Hos Mommer

14. maj 2013

Sådan kan man også drikke med de kendte

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:04
Tags: , ,

Vi har været i Ringstedet i dag – et outletcenter i Ringsted. Jeg havde en aftale på mammografiafdelingen på Ringsted sygehus, og da det var overstået, skulle vi lige se, hvad det var for noget … om det er værd at besøge.
Det er det! Der var mange gode tilbud på både kendte og ukendte mærker. Mest kendte, og mange ting kunne man få med 50 % rabat. Det var svært ikke at få behov til at opstå på færden rundt derinde. Fx så vi denims sat ned fra 600 kroner til 100 kr. Billigt, billigt.
Jeg fik fire sommerbluser for næsten ingen penge, og bedst af det hele fik vi noget legetøj til ungerne, som var til at betale.
Det kan godt være lidt svært for os at finde det rigtige legetøj at have med til dem, for jeg er tilbøjelig til at glemme, hvor store de bliver. Nu har vi købt et kalaha-spil til Anna og et dinosaurspil til Aubie – han er kommet i dinosauralderen, ved jeg, så han vil nok synes det er sjovt at guide dem gennem sumpen med alle dens farer i spillet, vi har købt.

imageEn Føtex er der også … vi er ved at samle BiB-vine ind til norgesferien, for man køber ikke vin i Norge, hvis man på nogen måde kan slippe for det – det kan hurtigt gøre en ferie dobbelt så dyr. Vi må egentlig slet ikke have vores egen vin med, med jeg regner ikke med, at I sladrer til tolderne – og desuden ved vi ikke engang selv, hvor vi kører ind i Norge …
I februar så jeg for første gang en BiB-vin med et alternativt design, hvorefter jeg fluks omdøbte Bag-in-Box-vine til Bag-in-Bag-vine.
I Føtex var de rigtig gået til den:

Bag in Bag-vine

En Jan Magnussen-BiB – der kan man bare se. Sydafrikansk, men i samarbejde med JM (hvad sådan et så end måtte bestå af – kombinationen Formel-1-kører og vin er ikke den mest logiske). Mad og Vin giver den ganske gode ord med på vejen, og billig er den tilligemed. Det var Vernissage-vinen ikke, måske fordi den allerede i 2010 vandt en guldmedalje på grund af ‘most innovative design’, hvilket ikke siger en pind om vinens kvalitet … jeg købte derfor ingen af disse, men nogle andre, jeg havde lidt mere tillid til.

Gårsdagens sproglige DR-flop får I lige med på vejen: Man interviewede en af de unge hackere, der er i stand til at lægge NemId og lignende ned så nemt som at klø sig i nakken. Han blev bl.a. sprugt, hvorfor han gør sådan noget, og hans svar var, at det er for at fortælle de ansvarlige, at sikkerheden ikke er god nok. At de må se at komme lidt mere på dupperne og få gjort noget ved det. Gutten her var ikke ude på noget ondt, hvilket jeg valgte at tro på, men det kan der meget nemt være andre, der er, og så er vi alt for uhyggelig sårbare.

Drengen sagde følgende, som DR1 valgte at tekste således (tekstet, fordi der var sat stemmeforvrængning på):
”… så havde de kunne ligge den ned …”

Suk, DR1. Det kan da godt være, at man i det talte sprog ikke kan høre t’et i kunnet, og knægten sagde noget, der lød som en mellemting mellem lægge og ligge, men det burde ikke forhindre teksteren i at skrive det korrekte havde kunnet lægge
Eller hvad? Skal man som tekster lade folks talte sproglige fejl følge med, når man skriver undertekster?
Jeg synes det ikke.

John sidder og ser Giro d’Italia – speakeren sagde netop monotome. Hvor er der mange, der tror, det hedder det.

30 kommentarer

 1. Bib Bib Bib, fik I nok indkøbt? Hver gang du bruger den betegnelse er jeg helt fortabt, så det er godt, at du også hver gang give en forklaring 🙂 Det er da ærgerligt, at det outlet ligger over hos jer, for jeg kunne godt bruge noget nyt tøj.

  Kommentar af Lene — 14. maj 2013 @ 16:16

  • I kører vist ret tit over broen? Det ligger meget tæt på motorvejsafkørsel 36 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2013 @ 17:14

 2. Hehe 🙂 Selvfølgelig skal man ikke stave talesprog. Forleden var der i øvrigt en af vejrværterne, der fik fyret af, at det ville “veksle mellem byger og regn”. Se det var en nedslående vejrudsigt, men vi morede os kosteligt.

