Hos Mommer

30. september 2012

Strikkefestivaler og guidede svampeture har noget til fælles

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:54
Tags: ,

Det, de to ellers totalt forskellige begivenheder har til fælles er, at man ved begge lærer en lille smule nyt hver gang man deltager. Ikke så meget, men lidt. En eller to svampe, man kender fra bøgerne, men ellers ikke havde helt styr på. Et par damer, man kender ansigterne på fra tidligere lejligheder, men som man ikke havde talt med før.
Det er blandt andet det, der er så hyggeligt: det er skønt at hilse på de go’e gamle, men lige så herligt er det at få talt med nogen, man ellers ikke kendte. Man når aldrig nogen sinde at tale med alle – og de fleste af os er nok, hvis sandheden skal frem, heller ikke interesseret i det.

P1050157Søde Anette, som jeg i fredags ankom samtidig med, hilste mig med ordene: “Der har vi jo mommer! Hej med dig. Jeg elsker bare din blog og glæder mig hver dag til at læse, hvad du nu har fundet på.”
Og så udvekslede vi et lille knus. Det er da en velkomst, man bare bliver superglad for.
Jeg takkede på min egen måde for hendes søde ord ved på det nærmeste at financiere festivalen for hende ved at købe en del af det restlager, hun solgte ud af … jeg købte faktisk 1740 gram af dig, Anette!
Masser af lækkert uldgarn i fire blå nuancer plus en råhvid.

Nu er alt ‘vejet ind’, som John kaldte det, da jeg tog vægten frem for at veje alle mine nyerhvervelser og derefter indføre tallene i Excelfilen, hvor jeg holder styr på erhvervet og forbrugt garn.

Nu skal jeg bare have fundet plads til det. Købmandsdisken, hvor jeg har garn, er i forvejen fyldt til bristepunktet – men jeg må gøre et forsøg … Ditte gav mig en god ide ved at sige, at jeg da bare kunne vakuumpakke det, lige som jeg gør det ved vores ekstradyner og –puder. “Så fylder det kun det halve.”
Jamen du har da så ret, Ditte.

På vejen hjem kommer jeg forbi dette landmandspar, som altid står og smiler til hinanden, når jeg kører forbi landbrugsmuseet Lundekrog.

P1050155

John laver spaghetti carbonara til os til aften – jeg skulle bare komme hjem og slappe lige så meget af, som jeg allerede har gjort hele weekenden.
Jeg er et privilegeret menneske.

26 kommentarer

 1. Jeg har så det til fælles med Annette, at jeg også elsker at læse din blog. Jeg er så imponeret over, at du kan finde et indlæg til hver eneste dag. Du oplever eller tænker altid noget nyt.

  Dejligt garn du har købt, kan jeg forstå. Jeg håber du får plads til det hele. Måske skulle du virkelig overveje at vakuumpakke det.

  Kommentar af Stegemüller — 30. september 2012 @ 17:42

  • Jamen tak, Hanne – det er jeg da glad for at høre 🙂
   Det er nok med at benytte sig af, at jeg stadig er erhvervsaktiv – når jeg stopper, bliver det sikkert sværere at blive inspireret hver dag …
   Jeg er i hvert fald nødt til at gøre et eller andet med det garn … det kan jo ikke ligge, hvor det ligger nu.

   Kommentar af Ellen — 30. september 2012 @ 17:59

 2. Det lader til at have været en vældig hyggelig og på mange måder givtig weekend :-)! Vi kørte også over Fyn i fredags, men sneg os uden om den meget lange kø. Til gengæld var vi så også i Fredericia om lørdagen, men mere om det senere på min blog. Ligesom weekenden også involverer garn forn for mit vedkommende, men dog ikke så meget, som du fik fingre i. Men hvis der skal være garn til de næste 100 år (?), så må man jo have et stort lager :-)!

