Hos Mommer

22. februar 2013

Når drømme bliver til virkelighed

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:50
Tags: , ,

Rejsedrømme har vi masser af, John og jeg. Vi drømmer om at se Australien og New Zealand, se mere af USA end vi allerede har gjort, køre i Canadas fantastiske natur, se på hvaler ved Alaskas kyster, køre Europa tyndt i campingvognen, se mere af Afrika, end vi allerede har gjort, tage en tur til New York og kombinere det med at besøge Lene i Canada … vi når aldrig nogen sinde det hele, men hvor mange er det mon også beskåret at få alle sine drømme opfyldt?

Canada i MotorhomeI dag kom vi en lille smule nærmere en af dem. Vi har jo sparet lidt sammen for at få råd til at tage i hvert fald én af de store ture, når vi begge er stoppet med at arbejde.
Vi har kigget på Australien, men det forbliver vist en drøm: 37000 kroner pr. næse for tre uger i motorhome! Exit Australien. Der fandtes også billigere muligheder, men det er for dumt at rejse helt til Australien, vel vidende, at det kun bliver denne ene gang, og så nøjes med at se bare et lille hjørne, men inden vi er færdige med transportomkostninger og overnatninger, er vi oppe på rædi mange penge, inden vi overhovedet har fået mad – som jeg dog ikke regner med i rejseomkostningerne, når jeg laver den selv. Vi skal også have mad, når vi ikke er ude at rejse.

Men. Det vestlige Canada i tre uger i motorhome. Efterfulgt af et ottedages krydstogt fra Seattle til Alaska og tilbage igen (vi er jo i virkeligheden ikke så glade for alt for høje temperaturer, så det gjorde ikke så ondt at droppe Australien).
Det kan gøres for cirka det, vi har sat af til det. Også selvom vi spenderer lidt ekstra for at få udvendig kahyt med balkon.
Krydstogt AlaskaJarmen arltså – jeg har overhovedet ingen problemer med at se os for mig, siddende på den private balkon, grimme (altså os) og med morgenhår (gælder kun mig; sådan noget har John ikke) og en kop te (gælder også kun mig; sådan noget drikker John ikke) i hånden, mens vi ser hvalerne dykke og delfinerne springe rundt omkring os. Det samme sceneri gentager sig om eftermiddagen eller aftenen, hvor vi forhåbentlig  ikke længere er alt for grimme, og hvor teen og kaffen er erstattet af et glas rødvin …

Vi har surfet lidt rundt i dag og endte med My Planet. Turen skal ændres en smule, fordi vi vil kombinere to rejser, men det skulle ikke være noget problem. Lige om lidt skal jeg i gang med en mail til MP, hvori vi beskriver, hvad det er, vi gerne vil.
Vi vil helst tage turen fra midt-august til midt-september, men ved selvfølgelig ikke endnu, om det kan lade sig gøre – vi aner ikke, hvor populært det krydstogt er, fx, men i værste fald må vi vente til næste år.
Én ting er vi nemlig enige om: når nu vi ved, hvad det er vi vil, er der ingen grund til at vente for længe – vi ved ikke, hvor længe vi har os.

For hunde, hvor jeg allerede glæder mig.
Og det er næsten det halve af det hele …

47 kommentarer

 1. Af sted, af sted med jer; det kan kun gå for langsomt. Det lyder som en helt fantastisk tur I planlægger. Det bliver så dejligt og de penge, I har på kistebunden, skal I selvfølgelig bruge på jer selv.

  Australien er meget dyrt. En af mine nærmeste venner har lige været der, og han tjener ellers temmelig godt, og han sagde, at alting var vanvittig dyrt. Man skulle tænke sig om for at gå ud og få en øl…

  Kommentar af Stegemüller — 22. februar 2013 @ 17:12

  • Jeg tror heller ikke, at børnene har ondt af, at vi bruger penge på at rejse. Tværtimod 🙂
   Er der SÅ dyrt? Det vidste jeg ikke, men er da mindre og mindre ked af, at vi valgte Canada.

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 17:36

 2. Og jeg gæder mig også – på jeres vegne! – og planlægning læs (forventningens glæde er ikke den mindste)

  Kommentar af Anni — 22. februar 2013 @ 17:20

  • 🙂 – helt enig … at sidde og google og planlægge og … jo, det er helt bestemt en meget stor del af glæden.

