Hos Mommer

3. december 2012

Tag jer i agt! Jeg har åbenbart en finanspolitisk aktivitet!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:59
Tags: , ,

Kære skatteyder,
Jeg sender denne e-mail for at annoncere: Efter den sidste årlige beregning af din finanspolitiske aktivitet, vi har fastslået, at du er berettiget til at modtage en tilbagebetaling af skat af:
DKK1,134.56
At modtage din refusion, kan du udfylde og indsende den afgiftsgodtgørelse form.
Klik her for at få adgang til din refundere

Vores hovedkontor adresse kan findes på vores hjemmeside på http://www.skat.dk

Jeg har naturligvis fjernet begge link … både det rigtige til skat og det meget underlige og suspekte i Klik her.

Jeg ved godt, at mange af jer måske har fået en tilsvarende mail, men som Bente skrev, kan det uhyrligt elendige sprog og den generelle tåbelighed næsten opveje irritationen over denne slags spammail, fordi jeg trods alt ikke kan lade være med at grine. Hånligt, måske, men stadig grine.  
Min “finanspolitiske aktivitet” – pffftt.
Jamn al’så – hvis jeg skulle nævne alle fejl og tåbeligheder … så det gør jeg ikke. Det er næppe heller nødvendigt at påpege dem for jer.
(Jeg har heller ikke tid til at skrive mere – jeg skal jo lige finde ud af hvordan jeg får mine DKK1,134.56!)

42 kommentarer

 1. Åhhh ja.. for pokker hvor dukker der dog meget skrammel op i vores indbakker.. 🙂

  Kommentar af Inge — 3. december 2012 @ 21:08

  • Det må siges. Irriterende, at filtret ikke kan fange dem. Men så fik jeg selvfølgelig ikke et grin ud af nogen af dem.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2012 @ 21:23

 2. Jeg får næsten dagligt nogle stykker af slagsen, men sært nok næsten ingen spam. Fiskere og spammere samarbejder måske ikke? Bortset fra sproget i din mail er det tankevækkende inkompetent, at afsenderen ikke tjekker, hvad man bruger som decimal- og tusindtalsseparator på dansk. Sprog er svært, men sjusk er sværere at tilgive.

  Kommentar af Eric — 3. december 2012 @ 21:13

  • Åh … er phishing og spam ikke ét fedt? Men næh, de er nok ikke i samme fagforening …
   Enig – det fatter jeg heller ikke … og at man i valutaens eget land skulle angive den internationale betegnelse burde også falde dem i øjnene, men det er da fint nok, at de er så dumme; ellers ville flere formentlig falde i fælden?

   Kommentar af Ellen — 3. december 2012 @ 21:28

 3. Dén variant har jeg endnu til gode. Jeg får i øjeblikket mindst én mail dagligt om pakker, som nogen ikke kan få afleveret til mig, før jeg sætter mig i kontakt med underlige mailadresser. Hvis det er julemanden, der er begyndt at distribuere på den måde, synes jeg godt, han kunne have annonceret det noget bedre.

  Kommentar af Fruen i Midten — 3. december 2012 @ 21:31

  • Bare rolig, den skal nok dukke op … men det er nu pudsigt, at vi modtager meget forskellige mails, for jeg er endnu ikke gået glip af en eneste pakke 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. december 2012 @ 21:47

 4. Man må være vågen, og jeg håber mailerne vedblive at være sprogligt elendige. Får de først forfinet sproget, vil der være flere, der ikke gennemskuer dette. Kære skatteyder. Må jeg være her.

  Kommentar af Jørgen — 3. december 2012 @ 21:41

  • Ja, det kunne man nemlig godt frygte … jeg tror der er mange, der ikke lige tænker på at muse hen over et link for at læse det uden at følge det – det er de mærkeligste webadresser, der kan ses.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2012 @ 21:49

   • Jeg har også fået denne mail – men da den havnede i mit spamfilter ville jeg typisk ikke bemærke den. Jeg sletter dem sædvanligvis på en gang.

    Kommentar af Jørgen — 3. december 2012 @ 21:52

    • Mit spamfilter er vist ikke helt godt nok!

