Hos Mommer

13. januar 2013

Nu med ny dør …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:33
Tags: , ,

IMG_0238IMG_0203Det griber stadig om sig, det maleri. I aftes sad vi og gloede ind i væggen og op i loftet, bogstavelig talt, for at nyde hvor lyst køkkenet var blevet.
Så faldt vores blik på den mørke dør, som vi også bruger til opslagstavle, og det tog ikke 10 sekunder at blive enige om at køre i Bauhaus i dag for at finde en erstatning.
Ikke at jeg har tænkt mig at involvere jer i økonomien for vores fritidsarbejde, men at man kan få sådan en dør for 400 kroner var vi lidt forbavsede over. Det er jo ingenting!
Den er udskiftet, og det pyntede gevaldigt; nu mangler jeg bare en opslagstavle … 
I næste uge går John i gang med at male dør- og vindueskarme hvide.
IMG_0247Så kan vi vist snart heller ikke finde på mere.
I køkkenet …

Det dejlige vejr kaldte på en lang gåtur, og da vi var løbet tør for Senseopuder og manglede 1½ dl kokosmælk til aftensmaden, var det oplagt at tage rygsækken på og gå i Brugsen.
Hjemvejen lagde vi forbi stationen, bag hvilken det forhenværende drengehjem ligger. Hvorfor det blev lukket, ved jeg ikke, og jeg ved ikke hvem der ejer det i dag, men det meget store hus er ubeboet. Det kan garanteret fås for en slik, men der skal sikkert også pumpes 1½ million i det for at få det moderniseret.

Stort og spændende hus, man ville kunne få sig der … jeg gætter på 4-500 m2 i alt; der er to etager og fuld, høj kælder. Hvis vi bare var 20 år yngre, kunne det være et spændende projekt at kaste sig ud i …
Ude i den forsømte have mæskede solsortene sig med de nedfaldne æbler.

IMG_0246

Næsten hjemme igen ligger den lille sø, som fryser lige så meget som John og jeg efterhånden også gjorde. Vores lår var nærmest stivfrosne, da vi nåede hjem.

IMG_0249

Reklamer

43 kommentarer

 1. det ser sørme godt ud….dit nye loft og dør. Minder mig om at loftet i vores bryggers aldrig er blevet malet, det består af nogle grimme plader der skal ligne træ….jeg tror gemalen må i gang derude 😉
  Smukke fotos du har fået taget, vejret var jo dejligt i dag. Vi tog en tur på Ordrupgård og nød også de smukke omgivelser i skoven. Ser ellers ud som en luksus have for solsorte, var det det gamle drengehjem ?

  Kommentar af havehyrden — 13. januar 2013 @ 17:17

  • Du må have sat gemalen i gang med at male 🙂
   Ja, det var haven i det gamle drengehjem … god ide med Ordrupgård i dette herlige, men kolde vejr.

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 17:35

 2. Vores lår? Har I kun ét til deling? Forøvrigt hedder der vort lår, eller vore, hvis ! der er flere.
  OK, jeg er klar over, at moderne dages sprogbrug har afskaffet vor-vort-vore, men jeg synes, det er synd, og at det ikke hjælper unge mennesker til at finde tråden bagud, f.eks så de kan læse deres bedsteforældres dagbøger eller breve, og få noget fornuftigt ud af det.
  Jeg går ind i mellem og kigger efter huse, der egner sig til et oldekolle, drengehjemmet kunne godt ligne. Selv om jeg foretrækker en fire-længet gård.
  Senseopuder? Ku’ du ikk’ strikk’ no’en, i stedet for at kaste dig over kopper o.desl.? Du har måske sat dine puder på kogeprogram?
  Nå, nu vil jeg nyde en kop friskkværnet, frisklavet kaffe, venstrehåndsplukket, boliviansk bjergmokka! 🙂

  Kommentar af AagePK — 13. januar 2013 @ 17:18

  • Altså, hvis ikke de unge mennesker kan få hoved og hale på en historie, fordi der står ‘vore’ i stedet for ‘vores’, så ligger deres problem vist et andet sted 😉
   Det ville være helt perfekt til et oldekolle, og der hører to længer til huset, så der vil være masser af værkstedsplads. Rigtig god ide, faktisk, med et oldekolle.
   Jeg tror jeg bedre ville kunne lide den højrehåndsplukkede 😉

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 17:51

 3. Ingen huse fås for en slik i dag…..det ser ellers godt ud, drengehjemmet…indlægget kalder også her på en kop tår kaff’ – på stempelkande af nykværnede…….uhmm.

