Hos Mommer

6. august 2012

Han nåede det lige …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:45
Tags: ,

John har fødselsdag i dag, og for vistnok første gang i vores meget lange karriere sammen har det regnet en del. I begyndelsen af vores forhold blærede han sig med, at solen altid skinnede på hans fødselsdag, og det har ellers holdt pænt stik. Lige indtil i dag, men man må lade ham, at han nok lige nåede det, for da vi kom hjem til matriklen, kunne vi se, at godt nok havde det regnet, men også at vejret nu viste sig fra sin pæneste side, så der bliver grillet og spist ude på terrassen.
Vi bliver kun seks, så det er til at overse – hans far og hans datter med deres respektive. 67 er ikke et tal, man går så højt op i.

P1000483Kaktussen blomstrer i dag til ære for John – det må man sige er perfekt timing fra dens side. Med disse to blomster kan jeg på ingen måde hamle op med Jørgen, men det er da trods alt en 100 % forøgelse i forhold til sidst.

Hvad giver man manden, der aldrig ønsker sig noget? “Bare find på et eller andet.” Det er for nemt at loppe den tilbage til mig på den måde.
Nu er det jo desværre sådan, at jeg er ved at blive lige sådan (men jeg beder ham ikke om at finde på et eller andet selv), så jeg har efterhånden ikke så meget at lade ham høre. Jo, jeg ønsker mig en Kindle til jul, men den kommer jeg alligevel til selv at købe til den tid …
Vi er derfor blevet enige om, at 2012-fødselsdagsgaverne til ham og mig fra mig og ham er en gourmetmiddag et eller andet sted. Helst en gourmetmiddag med autoriseret vinmenu. Sådan nogle er normalt ikke helt billige, og hvis jeg foreslår John sådan noget ‘bare uden videre’, besvimer han, men denne gang syntes han, det var helt i orden.

I de første mange år af vores ægteskab ønskede han sig heller aldrig noget, og når vi pressede ham, sagde han bare “sokker og underbukser”. Vi vidste, at han ikke mente det, men det var igen for at slippe for at lægge hovedet i blød, at han svarede os således.
Det ALLERværste var, at han samtidig excellerede i, inden for den sidste måned inden fødselsdag eller jul, at hjembringe et eller andet nyt til sig selv.
– Hvorfor har du købt det NU???
– Jamen jeg stod lige og manglede …
– Og du har overhovedet ikke skænket det en tanke, at vi andre aldrig kan få et gaveønske ud af dig? og at du har fødselsdag/det er jul lige om lidt?
– Næh … egentlig ikke …

I går eftermiddagsDa han havde lavet det nummer for 117. gang, blev Charlotte og jeg enige om at give ham en lærestreg.
Juleaften fik han sokker og underbukser. Fra mine forældre, fra mig og fra Charlotte og Pernille.
Han sagde ikke noget, men blev en anelse lang i ansigtet – vi havde alle taget pokerfjæsene på og spurgte, om han ikke var glad, for det var jo det eneste, han havde ønsket sig? Mumle, mumle, grynte.

Da gaveræset var overstået, kom vi frem med vores rigtige gaver til ham – SÅ onde kunne vi alligevel ikke være på en højhellig juleaften.
Han blev rigtig glad for sine gaver, som var valgt med ekstra omhu netop den jul, men han havde også fattet budskabet og har i de sidste 20 år ikke en eneste gang sagt, at han ønsker sig sokker og underbukser.
Det var så heller ikke nødvendigt en hel del år efter den jul …

P1000484

Det lille billede viser kaktusblomsten i går eftermiddags; det store billede er fra i morges.

32 kommentarer

 1. Stort tillykke til John, og vejret har da været meget pænt noget af dagen…Smuk kaktusblomst..;-D

  Kommentar af rejen — 6. august 2012 @ 18:04

  • Tak – joh, vejret har da været acceptabelt 😉

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 22:40

 2. Hehe, jeg morede mig meget over den med kun at give ham underbukser og sokker. 🙂 Og det med gourmetmiddagen er da en glimrende idé. Tak for et i flere henseender inspirerende indlæg!

