Hos Mommer

2. september 2012

Alt skal hedde ‘festival’ – vi har været på fødevarefestival i dag

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:44
Tags: , ,

P1040761Godset Rosenfeldt ikke så langt fra Vordingborg holdt fødevarefestival i dag. Det lød spændende, så vi begav os afsted kl. 9 i morges for at være der ved åbningstid kl. 10.
Der var linet op til det helt store, med politi, spejdere og andre frivillige parkeringsvagter i snesevis. Det fungerede også fint nok – ind kom vi og begyndte at gå og kigge på staderne. Der var lidt af hvert: friske æbler og grønsager, patchworkarbejder, masser af hjemmespundet og –farvet garn, lægeurter til at sætte i sin have (inklusiv en temmelig gul ‘pestobasilikum’? En lægeurt? Hvorfor ‘pesto’ foran lige præcis denne gullige art basilikum? Man kan da lave pesto af alle slags basilikum), økologisk chokolade, kantarelpickles, hyldeblomsthonning, afskårne blomster, smykker, pileflet og meget mere.

Det var et imponerende flot og velholdt gods; lige præces 200 år ældre end min datter, nemlig fra 1776 – i hvert fald de store avlsbygninger vi kunne se fra udstillerområdet.
De lokale hønseavlere havde en udstilling, med bl.a. omvandrende vattotter og nogle med fjer helt nede på fødderne. Må være meget upraktisk at være udstyret med.
Man kunne få sig en øl fra Krenkerup Bryggeri, hvis man er til den slags. Det er vi ikke så tidligt på dagen – jeg er aldrig, og John var chauffør.

P1040764P1040766P1040778P1040783

Vi havde nok forestillet os, at der havde været et større udvalg inden for det kulinariske område – det hed trods alt fødevarefestival … jeg mener … jeg troede der ville være nogle spændende oste og lidt mere godt kød at erhverve sig … jeg kører altså ikke til Vordingborg for at købe grønsager.
Der var godt nok nogle superlækre spegepølser: hjorte-, okse-, vildsvin-, kartoffel-, osv., vel nok 10-12 forskellige slags. Jeg smagte hjortepølsen og var ved at få den i den gale hals, da jeg så prisen: 90 kroner for en halv! Halvfems go’e, danske kroner for 8 cm spegepølse! Det var at stramme den lidt rigeligt efter min mening. Det var lige meget, om den hed kartoffel- eller hjortepølse – 90 kroner var prisen for en halv af slagsen. Okay, to halve for 160 kroner, men stadig nejtak fra min side.

Vejen hjem lagde vi forbi Præstø Fjord, som altid er et stop værd. Den er så lavvandet, at man forledes til at tro, at man kan krydse den uden at blive våd på numsen. Det kan man så ikke, var der desværre nogle efterskoleelever, der fandt ud af på forfærdeligste vis for en tid tilbage … men se den lillebitte mand et stykke ude ved båden – vandet når ham ikke engang til knæene endnu (klik evt. billedet større).

P1040784

Dernæst Rødvig, hvor vi indtog frokosten, og hvorfra der er et smukt kig til Stevns Klint.

P1040805

I Fakse Ladeplads var der bagagerumsmarked, hvor vi fandt to lamper til den svenske stue for en halvtredser, samt fire pæne sylteglas.
”De koster 5 kr. stykket.”
”Jeg tager alle fire.”
”Så skal du få dem for en tier.”
Det var ærlig talt lidt fjollet af hende – jeg havde ikke bedt om noget; syntes faktisk det var vildt billigt at få fire gode ½-liters glas for 20 kroner, men jeg gad ikke ligefrem brokke mig, så hun fik sin tier.

RosenfeldtgarnKejserhatteOm vi da slet ikke købte noget på Rosenfeldt, nu vi havde kørt så langt? Jo, vi gjorde. John købte nogle håndlavede skobørster, jeg købte den føromtalte kantarelpickles, 100 g kejserhatte (en lækker svamp) og noget SUPERlækkert (og lige så superdyrt) garn, men så var der også kælet for det, og jeg kan meget tydeligt se lille Aubie for mig i en cardigan i de farver + et lille sjal til mommer her af resterne.

