Hos Mommer

12. januar 2013

Der er en grund til, at jeg ikke blev maler

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:45
Tags: ,

IMG_0206IMG_0204Der er en grund til, at jeg ikke blev maler, og den er sådan set ikke, at jeg ikke kan male, men at jeg ikke kan fordrage at male!
Det føles vældig rart bagefter, men processen kunne jeg sagtens undvære.

I dag skulle det dog være: hvidmaling af køkkenets loft. Nu har vi haft køkkenet i to år og har talt om at male det loft lige siden, men har ikke lige haft lysten eller energien. Det er et led i alle Johns projekter, men han får simpelthen ikke lov til at stå på trappestiger uden opsyn. Okay, jeg behøver ikke at stå og glo ufravendt på ham, og jeg er muligvis for pylret, men så må det være sådan. IMG_0209Efter forskrækkelsen med faldet på færgen i sommer, ligger tanken om, at han kan falde, altid lige i baghovedet. Han må gerne lave en masse ting, når jeg ikke er hjemme, men ikke noget, hvor man kan falde ned.

Det er ikke kun det at male, jeg ikke bryder mig om; det er også det eventyrlige rod, der kommer, når man skal til at flytte rundt på en masse ting for at frigøre vægge og hylder. Ikke at jeg normalt er et hysterisk ordensmenneske (tværtimod – bare spørg John), men der er dog grænser, selv for et rodehoved som mig.

IMG_0208Dernæst kommer alle bivirkningerne … det fører altid noget mere med sig, når man starter på noget.
Da vi kiggede på vores fine, nu næsten helt hvide loft efter første lag maling, nævnte jeg for John, at nu ser væggene helt forkerte ud … den der lysegule farve, som var pæn engang, er ikke pæn mere. John sukkede. Det gjorde jeg også, men vi kunne lige så godt få malet væggene også, nu vi var godt i gang.
Nu har loftet fået anden og sidste gang; væggene mangler anden gang.

Nu ser de hvide vinduesrammer slet ikke hvide ud mere … kan I se? Man kan blive ved. John køber hvid træmaling i næste uge og begynder på vinduerne. Det kan han heldigvis sagtens, uden jeg behøver at være hjemme.
Pyh, hvor er det godt, at man har et arbejde at passe …

38 kommentarer

 1. Jeg har det ligesådan – elsker når noget er nymalet, men hader at male. Godt du passer på John 🙂

  Kommentar af Marianne — 12. januar 2013 @ 17:11

  • Vi nok mange om at have det sådan med maleriet – og jeg er nødt til at passe på John, for han er ikke helt god til at passe på sig selv 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. januar 2013 @ 17:52

 2. Jeg kan godt lide at male, men hader forarbejdet, det tager næsten længere tid end selve maleprocessen. Jeres køkken kommer til at se fint ud når det er færdigt. Vi skal også have malet vinduerne til foråret og det bliver nok mig der skal gøre det for Jimmi maler ikke særligt pænt..Han kan heller ikke være god til det hele..;-D

  Kommentar af rejen — 12. januar 2013 @ 17:17

  • Enig! Det er ikke selve maleriet, der er det værste.
   Tror du ikke, at han godt kan male? Det er garanteret bare en snedig måde at få dig til at overtage tjansen på 😉

   Kommentar af Ellen — 12. januar 2013 @ 17:53

   • hihi, nej han vil gerne og han kan sagtens få lov til at male lofter og vægge, men han er for sjusket når det gælder at male træværk, det går alt for stærkt..:-)

    Kommentar af rejen — 13. januar 2013 @ 7:39

    • Okay så – en utålmodig mand … kender det godt fra mig selv 🙂

     Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 11:36

 3. Jeg kan heller ikke fordrage at male hus. Lofter især er rædsomme. Man får jo skidtet i øjnene! Her har vi listelofter af den lidt mørke slags. Det har været under overvejelse at “lysne” dem lidt, men det indebærer en eller anden form for maling, så det er indtil videre blevet ved overvejelserne!

  Kommentar af Henny Stewart — 12. januar 2013 @ 21:33

  • Det er lige præcis sådan, vi også har haft det med de s…. lofter, men nu var vi alligevel blevet for trætte af at se på de mørke brædder. Vi har eller anden form for egeplanker (finer, velsagtens) i stue og køkken og listelofter i resten af stueetagen og førstesalen, så der er meget at lysne.
   Men vi har ikke fået noget i øjnene. Det var mit job at gå med rullen for enden af den lange stang. Rigtig godt, for så skulle jeg ikke op og kravle på noget, og der var ikke engang noget malingsprøjt!

   Kommentar af Ellen — 12. januar 2013 @ 21:50

 4. Det ene drar alltid noe annet med seg.
  Godt å ha et arbeid å passe 😆
  Ha en fin helg 🙂

  Kommentar af Mormor — 12. januar 2013 @ 21:49

  • Ja, sådan er det vist altid 🙂
   God weekend til dig også, mormor 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. januar 2013 @ 21:52

 5. Bare tanken kan gøre mig træt. Heldigvis er jeg gift med en herre, der også mestrer dette håndværk. Og det endda ganske nydeligt.