  Kommentar af Nonna — 30. september 2012 @ 18:00

  • Nåda! Så kunne vi ligefrem have fået hilst på hinanden i går 🙂
   Jeg kom lige præcis 200 meter for sent til at dreje af og tage den gamle Lillebæltsbro, desværre …
   Ja – man er nødt til at have et pænt lager 😉

   Kommentar af Ellen — 30. september 2012 @ 18:47

 3. Dejligt at komme hjem til sådan en besked. At du bare skal slappe af. Men mon ikke du kommer til at bruge lidt tid på din garn-lagerstyring. En excel fil til garn-overblik. Det er sgisme lidt specielt, eller også har du bare en hulens masse af det, siden det er nødvendigt.

  Måske er Hannes forslag om vacuumpakning ikke helt ved siden af. Min alt for gamle og slidte og højtelskede uldne sweater tog da i hvert fald ikke skade af at ligge et par år i sådan en pose.

  Kommentar af overleveren — 30. september 2012 @ 18:08

  • Jeg har en hulens masse garn, men det er også sjovt (for mig) at kunne se, hvad jeg købte; hhv. strikkede hvornår.
   Jeg havde en ide om, at jeg hvert år skulle forbruge mindre garn, end jeg købte. Det er endnu ikke lykkes mig 😀
   Vakuumposer er så absolut en mulighed …

   Kommentar af Ellen — 30. september 2012 @ 18:50

 4. Velbekom Mommer 😉 Nu ved jeg at garnet er i gode hænder. Næste gang må vi få tid til en lidt længere snak. Ps jeg købte nyt garn for pengene, og det kommer ikke til salg igen.

  Kommentar af Anette — 30. september 2012 @ 18:19

  • Tak, søde 🙂 Ja, det skal vi simpelthen nå …
   Købte du nyt til lageret, der skulle tømmes? Høhø, du er ikke en pind bedre end alle os andre – jeg var vist ikke den eneste, der lagde en mindre formue til garn i weekenden 😉

   Kommentar af Ellen — 30. september 2012 @ 18:53

 5. Jeg er imponeret over lagerbestyrerens system, og dejligt at komme hjem til dejlig mad 🙂

  Kommentar af Lene — 30. september 2012 @ 18:29

  • Det er skam et fint regnskab, jeg har mig der – jeg må vise et skærmprint af det en dag 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. september 2012 @ 18:54

 6. Du skriver Lundekrog Ellen – jeg ved ikke, hvor det er i DK, når du ikke angiver postnummer. Men jeg synes det er meget sjovt, da jeg har læst i den udgave af Hjemmet, der udkommer i morgen, at BIGBALLE er en charmerende halmfamilie med efternavnet BIGBALLE. Familien består af Bent, Magda og lille Betina. De har tradionen tro indtaget deres plads på hjørnet af Kirkevej og Bjælkerupvej ved Klippinge på Sydsjælland for at markere Nordstevns Gymnastik-og idrætsforenings årlige familiedag, hvor områdets folk er inviteret til aktiviteter fra fodboldkamp til kokassebingo (ikke et ord om garn ;)) . Normalt hedder halmdatteren Charlotte og er noget større end Betina, men i år var der ikke halm nok. Det er formanden for foreningen og hans nabo, der har lavet familien Bigballe. Du kan se et billede fra panoramio her: http://www.panoramio.com/photo/4852992
  Tror du det har noget med dit foto at gøre ? 🙂

  Kommentar af Søren — 30. september 2012 @ 21:04

  • Nej, det har ikke noget med mine to figurer at gøre, men jeg kan da godt forstå, at du stiller spørgsmålet 🙂
   Lundekrog ligger ikke så langt fra Lille Skensved, så det har intet med Klippinge at gøre. Jeg har faktisk aldrig set det pågældende landbrugsmuseum … typisk, når man bor mindre end 15 km fra det, ikke? 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. september 2012 @ 21:14

 7. Du godeste.. har du købt alt det garn der ligger der..??
  Synes i øvrigt det ser ret blåt ud, er der et politisk budskab gemt her.. 🙂