  Kommentar af Eric — 14. maj 2013 @ 16:57

  • Jaja, man har jo før hørt, at det kommer regn mellem bygerne 😉

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2013 @ 17:15

 3. Jan M. Kører nu ikke F1, det er mange år siden han snusede til den slags dyre biler, det er hans søn Kevin der er på vej der.. 🙂
  Jeg skal nok lade være at fortælle de norske toldere noget som helst. Jeg fik engang konfiskeret EN flaske rødvin, jeg havde købt på vej til Bergen, for at holde den kedeligste nytårsaften i mit liv.. På grund af nytår var der det omfattende drinkskort suspenderet og erstattet med det dyreste mousserende vin jeg nogensinde har købt.. De kaldte det champagne, men det havde det nu aldrig været.. Restauranten lukkede kl. 21, vi skulle jo nødigt sidde og nytårshygge for længe over maden. Jeg har ikke været i Bergen siden, og har heller ingen planer om det.. 🙂

  Kommentar af Inge — 14. maj 2013 @ 17:00

  • Okay … her er jeg ikke på hjemmebane, som du er … tak for korrektion 🙂
   De forstår da at feste, de nordmænd 😉 – Bergen skulle være så smuk, men man skal altså ikke holde nytårsaften der, har jeg noteret mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2013 @ 17:17

 4. Godt I sørger for vinrationerne hjemmefra; det er garanteret rigtig hyggeligt at sidde i campingvognen efter en lang dag og få et par glas vin, og måske arter vejret sig endda, så I kan sidde udenfor og nyde de liflige druer.

  Jeg synes helt klart, at teksterne på TV skal være korrekt dansk, ellers kan det da udvikle sig til noget helt forfærdeligt.

  Kommentar af Stegemüller — 14. maj 2013 @ 17:49

  • Det håber vi da helt bestemt, at vi kan 🙂
   Nå jeg ser alle kommentarerne igennem, er vi vist alle enige om, at tekster skal skrives rigtigt, uanset at der blev vrøvlet lidt.

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2013 @ 19:39

 5. Din ven Superbrugsen har i denne uge tilbud på Rioja Siglo (den i sækken) til 35 kroner flasken, hvor normalprisen er 63 kroner flasken (side 13 i ugens tilbudavis) 🙂

  Kommentar af Søren — 14. maj 2013 @ 17:49

  • Det var da noget af et tilbud – det har jeg slet ikke set. John holder meget af Rioja-vine 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2013 @ 19:41

 6. Jeg synes afgjort ikke, at DR skal skrive talesprog. Problemet er nok mere, at skriveren ikke vidste bedre. There’s a lot of that about!

  Kommentar af Henny Stewart — 14. maj 2013 @ 18:17

  • Jeg er ret sikker på, at du har helt ret 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2013 @ 19:43

 7. Nej man ikke skal købe vin eller øl i Norge, så er lommepengene hurtigt brugt. 😀

  Kommentar af Rejen — 14. maj 2013 @ 18:46

  • I har også været der, kan man fornemme 😉

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2013 @ 19:43

 8. Jeg er så imponeret over, du altid finder legetøj til børnebørnene. Det synes, jeg er svært. Måske har det noget med min nærighed at gøre, fordi de så hurtigt vokser fra det i 1 – 2 års alderen.
  Jeg synes afgjort ikke, der skal tekstes med talesprog. Så er vi da først langt ude.
  Dejligt med eget vinlager på Norgestur. 😉

  Kommentar af betty — 14. maj 2013 @ 19:14

  • Det er svært, men jeg gør mit bedste. Fordi jeg kun er i England 2-3 gange om året, vil jeg have gaver med over til dem, selv om det hverken er jul eller fødselsdag. Forkælelse? Ja, måske, men det er jo vores pligt som bedsteforældre, ikke?
   De vokser hurtigt fra alt legetøj, Betty. Også når de bliver lidt ældre, heldigvis; det er bl.a. derfor, jeg har lidt svært ved at finde det rigtige hver gang det er aktuelt. Enten får du flere børnebørn, der kan overtage det, eller også finder forældrene nok nogle andre børn, det kan glæde.

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2013 @ 19:51

 9. Helt klart nej, man skal ikke tekste med “lydsprog” – En del af tekstningens formål er vel netop, at man skal kunne forstå, hvad der bliver sagt. Med mindre selvfølgelig, meningen er at lægge vægt på måden, vedkommende taler på.
  Jeg tror, jeg er gået glip af den der plan med Norge. Kunne du evt. gentage info – ellers må jeg jo bare vente, til I tager af sted, så finder jeg ud af det 😉
  Glæder du dig i øvrigt til i morgen …

  Kommentar af conny — 14. maj 2013 @ 20:30

  • Vi er alle enige om, at man tekster med korrekt dansk. Det glæder os 😉
   Du er vist ikke gået glip af så meget, for jeg har ikke skrevet så meget om det … vi indvier bare vores campingvogn ved delvist at gentage den tur, der endte så gruelig galt sidste år. Vi har dog ikke tænkt os at gentage faldet, og vi håber på, at vejret så ab.so.lut. heller ikke bliver en gentagelse af det møgvejr, vi havde 🙂
   JA, jeg glæder mig meget til i morgen 😀

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2013 @ 20:50

 10. Ellen, du må love at fortælle os hvornår “din” udsendelse bliver sendt i September. Jeg kan ganske vist ikke se TV2 via nettet, men jeg kan få udsendelsen optaget. Jeg vil så gerne se den.
  Og næste…. hvor må det have været en dejlig oplevelse at mødes med Lene fra Canada og at besøget gik så godt, omend det var kort. Jeg ville have skrevet, at det var dejligt, at I gik så godt i spænd med hinanden, men mon det er korrekt dansk ☺☺☺.
  Jeg forstår godt Lenes undren over hjemmeskoene, jeg var også temmelig mystificeret. Heldigvis du viste os det færdige resultat og så forsvandt det mystiske jo med det samme. De ser ualmindeligt lækre ud, de hjemmesutter.