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 17:38

 3. Det ville jeg huleme også glæde mig til! Pensionisttilværelsen er slet ikke så dårlig, hva?
  Nu skal jeg jo så til at skrive nogle blogindlæg, ellers går det jo ligesom sidte år, hvor jeg slet, slet ikke fik skrevet, det jeg gerne ville.
  Når I nu planlægger turen i detaljer, så vær lige opmærksom på, at I måske skal mellemlande et eller andet sted i Nordamerika. Hvorfor så ikke lade det blive Toronto? Så kan jeg hente og bringe jer i lufthavnen, og vi kan tilbringe nogle dage sammen.

  Kommentar af Salix - Lene — 22. februar 2013 @ 17:35

  • Den der tilværelse glæder jeg mig bare SÅ meget til 🙂
   Tusind tak for tilbuddet – vi vil tage det med til MP og ser hvad de siger til det.
   Hvis ikke det er praktisk muligt at lægge turen over Toronto, har John og jeg lovet hinanden at gøre alvor af at tage den NY-tur og kombinere det med en tur op til dig. Det skal der være råd til, og det bliver der også.

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 17:43

   • Nåh… det lyder godt

    Kommentar af Salix - Lene — 22. februar 2013 @ 17:46

    • Det syn’s vi osse 😀

     Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 18:54

     • Jeg har kun været i British Columbia en gang i een week-end; men jeg var der længe nok til at vide, at jeg gerne vil besøge både BC og Alberta engang. I BC er der også muligheder for nogle helt fantastiske – hvis man kan stole på reklamerne – togture. http://www.rockymountaineer.com/en_CA_ON/routes_and_packages/all_routes_map
      Og når vi taler om at krydse Canada fra kyst til kyst, så er der også muligheden for at tage toget på første klasse. Jeg har altid syntes, at det måtte være noget særligt at opleve prærien. At køre i dagevis gennem flade, uendelige strækninger. Det har min mand slet ikke lyst til; men jeg kan se fordelen ved så at tage toget.

      Kommentar af Salix - Lene — 23. februar 2013 @ 2:24

      • Jeg tror på den med togturene – det er der flere af rejseselskaberne, der har på repertoiret, men tager jeg meget fejl, hvis min fornemmelse er, at det vil være endnu dyrere end at tage turen i egen bil? Det kunne være en god oplevelse, hvis vel at mærke komforten er i top med rigtig gode sæder og senge … ellers vil det føles som en meget lang tur 🙂

       Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 8:37

 4. For pokker hvor kan jeg godt forstå, at I glæder jer. Det er jo lige den slags, man kan nyde, når man har trukket sig tilbage og kan bruge tiden, som man vil. Jeg ønsker dig mange gode stunder med planlægningen. 🙂

  Kommentar af Eric — 22. februar 2013 @ 17:47

  • Det er nemlig det, det er – og tak, jeg er sikker på, at vi vil nyde planlægningsseancerne 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 18:55

 5. Hvis jeg var jer, ville jeg også glæde mig helt vildt og har man tid og råd så er det da også bare med at få gjort nogle af drømmene til virkelighed. God planlægning…;-D

  Kommentar af rejen — 22. februar 2013 @ 18:08

  • Ja. Den der gemmer til natten, gemmer til katten … 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 18:59

 6. Det lyder SÅ skønt.. Hvor bliver det fedt både at planlægge, og når I kommer af sted. Vi glæder os til at høre mere om den tur. 🙂

  Kommentar af Inge — 22. februar 2013 @ 19:40

  • Ohh, det bliver så godt … og er helt sikkert to lange flyveture værd 😉

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 20:11

 7. Der er nok andre end mig, der er kommet i rejsehumør… 😉 Men mine fire dage med blomster i Holland kan ikke helt hamle op med jeres planer, men lidt har også ret. Hvor lyder det usandsynligt spændende med jeres tur – det er så godt at have drømme, og bare NOGLE af dem går i opfyldelse…! Jeg vil glæde mig til at høre mere… 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 22. februar 2013 @ 20:05