  Kommentar af Susanne — 12. januar 2013 @ 23:05

  • John kan skam godt – det går bare hurtigere, når man er to om det 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 11:38

 6. Bliver da vist helt rart at skulle tilbage på arbejde i morgen og overlader roderiet til John… Jeg kan godt forstå din aversion mod maleriet.. der er altid alt for lidt plads at gå rundt på i et rum hvor man maler.. så det roder og man får lynhurtigt gnubbet sig op af noget, som man bestemt ikke skulle være kommet for tæt på.

  Kommentar af overleveren — 13. januar 2013 @ 7:06

  • Roderiet er heldigvis overstået allerede – men klog på netop de erfaringer, du også har gjort dig med manglende plads, rydder vi altid rummet helt 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 11:39

 7. Uffff… Jeg hader også den proces, men elsker når det hele er nymalet og alt er på plads igen.
  God søndag hos jer.

  Kommentar af Inge — 13. januar 2013 @ 9:58

  • Ja, I har jo lige været igennem samme øvelse 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 11:40

 8. Jeg har det fuldstændig s om dig – renovationen i november var lige ved at tage livet af mig; og der malede de jo også køkkenet, så de gamle trækarme ser nærmest gule ud. Og de andre rum ser også meget trængende ud – men der er rodet, omflytningen, rengøringen…

  Jeg vil sandelig også helst se på – også selvom det “kun” består i at observere en stige. Det er et meget vigtigt job! Men resultatet bagefter får heldigvis hurtigt en til at glemme alt rodet!

  Kommentar af Nille — 13. januar 2013 @ 10:00

  • Nu var det, du og din lejlighed skulle igennem, vist også megt voldsomt i forhold til vores lille luksusproblem med, at vi bare syntes, køkkenet trængte til lidt ‘oplysning’.
   Stigeobservering er virkelig vigtigt – det kan redde liv 😉

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 11:41

 9. Endelig en, der siger højt, at hun ikke kan lide at male! Tak. Jeg hverken kan eller har lyst til at lære det. Én gang for mange år siden malede jeg noget i vores fælles hjem – og husbonden malede det om! Siden da har jeg nægtet at male. Og jeg hader at polyfilla’e, men det kan jeg næsten ikke nægte, når nu jeg nægter det andet. Og jeg kan faktisk godt, selvom det tager lang tid.
  Hvor er det blevet flot med den lyse maling. Jeg synes, det er helt fint, at John venter med stiger og deslige, indtil du er omkring ham.

  Kommentar af conny — 13. januar 2013 @ 10:39

  • Velbekomme … er det så slemt at indrømme? Vi kan da ikke interessere for det samme alle sammen 😉
   Hvis dit malerarbejde oven i købet er blevet desavoueret, så forstår jeg godt, du holder fingrene fra penslerne.

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 11:49

   • Nej, det er ikke slemt at indrømme, men rigtig mange af mine kvindelige venner og bekendte er bare SÅ vilde med at male, og det er SÅ sjovt og kreativt. Og det synes jeg bare ikke 😉

    Kommentar af conny — 13. januar 2013 @ 13:31

    • Nårh … fred være med dem. Kan de så ikke fortsætte kreativiteterne hjemme hos dig? 😉 Så kan du bage en kreativ kage som tak. Gulerods- eller squashkage, så må du gerne spise af den også 😉

     Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 13:45

 10. Nej det er ikke nemt at komme til nogen steder, når alt skal flyttes. Jeg vil slet ikke tænke tanken, at vores 48 m2 stueloft skal males. Det er ikke selve ud- og indflytningen der irriterer mig mest, men afvaskning og afslibning inden man kan komme til at udføre det egentlige arbejde. Jeg har til gengæld tænkt tanken at vi skal have tapetseret derinde. Der er det igen alt forarbejdet inden alt det gamle tapet bliver revet af, der holder mig tilbage.
  Kan I virkelig nøjes med 2 gange maling? Det ser jo ikke bare ud til at lyse, men at det dækker fuldt. Selv inklusive god professionel grundmaling, synes jeg altid jeg maler 3 gange på døre og vinduer, men det er måske heller ikke helt det samme, for en væg kan jo godt nøjes med 2 gange.

  Kommentar af pigenfralandet — 13. januar 2013 @ 11:04

  • Skal jeg fortælle om den nemme måde, vi klarede os med? Vi vaskede ikke loftet ned, og vi grundmalede heller ikke. To gange med rullen, og så var der totaldækning; selv på det ret mørke, gamle loft.
   Til gengæld fandt vi for en del år siden ud af, at vi ALDRIG mere køber billig maling i Bilka eller lignende, men kun den dyre maling hos en farvehandler. Det dækker somme tider med kun én gang maling, så i virkeligheden er det slet ikke dyrere.

