Hos Mommer

25. februar 2013

Hvornår får man nok udstyr?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:58
Tags: , , ,

Jeg synes jeg kan blive ved med at finde ting, jeg mangler.
Nu drejer det sig om en lille notebook … jeg har haft en, jeg har været meget glad for, men den måtte jeg kassere for nylig; den var simpelthen en tand for gammel efterhånden.
Jeg har derfor kigget mig lidt omkring, for i og med, at den kun er en reserve for at spare på plads og vægt, når jeg transporterer mig selv med fly, skal den ikke være for dyr.
Da notebooks viste sig at være yt og kun findes som et mix af en pc og en tablet, er priserne desværre også derefter – hvor man for ikke så længe siden nærmest fik smidt en notebook i nakken, hvis man også købte en almindelig bærbar, koster de nu næsten lige så meget som samme bærbare pc.
Ideen er jo god nok: at forene det smarte ved en tablet med det praktiske ved en pc, såsom at kunne læse billeder direkte ind, at blogge vha. Windows Live Writer – meget vigtigt for mig – og i det hele taget at kunne bruge den pc, som gamle Ellen nu engang er vant til.
Jeg fandt en til 2500 kroner. De fås nok ikke billigere, men det er også i orden. Den er ikke købt endnu, men bliver det nok på et tidspunkt.
Er der nogen derude, der har erfaringer med notebook-tablets?

John kokkererer (1)Apropos udstyr: efter hvad man nok realistisk må betragte som mindst to tredjedele livslængde, er jeg endelig blevet udstyret med en mand, der laver mad!
Alt kommer til den, der venter, siger man … lidt er der åbenbart om det.
I aftes sneede det bravt – igen – så John kiggede sig lidt omkring i Alverdens Supper og fik lyst til at forsøge sig med en tomatsuppe med blåskimmelost.
John kokkerererI dag købte han, hvad der manglede til den, og nu går han og hygger sig med at kokkerere, mens jeg hygger mig med blogforfatterskabet.
Dvs. – han måtte lige have lidt hjælp, for han anede ikke, hvad det indebar at flå og udkerne tomater, så det gjorde vi sammen. Resten klarer han selv. Siger han, men det tror jeg også nok skal gå – jeg er her jo til at kunne blive spurgt i tvivlstilfælde.

Fedt at have en pensioneret ægtemand … lige så meget, han før har undgået madlavning, lige så meget nyder han at have kastet sig ud i det nu – og finde ud af, at selvfølgelig kan han det!

45 kommentarer

 1. Når nu det er John der står for maden, så er det vel dig der snupper opvasken.. eller er det ikke noget der skal ændres på.. 🙂
  PS. det er ikke John der har bedt mig spørge.. 😀

  Kommentar af Inge — 25. februar 2013 @ 18:30

  • VI snupper opvasken (nok mest fordi jeg stadig er temmelig involveret i madlavningsprocessen), men John har stadig så ondt af mig, fordi jeg går på arbejde, at han nogle gange sender mig tilbage til sofaen 😀