  • Det kan jo være, I får lyst til at gøre turen efter … alene ordet ‘motorhome’ får sikkert et eller andet til at hive i jer, kan jeg godt forestille mig 😉

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 20:14

   • Jo tak, at rejse rundt i motorhome i USA og andre steder står meget højt på ønskesedlen, kan du nok forestille dig – men indtil videre vil jeg nøjes med at være med “som en lille flue på væggen” i jeres. I øjeblikket sidder jeg næsten hver aften og studerer autocamperbrochurer, så jeg er GRØN af misundelse (du ved, på den gode måde… 😉 )

    Kommentar af Mia Folkmann — 23. februar 2013 @ 19:33

    • Mia, bare afsted med jer … vent ikke, hvis I overhovedet har mulighed for at tage afsted 🙂
     Skal vi ikke bare aftale at mødes i Banff?

     Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 23:50

 8. Nogle venner var på krydstogt, med fremadvendt kahyt, så de bare kunne nyde turen. Til gengæld skulle de meget, meget nødigt til Captain’s dinner og aftenunderholdningen med floorshow og hvad har vi: dét er jeg fuldstændigt med på, jeg vil ikke ane, hvad jeg skulle ned i det hurlumhej for. De fortalte, at godt nok var der rigeligt med mad, hvilket jo får alle lamper til at blinke; til gengæld var der forbud mod at bringe egne drikkevarer med, og det var absolut ikke “glade Østersø-priser”, snarere tværtom!
  Så jeg har kigget på fragtskibs-ferier: flere containerbåde tager passagerer med, en tur gik fra Bremen gennem Panama-kanalen, og så op og vende i Seattle.Den kunne man jo så tage den ene vej. Niecen læste på New Foundland, efter endt eksamen købte de en brugt bil og kørte tværs igennem Canada, det var så den anden vej. Så skal man bare ha’ solgt bilen, men mon ikke det ku’ lykkes: ellers må man jo tage den med hjem i en container! 😉

  Kommentar af AagePK — 22. februar 2013 @ 20:30

  • Helt enig – vi hedder ikke Mr & Mrs Hyacinth og vil meget hellere sidde i fredelig tosomhed og nyde livet og udsigten.
   Det er alt inklusive, undtagen alkoholiske drikkevarer, så vi behøver ikke at dø af tørst undervejs (men mon ikke vi køber en flaske vin eller to? 🙂 )
   Jeg kan godt se ideen i at forsøge at komme med på et fragtskib – de er jo stort set lige så komfortable som en luksusliner i dag.
   Det er en rigtig god ide, og oftest billigere end at leje, at købe en bil og sælge den igen. Køber man i vest og sælger i øst, kan man oven i købet være heldig og få mere for den, end man gav.

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 20:55

   • Véd du, hvad jeg skal i dag? Lige efter middagsluren? Fra kl 14 til 14.58 sender 3-sat, som er en tysk-østrigs-svejtsisk kanal, “Toronto – Vancouver, einfache Faht, bitte!” En togrejse med The Canadien, fra Indian Summer i Ontario til de vinterlige Rocky Mountains.
    Prøv om du kan nå dem via nettet.

    Kommentar af AagePK — 24. februar 2013 @ 10:03

    • Jeg var selvfølgeligt bagefter på MyPlanet for at se priser bagefter, 26.000 for et vældigt fint program. Men hvorfor læste jeg, i kataloget, i adresselinien: mommerturforslag, når der står mobilehometurforslag?

     Kommentar af AagePK — 24. februar 2013 @ 18:01

     • Tjah, det ved jeg søreme ikke 🙂
      26000 pr. næse er altså mange penge for en 16-dages togtur plus det løse – så vil jeg hellere 18 dage i autocamper for en tredjedel af den pris, men sådan er vi jo så forskellige 🙂

      Kommentar af Ellen — 24. februar 2013 @ 18:42

 9. Hvis I nu vil spare på noget, så kunne det være krydstogtet. Der er nemlig færger fra Vancouver til forskellige destinationer, ganske vist mere i nærheden end Alaska, men selv på de kortere af disse færgeture har man en fantastisk naturoplevelse. Hvaler kan jeg dog ikke love, i hvert fald så jeg ikke nogen.

