Hos Mommer

2. juni 2013

Nu med MERE brænde – og markise på campingvognen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:54
Tags: ,

I går kom vores nabo ind for at spørge, om vi ville have hans affaldsbrænde. Det lyder lidt negativt, men det er det bestemt ikke … det, svenskerne anser for at være affald, kan holde os og vores hus med varme i lang tid.
Vi sagde ja tak uden betænkninger. Vi kunne bare komme og låne hans vogn og ATV’en til at trække den med.

'Affalds'brændeafhentning'Affalds'brændeafhentning

Det er jo legetøj for store drenge, sådan en ATV, og den er helt uundværlig, når man skal have transporteret brænde fra ellers ufremkommelige steder.

'Affalds'brændeafhentning

Se da bare for et læs! Og det kalder de affald, som ville være blevet futtet af på et stort bål! Masser af godt og velduftende birkebrænde. De er skøre, de svenskere … men jeg er glad for, at naboen for længst er blevet klar over, at jeg får ondt, når han kasserer alt det gode brænde og derfor altid spørger om vi vil have det.

Vi fik fastmonteret den markise til campingvognen, som vi investerede i for et stykke tid siden. Der fulgte kun et fortelt med i købet sidste år, og sådan et monstrum gider vi ikke slå op, når vi er på farten; for at orke dette skal vi opholde os mindst 4-5 nætter det samme sted, men det er rart med et eller andet til at tage sol og dugfald.
Da der derudover er en vis risiko for, at jeg måske for en periode bliver mindre stærk (fysisk!!!) end jeg er lige nu, blev vi enige om, at nu skulle den på, og så bliver det den, vi kører med i år.

Campingvognen - nu med markiseP1020330

For ud med campingvognen skulle vi meget gerne, selv om jeg snart er i kemobehandling. Når vi nu ikke må rejse til udlandet, kan vi vel for pokker ture rundt i Danmark, så meget vi lyster. Eller orker.
Lidt fjollet er det, at jeg gerne må tage til Skagen, hvorfra det tager seks timer at komme hjem, men jeg må ikke tage til Sverige, hvorfra det tager to!
Vi tager derfor også til Sverige i det omfang, det kan lade sig gøre – men det må I ikke fortælle nogen Winking smile I og med, at John kan få mig hjem på to timer, er det ikke en eventuel selvbetaling for en ambulancetransport, der står højest på bekymringslisten lige nu.

Blågrøn solbille (Ischnomera cyanea)

Hvad siger I lige til denne flotte, metalskinnende blå fætter? Jeg kunne ikke finde den i vores Dyr og vækster, og en billedgoogling hjalp mig ikke, men vha. fugleognatur.dk fandt jeg frem til, at det må være en blågrøn solbille. Den er afgjort mere blå end grøn på billedet her, men jeg er ret sikker på, at jeg har bestemt den korrekt.

34 kommentarer

 1. Er det en markise, som nu bliver siddende og som I kan køre med? Sørg nu for at komme til Vendsyssel, jeg vil så gerne ha besøg 🙂

  Kommentar af Lene — 2. juni 2013 @ 16:19

  • Jeps, den skal bare proppes op i posen, og det kan John gøre alene 🙂
   Jeg har dig i tankerne, Lene; du er med i planen 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 16:22

 2. Skal I ikke snart have et større brændeskur.. forekommer mig at I efterhånden har brænde til flere år samlet sammen. Ok, jeg ved godt at sådan noget skal tørre og sådan noget.. meeeeen 🙂

  Og hvad er der forresten galt med bål.. det er jo snart skt hans.

  Og så lyder det som nogle rigtigt fornuftige ferieændringer I har gang i der. Der er mange gode steder og jeg tror – nærmest ved – at I vil blive budt velkommen overalt hvor I når frem.. Men håber nu altså osse at I laver snigeren og gemmer jer i Sverige i et par weekender…

  Kommentar af overleveren — 2. juni 2013 @ 16:45

  • Vi har ganske rigtigt brænde til flere år, men vi har plads til mere endnu 🙂
   Naboen har stadig masser af brændsel til sit bål.
   Vi synes også selv, det er ganske gode planer, vi nu har – og jeg håber også meget på flere snigere, som du kalder det 🙂 Datoer kan desværre bare ikke fastlægges. Ikke endnu i hvert fald.

