Hos Mommer

9. december 2012

De Urørlige blev de utilgængelige

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:41
Tags: , ,

P1060276Man skal aldrig bestille biografbilletter om vinteren. Man skal i hvert fald ikke betale dem på forhånd, men nøjes med at reservere, har jeg lært i dag.
Jeg havde, som en overraskelse til John, købt to billetter til De Urørlige, som jeg har hørt så meget godt om. Efter den lidt lange trailer på YouTube var jeg helt solgt, og ligeledes var derfor hurtigt også to billetter til mig.
I skrivende stund går filmen i BioCity Tåstrup, men vi kigger ikke med, for himmel og jord har stået i ét det meste af dagen … vi skal absolut ikke ud på landevejene i det vejr; slet ikke for noget så uvigtigt som en biograffilm. Det har været svært at bedømme, hvor meget af det, der har været fygning og hvor meget der er kommet fra oven, men det har helt sikkert ikke været genbrugssne altsammen, med de mængder, der ligger omkring os. Drivhuset har fået et fint, hvidt tag og hvidkalkede vægge, og det er blevet koldt for fingrene at få fat i frisk timian, rosmarin og salvie.

ØV, altså. Øvøvøv. Jeg gider ikke det her. Det er min sidste arbejdsdag i morgen, inden jeg drager til UK på tirsdag, så jeg vil ikke have jordens bedste samvittighed over at måtte tage den som en hjemmearbejdsdag, men kan jeg ikke komme afsted, er der ikke så meget at gøre ved det – jeg er desværre ikke herre over vejret.

Film så vi dog – jeg har lånt Die Another Day, så den blev sat på; John ‘monterede’ surround-sounden, hvorefter der var dømt James Bond i et par timer.
Da den var slut, så det heldigvis ud til, at det også var slut med sne fra oven … John gik ud og fik fjernet fortovssneen forskriftsmæssigt – nu krydser vi fingre for, at det virkelig er slut, både med sne og vind, så de kan få ryddet vejene til i morgen.

Havtornesnapsen blev filtreret i dag; den havde nu trukket i tre måneder. Den har den smukkeste farve – John er godt nok lidt spændt på smagen, men om ikke andet kan den da stå og se flot ud.

P1060278P1060279

PS: sylten blev den bedste nogen sinde. Jeg kan på det allerkraftigste anbefale Camilla Plums opskrift. Til alle skeptikerne vil jeg sige, at det er meget mere pate end sylte; det er udelukkende en strid om ord – jeg tør godt sætte syltehadere på en blindtest efter at have smagt resultatet.

30 kommentarer

 1. Hvor er I dog fornuftige at I ikke kører ud i snestormen med mindre det er højst nødvendigt. Jeg kan ikke forstå, at fok partout skal af sted. Snestormen har været varslet i dagevis, og der har været tid til at fylde diverse lagre op. Hvis nu bare folk blev hjemme, så ville der være tid til at hjælpe dem, der virkelig skal af sted, måske fordi de skal på arbejde.

  Sylten lyder rigtig lækker, men jeg kan også godt lide almindelig sylte, sådan som min mor lavede, den er sikkert federe end din, men den smagte nu alligevel dejligt.

  Kommentar af Stegemüller — 9. december 2012 @ 17:57

  • Det lader nu til, at folk har opført sig pænt ude på landevejene … det bliver måske værre i morgen, hvor vi skal på arbejde.
   Almindelig sylte smager også dejligt – den kræver bare både sennep og rødbeder; det kan denne godt undvære 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. december 2012 @ 18:55

 2. For en biograftur ville jeg også blive hjemme, men vi har været i Roskilde i dag, vi kørte pænt stille og roligt..Den ser flot ud i farven snapsen spændende om den smager John..;-D

  Kommentar af rejen — 9. december 2012 @ 18:14

  • I er godt hjemme igen, kan jeg gætte 🙂
   Flot er den i hvert fald, ja.

   Kommentar af Ellen — 9. december 2012 @ 18:56

 3. Vi havde også talt om at køre til Nyk. for at læge en buket på svigermors gravsted, og kigge på http://www.thejulemarked.dk/ og måske købe et par julegaver til ungerne, men vi blev hjemme. Det føg jo vildt og voldsomt og her har hverken været saltvogn eller sneplov. Jeg er spændt på om der bliver flyttet noget, så jeg kan komme på job i morgen, eller jeg skal gå 😉
  Hjemmelavet sylte smager rigtig godt. Jeg laver den dog også nærmest uden fedt, og ikke som den min mor lavede.
  Her ryster vi stadig havtornsnapsen vi fik 🙂

  Kommentar af pigenfralandet — 9. december 2012 @ 18:42

  • Det var nok godt, I blev hjemme, tror jeg – og det er muligt, at du kan gå på arbejde, men jeg kan godt nok ikke 😉
   Vores mødres sylter var nok noget federe end vores, men godt smager det altså bare uanset hvad.
   I kan vist godt sende snapsen gennem et kaffefilter nu 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. december 2012 @ 18:58

 4. Er liksom ikke nødvendig ut i slikt vær. Jordmorskyss unntatt.

  Kommentar af Kamelrytterske — 9. december 2012 @ 20:32

  • Helt enig 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. december 2012 @ 21:10

 5. Jeg har ikke været uden for i dag. Menuen blev ændret og sat efter fryserens indhold. Men her var der heller ikke billetter, def skulle bruges. Det er ærgerligt, men jeg forstår godt, at I lod dem være. Her har de frarådet udkørsel, så det lyttede vi efter.