Reklamer

20 kommentarer

 1. Sikke en skøn sjællandstur I har været på i dag.. Lyder godt nok som dyre varer de havde på festivalen.. I følge Hasse så er Krenkerup leveringsdygtige i rigtig god øl, den kunne vel købs på flaske, så den kan holde sig.. 🙂

  Kommentar af Inge — 2. september 2012 @ 20:01

  • Det var en helt fin tur – og vi tænkte slet ikke på at købe øl med hjem – det gør vi næste gang 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. september 2012 @ 21:22

 2. Så du har vært festivalgjenger og nesten blitt flådd? Jeg undrer meg over hvorfor det skal være festival bestandig. Har ikke funnet noe godt svar, men det er vel noen som synes det lyder flott og så kan man heise prisene. Lekkert garn forresten. Deilige mormorfarger.
  Ha en deilig aften og takk for turen. 🙂

  Kommentar af Mormor — 2. september 2012 @ 21:41

  • Ja, det var godt nok dyrt altsammen 🙂
   Jeg synes, at ‘festival’ er ved at blive et lidt misbrugt ord, men hvis det kan lokke besøgende til og penge ud af folk, så er der da nogen, der bliver glade …
   Selv tak og i lige måde 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. september 2012 @ 21:54

 3. Det lyder som om I har haft en rigtig dejlig tur, også selvom du takkede nej til hjortespegepølsen (og det forstår jeg sørme godt). Dejlige indkøb I har gjort på Rosenfeldt; alene det at gå rundt på en ‘festival’ får jo pengene til at sidde lidt løst, og så er det nemt at få lidt fedt garn med hjem. Selvfølgelig tænker du på Aubie først og så dig selv bagefter. Jeg er enig med dig i betragtningen om, at hvorfor skal alting nu partout hedde festival…

  Det er et rigtig dejligt billede du har taget af ankeret ved Rødvig.

  Jeg har engang roet i firer med styrmand på Præstø Fjord, og det skal man passe på med, i særlig grad hvis man er i en gammeldags træbåd. Vi var lige ved at ro på nogle sten, der ligger ude i vandet flere steder. Og det var efter at vi havde smadret en båd i Køge Bugt på et eller andet som ikke var tegnet ind på kortet. Vi måtte efterlade resterne af båden ved den lokale roklub, hvor vi så lånte en ekstra båd, de havde liggende. Det var rigtig heldigt, at vi kunne låne af dem. Jeg kan stadig høre lyden af den knuste båd… 😦

  Kommentar af Stegemüller — 3. september 2012 @ 1:37

  • Ja, de er meget trendy, disse festivaller, men det er så i orden – alting har jo sin tid.
   Pyha, for en oplevelse, du har haft! Det er åbenbart et meget lumsk farvand, selv om det er så småt og lavt. Jeg vil tro, at den lyd aldrig slettes af hukommelsen.

   Kommentar af Ellen — 3. september 2012 @ 7:46

 4. Der er smukt de steder I har været i dag, og godset så vi for ikke så længe siden, men uden festival!..Man skulle da tro at et gods også var leveringsdygtigt i kødvarer når der nu var mad-festival..;-D

  Kommentar af rejen — 3. september 2012 @ 4:47

  • Det er så smukt; vi holder meget af at køre ture i det område, og selvfølgelig ville vi benytte os af lejligheden i går. Jeg har lovet C, at vi skal have et kig på Rosenfeldt, næste gang de er er på en årstid, hvor vi også kan køre en tur til Knuthenborg.

   Kommentar af Ellen — 3. september 2012 @ 7:50

 5. Kanskje ikke den største og mest fengende festival – opplevelsen, men en flott tur så det ut til. Festivaltur, for dere og for oss som fikk være med i ord og bilder. Så fikk vi også et gløtt av skapningene, omvandrende vattotter. Pent og i høyeste grad festivalpregede. 🙂 For meg.

  Så får en tenke på at livet også har sitt preg av festival. Jeg vet ikke hvordan det er i Danmark, men på Roskildefestivalen er det etter det jeg har sett, både regn og sol, akkurat slik som i livet ellers. 🙂 Fin tur å være med fra PCen, synes jeg, i tekst og bilder.

  Fin uke til deg og dine, godt preget av den opplevelsen dere egentlig skull hatt på arrangementet søndag. 🙂

  Kommentar af karlhalvorsen — 3. september 2012 @ 4:54

  • Hehe, ja, vattotterne var så fine – jeg tror nok, deres rigtige navn er silkehøns 🙂
   Somme tider kan livet have festivalpræg, ja, men det er nu godt, det ikke er altid – med eller uden regn … der skal helst være større forskel på hverdag og fest, synes jeg …
   Jeg håber på en god uge for os alle – også uden festival 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. september 2012 @ 7:55

 6. Hvad betyder festival egentlig. At koble ordet på fødevarer virker lidt for ‘trendy’ på mig, men måske kan man sætte det sammen med hvad som helst? Hun bliver fin din lille datterdatter. Nyd det mens du kan. Her måtte mormoren og jeg i fælleskab erkende, at der ikke var grund til, at mormor strikkede flere fine trøjer, efter at Donnaen var begyndt i skole. Cirka. For hun gad ikke at gå i dem, og det var jo nærmest til at græde over, når man tænker på alt det arbejde og al den kærlighed, der var lagt i dem. Stygge unge 😦