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 17:00

 3. Så fik I lov at rydde op efter skovningen ved ‘måske vores hus’? 😉
  Skønt med et solsejl, det er da også rigeligt til nogle dages ophold. På vej til Nordjylland kan I vel tage turen over Nordsjælland..? Vi kunne nemlig også finde det hyggeligt med et besøg i løbet af sommeren.
  Knus – og godt at høre at samtalen med C. trods alt blev en positiv oplevelse 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 2. juni 2013 @ 17:00

  • Lige præcis! Se nu at få købt det hus … så bliver det jer, der får alt ‘affaldet’ 😉
   Hehe, tak; det håber jeg, vi kan finde ud af 🙂
   Ja, hun er god og stærk, og fordi hun er som hun er, blev det meget nemmere, end jeg frygtede.

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 17:28

 4. Markisen ser rigtig praktisk ud, og den vil garanteret blive værdsat – både på svipturene og de senere ture til det større udland. Det sidste sted, vi var på Sicilien, havde vi balkon/altan med markise, og det var en fryd at kunne sidde “i solen” uden at være i direkte sol.

  Kommentar af Eric — 2. juni 2013 @ 17:18

  • Det er nemlig dejligt. Vi har det ikke godt med for meget direkte sol – slet ikke, når vi skal spise.

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 17:30

 5. Det er noget smartere med en markise end med telt der skal slås op og ned, og Danmark er jo også smukt at køre rundt når det nu ikke kan være anderledes. Flot bille 😀

  Kommentar af Rejen — 2. juni 2013 @ 17:45

  • Ja det er så, og vi kan lige så godt se det fra den positive side.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 17:48

 6. Det lyder som en god plan, det med campingvognen. Nu er jeg selv sluppet for kemo – indtil videre – men som jeg har forstået det, er det meget forskelligt, hvordan folk har det, når de er på kemo. Det varierer både med den kemo de får, og såmænd også fra gang til gang, så mon ikke du vil kunne campere dig gennem nogle af dem?

  De er godt nok skøre, de svenskere, at de smider så meget fuldgodt brænde ud!

  Kommentar af Henny Stewart — 2. juni 2013 @ 18:47

  • Det synes vi også selv, det er – en god plan.
   Jeg er meget spændt på, hvordan jeg reagerer på den kemo – som jeg har skrevet i nogle mails, har jeg eksempler fra begge ender af skalaen – John fortalte, at han som taxachauffør hentede en kvinde på arbejde, kørte hende til kemo og derefter tilbage på arbejde, som hun ikke svigtede under hele behandlingen, mens min søde chefs kone, som også lige har været igennem hele møllen, til gengæld reageredeude i den anden ende af skalaen.
   Nå, pyt, den tid, den sorg …

   Svenskerne har et ganske andet syn på brænde end vi danskere – men de har selvfølgelig også meget mere af det.

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 19:46

 7. John ser ud, som om han nød turene med ATV’en. Det er et fantastisk billede, du har fanget af ham 😀
  Der er bare så mange smukke steder i Danmark, og der er aldrig langt til en campingplads. Noget siger mig, der heller ikke er langt mellem blogvenner med ønske om besøg 🙂

  Kommentar af conny — 2. juni 2013 @ 18:50

  • Jeg tror han havde lydt til at tage en meget længere tur i den lille, men hurtige sag 😉
   Næh, det kunne godt tyde på noget i den retning – blogland er og bliver fantastisk 😀

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 19:49

 8. Mye greiere med markise når man er på farten, en et himla telt. Har du forøvrig hørt om spikertelt? Til campingvogn? Eller er det et norsk fenomen?
  Skal se om jeg ikke får rotet frem et bilde av den 🙂
  Flott bille. Og “Kjekkas” på ATW 🙂 Kan forsikre deg om at slik ved hadde ikke blitt kastet her !! Det er dog for galt. 🙂
  Klem 🙂

  Kommentar af Mormor — 2. juni 2013 @ 19:20

  • Jeg billedgooglede ‘spikertelt’, og jo, dem har jeg da set masser af i Norge – og nogle i Sverige. De er oftest meget flotte, men kunne man ikke lige så godt købe et lille sommerhus? Man flytter jo ikke ligefrem rundt med sådan et ‘fortelt’, men bliver formentlig det samme sted år efter år 😉
   Klem tilbage til dig 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 19:52

