Hos Mommer

30. juli 2012

TV2 laver sprogfejl, mit kamera vil ikke lukke og andet brok

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:09
Tags: , , ,

Det er blevet hverdag igen. Der var ‘kun’ 198 mails der ventede på mig. Færre end ventet, for selv om vel ¾ af Danmark også har holdt sommerferie, er de knap nok begyndt i USA og Spanien.
Jeg holder egentlig ikke specielt meget af hverdagen og glæder mig til om 9-10 måneder, når det bliver weekend hver dag. Ferier vil vi stadigvæk have som hhv. pensionist og efterlønner, for ferie er noget med at være væk fra de daglige omgivelser og at holde fri fra vasketøj og rengøring … et spørgsmål, som Jørgen filosoferede lidt over forleden dag.

Vi kom hjem til TV2 News (uh, hvor John har savnet sine konstante nyhedsopdateringer), hvor vi faldt lige ind i en af de evindelige ekspertudtalelser, denne gang om den kedelige historie om den unge mand, der (desværre stadig) er forsvundet i det meget øde Nordsverige.
Eksperten var helt okay, men det var ordene over hans ansigt ikke, og jeg nåede at klippe et screendump Winking smile:

P1000387

Ikke helt godt nok, TV2 News.
Det skal dog retfærdigvis siges, at det var blevet rettet i en senere udsendelse, men at såkaldt professionelle sprogbrugere overhovedet kan lave den fejl i første omgang … det var garanteret ikke en tyrkfjel, dette her …

Mit syv måneder gamle Lumix er gået i stykker. For en gangs skyld ikke 12 timer efter garantiens udløb, så jeg har været i Elgiganten for at klage min nød. Når jeg slukker for kameraet, vil det ikke lukke den der leddelte dims, der sidder foran linsen, så denne er dermed ikke tilstrækkelig beskyttet, når kameraet ikke er i brug. 
Reklameringsfyren startede med at spørge, om jeg havde tabt kameraet. Da jeg svarede benægtende på dette, studerede han kameraet meget grundigt for at finde ”tegn på synlige skader”, hvilket var et af punkterne, han skulle udfylde.
Han blev hurtigt overbevist om, at det rent faktisk var en fejl, som garantien skulle dække, hvorefter han var venligheden selv. Det taler til mit kameras fordel, at han overhovedet ikke kunne finde ud af, hvor han egentlig skulle sende det hen: “Vi har simpelthen aldrig haft et tilsvarende kamera, der skulle sendes til reparation”. Det var jeg faktisk helt glad for at høre … så må det være et udmærket kamera, hvad jeg bestemt også synes det er, og sådanne ting som det nævnte sker vel bare en gang imellem. Når servicen så er i orden, er der ingen, der skal høre noget fra min side.
At jeg skal undvære kameraet i en periode, er noget ganske andet, men heldigvis har min søde mand et mage til, jeg kan låne i mellemtiden.


Arbejde igen: Vi skal lige have denne her om emballagespild, der virkelig vil noget: Jeg havde bestilt en ny USB-dims, og en dag kom denne pakke til mig:

P1030147

Da jeg spændt pakkede ud (jeg havde ikke lige tænkt over, at der kan være små ting i store pakker, men ikke omvendt), åbenbaredes dette:

P1030148

Det endelige ‘resultat’ kan ses her; lagt oven på mit visitkort og vist i nogenlunde naturlig størrelse.

P1030149

DET er sgu da emballagespild i verdensrekordformat … har de mon ikke hørt om små boblekuverter?

32 kommentarer

 1. At TV2 har problemer med sproget, nåja, det ser vi så tit, nånej: vi har ikke kunne tage siden de krævede penge for det; men alligevel……
  Men at Ellen skriver:” At jeg undvære kameraet i en periode…”, det er vi jo ikke vante til. 😉
  Men det med spildet, det er vist ret normalt. Vi må have en emballageafgift, differentieret efter energiforbrug til samme.

  Kommentar af AagePK — 30. juli 2012 @ 19:21

  • Aaargghh – heldigvis var det ikke en nutids-r-fejl, selv om det kunne ligne – DET håber jeg sandelig aldrig, at nogen vil kunne fange mig i, men der var desværre lige smuttet et ‘skal’ ud foran ‘undvære’. Men altså … kaster du ikke med de velkendte sten lige nu? Din sætning efter kolonet er da noget værre vrøvl, nu vi åbenbart bare skal kritisere hinanden rent sprogligt … men tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen 🙂

   Et noget senere PS: Du opdagede slet ikke ‘have’ i stedet for ‘havde’ – det var ellers en fejl, jeg havde lavet med vilje for at se, om du var vågen – men nu er den rettet …
   Hehe 😀