     Kommentar af Ellen — 3. december 2012 @ 22:04

 5. Den mail har vi så også fået. Alene sproget indikerer spam. I dag fik jeg en sms, som fortalte, at jeg kunne få 250.000 kr. De manglede bare liiiige nogle oplysninger :-)!Hallo, sikke noget gøgl!

  Kommentar af Nonna — 3. december 2012 @ 21:42

  • En sms! Dem er jeg da lykkeligvis sluppet for indtil videre, men de mails, hvor jeg har vundet en zillion Euro eller er ‘specielt udvalgt’ til at dele en voldsomt stor arv efter en eller anden hula-bula-person, kommer i en lind strøm.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2012 @ 21:55

 6. Jamen altså! Så ubehjælpeligt skrevet.
  Gad vide, om der er nogen, der hopper på den?
  Beløbet er der ikke noget i vejen med 😉

  Kommentar af betty — 3. december 2012 @ 21:45

  • Der er vel desværre, hvor uforståeligt det end er, nogle, der hopper på den, for hvis ikke der var nogen fjolser, der faldt i fælden, ville de mails vel ophøre med at indløbe.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2012 @ 21:57

 7. Det er rigtigt, at sproget fortæller, hvad der er tale om. Men det uhyggelige er, at hvis bare en promille af modtagerne klikker på de suspekte links og afleverer deres oplysninger, så er flere millioner spammails tjent ind og mere til. Og der skal nok være nogle, der falder i med begge ben.

  Kommentar af hennystewart — 3. december 2012 @ 21:45

  • Ja, vi er vel nede i promiller – eller måske oven i købet brøkdele af promiller, og den sidste idiot er jo ikke født endnu.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2012 @ 21:59

 8. Jeg tilslutter mig Jørgens kommentar. Hvis den type mails bliver pudset af, så de får et officielt præg med velopbyggede sætninger og korrekt stavning, vil det i værste fald være undergravende for de papirløse systemer.

  Kommentar af Farmer — 3. december 2012 @ 21:54

  • Jeg har skam tænkt det samme – altså at flere ville falde for svindelen, men at det også ville kunne undergrave de papirløse systemer … du har nok ret, men tanken var ikke faldet mig ind.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2012 @ 22:02

 9. Nu vil jeg ikke linke, men skat.dk skriver faktisk på deres hjemmeside nederst “Pas på falske e-mails og der kan næsten ordret læses, hvad du har oplevet 🙂

  Kommentar af Søren — 3. december 2012 @ 22:21

  • Ja … de ‘ægte’ er af indlysende grunde meget interesserede i, at folk kan kende forskel.

   Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 8:10

 10. Ja, de er kostelige den slags mails. Nok kan visse offentlige instanser divertere med et yderst kringlet sprog, men det her er da (ufrivillig) HUMOR.
  Håber virkelig det lykkedes at få fingrene i et, lidt udefinerbart, antal DKK ;o)

  Kommentar af Ditte fiberfryd — 3. december 2012 @ 22:59

  • Hehe ja, men kringlet på en ganske anden måde 🙂
   Jeg tror desværre ikke, at mine eventuelle DKK kommer fra skat, men man har jo lov at håbe 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 8:13

 11. Først når jeg leste dette tenkte jeg: Da blir det jul for Ellen også. 🙂 Da tankene ble satt i gang, kom forståelsen bedre frem og spørsmålet om noen har tanker for at Dansker og Nordmenn er dumme. For lignende dukker opp også her. Det verste er jo at noen går på, og de trenger slett ikke være dumme tror jeg. Bare alt for lite våken og har innøvd alt for mange automatiske grep når PCen står foran. 🙂

  Ellers tusen takk for koselige og varmende kommentarer igjen. Bloggeren våkner vel igjen etter en tid med tankene stengt, så godt kjenner jeg den som skriver min blogg og mine tanker også. 😉 Men vær oppmerksom på at en del av den er åpen nå også og innlegg etc kommer etter hvert og så snart som overskuddet dukker opp.