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 19:06

 2. Glemte lige.. svaret til din overskrift er ALDRIG.. 🙂

  Kommentar af Inge — 25. februar 2013 @ 18:31

  • Du har nok ret 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 19:06

 3. Må da være mer enn hyggelig å ha en som kokkelerer av seg selv? 🙂 Hils så mye 🙂
  Mnei, har ikke prøvet noe som ligner på en tablet-PC, eller hva det nå heter. Min eldste ville heller ikke anbefale slagsen, siden han mente at siden jeg skriver såpass mye, ville jeg ikke bli fornøyd med å ikke ha et almindelig tastatur å trykke på. Men jeg har en sånn baby-PC som jeg har med ut på tur. Arvegods som jeg overtok fordi noen hadde mistet en full tekopp oppi tastaturet, noe som gjorde at det ikke helt oppførte seg etter hensikten. En bekjent i dataverdenen fikk etterhvert spørsmål om han klarte å få liv i den når jeg skulle begynne på videreutdanning for et par år siden. Han ordnet et nytt tastatur, og sa når jeg ville betale for uleiligheten: “Det er femtiårsgave”. Så da hadde jeg en passe liten PC å ta med på forelesninger og kollokviegrupper. Og med Drop-Box hadde jeg alt jeg trengte av datafiler tilgjengelig ute i en eller annen sky, slik at jeg kunne arbeide på skolens stasjonære PC-er, min egen baby eller på den stasjonære som står i heimen. Hører også med til historien at Mormor med bloggen Klagemuren quiltet et utmerket etui til babyen, slik at den har standsmessige omgivelser når den ikke er i bruk.

  Kommentar af Kamelrytterske — 25. februar 2013 @ 18:35

  • Det var da heldigt at få fat i en baby-pc på den måde – og at nogen kunne reparere den for dig, så den også kunne anvendes 🙂
   Den tablet-pc, jeg fandt, har er rigtigt tastatur – det var nemlig et af de ultimative krav; ellers vil jeg hellere undvære. Jeg har jo min iPad, men jeg nægter at skrive mere end ganske korte noter på skærmen.
   Hun er flink, hende Mormor – jeg havde også quiltet et etui til min notebook 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 19:09

  • De der grupper af kollo-kvier, er det en helt speciel norsk kvægrace?
   😉

   Kommentar af AagePK — 25. februar 2013 @ 19:35

 4. Ok så venter jeg 😉 og notebook har jeg overhovedet ikke forstand på. Håber suppen smagte, og det der med at flå tomater har jeg aldrig prøvet, så jeg er behørigt imponeret 🙂

  Kommentar af Lene — 25. februar 2013 @ 18:49

  • Hehe, det kunne jo være, at landmanden fik de samme lyster, når han ikke længere driver landbrug 🙂
   Har du aldrig flået tomater?! Det er mig, der er imponeret … troede ikke, man kunne undgå den slags 😉

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 19:11

   • Man ka købe flåede tomater 😉 og jeg har vist aldrig stødt på det eller også har jeg undgået de opskrifter, men jeg har så heller ikke hjemmelavede tomater. 🙂

    Kommentar af Lene — 25. februar 2013 @ 19:16

    • Det kan man, men de er ikke også udkernede, og vi havde heller ikke brug for alt det tynde i dette tilfælde 🙂 – med andre ord: ‘hjemmeflåede’ tomater og dåse-flåede tomater må ikke forveksles 😉
     Tomaterne var købt i Brugsen …

     Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 19:49

 5. Ej, altså. Inge kom mig i forkøbet med den opvask 😉
  Hjemmelavet tomatsuppe, ligesom alt andet hjemmelavet, er bare godt, så velbekomme 🙂

  Kommentar af pigenfralandet — 25. februar 2013 @ 18:52

  • Desværre kan jeg ikke hjælpe med fif til det kommende udstyr.

   Kommentar af pigenfralandet — 25. februar 2013 @ 18:54

   • Og nu kan du se svaret til Inge 🙂
    Det smagte bare SÅ godt. Men man skal kunne lide blåskimmelost …
    Jeg må nok selv gøre mig mine erfaringer med pc-tablets.

    Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 19:12

 6. Lige pt synes jeg ikke, der er tomater gode nok til menneskeføde i butikkerne, konen har faktisk frabedt sig indkøb af sådanne.Brugsen havde nogle små violette, gule og røde, de kunne lige bruges til at pifte sovsen til søndagens oksesteg lidt op, sammen med lidt tørret Karl-Johan. Passede fint til Chateau La Tonnelle, 2005.