  Kommentar af lavendels — 13. januar 2013 @ 17:27

  • En kopkaf (som det hedder her på Sjælland 😉 ) var en god ting, da vi kom forfrosne hjem 🙂
   Nogle huse får man altså nærmest smidt i nakken, synes jeg – men de trænger så også meget til en kærlig hånd.

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 17:53

 4. Ja, nu må vi jo se, hvad der skal skiftes, så det kan komme til at passe til den fine, nye dør. Men sådan er det jo! Jeg kigger også af og til på ejendomsmæglerannoncer, og hvis man ville flytte bare lidt uden for “Metropolen”, Hjørring, så kan man altså få store, flot udseende huse til næsten ingen penge. Men det ville kræve, at man kunne komme af med knaldhytten, som vi bor i nu, og at vi kunne være lidt mere sikre på benzinpriserne. Det eneste, man kan være sikker på, er at benzinpriserne stiger, så det vil ikke være smart at bo “på landet”.

  Kommentar af Henny Stewart — 13. januar 2013 @ 17:36

  • Der skal ikke skiftes mere – nu er det slut! I køkkenet …
   Jeg kan bruge timer på ejendomsmæglerannoncer, for ja: hvis man kan holde ud at bo lidt uden for lands lov og ret, kan man bo meget billigt, og er man gået på pension, behøver man jo ikke at skulle ud at køre hver dag.

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 17:55

 5. Det ser godt ud med den nye dør, og nej de koster ikke ret meget for en standard-dør..;-D

  Kommentar af rejen — 13. januar 2013 @ 18:08

  • Tak – og nej, det er godt nok billigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 20:01

 6. Sikken forskel. Nu hjælper det selvfølgelig også, at der ikke er opslagstavle på den nye dør 🙂 Men der er godt nok blevet lysere.
  Jeg synes da, det nedlagte drengehjem ser perfekt ud til et ollekolle, og det er jo tilsyneladende ikke langt fra alfarvej.

  Kommentar af conny — 13. januar 2013 @ 18:28

  • Den manglende opslagstavle gør selvfølgelig en forskel, men den var nu hyggelig at have 🙂
   Det kunne blive det perfekte oldekolle, og med fem minutters gang til stationen, Brugsen og Netto kan man vel ikke forlange mere?

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 20:04

 7. Sikke en forskel det gør!
  Åh ja, renoverer man et sted, ser man straks at 10 andre steder trænger. Sidste år renoverede vi 2/3 af huset, så vi har bevilliget os selv en pause indtil videre… 😉

  Kommentar af Pollyanna — 13. januar 2013 @ 18:48

  • Det er så sandt, så sandt: man kan blive ved, og jeg forstår godt, at I trænger til en god, lang pause 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 20:05

 8. Hvor er køkkenet blevet fint. I skal da klæde jer ordentlig på, når I skal ud på vandretur, siger en der næsten lige har invisteret i skisæt 🙂 Det har været hundekoldt, og det har sneet pænt det meste af dagen her.
  Vi har også tit talt om, at det kunne være sjovt at kaste os ud i sådan et huskøb og den renovering der skal til, men vi er også klar over at vi trods alt nok vil løbe sur i det. Vi kører trods alt hurtigere trætte i dag.

  Kommentar af Pia — 13. januar 2013 @ 18:50

  • Tillykke med det nye skisæt! Vi havde ellers masser af tøj på, men havde ikke lige tænkt på, at de lange underbukser var nødvendige.
   Har I det også sådan? Vi kan jo se alle mulighederne og hvordan det kommer til at se ud, når vi er færdige … men processen dertil er nok en anelse for anstrengende efterhånden, desværre.

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 20:08

 9. Flot!

  Det var godt nok billigt for en dør – men den er vel også i standardmål. Jeg har et par stykker, som jeg ville fryde mig over at få skiftet ud, men huset her er fra 1940’erne, og der er absolut intet, der er i standardmål. Du skulle vel ikke vide, hvor det så er bedst at henvende sig?

  Kommentar af Rasmine — 13. januar 2013 @ 19:28

  • Tak 🙂
   Det bliver sikkert hundedyrt, hvis man skal have en tømrer til at lave en dør, men jeg aner ikke, hvor man henvender sig – internettet ville være mit bud på en start – det er jo en vidunderlig ting, som kan give svar på næsten alt.