  Kommentar af Henny Stewart — 22. februar 2013 @ 21:42

  • Åhja, du kender jo BC rigtig godt 🙂
   Tak for tip. Det er rigtigt, at naturen ser fantastisk ud, lige meget hvad man slår ned på i det område, men vi må dog nok indrømme, at tanken om et krydstogt tiltaler luksusdyret i os en hel del – især fordi det ikke er i tropiske eller subtropiske egne. Vi har til gengæld ikke sat os ind i, hvornår der er størst chance for at se hvaler, for vi vil helst slet ikke vide det, hvis det er mellem oktober og april …

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2013 @ 21:51

 10. Glaed jer rigtig meget. Vi kommer af og til i Vancouver og har taget turen op gennem the Rocky Mountains til Lake Louise, Calgary og Lethbridge. Der er saa utroligt flot og dit fotografiapparat bliver roedgloedende! 🙂

  Kommentar af Tina - omme i London — 22. februar 2013 @ 23:33

  • Uha – det gør jo ikke forventningens glæde mindre at høre det fra en (til), der har været ruten igennem, så at sige 🙂
   Det er vist godt, at John og jeg tilsammen har fire kameraer – så mange kan vi vel næppe nå at brænde af …

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 0:45

   • Vaer ikke for sikker paa det; I skal jo ogsaa tage billeder fra flyveren naar I flyver ud og hjem, for der er jo baade indlandsis og bjerge og hvad ved jeg, der skal billedferes…

    Kommentar af Tina - omme i London — 24. februar 2013 @ 2:36

    • Ja … jeg håber, vi skal flyve til Seattle med Icelandair via Reykjavik, så vi får hele den fantastiske tur med, som jeg var på i 2011 🙂

     Kommentar af Ellen — 24. februar 2013 @ 10:17

 11. Det bliver spændende at læse om til den tid. Jeg har ikke noget særligt forhold til Canada, og det skyldes helt klart manglende research. Men jeg kan da ikke lade være med at blive lidt bidt, når du sådan fortæller. Dog tror jeg ikke, jeg helt er til krydstogt, men sådan er vi jo så forskellige. Jeg er sikker på, det bliver en fornøjelse at læse om jeres eventyr – og en ikke mindre fornøjelse for jer at være der IRL.

  Kommentar af conny — 23. februar 2013 @ 0:41

  • En af mine kolleger tog en tilsvarende tur i bil i Canada for to år siden, og hendes begejstring og strålende øjne har jeg ikke glemt 🙂
   Efter tre uger på landevejen tror jeg, vi har godt af at krydstogte i en uges tid, men jeg må nok indrømme, at havde de ikke også lokket med hvaler og delfiner, havde vi nok ikke forsøgt os 😉
   Med e-bøger, strikketøj, fantastisk natur og forhåbentlig også wi-fi kan vi sagtens få en uge til at gå – og der er stop i flere byer, hvorfra vi kan tage på udflugter.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 0:51

 12. Huh, at få opfyldt en drøm af så storslået karat ( og natur) …
  Forventningens glæde ved at planlægge …
  Og bagefter når I gennemser alle billederne kommer turen tilbage
  Jeg glæder mig til at følge med på sidelinjen…

  Kommentar af Kisser — 23. februar 2013 @ 6:43

  • Ja, du ved jo lige, hvordan det er, som eks-motorhomeejer … man har glæde af turen tre gange 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 8:39

 13. Er jo nærmest efterladt ordløs her… er slet slet slet ikke misundelig. 😀

  Nej hvor lyder det godt og jeg håber virkelig at I får verdens mest perfekte tur og at John er så venlig ikke at falde ned af trapper denne gang. Håber I får spottet en masse hvaler og at de er så venlige at danse lidt for jer…

  Kommentar af overleveren — 23. februar 2013 @ 7:35

  • Misundelse er også sådan en grim ting 😉
   Jeg håber så sandelig heller ikke, at John laver flere stunts med autocamper-trapper! Men jeg tror, han har lært at være meget, meget forsigtig.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 8:41

 14. Gleder meg på deres vegne, jeg også. Men må nok melde pass for å slå meg med i reisefølget. Men tror vi skulle ha fått det svært så moro om så hadde skjedd. Mine tidligere antagelser om et pensjonistliv uten fritidsproblemer ser ut til å holde for deres del. 🙂 Blir nesten anpusten bare ved tanken og av å lese om dem. 🙂

