Hos Mommer

18. juli 2012

Jeg føler mig lidt som Terje Vigen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:23
Tags: , , , ,

P1040109I 7. klasse stod klassens geni og reciterede følelsesladet og professionelt hele Terje Vigen uden at kaste så meget som et eneste blik på teksten. Jeg var så imponeret over hans præstation, og samtidig så betaget af Henrik Ibsens fængslende digt, at jeg aldrig siden har glemt starten af det: “Der bode en underlig gråsprængt en, på den yderste, nøgne ø; han gjorde visst intet menneske mén. Hverken på land eller sjø”

Den dér med en underlig, gråsprængt én passer jo i og for sig meget godt på John, og jeg havde digtet i tankerne hele vejen ud til de yderste skær, hvor Aglen Camping ligger. Man praler med at have havørne herude … sådan en fætter ville vi meget gerne have ind på både nethinden og kameralinsen. Den opmærksomme læser vil se, at der er en havørn på velkomstskiltet på den røde bygning, men vi så desværre ingen.
Vi er virkelig langt ude. Og det regner. Meget. Det har det gjort hele dagen – feriens absolut dårligste vejr indtil nu. Det er så dystermørkt, at gps’en helst vil stå på natindstilling og vi er så langt ude, at her ikke er internetdækning. Sagde de i receptionen på tirsdagens plads – man kan jo så undre sig en anelse over, at de har en emailadresse … men lad det nu ligge. Den unge fyr sagde, at vi bare kunne komme igen til næste år, så vil der være dækning. 
Derfor kommer der to indlæg i dag– jeg må se at få fyret indlæggene af, mens jeg kan.

På vejen mod Aglen camping

Vi var helt enige om, at turen bestemt er værd at gøre igen – i solskin. Der var usandsynligt smukt hele vejen derud, men vi kunne ikke få hele panoramaet med pga. de tunge og lavthængende skyer.

Overalt er der masser af lupiner i vejkanterne – billedet er taget ud af forruden og derfor ikke specielt godt. Ét sted havde de røde lupiner (godt nok i en have); den farve mindes jeg ikke at have set før – den var både smuk og speciel.

Lilla lupiner

 Røde lupiner

Vejen var så smal som på billedet her de sidste 30-35 km mod vest i forhold til Namsos – det var ikke de store hastigheder, der lod sig gøre her, men det gjorde ikke spor; så meget mere kunne den smukke natur nydes. Både med og uden regn.

... den yderste, nøgne ø ...

Da vi havde fået en kopkaf, så det ud til at klare lidt op, så vi tog (for en sikkerheds skyld) regnjakkerne på og begav os af sted op mod en bakketop, der vender ud mod yderskærene og Norskehavet. Halvvejs oppe begyndte det at regne, men pokker ta’ os, om vi gad gå tilbage igen allerede, så vi stod strabadserne igennem. Billederne blev derfor ikke helt lige, hvad vi havde regnet med, og havørnen(e) gad bestemt heller ikke vise sig. Troede ikke, at sådan nogle tog sig af en smule regnvejr.
Hvornår det holdt op med at regne? Da vi kom tilbage til camperen, selvfølgelig …
Vi har ikke set ret mange tyskere på campingpladserne på vores vej heropad, hvilket har undret mig, for de er normalt fordelt overalt i Europa på denne tid af året, men nu ved jeg hvorfor: De er nemlig alle samlet her på Aglen camping. Der er, med to undtagelser (os og en svensker), udelukkende fiskende tyskere i pensionsalderen på denne campingplads.

Reklamer

10 kommentarer

 1. Det var ikke pænt af havørnen at holde sig væk, nu hvor John har det der monster objetiv.. Med den sigtbarhed ville et makro objektiv nok ha gjort mere gavn.. 😉

  Kommentar af Inge — 18. juli 2012 @ 16:55

  • Det var rigtig tarveligt af den!
   Hehe, ja det kan du jo sige 😉

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 17:00

 2. Hehe, tak for smil. 🙂 Jeg nyder sin ironiske distance.

  Kommentar af Eric — 18. juli 2012 @ 19:39

  • Velbekomme, Erik 🙂
   Jeg har altid været meget bevidst om, at intet må kunne få lov til at ødelægge en ferie. Det har virket indtil nu – humøret er i top, og i øvrigt skinner solen i skrivende øjeblik fra en stort set skyfri himmel 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 19:57

 3. Hallo til Terje Viken 2! 🙂
  Like greit å gjøre unna styggværet først, så vet dere at det er gjort. En nødvendighet for å oppleve den nordlige delen av landet. Store deler av Norge også, denne sommeren. 🙂 Men i morgen, da…eller neste dag, da kommer sola. Helt sikkert, kanskje. 🙂

  Jeg følger på jeg og får mer og mer lyst til å vende nesen i samme rettning. Flotte bilder som får meg på fine tanker om fine tidligere opplevelser. Fortsatt fin tur til dere.

  Kommentar af karlhalvorsen — 18. juli 2012 @ 20:09

  • Hallo 😉
   Den kommer. I morgen. Solen … og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 20:54

 4. Panorama med lavthængende skyer er nu også o.k.
  Herligt gensyn med Terje Viken, som min salig far havde stående i sin bogreol, og som jeg nok ikke har læst, siden jeg flyttede hjemmefra.

  Kommentar af conny — 19. juli 2012 @ 9:17

  • Det er det heldigvis 🙂
   Jeg skal have læst alle 43 vers igen, tror jeg 😉

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2012 @ 15:30

 5. Der boede en underlig gråsprængt en… ja, det er sjovt, som nogle ting bider sig fast. Lige de første linjer kan jeg også huske; men så ikke mere. Noget at finde tilbage til på et tidspunkt.
  Regn og lavthængende skyer kan på ingen måder ødelægge jeres dejlige tur – at den kunne være endnu dejligere med lidt sol, skal man jo ikke ærgre sig over.

  Kommentar af Salix-Lene — 21. juli 2012 @ 21:44

  • Den kan du også huske? 🙂
   Intet kan ødelægge noget, og jeg gider ikke spilde tid på at ærgre mig over noget, jeg ikke kan gøre noget ved 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. juli 2012 @ 22:22


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.