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 20:11

 10. Ny dør til kr. 400,-?. Det er da ikke dumt.
  Så det har vært kaldt hos dere også? Nå er det “bare 15,3 kolde her. Ja ja, godt man kan fyre 🙂
  Ha en fin kveld og så håper jeg du finner en fin oppslagstavle, du kan da lage en????

  Kommentar af Mormor — 13. januar 2013 @ 20:55

  • Nej, det er bestemt ikke dumt 🙂
   Det har været koldt, men ikke SÅ koldt!
   Jeg laver nemlig selv en opslagstavle – det er jo ikke særlig svært 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 21:50

 11. Hvor er det kommet til at se godt ud.. Det hvide loft gør køkkenet større at se på..
  Den have ligner et godt sted at være solsort.. 🙂

  Kommentar af Inge — 13. januar 2013 @ 20:59

  • Det er lidt sjovt, for når man står i stuen og kan se begge lofter, ser loftshøjden i køkkenet 20 cm højere ud … det har en ret stor virkning at male det hvidt. Med andre ord: vi skal have malet stueloftet hvidt …

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 21:52

 12. Altså. Den ene dag synes du, det er hårdt at male i jeres nuværende hus. Den næste dag ærgrer du dig over ikke at kunne kaste dig over renoveringen af et kæmpehus? Hvis du virkelig gerne vil vide, hvem der ejer den pågældende ejendom, skal du gå ind på ios.dk, så kan du rimeligvis finde ud af det. Siger Gemalen.Fin dør, men hvad så med opslagstavlen??

  Kommentar af Fruen i Midten — 13. januar 2013 @ 21:54

  • Nej for filan, ois.dk hedder det …

   Kommentar af Fruen i Midten — 13. januar 2013 @ 21:56

   • Jajaja – sådan er det jo så forskelligt fra dag til dag 😉 – og det med renoveringen ved jeg forbliver en drøm.
    Tak for link – det kendte jeg ikke … nu skal jeg bare finde adressen på huset; den er ikke logisk ud fra et kort, har jeg konstateret, bl.a. fordi huset ligger på et hjørne, så jeg må gå en tur til og finde et husnummer.
    Jeg laver selv en lille opslagstavle der passer i farven og sætter den op et passende sted.

    Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 22:09

 13. Sikke en forandring en gang hvid maling og en ny dør kan gøre. Det ser flot ud.
  I har sikkert lange underbukser/skiundertøj i skabet? Men hvem skulle tro, vi ville få brug for det i DK i denne her weekend?

  Kommentar af betty — 13. januar 2013 @ 22:40

  • Vi har det rigtige tøj – vi tog det bare ikke på, for det var temperaturmæssigt set ikke særlig koldt, men det viste sig at blæse mere, end vi havde regnet med 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. januar 2013 @ 7:54

 14. Dette ble flott. Ellen! Tror vi må flytte til Danmark jeg. 400 kr for ny dør, det får en ikke her på berget. Vi skulle også hatt en runde med nye dører. Flere enn en. 🙂 Kanskje det var en tanke å tenke på det du nevnte? 🙂 Og så hadde jeg blitt spart for så mange bakker på mine “vandringer”.

  Koselig tekst og bilder i dag også. Fortsatt ei god natt og ei fin uke. Tankene stikker titt og ofte til det blide Danmark og deg. 🙂 Superuke til superellen! 😉 Og kompani, selvfølgelig!

  Kommentar af karl halvorsen — 14. januar 2013 @ 0:17

  • Tak Karl 🙂
   Prisen er for en dør med standardmål. Hvis en dør skal specialfremstilles, er prisen en ganske anden, men det var også en overraskelse for mig, hvor billigt det var. Nu bliver de fire døre på førstesalen også snart udskiftet 🙂
   Tak og i lige måde til dig, Karl. Selv om det ‘blide Danmark’ ikke er helt så blidt lige nu 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. januar 2013 @ 7:59

 15. Synes nu ellers sådan en opslagstavledør er ganske hyggeligt, men kan jo godt se at forbedringen i køkkenet med de lyse farver og den nye dør er til at få øje på. Det er en klar forbedring.

