Hos Mommer

21. juli 2012

Godt man er født fisk …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:43
Tags: , , , ,

P1040339Godt man er født i fiskenes tegn, for i dag har den i enhver henseende stået på vand.
Vand, vand, vand og vand. Over os, under os, ved siden af os og omkring os.
Det har regnet. Meget. Skyerne har ligget enormt lavt.
Alligevel vil jeg holde helt og aldeles fast i, at dette er en af de smukkeste ferier jeg har været på – John og jeg er enige om at prøve igen engang i bedre vejr. Vi oplevede det perfekteste vejr sidste gang vi var af sted højt mod nord … denne gang må nok siges rent vejrmæssigt at have bundrekord.
Det kan derfor kun blive bedre, og alligevel er vi som sagt dybt, dybt betagede og kan ikke takke Ragnhild nok for at have anbefalet os at tage denne tur, og vi kan kun give anbefalingen videre: GØR det. Tag riksvei 17 og nyd den hele vejen fra Steinkjer til Bodø. Det behøver bestemt ikke at være i en autocamper; der er masser, masser af overnatningsmuligheder på hele ruten, så om I tager bilen eller endog en cykel, vil I aldrig fortryde det.

Vandet i fjordene var i dag grønt. Jadegrønt, smaragdgrønt, irgrønt og sågar malakitgrønt. Vi spurgte os selv hvorfor det har denne meget specelle farve, selv i gråvejr, men vi fik ikke noget svar.
Overalt hvor vi kørte, var der større eller mindre vandfald ned af bjergsiderne, og da vi var ved at nærme os dagens mål, fik vi lige den yderste flig af Svartisen af se – Svartisen ligger omkring polarcirklen, og vi så en bræ, der er født af dette isplateau.

P1040363

Jeg kunne vise 10000 billeder fra i dag, men for alle andre end os selv vil de nok synes forholdsvis ens, og i øvrigt har vi den dårligste internetforbindelse til dato – den falder hele tiden ud, så jeg er temmelig spændt på, om det overhovedet vil lykkes at få noget som helst ud i cyberspace.

P1040391 Stitch

Ringene i vandet er noget fiskeopdræt, vil jeg gætte på – det er i hvert fald ikke mig, der har smidt med sten!

P1040387

Vi så søreme også solenSmå idylliske steder var der med meget meget jævne mellemrum – og solen tittede frem en enkelt gang i løbet af dagen.

I morgen går turen til Bodø og derefter sætter vi næsen hjemover igen og tager os god tid til det – turen skal helst vare fire dage ad E6 og over Oslo, så der skulle gerne være plads til en afstikker eller to.

Jeg skulle hilse jer alle mange gange fra John og sige tusind tak for alle jeres sympatitilkendegivelser – de har både lunet og hjulpet.
Han er stadig ikke helt på toppen og er meget glad for, at Torghat-bjergbestigningen var overstået, da uheldet skete.
Han er dog ved godt mod og er temmelig sikker på, at der ikke er sket noget alvorligt, men han har lovet lige at kigge op til vores egen læge, når vi er hjemme igen.

Reklamer

25 kommentarer

 1. Nummer to billede er helt fantastisk flot, når man tænker på, at det er taget i gråvejr. Jeg er glad for, at John har det bedre, men den ømhed er nok lang tid om at forsvinde, når man tænker på, hvor længe man har ondt efter et mindre slag. God tur til jer, jeg havde egentlig troet, I skulle til Nordkap, men så skulle I nok have brugt længere tid 🙂

  Kommentar af Lene — 21. juli 2012 @ 21:08

  • Det er utrolig smukt, selv i gråvejr …
   Hans ømhed er vedholdende, men trods alt på retur.
   Vores oprindelige plan var Nordkap, men vi var næsten klar over, med dette vejr, at det gad vi ikke.
   Turen her var så utrolig meget dejligere og tog meget længere tid, end vi havde beregnet. Den skal vi tage igen engang – i solskinsvejr 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. juli 2012 @ 23:15

 2. Godt at læse at John er ved godt mod – ovenpå den voldsomme oplevelse i går. Mange gode hilsner også fra Køge.
  Tak for mange skønne billeder.