  Ha ei fin førjulstid, Ellen, for deg og dine! Og en ekstra førjulsklem sendes kostnadsfritt fra Trondheim, Norges hjerte. 😉 Sagt så beskjedent jeg bare får det til. 😉

  Kommentar af karlhalvorsen — 3. december 2012 @ 23:09

  • Det skal nok blive jul for Ellen (og John) 🙂
   Det kan altså koste folk dyrt at sætte autopiloten på, når man sidder foran en pc – måske er ‘dum’ et stærkt ord, men har der ikke snart været tilstrækkeligt med advarsler mod den slags svindel? Det har der i hvert fald i Danmark.
   Velbekomme og tak i lige måde – jeg håber, du må få det lidt bedre og dermed lidt mere overskud på energikontoen 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 8:16

 12. Vidunderligt sprog, De gør da hvad de kan for at lyde lidt officielle, og så lidt translate, så burde den være hjemme.

  Men der er altså mennesker, der hopper på den. Også selvom sproget er sært, og at tegnsætningen i tallet ikke er dansk og links er underlige.

  Kommentar af overleveren — 4. december 2012 @ 5:19

  • Ja, det må der jo være; ellers holdt denne mailstrøm vel op på et tidspunkt … man skulle nu bare tro, at der efterhånden var advaret tilstrækkeligt mod det i medierne.

   Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 8:18

 13. Ja man kan bare grine af den slags mail, men synd for dem som tror den er god nok. Jeg tror ikke at alle er dumme eller uvidende når de besvarer dem, kan forestille mig at nogle af dem er ordblinde og så kan sådan en tekst jo se rigtig nok ud.

  Kommentar af rejen — 4. december 2012 @ 5:49

  • Du er meget sød at forsvare dem, der måtte hoppe på den, og jeg kan godt se pointen med ordblindheden, men hvis man som sagt lige tjekker linket ved at muse over det, burde selv den mest ordblinde lugte lunten.

   Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 8:20

 14. Jeg læser altid de der mail, for jeg synes, de er til at få sig et godt grin af, da de er så ubehjælpsomt formulerede. Jeg kan slet ikke forstå, at nogen kan finde på at hoppe på dem. Jeg mener, det kollektive bevidsthedsniveau må efterhånden være så højt, at alle advarselssignaler må blinke rødt.

  Kommentar af Stegemüller — 4. december 2012 @ 7:06

  • Ja, jeg kan heller ikke lade være med at læse dem og ind imellem få mig et godt grin – eller rettere viewe dem, for jeg bilder mig (måske fejlagtigt?) ind, at jeg først kan spores, hvis jeg åbner den rigtigt; at det virker lidt lige som Google Reader.
   Jeg synes jo også, at man har advaret og advaret i medierne.

   Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 8:23

 15. Stakkels dig, fik du ikke mere? Jeg har fået 12.340 kr. og hele 10 gange, så der er da lidt hjælp til julegaverne. Sikke nogle nisser, at de tror man hopper på den 😦

  Kommentar af Moster Tulle — 4. december 2012 @ 9:10

  • Ih hvor er du heldig 😀
   Der er jo desværre nogen der hopper på den – ellers fik vi ikke disse mails …

   Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 11:13

 16. Tænk lige på de ældre, der ikke har været på nettet før nu, og som Bjarne Corydon alligevel mener, er computerklare: al offentlig kommunikation skal snarest udelukkende køre elektronisk. Da jeg, med mine erfaringer, ser en fristende mulighed for ansvarsfraskrivelse, vil jeg da nægte så længe som muligt. Sålænge de ikke kender min mailadresse, skal det jo nok gå. Og skulle de finde den, og bruge den, må jeg jo køre frem med privatlivet og alt det der. Jeg forlanger ganske enkelt skriftlige henvendelser, dem kan man ikke rette eller slette i.
  Men de ældre vil ganske givet være gefundes Fressen, de er jo ret autoritetstro, og lette at skræmme i en given retning, uden at man af den grund må kalde dem dumme.
  Er du forresten sikker på, at det ikke er post fra Søren Gades venner? Det ligner da noget fra en jægerbogsoversættelse, eller sån’t nou’e. Og så ministeriesproget! Ha!