  Kommentar af bentzen — 6. august 2012 @ 19:08

  • Velbekomme, Eric – alt, hvad der bliver luftet af ideer her på bloggen, er til fri afbenyttelse 😉

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 22:42

 3. Tillykke med John. Han har været rigtig sød, hvis vi skal tage efter vejret her sidst på eftermiddagen og i aften. Sådan en lækker middag i fødselsdagsgave er fin ide. Jeg skal til en vens 68 års fødselsdag i morgen, og jeg gider ikke komme med det sædvanlige, som i mange år har været en bog og en flaske vin. Men hvad skal det så være? At invitere ham og konen på en middag vil være for meget. Jeg må ind på den hjemmeside, der handler om gaver til manden, der har alt. Ja, for i vores alder har vi jo alt. Lige bortset fra et par meget dyre ting, som ikke kommer ind under den slags gaver. Nå, men det er luksusproblemer.
  Flot, at den smukke blomst sprang ud nu.

  Kommentar af betty — 6. august 2012 @ 20:16

  • Tak, Betty 🙂
   I Brugsen og mange andre steder kan man købe oplevelsespakker af alskens art og til mange alders- og prisklasser – lige fra faldskærmsudspring over kroophold til en tur i BonBonland. Mulighederne er mange, og der er som sagt noget for enhver pengepung. Var det noget, måske? Det kan være, du allerede kender dem og har valgt dem fra, men skulle du ikke kende dem, kunne det være, det var ulejligheden værd at kigge på.

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 22:46

 4. Tillykke til John – der må være andre, der har fødselsdag, siden det regnede lidt.
  I år kom gaven så helt af sig selv: den blomstrende kaktusblomst – men det rangerer måske på linje på sokker og underbukser?! I øvrigt et rigtigt fint stunt fra jeres side 🙂

  Kommentar af conny — 6. august 2012 @ 20:16

  • Tak. Conny 🙂
   Hehe, ja, så ku’ han lære det, ku’ han … og det gjorde han 😉

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 22:49

 5. Også herfra et Til Lykke! til John. Det er åbenbart ingen “lobbetjans” (!) at finde på gaver der, snarere vel et “lobbecircus” (!) 🙂
  Indtil sidste år, hvor jeg forærede min kone et par middage med vinmeny i hhv Odense og Lindelse på Langeland, har jeg altid ment, at den slags kunne jeg da lave både bedre og billigere selv. Men hun havde jo givet mig en tilsvarende til min 60-års, så det skulle da prøves igen. Og det var da også ret vellykket. Sandt at sige gider jeg nemlig ikke mere rulle mig så meget ud mere, mine kogebøger samler støv. Så er det jo godt, at andre gider. Når jeg tænker på rensdyr-carpatioen i Stiftsgården i Skellefteå, uha-uha, det var lækkert!

  Kommentar af AagePK — 6. august 2012 @ 20:26

  • Ja, det var noget værre noget med ham og gaver, var det, men han blev da heldigvis klogere – det har måske mere med lobbyisme at gøre end med loppecirkus 😉
   Jeg har altid været forholdsvis god til at lave mad, men jeg har godt nok aldrig nogen sinde bildt mig selv ind, at det ikke kunne gøres bedre end jeg selv ville kunne. Hvis det var sådan, havde jeg nok været i en anden branche 😉
   Jeg elsker derfor at komme ud og spise, men vælger selvfølgelig helst ikke noget, der minder om ‘hjemmelavet’ mad – som fx at gå ud og spise en hakkebøf … DET forstår jeg simpelthen ikke, at nogen gider betale for … men sådan er vi jo forskellige, og hvis ikke man kan få en god hakkedreng hjemme, må man jo gå i byen 🙂
   En carpatio – er det, når bilen står under en fin, naturgrøn overdækning? Eller … mener du måske carpaccio af rensdyrkød?
   (Du er altså selv ude om dagens sarkastiske bemærkninger, vil jeg vove at påstå – dem har du bedt om længe – og jeg kan godt kende tyrkfjel, når jeg ser dem 😉 )