  Det gamle hus ligner en livsopgave for dem med energien og ikke mindst økonomien i orden, men så kunne det sikkert blive ganske godt.. men hold I jer nu bare til de to huse I har.. især når du ikke kan lide at male 🙂

  Kommentar af overleveren — 14. januar 2013 @ 4:46

  • Den var meget hyggelig – jeg har elsket min opslagstavledør i 25 år og var heller ikke meget for at slippe den, men den passede altså ikke ind i det nye system …
   Måske ikke ligefrem en livsopgave … eller jo, måske for John og mig … vi holder os til vores to huse, som du siger 😉

   Kommentar af Ellen — 14. januar 2013 @ 8:02

 16. Hvad mon bliver det næste I får øje på ? 🙂 Det ser godt ud, det må være skønt at gå og kigge på. Jeg kommer aldrig til frivilligt at købe et gammelt hus for at renovere det, jeg satser på, at vi finder et så gammelt og faldefærdigt hus, at det bliver revet ned og et nyt bliver bygget 🙂

  Kommentar af Lene — 14. januar 2013 @ 10:19

  • Det ved man aldrig 😉
   Man skal jo kunne lide at renovere – eller få ting til at se ud, som man forestiller sig det … det er nok nærmere det sidste, der ville være det primære for mig.
   Hvorfor så købe et gammelt hus? Er det ikke nemmere at købe et nyt hus, der ikke har været resultatet af en nedrivning? 😉

   Kommentar af Ellen — 14. januar 2013 @ 11:52

   • Fordi det skal være et landbrug 😉 En gang landmand altid landmand, bare i mindre målestok 🙂

    Kommentar af Lene — 14. januar 2013 @ 19:45

    • Åh ja – det har du jo nævnt ved en anden lejlighed 🙂

     Kommentar af Ellen — 14. januar 2013 @ 19:53

 17. Dejlige billeder! Hvor er jeres “nye” køkken blevet flot. Før- og efterbilleder sætter det hele i relief. I er godt nok flittige!
  Kan du ikke strikke en ny opslagstavle :-)?
  God mandag!

  Kommentar af Nonna — 14. januar 2013 @ 11:30

  • Før- og efterbilleder er altid meget illustrative 🙂
   Jeg har tænkt mig at sy en! Overtrække en blød masonitplade med et passende stof … 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. januar 2013 @ 11:53

 18. Nu er jeg jo født i Himmerland, så jeg siger, at penge flyver ud, men kravler ind! Mon det er risikofrit (for mig, altså) at foreslå, at I får fat på et par bukke, ordentlig maling, én eller to helt fine skumgummiruller og selv klarer paragrafferne ovenpå?!

  Kommentar af Elsebeth — 14. januar 2013 @ 17:13

  • Ja, I (nord)jyder har vist et lidt andet syn på penge end vi fra den forfærdelige Djævleø … har jeg hørt før 😉
   Det kunne vi godt, men det gør vi ikke, for det er sådan nogle glatte, kedelige døre, vi efterhånden har set på i 25 år. Nu vil vi have knapt så kedelige fyldningsdøre som den, du ser på billedet 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. januar 2013 @ 18:57

 19. Hvor er jeres nye køkken dog blevet flot. Det er helt fantastisk hvad en bøtte maling kan gøre. Den dør klæder sandelig også. 400 kroner er jo ingen penge nu om dage. Og så ser jeg at der er et nyt projekt for John: maling af stuelofterne. Men burde du ikke være hjemme for at holde øje med ham og stigen?

  Kommentar af Stegemüller — 15. januar 2013 @ 7:03

  • Stueloftet skal snart males, ja, men det bliver af mig. John kan ikke arbejde med hænderne over skulderhøjde efter sin blodprop.
   Heldigvis behøver vi ikke stige, men kan male med rullen monteret på en stang.

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2013 @ 8:00

 20. Jeg vil ikke sige hvad jeg har hørt om det der er koldest på kroppen. Men det hus der, ser ud som noget der passer til vores familie. Hvis altså vi ikke havde møllen!
  Jeres køkken lysnede helt fantastisk. Og sikke nogle pæne køkkenskabe med lys i! Ikea?

  Kommentar af Kong Mor — 15. januar 2013 @ 14:11

  • Hmmm – det ville jeg da ellers gerne høre …
   Der er nok ikke meget, der kan slå en ægte mølle 🙂
   Ja, der skal ikke altid så meget til – og ja igen: det er Ikeas Lidingö, som jeg faktisk synes er mindst lige så pænt som de køkkener, der er op til 10-15 gange dyrere.

   Kommentar af Ellen — 15. januar 2013 @ 14:50


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.