   • Det er blot fordi man ikke kan få kjøpt sommerhus der man vil ha det.
    Enkelte områder er mer populære enn andre og der hvor campingplasseieren tillater det, setter man altså opp spikertelt 🙂
    I nærheten av vårt sommerhjem er det bra mange .Klem 🙂

    Kommentar af Mormor — 2. juni 2013 @ 20:13

    • Åh, ja, det giver jo mening, så 🙂

     Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 20:40

 9. Genialt med en markise, det er da meget nemmere end at slå et fortelt op..

  Dejligt at snakken med C gik så godt, hun er nok ikke sin mors datter for ingenting.. 🙂

  Det lyder tåbeligt at I ikke må køre til Sverige, den slags regler lytter man høfligt til, og træffer derefter sine egne og gode beslutninger. .

  Kommentar af Inge — 2. juni 2013 @ 19:58

  • Ret smart, ja.
   Næh, det er hun nok ikke … 😉
   Det kan sikkert sammenlignes med, dengang Hasse fik at vide, at I ikke kunne tage til Spanien som planlagt. Det forstår jeg så godt, at I ikke gjorde og vil jo selv ikke tage til England resten af året, men jeg er helt enig i det med Sverige, så det bliver forhåbentlig os selv, der bestemmer det.

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 20:44

 10. Dejligt for John at få lov til at lege lidt i dag. Jeg er ret sikker på, at Gemalen var ‘kommet til’ at koble vognen fra for at tage sig en lille hurtig ekstra-tur 🙂 Det er tydeligt, at svenskerne har træ nok, når så tykke grene bare ryger på bålet. Hvor var det godt, at I fik købt den campingvogn, så I kan komme ud at trille på lige præcis de tidspunkter, hvor I selv vil/kan. Så kan I øve jer i DK i år, og køre Europa tyndt alle de efterfølgende.

  Kommentar af Fruen i Midten — 2. juni 2013 @ 21:35

  • Hehe, sådan noget gør John ikke, men han ville garanteret have været misundelig indeni på din gemal over, at han havde turdet 😉
   Ja, det var nemlig godt, og smugtræning har jo aldrig skadet 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juni 2013 @ 22:21

 11. Det var godt John fik den ide sidste år, at I skulle have campingvogn 🙂 Vi bruger heller aldrig vores store fine fortelt der hørte med. Bortset fra da vi holdt “party” i Rødby 😉 Vi købte også en markise, dog en der skal trækkes på hver gang, fordi vores campingvogn buer, og der derfor ikke kan sidde en fastmonteret ;-(
  Der er også masser af affaldsbrænde i DK, men her må man ikke brænde af. Sankere skal tage alt med sig, og maskinstationerne fliser fra de større skovninger, hvis ikke det er naturskove, hvor ingenting må fjernes, men så fælder man jo heller ikke træerne. De vælter bare når de ikke kan stå længere 😉

  Kommentar af Pia — 2. juni 2013 @ 23:20

  • Ja, det var en god ide 🙂 Øv, at jeres ikke kan fastmonteres; det er altså rigtig smart, når den kan det … for nej; fortelt gider man ikke, når man flytter sig ofte, og det mener jeg, at I også gør.
   Jeg har ikke spor svært ved at forestille mig, at reglerne er forskellige i S og DK – men ‘Kronen’, altså statsskovene, laver også flis af affaldet herovre – det er da også smartest at udnytte alt træet.

   Kommentar af Ellen — 3. juni 2013 @ 8:21

 12. Herligt med gratis brænde – der er jo forskel på effekten af den måde det går op i røg på. Flot bille.

  Kommentar af Jørgen — 3. juni 2013 @ 7:07

  • Hehe, god måde at sige det på.
   Ja, den er flot, og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juni 2013 @ 8:21

 13. Hei Ellen!

  Nå “svever” det for mine tanker at andre også hadde en finger med i spillet om Campingvognen. 😉 Hvis jeg ikke husker helt feil. Men det trenger jeg ikke mase om…Det som er svært sannsynlig er at du og Johns avgjørelser ikke var med på å gjøre lysten til å anskaffe Bobil igjen, var av negativ karakter. Nå turer også vi rundt omkring igjen, akkurat som dere og sneglen. Med huset på hjul eller ryggen, for den del.

  Koselig å se at dere nyter livets fine sider og lar sommeren få tak på alle kanter. Nyt den nye tilværelsen Ellen. Hver eneste dag. Med eller uten hus på slep!