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 23:13

   • Loppyisme i en carport, hæhæ! 🙂 Eller i en patio med rensdyrgevirer? Jeg elsker ironi, især den bidende, hhv sarkasme. Fin kur mod Alzheimer, tror jeg på.
    Nu har jeg jo været i branchen, både arbejdet i restauranter, uddannet mig til og undervist i madlavning, og derfor tog jeg også den med om bedre OG billigere: min mad er så vidt muligt hjemmeavlet og /eller økologisk, og uden brug af “smagsforstærkning” af nogen art, altså gærekstrakter og den slags. Har du lagt mærke til, at ved økologiske råvarer holder mæthedsfornemmelsen længere, endda på mindre portioner? Det skyldes større næringsstoftæthed, og på den måde kan økologisk mad i sidste ende være billigere. Igen, man skal tænke helhed, i generalomkostninger.
    Men jeg tager da gerne i byen, især for at lade mig inspirere, og har da også lokket opskrifter ud af folk, så jeg kunne lave små “kan-du-huske-“middage.

    Kommentar af AagePK — 7. august 2012 @ 8:56

    • Det er så skønt at komme ud og spise, når man stort set altid står for madlavningen 🙂
     Næh, jeg har nu ikke tænkt over, at mæthedsfornemmelsen varer længere ved økologisk mad, men det skal jeg da prøve at gøre.
     (Kan dog ikke helt se, hvad omkostninger på generaler nu skal blandes ind i debatten for 😉 )

     Kommentar af Ellen — 7. august 2012 @ 10:35

     • De generelle omkostninger gælder også de menige, hæhæ. Men egentligt mærkeligt, at Den danske Ordbog ikke har udtrykket med, når nu skattevæsenet har.
      Men du har måske ikke hørt en “lobbe” gø før?
      Nu står jeg for al madlavning her, men det skal altså være godt, hvis jeg skal smide en plovmand for 2 retter plus drikkelse.
      Jeg tror, jeg har en forklaring på det med mænd og gaver: hulemandens hjerne vil helst fange byttet selv, og deler gerne, det giver anerkendelse, man er Skafferen. Bare det selv at have fundet den nye boremaskine giver mere prestige end at have fået den af konen.

      Kommentar af AagePK — 7. august 2012 @ 14:57

      • Det handler om selv at finde boremaskinen og så fortælle konen nøjagtig, hvad det er for en, der ønskes … det er der nok ikke prestigetab i 😉

       Kommentar af Ellen — 7. august 2012 @ 15:22

 6. Tillykke med gemalens fødselsdag og tak for historien om sokletter og underbenklæder.
  Flotte kaktusblomster, de gør sig godt i stort format.
  Her er den ene sprunget ud og det ser ud til at de 10 øvrige knopper vælger synkronudspring (der kan OL ikke være med).

  Kommentar af Jørgen — 6. august 2012 @ 20:51

  • Tak og velbekomme 🙂
   Jeg behøver nok ikke at bede dig om at vise billeder, når du har dine mange kaktusblomster i fuldt flor, vel? Det bliver et fantastisk syn.

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 23:16

 7. STORT TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN JOHN.. 🙂
  Glemte han ikke t-shirts og skjorter.. og søde børn..?? det har min far altid ønsket sig, og han har altid fået sine ønsker opfyldt.. specielt det sidste.. 🙂
  God ide med middag og vinmenu til fælles glæde, hvor skal gaven indløses..??
  Og forresten her i byen har solen skinnet fra midt på eftermiddagen, det må da være til ære for John. 🙂

  Kommentar af Inge — 6. august 2012 @ 20:53

  • TAK, skulle jeg hilse og sige 🙂 – og det med solen er han helt enig i 😉
   Næh, det glemte han ikke – så langt strakte fantasien sig slet ikke til, og søde børn havde han jo, så det behøvede han ikke at ønske sig 😀
   Vi ved ikke endnu, hvor det bliver – det bliver nok et helt projekt, for vi er nødt til at finde noget supergodt!

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 23:19

 8. Stort tillykke med fødselsdagen til John!

  Jeg kan godt lide jeres stunt med rent faktisk et år at give ham sokker og underbukser, så var han da kureret. Men det skal da være så sandt som det er sagt, at jo ældre man bliver jo mindre ønsker man sig – og er der noget, man mangler, går man ud og køber det; nøjagtig som John.