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2012 @ 20:06

   • Nå, du var da i hvert fald vågen nok: men ikke til at kunne indsætte de manglende ord:”Den kanal har vi ikke…” 🙂

    Kommentar af AagePK — 30. juli 2012 @ 22:24

    • … ikke kunnet tage … – og sådan kunne vi da vist blive ved … 😉 skal vi begynde at tælle vores fejl, eller skal vi bare stoppe her og lade være med at hænge os i samme fejl? Jeg kalder mig ikke professionel sprogbruger – i hvert fald ikke blogmæssigt, og jeg kunne ikke drømme om at rette folks sprog på deres blogge – og normalt påtaler jeg heller ikke fejl i folks kommentarer til mig … og de blogindehavere, der har et dårligere sprog, end jeg kan udholde at se på, undgår jeg bare 😉
     Det er dog helt i orden, at du påtaler mine fejl – men når du selv har så mange af slagsen, irriterer det mig trods alt ærlig talt en smule, skal jeg indrømme. Sorry 🙂

     Kommentar af Ellen — 30. juli 2012 @ 22:51

     • Det er jo blandt meget andet sådan vi holder Alzheimeren fra døren, eller prøver på det, ikk’? Jeg mener endda at kunne huske, at jeg engang gravede et udtryk frem, der dækker over dette fænomen: at lave fejl i den tekst, hvori man kritiserer andres.
      Men nu får du jo snart den tilfredsstillelse, de må være, når vi ikke mere må bruge apostrof i successer. Til gengæld må du så finde dig i, at jeg godt må skrive “Skoene stod inden for døren”. Den nye retskrivningsordbog tillader også at skrive gymnasie, men ikke otie.
      Jeg tror, jeg vil begynde på at samle på gamle retskrivningsordbøger, for at bevidne sædernes forfald. 😉

      Kommentar af AagePK — 31. juli 2012 @ 9:23

      • “…det må være…” Haha!

       Kommentar af AagePK — 31. juli 2012 @ 9:25

 2. Altså ved du nu hvad. Jeg synes måske snart vi kommer til at ligne hinanden lidt for meget 😉 Mit kamera er også sendt til reparation i dag, på garantien. Inden ferien havde jeg opdaget nogle pletter på billederne, men ville ikke undvære det i ferien, så Allan har været inde og aflevere det i dag. Jeg har godt nok også en sød mand, men ikke en med et ekstra kamera 😉

  Kommentar af Pia — 30. juli 2012 @ 19:21

  • For sørensen da, Pia! Det er li’godt lidt for underligt. Skal vi ikke aftale, at vi fremover, når vi kommer ud for usædvanlige hændelser, lige sender den anden af os en mail til advarsel? Hvis det ellers vil kunne bruges til noget … 😉

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2012 @ 20:09

 3. Bestil ikke nyt visitkort! Når jeg ser det sidste billede, er jeg overbevist om, at det vil komme i en kasse leveret af en fragtmand.

  Kommentar af Eric — 30. juli 2012 @ 19:22

  • Ja, for pokker! Jeg holder mig så til det visitkort jeg har, i den tid jeg har tilbage i min karriere 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2012 @ 20:10

 4. Imponerende kasse til en sådan en lille ting..
  DRupdate er ikke en pind bedre i deres skrevne tekster.. Ikke fodi det retfærdiggør News, men jeg tror det går for hurtigt nogle gange.. Det bliver sikkert rettet i løbet af nogle timer, men der sover jeg som regel.

  Kommentar af Inge — 30. juli 2012 @ 19:26

  • Ja. Jeg har ikke spurgt efter en forklaring, for jeg er næsten sikker på, at jeg ikke ville kunne acceptere den alligevel 😉
   Du har ret mht. DR Update; nu faldt jeg bare lige over denne fejl. Jo, det går sikkert stærkt, men det skal da ikke forhindre os pedanter i at hænge dem ud 😀

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2012 @ 20:13

 5. Årsaken til at minnepinnen var embalert i en så omfangsrik embalasje, må nødvendigvis være for å vise hvor mye som kan lagres på den.

  Kommentar af Kamelrytterske — 30. juli 2012 @ 19:59

  • Den vinkel havde jeg ikke lige gennemskuet 😀

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2012 @ 20:13

 6. Hej Ellen

  Kan du ikke lige forklare, hvad det er for en lille dims, du har købt, jeg kan ikke forstå billedet af den. Du skriver USB-dims?
  Hilsen Kirsten b r

  Kommentar af Kirsten b r — 30. juli 2012 @ 21:23

 7. Ellen is back 🙂

  Kommentar af conny — 30. juli 2012 @ 21:33

  • Oh yes, she certainly is 😉

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2012 @ 21:42

 8. Årh, hold da op for en indpakning. Det er da vildt.
  Sikke en masse dejlige glas myntegele. Min kommentar om den i går er åbenbart blevet væk.