  Kommentar af AagePK — 4. december 2012 @ 9:53

  • Ret sikker – medmindre de alle sammen er flyttet til Irak, hvor linket førte hen 😉
   Det hjælper altså ikke at kæmpe imod den tid, vi nu engang lever i – jeg vil have så meget som overhovedet muligt elektronisk, da jeg jo planlægger at være forholdsvis lidt på folkeregisteradressen – så dur det jo ikke, at en regning ligger og venter for længe.
   Hvis ikke de ældre er dumme, og det har du da ret i, at de ikke er, så er der så meget mere grund for dem at lytte til mediernes advarsler. Og hvem er egentlig ‘ældre’? Mange vil mene, at jeg er det, men jeg tror, vi i denne sag er helt fremme i generationen før os, og den tror jeg ikke, at nogen offentlige instanser har tænkt sig at tvinge til at gå ind i den elektroniske verden.
   En mail gælder juridisk – det har været meget oppe og vende i mit firma – Tim har ligeledes gjort sine erfaringer med det, så ingen kan løbe fra noget ansvar … det kræver selvfølgelig, at du gemmer dine vigtige mails, men det gør du vel også?

   Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 11:22

   • Det var jo lige det, Corydon ville: men hvor skulle de gamle så gå hen, lød journalistens spørgsmål. De kunne jo gå på biblioteket, der kan og skal man rådgive og vejlede. Ja, sålænge de eksisterer. Og det gør de jo kun i nogle få byer pr kommune efterhånden, på Ærø har vi endnu to. Hvorlænge?
    Når jeg taler om ansvar, gælder det også hjemmesidernes udforming: jeg har selv taget kurser i EDB på handelsskolen i 1980, og holdt det ved lige, undervist med det, og højst sandsynligt været den første til at indkøbe et apparat til hjemkundskabsundervisningen: kalorieregnskab blev pludseligt interessant, og et spil om sund mad var et hit.
    Alligevel lykkes det gang på gang SKAT at skjule de ting, man har brug for at komme videre, f.eks med refusioner for håndværksregninger. Jeg kan forestille mig, at gamle koner, der ikke selv har udfyldt deres skatte- eller forskudskema hele livet, vil forstå sproget derinde. Eller logikken i, at når noget skal rettes, skal det foregå i forskudsskemaet, selv efter man har fået årsopgørelsen. Mindre interessant, men dog en mulighed: hvordan vil de finde rundt i skemaerne for at få udregnet registreringsafgiften på en bil, de har taget med fra udlandet? Kontoret ville IKKE hjælpe min mor, det måtte hun da selv printe ud fra nettet!
    Skal jeg gemme mine mails på en server, der kan lægges ned? eller skal jeg printe den? Hvor papirløst er det?

    Kommentar af AagePK — 4. december 2012 @ 13:03

    • Der er jo ingen verdener, der er ideelle, og principperne herom bliver vi vist ikke enige om 🙂
     Rigtige kvinder tager jævnligt backup 😉

     Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 13:44

     • Åhja, og de gamle uddøer nok på et eller andet tidspunkt! 😉
      Og på hvad tager hun så backup?

      Kommentar af AagePK — 4. december 2012 @ 14:18

      • Ja det gør de, og hvis ingen vil hjælpe dem med at betale den korrekte skat, hvem har så problemet? 😉
       Nu griner du nok af mig, men jeg har backup i ‘Skyen’, samt på to eksterne harddiske. En bor i Sverige og en i DK. Man er vist lidt miljøskadet but better safe than sorry

       Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 15:17

       • Mig grine af dig? A-a, måske smile til dig, men.. 😉

        Kommentar af AagePK — 5. december 2012 @ 9:56

        • Jamen så smiler jeg tilbage … jeg.vil.simpelthen.bare.ikke miste alle mine billeder – pyt med skat o.l. – der er trods alt normalt ikke meget for sådan nogle almindelige nogen som os, der gør, at vi behøver at sørge for at være dækket juridisk ind på alle måder … kan dog naturligvis kun tale for mig selv … ved jo ikke, hvad du har gang i 😉

         Kommentar af Ellen — 5. december 2012 @ 10:15

 17. Kommer oppfølgeren når du har fått fatt i dine lovede penger?
  Et muntert smil herfra 🙂
  Ha en vakker dag (ikke så kold som min) 🙂

  Kommentar af Mormor — 4. december 2012 @ 12:35

  • Høhø, mormor 🙂
   Tak i lige måde – min dag er heldigvis ikke særlig kold …

   Kommentar af Ellen — 4. december 2012 @ 13:41


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.