  Vinmenu-gaven lyder rigtig dejlig. Også jeg er nysgerrig efter at vide, hvor den skal indløses.

  Kommentar af Stegemüller — 6. august 2012 @ 21:19

  • Tak, Hanne 🙂
   Det var et fint nummer, vi fik lavet med ham, og det er da rigtigt, at vi får færre og færre ønsker, men da han startede på det sokkepjat, var han kun lige blevet 40!
   Jeg skal nok fortælle, når vi finder ud af, hvor vi tager hen og indløser vores gaver 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 23:21

 9. Tillykke til John. Ja, regn har vi ikke manglet først på dagen. Jeg måtte helt ned i fart på Skovvejen. Bare for at kunne se og ikke glide af vejen. Dit indlæg minder mig om det år, da Bo fik 16 par underdrenge i julegave. Til fødselsdag hedder det t-shirts og underbukser. Jow Jow. Jeg kender godt typen.

  Kommentar af Susanne — 6. august 2012 @ 21:54

  • Ja, det var lidt heftigt i formiddags.
   Nå så din mand kan også – og I kunne lave samme nummer som mig, høhø – de har rigtig godt af at få deres ‘ønsker’ opfyldt, har de 😀

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 23:22

 10. Hjertelig tillykke med gemalen, og det nummer med at købe noget lige inden fødselsdagen kender vi ganske udmærket her 🙂 God gourmetspisning, når den tid kommer.

  Kommentar af Lene — 6. august 2012 @ 22:19

  • Tak, Lene 🙂
   Du har en lige så irriterende mand? John har så lært IKKE at købe gaver til sig selv lige inden jul og fødselsdag, men det holdt hårdt 🙂
   Uh, jeg glæder mig til den middag!

   Kommentar af Ellen — 6. august 2012 @ 23:25

 11. Selvfølgelig blomstre kaktussen på Johns fødselsdag, selvfølgelig ;P
  Her får jeg en lang liste når fødselsdag og jul nærmer sig. Problemet er ikke gemalen, men mig. Jeg har rigtig svært ved at finde på ønsker, så jeg må jo have alt hvad jeg har behov for 😉
  Håber I havde en god dag og dejligt at læse at Johns ryg er bedre.

  Kommentar af havehyrden — 7. august 2012 @ 8:45

  • Hehe, det vil han elske at læse … og ja, det er rigtig godt, at hans ryg er på vej mod normale tilstande 🙂
   Det er rart at have alt, hvad man ønsker sig, ikke? 😉

   Kommentar af Ellen — 7. august 2012 @ 10:29

 12. Stort forsinket til lykke med din John; jeg håber, at I havde en hyggelig dag/aften. Det er en rigtig god idé med en gourmetmiddag (siger hende her, der er så glad for mad) – det bliver spændende at høre, hvor I havner. 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 7. august 2012 @ 9:54

  • Tak, Mia – ja, det er jeg også selv spændt på 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. august 2012 @ 10:29

 13. Stort tillykke med gemalen 🙂
  I vores alder – puh hvor det lyder – har vi jo nærmest alt, og når man endelig mangler noget, koster det en bondegård 😉

  Kommentar af Per Teilmann — 7. august 2012 @ 12:22

  • Tak for det, Per 🙂
   Uhja, det er lige præcis sådan det er … 😉

   Kommentar af Ellen — 7. august 2012 @ 13:04

 14. Tillykke med din løvemand: http://www.aliona.dk/Loeven.htm
  Når jeg har fødselsdag ønsker jeg mig altid Swiffer-støvklude. De er gode til hurtig rengøring – det skal jo helst være så nemt som muligt 🙂

  Kommentar af Søren — 7. august 2012 @ 17:29

  • Tak, Søren – joh, han er en rigtig løvemand 🙂
   Hvor er du dog dejligt beskeden … jeg ville kværke vedkommende, der gav mig støvklude i fødselsgave, men sådan er vi jo så forskellige 😉

   Kommentar af Ellen — 7. august 2012 @ 17:39


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.