  Kommentar af Kisser — 21. juli 2012 @ 21:41

  • Han er øm, men okay – tak for køgehilsner 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. juli 2012 @ 23:19

 3. Hold da op, hvor er der smukt – det må være aldeles fantastisk IRL

  Kommentar af Moster Tulle — 21. juli 2012 @ 22:24

  • Det er helt utroligt smukt – billederne kan overhovedet ikke yde landskabet retfærdighed 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. juli 2012 @ 23:20

 4. Skønhed at svælge i -tak! Vejrmæssigt er I ikke gået glip af meget, så nyd det efter omstændighederne.

  Kommentar af Eric — 21. juli 2012 @ 22:34

 5. Hold da op, hvor er det flot, især billede nr. to, men den lille idylliske by og de andre er bestemt også dejlige.
  Vi har til gengæld haft tørvejr næsten hele dagen, til vores strandtur, hvor nogen har været ude og bade 🙂

  Kommentar af pigenfralandet — 21. juli 2012 @ 22:57

  • Det kan jo heller ikke regne altid i DK – jeg må over at se, hvem der har badet, men forbindelsen er så dårlig, at det kan tage op til fem forsøg at sende et kommentarsvar 😦

   Kommentar af Ellen — 21. juli 2012 @ 23:24

 6. Vidunderlig grøn farve. Jeg har kun set den ved Besseggen “nede” ved Jotunheimen – Gjende hedder søen, hvor man sejler ud for at gå hen over Besseggen.
  Dine billeder har i hvert fald givet et super godt indtryk af Norge, selv i gråvejr.

  Kommentar af conny — 21. juli 2012 @ 23:24

  • Jamen her er det saltvand, så det undrer os en del – der er dog givetvis en naturlig forklaring.
   Jeg håber jeg har fået reklameret lidt for Norge – det gør jeg gerne helt gratis 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. juli 2012 @ 17:35

 7. Jeg har altid sagt at jeg gerne ville til Norge. Nu er jeg bare solgt! Fantastiske billeder Ellen, kan godt forstå I nyder det på trods af ‘lidt’ regn.
  Ikke noget at sige til hvis nordmændene har ‘nok i sig selv’, de behøver da ikke at rejse ud med den natur (det skulle måske lige være for at få bedre vejr 😉
  Håber at John er ok!

  Kommentar af Lene (nyt herfra) — 22. juli 2012 @ 12:34

  • Det skulle I tage at prøve, Lene – Mallorca er jo også betagende smuk; det er bare noget helt, helt andet. Vi sad så sent som i aftes og talte om, hvor vi skulle bo, når (ikke hvis) vi tager en tur til Mallorca.
   De fleste af turisterne heroppe er også nordmænd … de skal ganske rigtigt ret langt værk for at se noget, der er smukkere 🙂
   John er forhåbentlig okay – jeg er ikke helt sikker – han er meget tapper.

   Kommentar af Ellen — 22. juli 2012 @ 17:38

   • Der er mange dejlige steder på Mallorca. Puerto Alcudia er for børnefamilier (godt hvis i skal have børnebørn med 🙂 Puerto Soller, Puerto Pollensa …

    Når I først er på Mallorca bør I besøge: Fornalutx, Deia, Orient (fine bjerg landsbyer), Pollensa (El Calvario, trappe fra Romertiden), Cala San Vicente (for de smukke badebugter og udsigten), Parque natural de mondragó(for badebugt og natur), Formentor (for udsigtspunktet) La Calobra (for bjergturen og badebugten), LLuch (med klosterbesøg), Palma (hovedstad, katedral og tog til Soller) ….

    men okay lige nu er det Norge, som gælder 😉

    Kommentar af Lene (nyt herfra) — 22. juli 2012 @ 19:16

    • Tak, Lene – din kommentar er gemt et andet sted, så vi kan huske, hvad du skrev.
     Ellers kunne jeg nok godt finde på at maile dig, når vi når så langt 🙂

     Kommentar af Ellen — 25. juli 2012 @ 22:05

 8. Lyder og ser ud til at have været en rigtig god tur indtil nu 🙂 – har fulgt sporadisk med for nettet i Tønder var fyldt med huller og tog en krig om at komme på nettet … Godt John er ved godt mod igen …

  Kommentar af Tove — 22. juli 2012 @ 12:58

  • Det har været en fantastisk tur, bortset selvfølgelig fra Johns væmmelige fald.
   Kender godt det med dårlige forbindelser 😉

   Kommentar af Ellen — 22. juli 2012 @ 17:39

 9. Jeg har tænkt så meget på stakkels John og på, hvor nemt man kommer galt afsted. Nok en god idé at blive checket hos lægen ved hjemkomsten.