  Kommentar af Susanne — 9. december 2012 @ 21:20

  • Ja, jeg kunne lige så godt have brændt de penge, men de var bestemt alligevel ikke værd at risikere liv og lemmer på.
   Jeg forstår godt, I blev hjemme – jeg ved ikke, hvad den officielle trafikmelding lød på her, men vi så overhovedet heller ingen grund til at bevæge os ud – vi kunne sommetider ikke se ned til enden af vores meget lille have 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. december 2012 @ 21:32

 6. Det er naturligvis ærgerligt, at I ikke kunne bruge jeres biografbilletter. Jeg håber, at I får lejlighed til at se filmen senere. Det var klogt at blive hjemme! Jeg har også hørt meget godt om filmen og håber på at få den at se på et tidspunkt.
  Spændende med havtornesnaps!
  God tur til UK, når du når så langt!

  Kommentar af Nonna — 9. december 2012 @ 21:32

  • Vi skal nok få den at se, om ikke andet, så køber jeg den, for nu kan det ikke blive før efter nytår, hvor den kan risikere at være taget af plakaten igen.
   Tak, Nonna 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. december 2012 @ 21:38

 7. Vi var ude i eftermiddags, først en tur på havnen til julemarked og bagefter til Emils fødselsdag. Da vi kom hjem først på aftenen måtte vi skovle for at få bilen ind. Jeg tror I traf den rigtige beslutning, det var ikke vejr at køre ud i.
  Anders’ moster har været inde og se den film 2 gange og lovpriser den meget. Den skal ses påstår hun. 🙂

  Kommentar af Inge — 9. december 2012 @ 21:53

  • Ja, vi gjorde det rigtige, men et barnebarns fødselsdag er vigtigere end biografen – selv om Falck nok ikke er enig i det udsagn 😉
   TO gange? Så er den også god, vil jeg tro. Vi skal se den film. Nu bliver det bare først til næste år.

   Kommentar af Ellen — 10. december 2012 @ 8:03

 8. Nej, biografen er ikke værd at tage risikoen for. Jeg var glad for, at vi ikke var nødt til at skulle nogen steder i dag. At komme til at sidde i en grøft og fryse, indtil nogen kan få tid til at trække en fri er ikke noget, jeg ynder. Jeg har faktisk et par aftaler på hospitalet i næste uge, men hvis det her møgvejr fortsætter, så bliver de altså aflyst, gør de! Jeg er enig med kamelryttersken, hvis man skal hente en jordemor, så er det nødvendigt at køre ud. Andre ting kan godt vente.

  Kommentar af Henny Stewart — 9. december 2012 @ 22:18

  • Det kan jeg godt godt forstå, hvis du gør … det giver ikke meget mening at blive undersøgt for så at fryse halvt ihjel to timer senere. Jeg har lige hørt, at oppe hos jer er der, hvor der er værst lige nu.

   Kommentar af Ellen — 10. december 2012 @ 8:04

 9. Hvad goer man egentlig i DK, hvis man ikke er hjemme mens det sner, altsaa er bortrejst i maaske 14 dage og det pludselig giver sig til at sne?

  Kommentar af Tina - omme i London — 9. december 2012 @ 22:26

  • Godt spørgsmål, Tina … men det kan vel næppe blive værre, end at det tager et døgn ekstra at komme hjem. Det var ret slemt i går, men her til morgen har de fået ryddet alle veje – i hvert fald i Øst- og Nordsjælland, hvor jeg har færdedes her til morgen. Snerydning fungerer fint i min del af Danmark; det er værst, så længe det fyger, for så er det aldeles omsonst at forsøge at holde vejene åbne.

   Kommentar af Ellen — 10. december 2012 @ 8:08

   • Det jeg mente var at jeg mener der er noget om at man har snerydningspligt udenfor sin bopael? Hvad hulen goer man, hvis man er bortrejst?

    Kommentar af Tina - omme i London — 12. december 2012 @ 0:12

    • Man allierer sig med sin nabo. Hvis ikke man har en god nabo, krydser man fingre, for sker der noget med andre, har man erstatningsansvar, selv om man ikke har været hjemme. Følgende citat er fra en sag fra 1996: Hun falder klokken kvart over ni og brækker sin arm. “Grundejeren havde været ude klokken 18.30 og skovle sne, og der var så faldet noget sne i den mellemliggende periode. Det var ikke blevet fjernet og grundejeren blev forpligtet til at betale den ældre borger erstatning.”

