Hos Mommer

6. marts 2013

Vi er gode til at give os selv noget at tænke over

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:19
Tags: , ,

Nordskovvej (3)Sidste sommer kørte vi en tur sammen med Pia og Allan nede på Nordfalster og kom forbi det yndigste hus, som oven i købet var til salg. Vi undersøgte sagen, da vi kom hjem. Det så ud til at være et meget dejligt og hyggeligt hus, og i øvrigt, på trods af, at det er ret stort – 176 m2 – er det en del billigere end hvad vi kan få for vores rækkehus, som faktisk er lige det mindste, når vi er seks personer i en uges tid.
Vi slog det dog forholdsvis hurtigt ud af hovedet igen – jeg gad på ingen måde give mig selv to timers ekstra transport om dagen – det er slemt nok i forvejen.

Huset blev sat ned i pris, så vi tænkte en gang til. Og slog det ud af hovedet.
I weekenden talte vi med Pia om det og ville i den forbindelse vise de andre, hvad det var for et hus, vi talte om … og fandt ud af, at det nu koster mindre end en million! Og bud ønskes, hvilket i realiteten vil sige, at vi måske kan forhandle det ned på omkring 900000 kroner. Det er jo ingenting, nærmest, set med vores sjællandske øjne.

Ohhhh, skal-skal ikke?
Der var nu kun én ting at gøre: Få en aftale med ejendomsmægleren om visning af huset. Enten ville vi få endnu mere at tænke på, eller også ville vi én gang for alle kunne slå det ud af hovedet, men noget måtte der ske, for vi blev ved med at vende tilbage til det hus med få måneders mellemrum.

Vi var nede for at se det i eftermiddags. Det er bestemt et skønt og ualmindelig idyllisk og stemningsfuldt hus, men mine betænkeligheder viste sig at holde stik: I forbindelse med salget af gården har jeg opdaget, at ejendomsmæglere har nogle specielle kameraer, som kan få selv de mindste rum til at se ud til at være sammenlignelige med riddersalen på Frederiksborg Slot, hvorfor jeg havde på fornemmelsen, at rummene i dette hus var meget, meget små.
Det var alt for små rum, som, selv om de var åbnet til en suite, ville være ret vanskelige at møblere. Køkkenet var bittebittelille og helt, helt forkert; det var her, billederne snød mest – og der var hverken mulighed for at ændre eller gøre større. Der var kun ét badeværelse og værre end det: der var ikke umiddelbart mulighed for at lave bare et lille toilet. Det var ikke en mulighed at lægge trægulve, så vi ville være tvunget til tæpper i hele stueetagen. Ikke noget, der kunne bruges som bryggers; vaskemaskine og tørretumbler stod under trappen til 1. sal – det så underligt ud, men vi kunne godt se, at der ikke var andre muligheder. 
Der var også fordele. Bestemt. Bl.a. en lille, men smuk stenhave, som er meget overkommelig. To rigtig gode værelser på 1. sal (+ to opbevaringsrum) og et skønt og især stort atelier/arbejds-/hyggerum i stueetagen. Vi kan have campingvognen på egen grund. Der var et godt værksted til John.
Skoven startede på den anden side af vejen – men vi har jo skov i Sverige …
Ulemperne vejer dog mest, så det blev ikke til huskøb denne gang – men nu har vi fred i sjælen.

48 kommentarer

 1. Godt med fred i sjelen 🙂

  Kommentar af Kamelrytterske — 6. marts 2013 @ 18:45

  • Ja! 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 19:54

 2. Det med ejendomsmægleres kameraer og deres evne til at få småt til at se stort ud, oplevede vi, da vi kiggede på lejligheder til sønnen i Kbh. Hold da op som vi kom til at grine nogen gange, når vi så lejlighederne i virkeligheden 🙂
  Godt at I fik fred i sjælen, men lur mig om ikke der er sået et frø nu, så I kigger på flere huse i området 😉

  Kommentar af Lene — 6. marts 2013 @ 18:50

  • Ja, man lærer at se på deres salgsmateriale med mere skeptiske øjne 🙂
   Uh, sig det ikke, Lene … vi har såmænd kigget, men ingen har ligget så idyllisk som dette 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 19:55

 3. De der søvnløse nætter kunne du have undgået for længe siden. Tanker der bliver ved med at spøge, skal der ryddes op i 😉
  Var I forbi os og mødte et tomt hus og en lukket dør?

