Hos Mommer

17. august 2012

Rumble eller opdateringen Ruzzle

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:25
Tags: ,

Det er hylesjovt og mere vanedannende end noget narkotikum. Jeg har vist nok lært at begrænse mig, så det ikke bliver for voldsom en tidsrøver – dem har jeg alt for mange af i forvejen. Arbejdet fx, som griber meget forstyrrende ind i min fritid. Men næste år …

Jeg er heller ikke helt dum til det, selv om jeg virkelig har fået bank af et par ‘tilfældige bekendtskaber’ – der var en, der kom helt op på godt 4600 point! Vildt.

Men de ord, altså – jeg er ved at lære bare nærmest at trække fingeren tilfældigt hen over bogstaverne, for der bliver accepteret de mest mærkværdige ord, som jeg aldrig har hørt om før. Til gengæld har Ruzzle endnu ikke fundet ud af, at der er noget, der hedder iste. Og tesi.
Noget endnu mere underligt er, at når jeg spiller med den ene af Die drei Mädchen, vil spillet kun acceptere ret få af de ganske almindelige, danske ord … afviser ord som fx kanter, randen og andre lige så banale ord.
Da jeg brokkede mig til hende, opdaterede hun (og jeg) fra Rumble til Ruzzle, men det hjalp overhovedet ikke. Når jeg spiller med hende, får vi ikke engang det halve af de point, der normalt opnås i et spil. Hvorfor pokker er det kun, når jeg spiller med hende? Det fatter vi simpelthen ikke.

Men se lige, hvad spillet accepterer – og det skal altså forestille at være dansk, vil jeg gerne understrege …

P1000422

Hvis der er nogen, der kan fortælle mig lidt om prodses, portepes og prodser, vil jeg være glad – jeg har ikke den ringeste ide om, hvad vi taler om her – men de gav mange point. Man forstår måske lidt bedre, hvorfor Ruzzle påstod, at der var 331 mulige ord. Min personlige rekord er 59 ord, men da havde jeg også sved på panden – og det var ikke det spil, jeg opnåede flest point i.
Andre gange må jeg dog bare konstatere, at jeg nærmest har været analfabet i de to minutter, man har har til rådighed, fordi jeg har overset en del pinligt oplagte ord.

Hvis I får lyst til en dyst, hedder jeg mommerellen.

22 kommentarer

 1. Det ser sjovt ud, men jeg tror at jeg står over, da jeg ikke lige kan sådan noget på tid. Kan forresten ikke lige hjælpe med de der sære ord – kan de ikke googles?

  Tror bare jeg holder mig til WF´s mere rolige tempo hvor man kan lægge et ord når man selv lige vil og har tid og lyst.. og så stille og roligt affinde sig med at modstanderen også først lægger ord når de har tid og lyst.

  Kommentar af overleveren — 17. august 2012 @ 18:16

  • Jeg gad ikke at google, men se Rasmines svar herunder … hun gad godt 😉
   Jeg har prøvet WordZone, som er det samme som WF, men det har jeg altså ikke tålmodighed til … sådan er vi jo så forskellige – jeg er helt vild med 3 x 2-minutters kampene i Ruzzle. Men også her spiller man kun en omgang af gangen, så det kan godt tage et par dage at afslutte, men selve runderne går lynhurtigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. august 2012 @ 18:49

 2. Et link, som forklarer prodser og prodses: http://ordnet.dk/ods/ordbog?query=prodse

  Kommentar af Rasmine — 17. august 2012 @ 18:32

  • Tak, Rasmine 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. august 2012 @ 18:50

 3. Portepé af fr. porte-épée – kårdegehæng (om livet) egtl. kårdebærer, sabelkvast på officerers og højere embedsmånds kårder.

  Jeg har googlet mig til det, og ovenstående er et citat fra et søgeresultat. Det skulle være et opslag i Gyldendals Den Store Danske, men når man klikker på linket, står der ingenting! Hvordan det hænger sammen, forstår jeg ikke.

  Kommentar af Rasmine — 17. august 2012 @ 18:40

  • Og tak igen, Rasmine – det er da godt, at du gider, når jeg ikke selv gør … og jeg må hermed erkende, at ordene findes på dansk. Men hvorfor pokker er iste så ikke godt nok? Spø’r jeg bare! Og i dag blev ‘kendtes’ afvist. Hrmpf.

   Kommentar af Ellen — 17. august 2012 @ 18:53

 4. Ellen vil du ikke forklare lidt nærmere om spillet; jeg er stået helt af og har aldrig hørt om det før. Er det fx et spil, du har på din telefon? Er modstanderne rigtige levende mennesker eller programmet? Hvad gør det ud på (bortset fra at vinde)?

  Kommentar af Stegemüller — 17. august 2012 @ 20:28

  • Jeg kan ikke huske om du har en iPad? For det kræver det. Find Ruzzle og download det. Gratisudgaven tillader ikke at kunne øve sig, så jeg betalte 18 kr. for at få den fulde version. Modstanderne er rigtige mennesker, men øvesituationen er selvfølgelig programmet.
   Selve spillet er en ‘plade’ med 4×4 bogstaver, hvor man skal danne ord ved at føre en finger hen over en gyldig bogstavkombination. Op og ned og på kryds og tværs.