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 11:54

   • Vi køber nu også altid den dyre kvalitetsmaling hos farvehandleren, men enten må det være mine pensler eller øjne det er galt med. Med en far som maler og ditto “kollegaer” kender jeg sangen, også hvordan forarbejdet skal gøres 🙂 Jeres model lyder dog fristende.

    Kommentar af Pia — 13. januar 2013 @ 12:47

    • Det er ikke altid en fordel at være ‘miljøskadet’ 🙂 – I kunne da prøve med vores model …

     Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 13:08

 11. Sjovt; vi havde præcis den snak på kontoret i fredags. Om hvordan malerarbejde ALTID griber om sig. Sådan er det bare 🙂

  Selve maleprocessen er okay. Bortset fra lofter, som aldrig bliver andet end noget bøvl. Men udenomsarbejdet især før, men til dels også efter kan også tage pippet fra mig. Nu er vi kommet til at bo i et hus, hvor der er så højt til loftet, at det kræver professionelle malere, så jeg kan nøjes med det udvendige træværk, som er lige at gå til. Det passer mig fint.

  Kommentar af Fruen i Midten — 13. januar 2013 @ 11:25

  • Det er åbenbart en af naturlovene.
   Godt med en gyldig undskyldning for ikke at skulle male lofter … men det er på den anden side noget billigere at kunne gøre det selv … man kan ikke få alt 🙂
   Jeg satte rullen på en stang, så var jeg fri for at skulle kravle op og ned eller bare at skulle stå på andet end gulvet – det gik meget nemmere, end jeg havde turdet håbe på.

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 12:01

 12. Male uden grundrensning? Så håber jeg, der ikke har boet rygere i det hus, siden der blev malet sidst, eller der er blevet kogt alt for heftigt i det køkken. Når vi i ’70’erne hjalp svigerforældrene med at vaske ned inden loftsmaling, kunne det tydeligt ses, at forælde, de tre børn og tre svigersønner røg. Og det ville elers trænge igennem loftshvidt som løbesod, i pletter!
  Det droppede vi heldigvis i ’86, og derfor har vort soltonehvide loft, og tilsvarende farve i cempexo på væggene, kunne holde lige til nu, og det trænger kun der, hvor grundfugt har fået saltudtrækninger til at krakkelere overfladen.

  Kommentar af AagePK — 13. januar 2013 @ 12:15

  • Det var da også en farlig masse rygere på ét sted …
   Vi prøvede at vaske med grundrens henne i et hjørne, og den meget lille smule, der sad på kluden, gjorde altså, at vi sprang over, hvor gærdet var lavest og malede direkte på træet uden noget forarbejde.
   Har kunneT holde, Aage 😉 … vi har ikke malet i stuen siden vi flyttede ind i 1988, men nu bliver det malet i år. Det ser for slemt ud, hvis man fjerner et billede 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 13:05

   • Vore vægge har kunneT (x 3)holde, fordi cempexo er en mineralsk farve, der ikke bleges af sol, derfor. Og det blev så pænt på de vandskurede mursten. Den der soltonehvide nuance er en fantastisk baggrund for hvilketsomhelst af de billeder, vi har hængt op.

    Kommentar af AagePK — 13. januar 2013 @ 17:39

    • Jeg kan ikke rigtig se en soltonehvid for mig … er den mest hvid eller mest gul? Flødefarvet? Meget lys gul? Men den er sikkert flot på mursten og bag billeder.
     Det er kun bag vores billeder, væggene er forblevet blege – på de synlige flader er der efterhånden forholdsvis gulligt at se på 🙂

     Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 18:00

 13. Har det som dig bare dejligt når det er gjort men hader det rod der følger med.

  Kommentar af Jonna — 13. januar 2013 @ 14:00

  • Det er vi vist rigtig mange om, Jonna 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. januar 2013 @ 15:33

 14. Jeg hader også at male, og så/derfor er jeg ikke særlig god til det. Det jeg maler får altid striber. Engang malede jeg loftet i min gamle lejlighed og det blev temmelig stribet – og siden har jeg holdt mig fra penslerne.

  God du passer så godt på John.

  Kommentar af Stegemüller — 14. januar 2013 @ 7:25

  • Det sagde du da ikke noget om, da du malede terrasse i Sverige 😉 – og resultatet så da også fint ud!
   En skal jo passe på ham, når han nu ikke selv kan finde ud af det 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. januar 2013 @ 8:03

 15. Jeg er helt enig med dig i, at det værste ved at skulle male er at rykke alle ting ned og væk fra væggene! Det kan også godt skabe en hel masse rod… Men altid en lækker følelse når arbejdet er gjort! 😉 Hehe.

  Kommentar af Sarah — 14. januar 2013 @ 16:38

  • Jamen sådan er det vel nok bare 🙂 – det skal være skidt, før det bliver godt.

   Kommentar af Ellen — 14. januar 2013 @ 18:53


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.