  Kommentar af AagePK — 25. februar 2013 @ 19:41

  • Det kommer jo lidt an på, hvad de skal anvendes til. Johns suppe smagte supergodt, men vi havde også en blæret, hjemmelavet, god, koncentreret hønsebouillon til den … Brugsen har nogle små datterino-tomater, som slet ikke er tossede, men det var altså ikke dem, vi brugte i dag.

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 19:51

 7. Hvis du var nordjyde, ville du vide, at “nok” kan have to betydninger. Det vil jeg nok = det vil jeg vel! Så der er forskel på, om man siger “Nok (vel ) har jeg penge” og “Jeg har penge nok (tilstrækkeligt)”. Så jeg ville sige “Hvornår får man udstyr nok!”.

  Kommentar af Elsebeth — 25. februar 2013 @ 19:56

  • Jeg er sjællænder og ved såmænd alligevel udmærket, at ‘nok’ har to betydninger. Du har også ret, men jeg vil dog vove at påstå, at betydningen afhænger lige så meget af konteksten som af ordstillingen. Alene det, at der afsluttes med et spørgsmålstegn … her kan vi i hvert fald godt spørge om det samme på to måder: “Har du nok mad til weekenden?” eller “Har du mad nok til weekenden?”, hvor begge ‘nok’ betyder tilstrækkeligt 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 21:57

 8. Kender intet til notebooks men man kan aldrig få for meget udstyr, selv om mine drenge mener, at jeg har alt for meget ind imellem 😉

  John tager revanche for alle de år, han er kommet træt hjem fra arbejdet og ikke har haft lyst, tid og overskud til at forsøge at lave mad 😉
  Jeg kommer en anden gang, for jeg bryder mig ikke om tomatsuppe 🙂

  Kommentar af Tove — 25. februar 2013 @ 20:42

  • Næh, elektroniske dimser må man have i overflod 🙂
   Jeg er i hvert fald glad for, at han har lyst – og det var ikke en tomatsuppe, som du sikkert kender den 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 21:59

 9. Jeg kan anbefale en lille MSI-computer, og det må være hvad du efterspørger med en tablet-pc. Jeg har to små MSI-computere og er meget tilfreds med dem.

  Hvor må det være skønt med en mand, der laver mad til dig, når du kommer træt hjem fra arbejde.

  Kommentar af Stegemüller — 25. februar 2013 @ 21:34

  • Hvis det er den der hvide, du har haft med til Sverige, er det i hvert den rigtige størrelse i forhold til, hvad jeg leder efter.
   Det er skønt 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 22:00

   • Det er æige prøcis en af de hvide, jeg havde med til Sverige. Jeg har givet 2.700 kr. og er meget tilfreds med hvad jeg har fået for pengene. De virker bare uanset hvad.

    Kommentar af Stegemüller — 25. februar 2013 @ 22:19

    • Problemet er bare, at man vist slet ikke længere kan få en notebook, der ikke samtidig er en tablet … men det gør nu ikke så meget, bare den også virker som en pc.

     Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 7:37

 10. Svaret på spørgsmålet i din overskrift er: Aldrig. Jeg mener at notebooks er ved at være yt. Har selv ikke mindre end to, som jeg ikke har brugt vildt meget. Fremtiden er tablet og tastatur, det er jeg helt overbevist om. Du har allerede en iPad, køb et tastatur til den!

  Kommentar af Henny Stewart — 25. februar 2013 @ 21:36

  • Det tror jeg er rigtigt, dit gæt på fremtiden, men jeg bliver aldrig Apple-fan. Hvis du kan fortælle mig, at jeg kan installere Windows-programmerne som Live Writer og fotobehandlingsprogrammet på min iPad, så måske … men jeg kan ikke engang lægge billeder ind på den uden at skulle synkronisere via min pc, og jeg kan oven i købet kun vælge hele biblioteker ad gangen; ikke plukke enkelte billeder og overføre. Primitivt, altså! 😉

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2013 @ 22:04

   • Så er det måske Windows Surface, du leder efter. WordPress har altså en app til android, der godt kan hamle op med Live Writer, tror jeg – bruger ikke selv Live produkter. Kan ikke lide dem. Måske er der noget lignende for Apple produkter?