   Kommentar af Ellen — 17. august 2012 @ 21:11

   • Man kan også spille det på touch telefoner eller iPod. Jeg kan bedst bruge iPad, den reagerer hurtigere. Nå så jeg skal måske overveje at bruge 18 kroner 😉 i håb om at slå dig.

    Kommentar af Lene — 17. august 2012 @ 21:26

    • Gør det, Lene – det er ret godt at kunne øve sig .-)

     Kommentar af Ellen — 17. august 2012 @ 22:16

   • Tusind tak for forklaringen. Jeg har desværre ikke en iPad, men jeg kan se på den næste besked, at man også kan spille det på touchtelefoner; det må jeg prøve!

    Kommentar af Stegemüller — 18. august 2012 @ 22:06

 5. Og du er skrap. Måske skal jeg bare prøve at trække fingeren tilfældigt henover bogstaverne 🙂 Min svigerinde og jeg er jævnbyrdige og lige nu har jeg indset hvor afhængig jeg er, for hun har ikke tid til at spille. Vi skal til fest hos dem i weekenden 🙂

  Kommentar af Lene — 17. august 2012 @ 20:36

  • Lene, du er en skarp konkurrent 🙂
   Din svigerinde får nok tid igen, når festen er overstået 😉 God fornøjelse.

   Kommentar af Ellen — 17. august 2012 @ 21:12

 6. Åh gys. Endnu en leg hvor jeg kan få bank.. Jeg tror faktisk det har en terapeutisk virkning – jeg lærer at tabe 😉

  Kommentar af Kong Mor — 17. august 2012 @ 23:23

  • Det er aldrig sjovt at tabe, men det er sjovt at spille Ruzzle; også selv om man taber – du må have fat i din iPad – hvis du har en 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. august 2012 @ 8:48

   • Jeg er HELT i imode! iMac, iPhone og iPad!!
    Og så har jeg fået appen med Ruzzle..
    Nu skal jeg bare se om jeg tør finde nogen!

    Kommentar af Kong Mor — 21. august 2012 @ 21:58

 7. Udover at prodsen er et militært udtryk, ligesom port dÉpe, hvilket der jo ganske glimrende er gjort rede for herover, har vi på Fyn, og tidligere også andre steder, en prodse- eller prossekage, også pråskag´.
  “Havregryn og mælk rørt sammen til en kage, hvorunder og -over lægges Flæsk, Smør eller Gaasefedt og koges under lukket låg i en gryde…” står der hos Moth, omkring 1700. I dag sætter man den i ovnen, ligesom sønderjysk sættekage.
  Mange af de der nye spil er jo skruet sammen af mennesker, der har gode ideer, og en fast fornemmelse af ord og deres stavning, hvorfor skulle de dog læse korrektur eller slå ord op i ordnettet? Alt for mange facts er jo bare til besvær, ikk’?
  “En mommerelle, mommerellen”: er det en ny sveskesort?
  😉

  Kommentar af AagePK — 18. august 2012 @ 11:31

  • Okay, der lærte jeg noget nyt – eller måske skulle jeg sige, at jeg lærte noget gammelt 😉 Det er nok ikke lige det, jeg vil indføre i det ellenske køkken …
   Det virker nu meget gennemført, Ruzzle, og når prodser kan eksistere, så forstår jeg ikke, hvorfor en tesi ikke kan, men det er ikke alt, man skal forstå.
   Yes – jeg er nemlig en rigtig sveske 😉

   Kommentar af Ellen — 18. august 2012 @ 11:41

   • Jeg glemte jo lige den med tesi og iste: is-te er jo så moderne, at det burde være med, men jeg tænkte godt nok først på ister, som i med-ister. Hvem der så har siddet og skruet det sammen, er det jo mærkelsesbeværdigt, at de tudsegamle udtryk passerer, men ikke de nye, dagligdags. Er det håndlavet, eller har man “lånt” en elektronisk udgave af ODS? Og dermed overset DDO?
    Ja, det med svesken havde jeg jo på fornemmelsen! 😉

    Kommentar af AagePK — 18. august 2012 @ 12:34

    • Jeg har ingen anelse om ophavsmændene, men der er nogle ‘underligheder’ i spillet.

     Kommentar af Ellen — 18. august 2012 @ 16:08

 8. Ja, det kan godt være, jeg er sprogmenneske og oven i købet bliver betalt for at være det, men WordFeud, WordZone og Ruzzle/Rumble er åbenbart ikke der, min spidskompetence ligger 🙂 Jeg bliver lammetævet, selv af en kollegas datter. Jeg kan simpelthen ikke se de mønstre – men det er nu sjovt alligevel.

  Kommentar af conny — 18. august 2012 @ 17:44

  • Det er jo det, det er: sjovt, uanset om man taber eller vinder 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. august 2012 @ 18:13


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.