  Kommentar af karlhalvorsen — 3. juni 2013 @ 9:14

  • Mener du, at Johns uheldige fald sidste sommer har gjort os negative over for bobiler? Det er nu ikke helt rigtigt, men en bobil koster 10 gange så meget som en campingvogn, så det var økonomien i det, der afgjorde sagen 🙂
   Jeg skal nok nyde den nye tilværelse, men jeg har lige et dumt år, jeg skal have overstået før jeg kan nyde det fuldt ud 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juni 2013 @ 15:49

 14. Er det ikke gammelt dansk land? Måske har hospitalet ikke helt styr på geografien … 🙂
  Jeg vidste godt at svenskerne har et andet syn på brænde – især i Småland og de store skove, hvor man nærmest ikke kan rydde områderne hurtigt nok. Det er godt at han havde tænkt på jer.

  Jeg håber at kemo går godt, jeg har ikke nogen erfaringer med det men ved, at der er forskellige slags og forskellige reaktioner. Jeg håber du passer godt på, så at du kan tage den med ro i de perioder, hvor man bliver træt og uoplagt.

  – Iøvrigt kender jeg ikke til insekter eller biller og den slags, men nøjes med at konstatere at den har 6 ben og vinger med dækskjold.

  Kommentar af Donald — 3. juni 2013 @ 10:33

  • Jo, men vi har vist ikke fællesøkonomi mere med svenskerne 😉
   Ja – god nabo at have!
   Det håber jeg sandelig også og er ret spændt på, hvordan jeg reagerer då det, men det vil jo snart vise sig …
   Aha … det er vist osgå det, der karakteriserer biller, ikke? 😉

   Kommentar af Ellen — 3. juni 2013 @ 15:51

 15. Hvad jeg mener om den? Den er grim, men fantastisk flot fotograferet ☺.

  Ellen, for pokker da også! Det er først i dag jeg har fået læst blogge og FB og jeg bryder mig absolut ikke om den nyhed, som du kom med for et par dage siden.
  Men jeg tror, at du er en stærk pige og at du har et godt netværk og en sød mand, som tager sig kærligt af dig og gider at lytte når du har behov for det.
  Det gør mig så utrolig ondt for dig, at det er lige nu du får den meddelelse, lige nu hvor I næsten var på vej ud for at se på verden med den nye campingvogn og lige nu hvor arbejdslivet er stoppet og verden står åben for jer.
  Jeg håber, at det går godt med kemoen, jeg har hørt om forskellige reaktioner på den.
  Normalt gør vi ikke i dette, men her og nu vil jeg have lov til at give dig et meget stort knus og du skal vide, at du er i mine tanker.
  Pas godt på dig selv.

  Kommentar af Annette (Holland) — 3. juni 2013 @ 14:08

  • Jeg synes nu egentlig, den var meget køn 😉
   Jeg kan godt betro dig, Annette, at jeg heller ikke selv brød mig specielt godt om nyheden!
   Det viser sig, at netværket vist er større, end jeg overhovedet kunne forestille mig, så hvad det og en fantastisk mand angår, kan jeg ikke forlange mere.
   Der er vidt forskellige reaktioner på kemo, og jeg er selvfølgelig spændt på, hvor på skalaen jeg kommer til at befinde mig.
   Nej, vi cyberknuser ikke overdrevent, men derfor er det så meget mere værd, fordi det ikke indgår i standardhilsenen 🙂
   Du får et lige så stort knus retur – og tak for ønsker og gode tanker.

   Kommentar af Ellen — 3. juni 2013 @ 15:55

 16. Jeg er da slet ikke i tvivl om, at I nok skal komme på alle de udlandsture, som I har drømt om og planlagt. I må bare vente lidt længere med at realisere dem. Når det nu ikke kan være anderledes, så er der jo så utroligt smukt i det lille Danmark også 🙂 og med jeres dejlige campingvogn kan I komme vidt omkring uden at skulle betale i dyre domme for hotel mv.
  Glæder mig til at læse om de dejlige steder i Danmark, som I skal besøge.

  Kommentar af salix-Lene — 5. juni 2013 @ 5:08

  • Jeg satser stærkt på, at du har ret, Lene 🙂
   Når nu det skal være sådan, er det fint med muligheden for at udforske det Danmark, vi (endnu) ikke kender.

   Kommentar af Ellen — 5. juni 2013 @ 9:30


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.