  Kommentar af Pia — 6. marts 2013 @ 19:04

  • Ja … men det var nok mest prisen, der gjorde udslaget denne gang.
   Nej, vi kiggede ikke forbi, for vi var nødt til at køre hjem igen med det samme.

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 19:57

 4. Ejendomsmæglere er underlige. Tror de ikke, købere kan tænke selv? Vores hus var “egnet til stor familie”. Med to rum, der ikke må anvendes til beboelse – men de er der….
  Vi så engang på et sted, hvor “skolebussen kører lige til døren” – DET passede! Der var stoppested/endestation inde på matriklen!

  Kommentar af Den gamle Krage — 6. marts 2013 @ 19:08

  • Hehe, den slags salgstricks kender vi nok alle eksempler på 🙂
   Men idyllisk var det!

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 20:00

 5. Det er rigtigt, at ejendomsmæglere har et specielt kamera, der får rummene til at se større ud. Nogle gange forglemmer de sig selv og bruger det også udendørs, så bliver huset trukket helt ud af perspektiv. Men jeg synes, det var godt, I fik huset at se. Så kan sjælen få ro, indtil næste gang. Jeg må indrømme, at det ser endog meget idyllisk ud på billederne.

  Kommentar af Henny Stewart — 6. marts 2013 @ 19:35

  • Ikke smart at forglemme sig selv 🙂
   Men ja: det var godt, vi tog os sammen og fik det vist frem.
   Det er virkelig utrolig idyllisk – der var bare for mange ting, der ikke duede i forhold til de krav, vi har.

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 20:02

 6. Som flere er inde på: Nu kan I få jeres sjælefred igen. Godt I fik huset at se. Der havde været lidt længere til Sverige derfra, men det kunne selvfølgelig gå lige om lidt, hvor ingen af jer arbejder, og I kan køre lige hvornår det passer jer.

  Fantastiske kameraer de ejendomsmæglere har!

  Kommentar af Stegemüller — 6. marts 2013 @ 20:08

  • Ja. Det var godt, vi fik set det og fik det ud af vores hoveder. Sådan, næsten da … det er nemlig rigtigt, at en time mere til Sverige er helt ligegyldigt meget snart 🙂
   Gad vide, hvor de køber de kameraer henne?

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 20:49

 7. Godt at I fik set huset, så fik I da lidt ro i sjælen..De er nogle snydere de der ejendomsmæglere…;-D

  Kommentar af rejen — 6. marts 2013 @ 20:28

  • Ja, det var godt … men ligefrem snydere? Der stod (med ord) ikke noget, der ikke var sandt, men de der kameraer, altså 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 20:50

 8. Kan sagtens forstå fristelsen men altså… er der ikke lige rigeligt med ændringer i jeres tilværelse… pust lidt ud..

  Godt I fik det set rigtigt og fik lagt den i graven. Den slags er så anstrengende at gå og spekulere over.. hvis man nu havde.. osv osv..

  Kommentar af overleveren — 6. marts 2013 @ 20:33

  • Der kommer mange ændringer, så en mere eller mindre gør såmænd ikke noget. Havde det vist sig at være det helt rigtige, var det vel sådan set også den rigtige tid lige nu 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 20:52

 9. Det er rart at få slået sådan noget fast, så man ikke sidder og fortryder noget, der slet ikke er værd at fortryde. Jeg har respekt for gamle huse, de er hyggeligt, men de skal vedligeholdes grundigt, så jeg skal ikke flytte til et (særligt) gammelt hus, når det engang bliver vores tur. Det ser ellers ret hyggeligt ud på de to billeder.

  Kommentar af conny — 6. marts 2013 @ 20:53

  • Vi var glade for, at vi fik et beslutningsgrundlag 🙂
   Der var egentlig ikke så meget at vedligeholde … i vores øjne. Det var kun indretningen, der fik os til at tage beslutningen om et nej.