  Kommentar af Annette (Holland) — 14. maj 2013 @ 22:13

  • Jeg skal nok fortælle det, når jeg selv kender datoen 🙂
   Det var en rigtig dejlig oplevelse at møde Lene – og det er helt korrekt dansk, vil jeg mene 🙂
   Altid rart af få afmystificeret tingene, ikke?

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2013 @ 7:55

 11. Lyder som en aftale i den alvorligere afdeling og håber ikke du bliver indbudt til flere af slagsen lige foreløbig…

  Og så kan jeg kun tilslutte mig det smarte i at I tager jeres egne forsyninger med til Norge. Lovligt eller ej. Den slags love tager jeg altså osse ganske let på når det er til eget forbrug og varerne i øvrigt er lovlige i det land man rejser til.

  Husker I i øvrigt at checke priserne på det svenske systembolaget. (grin bare).. men de er verdens største enkeltimportør af vin og alkohol og kan derfor presse priserne ganske voldsomt. Noget er for dyrt -noget er det samme som vi kender – og mere end man tror er ganske billigt.

  Kommentar af overleveren — 15. maj 2013 @ 4:53

  • Ja … men det taler vi ikke om. Endnu i hvert fald.
   Jeg er ærlig talt også ret ligeglad med Norges toldregler 😉 – og har somme tider været på Bolaget, for det er rigtigt, at de er verdens største enkeltimportør … men min erfaring er, at det er de dyrere vine, man kan få billigere. Det vi forstår ved hverdagsvine, og som vi kan få på tilbud til 40-50 kroner, har de ikke rigtig i Sverige. Det er dog godt nok flere år siden, vi har været på Bolaget, så det kan jo have ændret sig.

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2013 @ 7:59

 12. Jeg har godt set de “fine” vine, men har ikke smagt. Der er altså ingen grund til at købe for dyrt. Jeg ville også kunne finde ud af at pakke hjemmefra. Helt sikkert. Bare sådan til husbehov 🙂

  Kommentar af Susanne — 15. maj 2013 @ 7:28

  • Jeg gider i hvert fald ikke betale mere bare pga. emballagen!
   Nemlig … bare til husbehov 😉

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2013 @ 8:00

 13. Jeg har stadig ikke fattet ideen med de fancy vin-tasker, men jeg er også tit lidt kontrær, når det gælder salgs-tricks. Står fx helt af på bemærkningen, om at ‘den her model sælger vi rigtigt mange af’.

  Man er nødt til at skrue sin sprogører af, hvis man skal se cykelløb i TV. De fleste kommentatorer er gamle cykelryttere,og det er imponerende så meget vrøvl, de kan få sagt på kort tid 🙂

  Så lige dit svar til Overleveren. Hm hm, jeg troede bare det var rutinetjek, men godt så, det taler vi så ikke om.

  Kommentar af Fruen i Midten — 15. maj 2013 @ 13:42

  • Enig. Og jeg har det på samme måde med den tåbelige bemærkning.
   Hehe, ja, de kan godt nok vrøvle gevaldigt, men det ville vi andre måske også – det er jo direkte uden mulighed for redigering. Tror jeg da …
   Rutinetjekket udløste en større undersøgelse, men jeg kender først svaret efter englandsturen, så vi siger ikke noget endnu … der er forhåbentlig ikke så mange, der når helt i bund med kommentarerne 😉

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2013 @ 14:37

   • Det er vi så altså nogen, der gør. Sender lige et knus efter Lenes.

    Kommentar af Fruen i Midten — 15. maj 2013 @ 15:21

    • Ja, åbenbart 🙂 Tak, Frue – også et knus tilbage herfra.

     Kommentar af Ellen — 15. maj 2013 @ 15:26

 14. Håber din dag har været god, mon ikke en tåre eller to er fældet 🙂 Det bliver godt at komme over og knuselske to skønne børnebørn, og sådan nogle skal forkæles.
  Og jeg læser kommentarer både her og der, så du får lige et virtuelt knus.

  Kommentar af Lene — 15. maj 2013 @ 15:04

  • Dagen har været totalt overvældende, og jeg kan stadig ikke forstå, at jeg nu er ‘arbejdsløs’, men jeg glæder mig selvfølgelig meget til englandsturen 🙂
   Åh … tusind tak, Lene, og knus tilbage. Man er en smule spændt, skal indrømmes …

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2013 @ 15:17


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.