  Planene for min del er å komme meg opp på hytta så snart som mulig, og den ligger bare mellom fem og syv mil hjemmefra, alt etter hvilken vei en tar. Men det er mer enn nok for min del. Vel, planer om en liten bobil igjen, er fortsatt ikke lagt til side, så ønsker om litt mer, ligger nok i bakgrunnen. Når ærligheten kommer frem i dagslyset. 🙂

  Fin dag, fine drømmer fremover i planleggingen og måtte alt gå slik som dere ønsker. 😉

  Kommentar af karlhalvorsen — 23. februar 2013 @ 10:20

  • Tak for gode ønsker, Karl. Jeg håber virkelig for dig, at du vil få kræfter til at få dig en bobil igen – husk, at du aldrig må opgive håbet!

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 23:37

 15. Åh hvor er jeg glad på jeres vegne, det bliver så godt. Man skal da også mærke, ar man ikke skal begrænse sig og være afhængig af andres ferieønsker 🙂 Da min mor gik på efterløn som 60 årig, havde min far været det i tre år. Det første de gjorde var at cykle Hærvejen fra Viborg til Sønderjylland først på sommeren. Så drog de til Nordkap midt på sommeren. Og til sidst drog de til Passionsspillene i Tyskland sidst på sommeren. Måske havde de en forudanelse om at mor få år efter blev syg, og da måtte de ikke rejse udenlands. Men da hun blev frisk igen drog de både til Island, Færøerne og i Luthers fodspor 😉

  Kommentar af Lene — 23. februar 2013 @ 13:10

  • Ja, det bliver godt!
   Hvor er det dejligt at høre, at dine forældre nåede at opleve så mange gode ting sammen, inden det var for sent – og også stadig forstod at nyde det, selv om din mor havde været syg.
   Det er lidt det, John og jeg tænker: lad os gøre så meget som muligt, mens vi kan og mens vi har hinanden.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 23:41

 16. Uh, hvor bliver det fantastisk! Du lover at blogge rigtig meget undervejs ikk’?

  Kommentar af Fruen i Midten — 23. februar 2013 @ 15:58

  • Ja, det gør, gør det, og jo, jeg lover – i det omfang, at vi kan finde campingpladser med wifi … det er åbenbart ikke lige så selvfølgeligt som det er i Europa.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 23:43

 17. Tillykke med valget.
  Jeg kan varmt anbefale det vestlige Canada. Banf og vestpå er et dejligt område.
  Jeg arbejdede i sin tid på en farm 1 times kørsel fra Banf, så det var et sted jeg flere gange besøgte. Videre ind til Lake Louise og op til Glacier National Park og Columbia Icefield (selv om isen efter sigende har trukket sig gevaldig tilbage siden 1978) og, og, og……..
  Husk lige at køre en tur ud og se prærielandbruget lidt øst for bjergene også.

  Kommentar af natural2222 — 23. februar 2013 @ 22:58

  • Det er jeg glad for, at du bekræfter (altså, at det er et dejligt område) – og hvorfor er jeg ikke forbavset over, at du også har været der? 😉
   De steder, du nævner, er med i planen, men hvor langt østpå vi kommer, ved vi ikke helt endnu.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2013 @ 23:47

 18. Nu har I sat jeres kryds ved Canada 🙂 men ellers kan jeg fortælle, at hvis I havde valgt Australien og mobilhome ville det i mange tilfælde havde været bedre (og billigere) at tage Australien og fly, fordi landet er så stort at man alligevel ikke kan se det hele og flybilletterne bliver betegnet som transport der og derfor er indenrigs ruter noget billigere 😉

  Men jeg glæder mig til at læse mere om det, når den tid kommer 🙂

  Kommentar af Tove — 24. februar 2013 @ 21:42

  • Det lyder meget rigtigt, og jeg tror selvfølgelig på dig – du har jo boet dernede, men vi kommer jo ikke uden om at skulle leje bil de forskellige steder alligevel for at komme ud og se noget.
   Hvis vi vinder i Lotto, tager vi til Australien 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2013 @ 21:50


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.