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 21:23

 10. Det hus ligger så dejligt, og ser lækkert ud udefra, men det er ikke jeres kommende hjem kan jeg forstå. Der er andre steder hvis det skal være.. 🙂

  Kommentar af Inge — 6. marts 2013 @ 20:59

  • Nej, det er det så ikke, men det kan jo være, at Lene har ret i, at vi ikke er færdige med at kigge os omkring 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 21:29

 11. Ejendomsmæglernes trick er vidvinkel på kameraet, hvor vi i stedet bruger øjemål eller sågar målebånd. Tricket er oldgammelt, men kan du gøre kunden positivt stemt på forhånd, kan du måske nære nogle drømme, som…osv.

  Kommentar af Eric — 6. marts 2013 @ 21:24

  • Joh, det er da rigtigt … men sælger det trick mon virkelig i den sidste ende?

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 21:30

 12. Bedårende hus, men det lyder upraktisk….Jeg har altid undret mig over, at ejd.mæglere lokker med billeder der ikke viser virkeligheden….hvor fedt er det at have mange fremvisninger, hvis folk bliver skuffede (og måske endda sure) over at virkeligheden ikke matcher det glittede papir.

  Kommentar af Moster Tulle — 6. marts 2013 @ 21:40

  • Det var det. Både bedårende og upraktisk altså … og køkkenet ville egne sig bedre til en dværg, der ikke går op i madlavning …
   Noget må de forvredne billeder vel sælge, ellers gik de nok bort fra dem igen, skulle man tro.

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 21:52

 13. Og ups, kan se, det er længe siden jeg har været rundt i blogland – Kæmpe tillykke med fødselsdagen forleden 🙂

  Kommentar af Moster Tulle — 6. marts 2013 @ 21:43

  • Tusind tak, Moster Tulle 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2013 @ 21:53

 14. Ih, hvor har I altså travlt! De fleste tænker vist på at “downsize”, når de når pensionsalderen; men ikke Ellen og John 🙂 Nej, jeg forstår så godt problemet med plads, når I ofte er mange mennesker, og de to små i England bliver jo hurtigt større. Som andre har nævnt, kommer der måske andre idylliske huse på markedet, som er værd at se på?
  Med de superkameraer, som I to har, er jeg sikker på, at I kan lave alle mulige fototricks selv 🙂

  Kommentar af Salix - Lene — 6. marts 2013 @ 22:46

  • Vi har da også grinet lidt af os selv, men det ville faktisk være helt ideelt med en førstesal, som man kunne nøjes med at bruge, når der er overnattende gæster – så har man da begrænset rengøringen en smule 🙂
   Vi synes det er synd for A&A, at de skal blive ved med at sove i mit syværelse … vi må se, hvad vi kan finde ud af.

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 7:39

 15. Ork, Ellen, de kameraer er nok opfundet af den samme, der sælger spejle til brug i prøverum, tror du ikke?
  Og den der stenhave, selvfølgelig er den overkommelig, sten skal da hverken vandes, gødes, klippes ned, medmindre det er store klipper!, eller luges, så det…
  😉

  Kommentar af AagePK — 6. marts 2013 @ 22:47

  • Nårh … så er det derfor, jeg altid ser så tyk ud, når jeg prøver tøj? 😉

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 7:41

 16. Det hus ser ellers superhyggeligt ud, men I skal jo foele Jer tilpas indenfor og ikke blot udenfor, saa det var ikke til Jer….I finder jeres sted snart:-)

  Kommentar af Tina Hoeberg — 7. marts 2013 @ 7:22

  • Det var virkelig superhyggeligt – der var nok lige mange plusser og minusser, men minusserne talte med større bogstaver end plusserne, så mavefornemmelsen var ikke rigtig 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 7:43

   • – og det skal den nemlig vaere, hvis man skal flytte alt sit habengut:-)

    Kommentar af Tina Hoeberg — 7. marts 2013 @ 8:20

    • Helt enig!

     Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 8:48

 17. Men har I nu fred i sjælen igen? Eller er der allerede sået et lille tanke-frø?? Ejendomsmæglere kan noget – både med deres kameraer og med det danske sprog – som vi andre bare slet ikke kan finde ud af 😉

  Kommentar af Fruen i Midten — 7. marts 2013 @ 10:55

  • Njahh … vi har i hvert fald fred i sjælen, hvad netop dette hus angår …
   Ethvert job kræver specielle kompetencer 😉

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 11:06

 18. Sådan skal det gøres. Bringe sig i en situation hvor ønsket ændres til en beslutning.

  Kommentar af Jørgen — 7. marts 2013 @ 10:59

  • 🙂 Vi var nødt til at komme frem til en afgørelse med os selv.

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 11:07

  • Jeg har lige læst mange indlæg tilbage og undlader at kommentere. Her vil jeg blot ønske hjerteligt tillykke med de 60 år. Nu er du så på vej mod de 70 som nogle venlige mennesker sikkert siger. Det varer dog en rum tid at nå dertil. Jeg ved det af erfaring nu da jeg kun har få måneder tilbage inden jeg er på vej mod de 80.
   Spændende at læse om humor på arbejdspladsen og oprydning på gården m.m.m.

   Kommentar af Jørgen — 7. marts 2013 @ 11:11

   • Helt i orden, Jørgen – det er jo heller ikke en pligt at kommentere, og du har haft meget at se til 🙂
    Tak og JA, jeg er i tresserne. Jeg er ‘en ældre dame’, sgu! Det er sjovt, som ting flytter sig. Kvinder over 60 har altid været ‘ældre damer’ i mine øjne. Nu synes jeg pludselig, det er noget andet …
    Jeg er forhåbentlig også på vej mod 80. Og måske endda 90 😉 – endnu har folk heldigvis ikke strakt sig længere end til at omtale mig som ‘i tresserne’, men det skal nok komme …

    Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 14:32

 19. Held i uheld 😀 og fred i sjælen …

  Kommentar af Tove — 7. marts 2013 @ 12:15

  • Ja til begge dele 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 14:33

 20. ih, hvor jeg kender det alt for godt! Vi er også eksperter i at få ideer og indfald, og nogle af dem er gode. Måske var dette hus et lille “puf” fra skæbnen om, at man måske kunne noget meget mere for pengene…? Det behøver ikke at være dette hus, men tanken er da ikke spor tosset. Hvis I skal bo en vis tid i Sverige, en vis tid i England og en vis tid på hjul, når I rejser rundt, skal I have et nemt hus, der kan være alene hjemme. Hvis dette danske hus ikke er så dyrt, bliver der råd til flere rejser og mere tid i England og…. nu begynder jeg at gå i selvsving, kan jeg høre…. 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 7. marts 2013 @ 18:59

  • Gå du bare i selvsving – det kan være, at vi kan swinge sammen, for det er jo præcis de samme tanker, vi har gjort os.
   I kunne jo gøre det samme – altså kigge på lækre huse væk fra det dyre område på Sjælland. I er nok heller ikke afhængige af at skulle være nær København?

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 22:13

 21. Fred i sjelen kan ikke overvurderes.
  Rare kameraer de har, disse meglerne 🙂
  Klem på en helt vanlig torsdag 🙂

  Kommentar af Mormor — 7. marts 2013 @ 19:23

  • Det har du ret i, Mormor 🙂
   Tak i lige måde.

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 22:14

 22. Somme tider skal man give sig selv lov til at drømme! Og så give sig selv lov til at punktere drømmen – eller ændre mening! Sådan bliver man klogere! 🙂
  Det var da også meget langt væk fra jeres hverdag?
  Og når man ikke kan ændre eller pille ved det, så er det ikke meget ved!

  Kommentar af Kong Mor — 7. marts 2013 @ 20:50

  • Det er nemlig rigtigt 🙂
   Jo, men vores hverdag ændrer sig jo, og der er derfor ikke længere et arbejde, der binder os til et bestemt sted, så når vi bare sørger for, at der er plads til overnattende gæster, betyder beliggenheden mindre.

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2013 @ 22:15


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.