  Kommentar af betty — 30. juli 2012 @ 23:00

  • Lidt for meget pap til sådan en lille dims, ja 🙂
   Det var da underligt … jeg har lige tjekket mit spamfilter, men du var ikke landet i det? Nå, somme tider sker der underlige ting.

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2012 @ 23:06

 9. Nogle gange er jeg sikker på, at de der pakker små dimser i store pakker i virkeligheden er lidt flove over at tage for mange penge for dimsen og derfor prøver at få den til at se ud af lidt mere.

  Kommentar af Marianne — 31. juli 2012 @ 6:14

  • Hehe, tror du det? Det er absolut en mulighed, men den kostede ellers kun 48,20 – det er da billigt for 16 GB plads 🙂

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2012 @ 7:21

 10. Håber din lille rigtig gode kamera snart kommer tilbage i rep. stand til dig 🙂

  Og jeg giver dig fuldstændig ret . . . Emballage spild . . .

  Ps. Har også læst de andre indlæg 😉 og jeg må sige, at alt hjemmelavet gele eller marmelade som regel altid smager bedst 🙂 om end din myte gele kunne se en anelse giftig ud 😉

  Kommentar af Tove — 31. juli 2012 @ 7:14

  • Det er godt, jeg har et backupkamera 🙂
   Hjemmelavet er altid bedst, men denne blev måske lige grøn nok 😉

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2012 @ 7:23

 11. Øv hvor ærgeligt med kameraet, håber det går hurtigt med at få det igen..Jeg bestilte også et usb-stick der også ankom i en kæmpepakke og ja det er emballagespild der vil noget, og det var endda igennem webshoppen på mit arbejde der ellers går meget op i miljøet!!

  Kommentar af rejen — 31. juli 2012 @ 7:25

  • Det samme her! Somme tider har jeg lidt på fornemmelsen, at al deres miljøreklamering bare er spil for galleriet – det ser jo så flot ud på tryk, at man passer på det …

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2012 @ 8:01

 12. Ha ha, din usb-pakke minder mig om børnefødselsdage. Heldigvis skulle du da ikke grave i kold havregrød 😉 Surt med dit kamera. Og TV2 – tjah. Jeg krøller især tæer over nogle af de gyseligt dårlige oversættelser, man bliver præsenteret for på nogle af de sekundære kanaler 😦

  Kommentar af Fruen i Midten — 31. juli 2012 @ 9:33

  • Adr – grave i kold havregrød – det har jeg da heldigvis aldrig været udsat for 🙂
   Ja, de ‘billige’ kanaler får hvad de betaler for af oversættere; nemlig stort set ingenting. Kender du Bøfsiden? Hvis ikke, så tag et kig, men sæt god tid af og gør det ikke på arbejdet, for du vil ikke kunne lade være med at grine højt 😀 http://www.titlevision.dk/boeuf.htm

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2012 @ 9:48

   • Nej, kold havregrød tilsat grøn frugtfarve er ikke særlig lækkert. En overgang var der et par stykker i Donnaens klasse, der prøvede at overgå hinanden i ulækkert indpakkede 1-kroner. Så skulle den stakkels fødselar grave 20 1-kroner frem, mens giveren og de andre vred sig af grin. Nu er de heldigvis vokset fra det. Nej, jeg kender ikke bøfsiden. Den må jeg se en dag, hvor jeg trænger til et godt grin 🙂

    Kommentar af Fruen i Midten — 1. august 2012 @ 10:40

    • Puha, men ungerne har forhåbentlig moret sig 🙂
     Lov mig at se den side – der er virkelig nogle guldkorn at hente “He hid behind the venetian blinds” blev til “Han gemte sig bag de blinde i Venedig” … og på filmen så man en, der smugkiggede ud gennem nogle persienner 😆

     Kommentar af Ellen — 1. august 2012 @ 14:49

 13. Jeg fik en bog fra en bogklub, som også var i en kæmpeindpakning 🙂 Mit kamera har gjort sådan en gang, vi tog batteriet ud for at få den til at lukke, og så har den ikke gjort det siden.

  Kommentar af Lene — 31. juli 2012 @ 12:03

  • Underligt, hvorfor det skal være sådan …
   Tak for tip, men vi har prøvet den med batteriet – reklamationsmanden prøvede det også, men uden held.

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2012 @ 13:16


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.