  Hvor SER det bare smukt og dejligt ud; jeg kan godt forstå, at du anbefaler turen så varmt. Og selv om jeg personligt elsker at have huset på nakken ligesom sneglen, så kan man jo sagtens bo “lokalt”, hvis man foretrækker det. Fortsat god tur og pas nu på jer selv… 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 22. juli 2012 @ 14:40

  • Han skal undersøges, når vi kommer hjem, det er der ingen tvivl om, desværre.
   Norges er et must mindst én gang i livet, og som du siger, er det muligt at bo fuldstændig, som man lyster 🙂
   Tak – vi passer på, alt hvad vi kan …

   Kommentar af Ellen — 22. juli 2012 @ 17:41

 10. Godt at det går bedre med John 🙂 For dumt å la gjestene dra hjem med alvorlige skader.
  Hyggeliag at dere liker ruta jeg foreslo. Vet det er en av de peneste og mest varierte veiene vi har å vise fram. Noe jeg kan si med lokalpatriotisk patos og med hånden på hjertet 😉
  Kan jeg få foreslå et alternativ til returen også? Kjørte der i går, og tenkte at dette må da være noe for Ellen og John 🙂
  Riksvei 705 fra Stjørdal til Røros. Riksvei 30 til Tynset og videre derfra til Rena og Riksvei 3. Fra Elverum kan man da fortsette Riksvei 3 til E6 rett sør for Hamar.
  Eventuelt E6 til Hjerkinn (sør for Oppdal) Defra Riksvei 29 til Folldal. Derfra Riksvei 27 til Ringebu og tilbake på E6.
  Begge alternativene er et hakk kortere enn E6 i antall kjørte km, og gir flere spektakulære bilder på netthinnen.
  I Bodø får dere se \”min\” natur og mine fjell. Jeg er oppvokst litt lenger inn i landet, I ei bygd som heter Misvær. Veien inn dit tar av fra R17 rett sør for Saltstraumbrua og fortsetter over fjellet til Saltdal og E6. Trenger nok ikke si at den veien også kan anbefales. Like sterkt som Riksvei 80 fra Bodø til Fauske og E6 derfra.

  På bilde tre er det som du sier ikke noen som har kastet stein i vannet. Det er helt riktig merder for oppdrett av laks. De er tredve – førti meter i diameter, og under henger det ei not som er 60 – 70 meter dyp. Inni nota er det en mengde laks.
  fargen på vannet kan komme av smeltevann fra snø og is, og det at vi har hatt nok regn i sommer. Ferskvannet legger seg oppå saltvannet og gir en annen lysbrytning. Dybden på ferskvannslaget og dybden på fjorden spiller også inn på hvilken farge vi ser.

  Mulig det ble to kommentarer, ble noe rot med innlogging og passord. du får stryke det som ble for mye 🙂

  Kommentar af Kamelrytterske — 22. juli 2012 @ 15:09

  • TAK for nye anbefalinger og på forklaringen på den grønne farve på vandet 🙂
   Vi ved jo, at vi trygt kan stole på dine anbefalinger …
   Vi tog ikke ind til Bodø, men vi kørte igennem Misvær 🙂
   Vi var næsten 100% sikre på, at ringene måtte være lakseopdræt.

   Kommentar af Ellen — 22. juli 2012 @ 17:49

 11. For pokker da, hvor er det smukt.. også selv om solen ikke skinner.. Billeder bliver i øvrigt ofte flottere når der ikke er alt for meget sol.. 🙂
  Jeg kan godt se vi er nødt til at tage til det nordlige Norge en dag.. 🙂

  Kommentar af Inge — 22. juli 2012 @ 20:13

  • Det bliver I simpelthen nødt til, Inge – jeg tror ikke I vil fortryde det. Bare lad være med at falde på færgerne …

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2012 @ 21:56

 12. Det er nogle helt utroligt billeder – i gråvejr; hvordan vil det så ikke tage sig ud i strålende sol! Helt fantastiske landskaber må jeg sige – men lidt synd, at I har haft så meget regn… gid det var så nemt, at man om morgenen kunne ønske sig et sted hen og vupti være der om eftermiddagen 🙂

  Kommentar af Nille — 24. juli 2012 @ 14:38

  • Vi har lovet os selv at tage turen igen, selv om vi normalt ikke ser de samme steder to gange, når der er så meget, man aldrig når at se, selv om man prøver … Kystriksveien bør dog opleves i solskin, men som du siger, kan man desværre ikke transmutere sig selv herop på no time – men når vi stopper med at arbejde, kan vi i det mindste tage af sted med kort varsel.

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2012 @ 21:59


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.