • Ja, det kan man selvfølgelig nu … Kasselbakkerne er bare så smukke, men det ville ikke have været sjovt med Mondeoen.

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 21:04

 10. Stort tillykke med nyerhvervelsen, men jeg giver dig ret, sikke nogle fjollede regler. ;-D

  Kommentar af Rejen — 3. juli 2013 @ 21:01

  • Tak, og ja, Danmarks skatteregler er et kapitel helt for sig selv 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 21:06

 11. Jeg har ikke det mindste forstand på biler, hverken det tekniske, det køretekniske eller det skattetekniske, men jeg synes, jeres camper ligefrem er køn. Til lykke med det gode køb!

  Kommentar af Rasmine — 3. juli 2013 @ 21:04

  • Det var store ord fra en ikke-bilkyndig … tak, Rasmine 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2013 @ 21:08

 12. Altså, sålænge sygehusophold ikke koster noget, og de store selskaber ikke gider betale skat, må vi jo få pengene ind på noget andet: Recreationale Vehikler, som kun er til fjant og ikke arbejds- eller erhvervskørsel, er da oplagt. Og en luftmadras må der til, når en luftpude ikke dækker. 😉 Og I må nok slet ikke sove i bedouinen, når I har camperen med!
  Det der med bogstaver efter lord’erne: CMG, CCMG, GCMG? Det er da nemt nok: Call Me God, Ceep Calling Me God, God Calls Me God, osv. Jeg har kun fået det til: HRDiR, SO, og SAM. Det er: Human Resource Developper in Resting,Supply Officer, Senior Account Manager.

  Kommentar af AagePK — 3. juli 2013 @ 21:15

  • Du har sandelig været på bogstavjagt 🙂
   Der er ikke noget med ‘gider’ – hvis jeg var et stort selskab, ville jeg ikke frivilligt betale mere skat, end jeg skal! Det er reglerne og lovene, der er noget galt med, ikke selskaberne. Jeg betaler heller ikke mere skat, end jeg er tvunget til – alt andet ville da være tåbeligt.
   Til arbejds- og erhvervskørsel har man gulpladebiler; hvide plader er til privatkørsel. Hvor logikken så er, at vores nyindregistrerede campingvogn har gule plader, har jeg endnu ikke forstået …

   Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 9:15

   • Hvis jeg som selvstændig landmand, hvad jeg jo også har været, 3 år i træk ikke har leveret et skattemæssigt overskud, bliver min ret til at trække momsen fjernet. Hvorfor så ikke store virksomheder, der år efter år ikke har betalt skat ved at henvise til underskud pga at de har købt varerne (af deres moderselskab) dyrere, end de har kunne sælges til i DK?
    Samtidig burde de være kommet i klemme under henvisning til lov om gaver, der er skattepligtige, eftersom de har overført ubeskattede penge, og derved en gave, til deres moderselskab. Ved jeg fra min tid som administrator i et financieringsselskab.
    Men det skyldes især de sidste 10 års tøsedrenge-politikere, som har bremset alle tiltag og frataget SKAT enorme resurser i form af at flytte og fyre medarbejdere. Og det har selskaberne udnyttet til IKKE at overholde lovene.
    Da jeg skrev arbejdskørsel, mente jeg kørsel til og fra arbejde, hvor man jo ofte er pisket til at have en bil. Min kones nattevagter, f.eks. En camper købes til et bestemt formål under et bestemt regelsæt, og skal derfor mærkes, her: gul plade, der viser, at den, ligesom firmabiler, kun betaler 60%. Firmabiler skal dertil forsynes med gitter eller plade, og der må ikke være sæder bagi til passagerer.
    Du har altså købt en bil under et regelsæt, og vil nu bruge den under et andet regelsæt: det kan du også, men så skal du bare lade den omregistrere, og så er den ikke længere. Så behøver du ikke fylde bilen op med campingsættet og madrasser: Keine Hexerei, nur ein bißchen Behändigkeit, nåja: og så lidt håndører. Alting har sin pris! 😉

    Kommentar af AagePK — 4. juli 2013 @ 10:19

    • Jeg ‘vil’ ikke bruge den under et andet regelsæt, men brokkeretten vil jeg til enhver tid have lov at have! Jeg følger natuligvis reglerne – lige som de fleste virksomheder sikkert også gør, men der er selvfølgelig brådne kar alle vegne.
     Vores nye bil har hvide plader – det er campingvognen der af en eller anden grund har gule plader 🙂

     Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 15:22

     • Der må ikke sidde passagerer i campingvognen under kørsel, mon ikke?
      Jeg ville da være lykkelig, hvis Folketinget kunne få kradset skat ind hos dem, der bør betale for den service, samfundet yder, med politi, undervisning, sygehusvæsen, alt det, der gør Danmark til et stabilt land at investere i; så kunne vi få råd til nye biler, der brugte mindre olie og forurenede mindre: tænk: Aalborg-studenternes superbil kører over 2.500 km/l1!

      Kommentar af AagePK — 4. juli 2013 @ 16:16

      • Har lige søgt på “campingvogne gule nummerplader” og fundet en artikel fra “i dag”, industriens dagblad, 9.Maj 2012: Regelforenkling er ordet, noget med for mange typer nr-plader, og lukning af motorkontorer. Nu er der kun 4. Du kan nu selv bestille nr-plader via Nem-Id omm på nettet, og hente pladerne i nærmeste synshal.

       Kommentar af AagePK — 4. juli 2013 @ 16:31

       • Enkelhed kan vi vist alle gå ind for … så er det nok kun en overgang, at campingvogne har både gule og hvide plader.
        2500 km/l er da en sjat. Melder historien noget om tophastighed?

        Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 19:24

 13. Tillykke med jeres nye køretøj, nu kan du overnatte henne foran Brugsen, og være klar med kameraet når de sætter deres fine skilte ud.. 😉
  Min bror og svigerinde har en VW California, de bruger den meget til overnatninger, og er rigtig glade for den, har I slet ikke planer om at bruge den som camper, den må da være lidt nemmere at komme rundt med end når der er hængt et lille hus bagefter den.

  Kommentar af Inge — 3. juli 2013 @ 22:08

  • Hehe 🙂
   Nej, det hedder godt nok en camper, men i vores øjne er det det ikke … vi gider ikke sove på en luftmadras i knapt 1½-mands-størrelse 😀
   PS: Har lige billedgooglet en California: det er meget mere en rigtig autocamper end Carnivalen, men det får du set ved selvsyn engang 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 9:17

 14. Tillykke med den nye bil. Dumme regler!

  Kommentar af betty — 3. juli 2013 @ 22:24

  • Tak 🙂 Ja, men dem kan vi desværre ikke lige ændre …

   Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 9:18

 15. Forhåbentlig er det et modelbillede, ellers aner jeg visse vanskeligheder i forhold til at køre med en campingvogn – her i Jylland virker en bil uden trækkrog ærlig talt lidt halvnøgen!
  Forresten er det en rigtig pæn bil, den bliver I med garanti glade for.
  Tillykke med nyerhvervelsen 🙂

  Kommentar af Den Gamle Krage — 3. juli 2013 @ 22:40

  • Det er ikke et billede af vores bil, men en helt mage til – bortset fra, at vores har den obligatoriske ‘jydekrog’ 😉
   Tak – jeg tror også, vi bliver rigtig glade for den 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 9:20

 16. Forekommer mig at du tidligere har ytret ønske om en autocamper. Og nu er den der – i miniformat. Tillykke med den og jeg er helt sikker på at I bliver superglade for den. Og dejligt at I kan være hele familien i en bil – det er osse meget hyggeligere.

  Undrede mig som andre osse over den manglende krog – men det er måske den der skal monteres – eller er det sådan en afpilbar en af slagsen.

  Skattereglerne finder jeg egentlig rimelige nok når man nu har indført den der besparelse til campers.. I sparer kassen ved det “fjolleri” i forhold til andre der vil undgå fjolleriet. Så det er bare med at lære hvordan tingene virker og hvor de er så I kan grine jer igennem en skattekontrol. Og så håber jeg ikke at fjolleriet tager for meget plads op i bagagerummet.

  De danske bilafgifter generelt er jeg så bestemt ingen tilhænger af… og synes de er særligt problematiske i forhold til familier med mere end tre børn.

  Kommentar af overleveren — 4. juli 2013 @ 5:25

  • Tak, og vi bliver glade for dem, men vi har ingen intentioner om at bruge den som camper – i vores øjne er der lige så langt fra denne til en rigtig autocamper, som der er til det mindste tomandstelt til en god campingvogn 🙂
   Billedet er af en bil mage til vores – som har krog.
   Vi sparer mange penge, ja, og der er det udstyr, der skal være. Jeg synes bare stadig det er noget fis, at man overhovedet ikke må køre i bilen uden at have det med, men pyt nu med det …
   Familier med fire børn eller mere må så købe sådan en billigere camper – det kender vi jo også begge en, der har gjort 😉

   Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 9:24

 17. Hold da op Ellen, jeg syntes det var i går jeg læste om at I købte Mondeoen….og nu en “ny” igen 😉
  Nu så jeg netop den udsendelse “SKAT razzia” om disse camper vogne. Jeg anede ikke det var muligt at få en bil til så meget under normal pris hvis blot det var en “camper” med hvad alt det indebær af udstyr. Så jeg syntes bestemt det er helt ok at man skal overholde de regler der nu er om disse biler, man får den jo rigtig billig i forhold til normal pris. husk også at det skal være muligt at løfte taget…..jo jo, man lære en del af disse “Skat…” udsendelser på TV2 😉
  Men hvor er det dejligt at I nu kan være der alle mand….
  Vi havde før en bil på gule plader, hvor man kun måtte være 2….det var ind i mellem også noget bøvlet, men det var så prisen for at få en bil (vores første) til 60000kr (VW-golf stationcar 3 år gammel). Det var til sidst så bøvlet at vi købte en alm. brugt bil, så vi nu kan hente folk på stationen eller tage min gamle far med på vejen til familie eller andet.
  Hvis du ikke har set den SKAT… udsendelse jeg refererer til, så tjek på nettet, der fortælles alt om hvad der skal være i en camper for at den er lovlig 😉

  Kommentar af Havehyrden — 4. juli 2013 @ 8:41

  • Det er 3½ år siden, vi købte Mondeoen, men tiden flyver 🙂
   Jeg kan godt forstå, at I blev trætte af gulpladebilen, men man må jo sætte tæring efter næring …
   Vi så godt udsendelsen, og der er alt, hvad der skal være i vores nye, brugte bil til at gøre den fuldt lovlig at køre i.

   Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 9:26

 18. Jeg kan godt forstå I gerne vil være sammen i en bil, når I er sammen med englænderne. Udflugterne bliver da også sjovere, når man kan dele oplevelserne med hinanden efterhånden som de farer forbi vinduet.
  Tillykke med købet 🙂

  Kommentar af Pia — 4. juli 2013 @ 20:39

  • Helt sikkert – det har altid været lidt underligt, at John og Tim har siddet i en bil for sig selv.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. juli 2013 @ 20:58


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.