  Kommentar af Inge — 30. september 2012 @ 21:11

  • Jeps! Og jeg ved lige præcis, hvad alt det garn skal bruges til!
   Høhø, jeg kan faktisk godt lide den røde farve, men jeg ligner et lig, hvis jeg tager noget rødt på. Også symbolsk, måske? I enhver betydning passer blåt altså bedst til mig 😉

   Kommentar af Ellen — 30. september 2012 @ 21:17

 8. Åh hvor dejligt at være ude, og have det sjovt, når man kan komme hjem til noget der er meget bedre! Lækker mad, gode oplevelser i bagagen og bare en dejlig weekend!
  Og så har Anette i øvrigt helt ret – din blog er helt igennem elskelig!!

  Kommentar af Kong Mor — 30. september 2012 @ 22:41

  • Det er skønt – hvilket du jo lige selv har oplevet 🙂
   Tusind tak for de søde ord – de varmer meget i en kold tid.

   Kommentar af Ellen — 1. oktober 2012 @ 7:43

 9. Ja, der er da heller ingen grænser for, hvad det der excel kan bruges til! Jeg er imponeret – men egentlig ikke overrasket. Du har jo styr på tingene.

  Kommentar af conny — 30. september 2012 @ 23:13

  • Jeg vil i hvert fald gerne give det indtryk, at jeg har styr på tingene 😉

   Kommentar af Ellen — 1. oktober 2012 @ 7:44

 10. Jeg vil også sige tak for en hyggelig weekend. Husk lige det, når man vakumpakker garn, så er der plads til dobbelt så meget. Det kunne godt gå hen og blive lidt dyrt måske 🙂

  Kommentar af Merete — 1. oktober 2012 @ 9:02

  • Tak i lige måde, Merete – det var nemlig rigtig hyggeligt.
   Men … sådan noget må du altså ikke sige … så er mit problem jo slet ikke løst! 😉

   Kommentar af Ellen — 1. oktober 2012 @ 13:48

 11. Mener som Overleveren, at excel-ark til garn sgisme er en anelse specielt 😉 Så har du vel også excel ark med fryser-indhold og sylte-glas?? Åh nej, det behøver du ikke svare på. Jeg bliver altid lidt nervøs, når jeg konfronteres med så meget styr på tingene. Selv ville jeg bare ønske, jeg kunne finde mit sorte tørklæde … Halmparret ser jo meget søde ud. Bare de nu er sat ordentligt sammen og ikke falder fra hinanden og gør skade på folk og fæ. Synes, vi i denne sommer har set for mange eksempler på, at bigballer ikke er legetøj.

  Kommentar af Fruen i Midten — 1. oktober 2012 @ 10:21

  • Nu må du ikke gå hen og få præstationsangst … jeg har overhovedet ikke styr på fryser eller sylteglas 🙂 Lidt på sylteglas måske, men det er inde i mit hoved, så det er ikke nødvendigvis helt pålidelige data, og fryseren er det rent galt med … det er virkelig min dårlige samvittighed, faktisk.
   Dit sorte tørklæde finder du, når du leder efter noget andet 😉
   Du sagde selv kodeordet: Bigballer er ikke legetøj! Men det var en helt forfærdelig ting, der skete med de tre piger.

   Kommentar af Ellen — 1. oktober 2012 @ 13:53

   • Pyh, det er næsten en lettelse, at der nogle ganske få ting, du ikke har helt styr på 😉

    Kommentar af Fruen i Midten — 1. oktober 2012 @ 14:07

    • Hehe, du må have en snak med John engang – han kan fortælle om alle de ting, jeg ikke har særlig meget styr på 😉

     Kommentar af Ellen — 1. oktober 2012 @ 14:52

 12. Fortsættelse fra forrige kommentar: … og det endte med hun begyndte at sælge ud af lageret …

  Kommentar af Jørgen — 2. oktober 2012 @ 9:03

  • Nej, det tror jeg ikke, men jeg kunne måske finde på at forære noget af det væk 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2012 @ 9:18


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.