     Kommentar af Ellen — 12. december 2012 @ 8:43

 10. Jeg håber, du får vejr til at få afsluttet dit arbejde inden, du rejser på ferie. Men mest af alt, at du får vejr til at komme over til familien.
  Ærgerligt med billetterne, men det er bedst at blive hjemme, når himmel og jord står i et.

  Kommentar af betty — 9. december 2012 @ 22:28

  • Det gør jeg, Betty, det ved jeg nu, og kan jeg bare komme til lufthavnen i morgen, vil alt være godt – i England sner det ikke. Endnu, burde man måske tilføje 😉
   Jeg er glad for, at vi blev hjemme.

   Kommentar af Ellen — 10. december 2012 @ 8:10

 11. Det er ellers en fantastisk film 🙂 Jeg har den på dvd – du må da gerne låne den en gang! .. Tror nok den er tekstet på engelsk.
  Men godt I blev hvor I var! Så vigtig er en film heller ikke. Vi har også haft sne – men det stoppede hen ad eftermiddagen!

  Kommentar af Kong Mor — 9. december 2012 @ 23:18

  • Det er jeg nemlig også overbevist om, at den er – tusind tak for tilbuddet, men vi køber den nok under alle omstændigheder for at se den sammen med englænderne engang 🙂
   Jeg tror I slap lidt billigere end os, for det var ikke stoppet, da jeg gik i seng, men heldigvis blev det en grads tøvejr, så overfladesneen blev fast og ikke længere kunne fyge. Det gør en kæmpeforskel, at de stakkels ‘natfolk’ kan får ryddet vejene.

   Kommentar af Ellen — 10. december 2012 @ 8:13

 12. Jeg glæder mig til at høre, om I på et andet tidspunkt for set filmen, og hvad I synes om den. Jeg får nok aldrig husbonden med – alene fordi den er fransk. Jeg har kun hørt godt om den.
  Vi nåede frem til vores julefrokost i god ro og orden – og måtte køre en omvej på hjemvejen, da vi måtte køre madmesteren hjem med alle rester og “sølvtøj” og service – på trods af glatte veje gik det nu fint. Alle kørte pænt og roligt, og jeg tror ikke, vi er så hårdt ramt som rundt omkring.
  Men det bliver lige lidt spændende i morgen tidlig – jeg kan godt forstå, hvis du ikke har lyst til at krydse Nordsjælland, hvis du har mulighed for at arbejde hjemmefra.

  Kommentar af conny — 9. december 2012 @ 23:22

  • Du skal bare prøve mit lille trick, Conny: han skal ikke spørges; du skal købe billetterne og sige, at du har en overraskelse til ham 😉 Hvis du ikke er lige så lusket som jeg, så lad ham se en trailer over YouTube – fem minutter kan han vel klare … ALLE – også mænd – siger, at det er en fantastisk film, så bare se at få hevet husbonden med 🙂
   Det var ikke så slemt i morges, som jeg frygtede i aftes, men jeg tror, jeg kører tidligt hjem …

   Kommentar af Ellen — 10. december 2012 @ 8:16

 13. Yderst fornuftigt at holde sig indenfor og så bare kigge ud på sneen.. en film var bare ikke dét værd.

  Hygge i sofaen med god film mens man kigger ud på sneen er jo altså heller ikke så tosset..

  Kommentar af overleveren — 10. december 2012 @ 5:19

  • Det er ikke selv den bedste film 🙂
   Næh, det er da ikke så tosset – selv om jeg stadig godt kunne have undværet snestormen 😉

   Kommentar af Ellen — 10. december 2012 @ 8:17

 14. Pyt med biografturen. For et par år siden opgav vi en forudbestilt og -betalt miniferie i Nordtyskland pga. snevejr. Erfaringen var kun at bestille sådanne når vejret kunne forudses. Det er hvad der skan ske, og jeg synes egentlig ikke man skal ærgre sig, men snarere glæde sig over en klog beslutning. Vi havde i øvrigt ikke spor problem med at køre til Slangerup og videre – og retur i går. Men mandagens snevejr må nu gerne snart holde op.

  Kommentar af Jørgen — 10. december 2012 @ 16:09

  • Enig – selvfølgelig er det ærgerligt. Ikke så meget på grund af pengene, men fordi man havde glædet sig til en oplevelse.
   Så I bevægede jer ud i går! Modigt, synes jeg, men der kan jo være mere tvingende grunde end en tur i biffen … og ja, snefaldet må meget gerne stoppe NU!

   Kommentar af Ellen — 10. december 2012 @ 16:30


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.