    Kommentar af Henny Stewart — 26. februar 2013 @ 16:30

    • Forsøgte at lave et link til Windows Surface. Det lykkedes ikke, så det kommer her i rå form:
     http://www.fona.dk/elektronik/elektronik-produkt/tablet?navn=surface-windows-8-rt-32gb-plus-touch-cover&id=0-3900930030

     Kommentar af Henny Stewart — 26. februar 2013 @ 16:32

     • Jeg så Surface i går i Elgiganten (har lige udgivet et indlæg om det 🙂 ), men jeg vil ikke give 4966 kroner for den mindste af dem, når jeg kan få en notebook til det halve – selv om jeg dog umiddelbart var en anelse fristet, indtil fornuften og nærigheden tog over … og som jeg også skriver i indlægget, så har jeg jo en tablet i min iPad. Det eneste, jeg synes er rigtig smart i Surfacen er, at man kan overføre data via bluetooth, men jeg overlever nok uden at kunne det.

      Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 16:43

 11. Jeg skal ikke gøre mig klog på computere af nogen art.

  Pas på med det der med, at John laver mad! Det minder i betænkelig grad om dengang min far – meget mod sin vilje – blev pensioneret som 70-årig. Han havde heller aldrig lavet mad før og gik i lære hos min mor, som i begyndelsen morede sig og bemærkede, at hans mor ville vende sig i sin grav, hvis hun vidste, at en af hendes sønner lavede mad. Det endte ikke i ren lyksalighed, for indimellem følte min mor sig forvist fra sit eget køkken, som hun sagde.

  Kommentar af Rasmine — 25. februar 2013 @ 22:26

  • Det var en lidt trist historie for dine forældres vedkommende … jeg er dog sikker på, at John aldrig ville forvise mig fra køkkenet, og skulle det ske, ved jeg såmænd ikke hvor meget jeg ville brokke mig – jeg har stået for madlavningen siden jeg var 16 år og kan næsten ikke forestille mig, hvor dejligt det ville være at kunne slippe næsten helt 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 7:40

   • Jeg tror, Rasmine rører ved et meget ømtåleligt emne: skismaet mellem kvinders ønske om at mænd ville være lidt mere aktive i køkkenet, eller hjemmet for den sags skyld, og så den manglende evne til at give slip på kontrollen over samme. Lige som Ellen, eller faktisk i endnu højere grad, har min kone dog elsket at slippe: her er det mig, der bestemmer, hvor potter og pander skal hænge.
    Det lader heldigvis til, at de nye generationer, hvor også drengene får hjemkundskab, har lidt lettere ved at dele husarbejdet. Det påståes endda i en ny undersøgelse, at set under et, arbejder de unge mænd mere, når al husarbejde plus det erhvervsmæssige lægges sammen.

    Kommentar af AagePK — 26. februar 2013 @ 8:07

    • Jeg tror, Aage har meget ret i, at alt for mange kvinder er kontrolfreaks. Vi havde engang et nabopar (de er heldigvis rejst for flere år siden), hvor hun konstant og altid brokkede sig over den måde, manden gjorde tingene på; købte de forkerte ting osv. Meget højlydt, så vi fik det hele med om sommeren, når dørene stod åbne. Jeg havde sådan en lyst til at råbe tilbage til konen om, at så kunne hun sgu da bare gøre tingene selv, hvis det alligevel aldrig var godt nok, hvad manden gjorde!
     Men jeg er ikke kontrolfreak. Tværtimod er jeg meget glad for at slippe efter 44 år i ‘branchen’ 😉
     Resultatet af den undersøgelse kommer dog lidt bag på mig …

     Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 8:23

     • Jeg har ikke læst rapporten, kun set den omtalt; men jeg har en formodning om, at mænd oftere er i fuldtidstillinger, nogle har ekstrajobs, og at man derudover har regnet al vedligeholdelsesarbejde på hus, bil og båd, evt svensk ødegård, med. Dette indgår jo normalt ikke med i kvinders pointregnskab, vel? 😉

      Kommentar af AagePK — 26. februar 2013 @ 11:21

      • Hvis du med pointregnskabet mener vores jobbeskrivelse, har du ganske ret – i hvert fald for Johns og mit vedkommende, men så står der andre ting i min jobbeskrivelse, som ikke står i hans 🙂
       Og så enkelt er det jo ikke … jeg regner det for afslapning at sidde og strikke, mens John regner det for afslapning at gå og passe (mange af) sine vedligeholdsopgaver … han elsker at gå og nusse oppe i Sverige. For ham er det at lægge en ny terrasse på samme hygge/hobbyniveau som det er for mig at sidde med mit strikketøj. Andre ting er selvfølgelig bare pligter, der skal overstås, men jeg har en ide om, at mænd og kvinder ser forskelligt på den slags. Hvis det er noget, man holder af at gå og nusse med, tæller det ikke rigtig som et arbejde/en pligt, mener vi.

       Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 12:25

 12. Jeg nyder også, at min John kan lide at lave mad. Det er ikke på det store gastronomiske plan – nærmest grøn fast food, men det er fint til mig. Vi øver os i autocamper-retter…

  Kommentar af Mia Folkmann — 25. februar 2013 @ 23:40

  • Det er nemlig lige meget, hvad det er, og hvor store gastronomiske udfoldelser de udviser – bare det smager godt. Og jeg tror, vi begge husker at fortælle vores John’er, hvor stor pris vi sætter på det.
   God ide at øve sig på autocampermad. Det må vi også hellere begynde på 😉

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 7:42

 13. Lidt udstyr mangler man vel altid…Tror jeg vil glæde mig til at Jimmi også bliver pensionist, og kaster sig over kødgryderne…;-D

  Kommentar af rejen — 26. februar 2013 @ 8:18

  • Jeg håber for dig, at Jimmi får de samme lyster som John, når den tid kommer 😉

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 8:25

 14. Ej altså, Ellen! Hvordan er det, du tingsliggør din stakkels husbond 😉 Selvfølgelig bliver vi da ved med lige at have brug for et eller andet. Min mor – som ganske vist er meget ældre, men alligevel – er gået helt i stå mht ønsker. Hun ønsker sig efterhånden kun brevkort og papirservietter. Og det er ikke, fordi hun og far bare køber det hele selv. Den slags er lidt trist/skræmmende, synes jeg. Men det vil næppe overgå os vel?

  Kommentar af Fruen i Midten — 26. februar 2013 @ 13:16

  • Jeg kan godt genkende det med, at jeg ikke ønsker mig noget, men det er hovedsagelig fordi vi køber det, hvis vi står med et behov – og i øvrigt er det næsten altid noget, der ligger uden for almindelig gavebudgetrækkevidde.
   Så jo: små ønsker er svære at finde; de store derimod, har vi rigeligt af – og det håber jeg først stopper om meget, meget lang tid 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 15:32

 15. Nu var det mere for at lave sjov med dig. Nogle får nok før andre!

  Kommentar af Elsebeth — 26. februar 2013 @ 13:48

  • Sorry – det havde jeg ikke lige gennemskuet – du lød meget seriøs 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 15:33

 16. Ejj, er det det, der sker, naar ens mand gaar paa pension? Nu begynder jeg allerede at glaede mig:-) Haaber suppen bliver fantastisk….

  Kommentar af Tina Hoeberg — 26. februar 2013 @ 14:37

  • Jeg ved ikke, om det sker for alle, men du har da lov at håbe 🙂
   Suppen blev smaddergod!

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2013 @ 15:35


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.