  Kommentar af Fruen i Midten — 3. september 2012 @ 16:01

  • Nemlig! Det virker lidt for smart.
   Det bliver nemlig så fin en cardigan. Til min dattersøn 😉 Men det skal ikke skille os ad – ‘Aubrey’ er der ikke mange danskere, der kan genkende. Det er til gengæld pudsigt, at det er Aubie, der er mest begejstret af de to for mine hjemmeproducerede ting …
   Lidt synd for din mor – kunne I ikke prøve at finde nogle ting, som Donnaen vil synes er smart at have på? De unge på mit arbejde går meget i strikting, men nogle af dem er måske ikke lige det, som min generation finder på at lave … Google er min ven, og man kan finde vildt mange opskrifter på nettet.

   Kommentar af Ellen — 3. september 2012 @ 20:18

   • Ups 😦 Det ved jeg da godt. Den lille tulle hedder jo Anna, ikk’? Undskylder mig med et m-e-g-e-t træt hoved, og Aubrey ligger altså ret tæt på Audrey…

    Kommentar af Fruen i Midten — 4. september 2012 @ 9:51

    • Helt i orden 🙂
     Det ligger meget tæt op ad Audrey, og gør det bestemt ikke nemmere, at Aubrey er et drengenavn i USA … jeg har sagt til C, at hun af flere forskellige årsager bør forsøge at forhindre, at han får lyst til at emigrere til USA engang 😉

     Kommentar af Ellen — 4. september 2012 @ 9:58

 7. Det lyder som om festivalen er krympet lidt i år! Efterhånder er der skudt så mange af disse arrangementer op overalt, også her på øen. Jeg ved at nogen, der ellers har haft fast plads, har meldt fra, og måske er der ikke kommet nye i stedet? Det er også svært at være med alle steder, og der skal også helst være økonomi i det. Der skal være “Åbent Landbrug” den 16. sep. samtidig med den store frugtfestival i Sakskøbing, skal løbe af stablen, så der er nogen der kommer på overarbejde og har brug for ekstra mandskab. Det kommer vi til at mærke her i huset.

  Kommentar af Pia — 3. september 2012 @ 19:04

  • Den er måske krympet, fordi standholderne var for dyre og derfor ikke kunne sælge tilstrækkeligt af deres varer?
   Jeg var meget forbavset over, at priserne var langt højere end detailforretningspriserne. For slet ikke at tale om torvepriserne.
   Selvfølgelig skal der være økonomi i det, og ‘festivallerne’ har måske taget overhånd? Sådan går det jo også tit.
   Men I får også travlt? God fornøjelse 😉

   Kommentar af Ellen — 3. september 2012 @ 20:23

 8. Næh dog, silkehøns og mille fleur dværghøns! Mille fleur havde jeg, da jeg var barn. Smuk race; men som du selv er inde på, er de svære at holde fine i fodbefjeringen.
  Én af de 92,7 forskellige hobbies jeg skal dyrke, hvis jeg engang bliver pensionist, er racefjerkræ. Indtil da nøjes jeg med krydsningshøns og et årligt besøg på en fjerkræudstilling.
  Dejlige billeder. Var de ikke flotte at se i virkeligheden også?

  Priserne på disse markeder, som jeg vil tillade mig at nedgradere dem til, er horrible.

  Kommentar af Farmer — 4. september 2012 @ 5:10

  • Jo, de var smadderflotte – nogle af dem havde nogle fantastiske farver – og rart at høre, at du er forberedt på (en eventuel) pension 😉

   Det må du nok sige … at “få noget til markedspris” har fået en lidt anden betydning …

   Kommentar af Ellen — 4. september 2012 @ 7:42

 9. Jeg kan også godt lide de danske godser. Sidste år besøgte jeg – for første gang – Moesgaard, da jeg var i Danmark i foråret, og det var abolut et besøg værd.
  Kantarelpickles lyder da som noget, du selv kan lave? Farverne på dit dejlige garn er mine yndlingsfarver – bliver helt misundelig på Auby, bare lidt 🙂

  Kommentar af Salix-Lene — 5. september 2012 @ 2:24

  • Jeg har også kun hørt godt om Moesgård … det står på vores to-see-liste.
   Jeg kunne sikkert godt selv lave kantarelpickles; jeg skulle bare lige afprøve, om det er værd at gå efter.
   Det er lige præcis også mine yndlingsfarver – jeg kan slet ikke stå for søgrønt og -blåt. Heldigvis har garnet en meget lang løbelængde, så jeg ved, at der bliver nok til overs til et eller andet sjal/tørklæde til mig selv 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. september 2012 @ 9:01


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.