Hos Mommer

1. juli 2012

Sandskulpturer og jordbærsyltetøj

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:27
Tags: ,

ValmuerHvad disse to ting har med hinanden at gøre? Ikke særlig meget, men da jeg kørte hjem fra Hundested, købte jeg fire bakker jordbær (og to kilo helt nyopgravede kartofler – der stod oven i købet klokkeslæt for opgravningen).

Jeg fik endelig taget mig sammen til at køre til Hundested for at se disse sandskulpturer, som så mange har talt så rosende om. Jeg kørte så tidligt, at jeg ville kunne være der kl. 10, hvor de åbnede – skulle jo gerne være hjemme igen i så god tid, at jeg kunne få noget ud af resten af dagen.
På vej derop – og hjem igen – kørte jeg over Øde Hastrup, forbi den store grusgrav og Hedeland for at komme uden om Roskildefestivallen, som jeg ellers skulle have været kørt lige igennem. John sagde, at det i går kunne tage op til 1½ time at køre fra stationen i Roskilde og ud til festivalpladsen. En tur, som normalt tager under 10 minutter! Han advarede sine kunder om, at det godt kunne blive en meget dyr tur med al den holden i kø, men de betalte uden at blinke de over 600 kroner, som turen løb op i. Han var en glad, men træt mand, da han kom hjem.
I nærheden af Hedeland var der en pænt stor valmuemark med spredte pletter af lilla lupiner. Smukt.

Valmuemark

Sandskulpturerne var imponerende. Det havde det regnvejr vist også været, der havde været der, inden jeg kom – der lå nogle ordentlige søer visse steder på vejene, og man skulle bevæge sig rundt om kunsten med forsigtighed for ikke at få våde tæer.

Hundested sandskulpturfestival 2012Hundested sandskulpturfestival 2012

En utrolig detaljerigdom … det er lidt mærkeligt, at det hele kan være så intakt, når man tænker på det skybrud, der havde været få timer forinden.
Jeg tror, at Donald har ret i, at nogle af dem har snydt lidt med sukkervand, selv om man påstår, at det er der ikke.

Hundested sandskulpturfestival 2012

Det er jeg glad for, at jeg kørte op og så … John må nøjes med at høre om det i aften …

P1030737
Hvis han er sød, hvilket han sikkert er, kan han få et stykke nybagt rugbrød med nylavet jordbærsyltetøj på til aftenkaffen – det blev til en pæn portion – her er noget af den … her er til ‘pålæg’ til en hel del pandekager til børnebørnene.

22 kommentarer

 1. De sandskulpturer er fantastiske at se på. Jeg har læst et sted, at det er en ganske særlig blanding sand, som er stampet hårdt, og det er derfor, at de ikke falder, selvom det styrter ned.
  Jeg læste op for de unge mennesker om jeres gode råd til USAturen, så jeg tror, at frostboksene bliver købt, det havde de ikke tænkt på., Tak 🙂

  Kommentar af Lene — 1. juli 2012 @ 15:44

  • Vi så tilblivelsen på en film, men det er nu alligevel flot, at det bliver hængende sammen.
   Velbekomme – dejligt, at andre kan få glæde af det – jeg håber de får en rigtig god tur … der er SÅ meget at se derovre 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2012 @ 16:35

 2. hold da op hvor er de smukke. Men hvordan kan de holde til al den regn der var i denne uge? Nu læser jeg at du så dem i Hundested, for der er en sandskulturfestival i København, eller var en sådanne. Måske er den slut…..nå men smukke er de dog.

  Kommentar af havehyrden — 1. juli 2012 @ 18:46

  • De må bruge en særlig sandlim 😉
   Den i København varer til 5. august og er meget større, men jeg syntes bare det lød hyggeligere med Hundested end København 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2012 @ 19:04

 3. Sandskulpturerne er absolut værd at se – jeg er i hvert fald også glad for, at jeg har besøgt Hundested Sandfestival. Nu må vi se, om jeg også får set sandskulpturerne på Ofelia Beach i København, som jeg egentlig har planer om.

  Kommentar af Randi — 1. juli 2012 @ 20:29

  • Det er de bestemt 🙂 God fornøjelse med de københavnske … dem når jeg helt sikkert ikke, for der kommer en ferie imellem, men jeg kan se på nettet, at der er mange skulpturer i forhold til Hundested.

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2012 @ 20:59

 4. Smuk valmuemark og lupiner er også skønne. Fantastiske skulpturer, imponerende hvad nogle mennesker kan frembringe med deres hænder. God søndag aften til jer..:-D

  Kommentar af rejen — 1. juli 2012 @ 20:33

  • Ja, det er misundelsesværdigt imponerende.
   God aften til jer også 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2012 @ 21:00

 5. Hvor er de fantastisk flotte, de sandskulpturer. Gad vide, om de mennesker, der laver dem, også arbejder i andre materialer. Ler eller sten eller ?
  Jeg får da helt ondt af John med de lange arbejdstider. Godt, ferien vinker forude 😉

  Kommentar af betty — 1. juli 2012 @ 22:34

  • Godt spørgsmål, Betty, men jeg ved intet om kunstnerne, desværre.
   Ja, jeg har også lidt ondt af ham, men netop pga. ferieguleroden er det til at holde ud 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2012 @ 7:47

 6. Sandskulpturer er flotte og det er utroligt hvor længe de kan stå i al slags vejr. Vi har selv for nogle år siden fulgt tilblivelsen af nogle her på Falster, og de stod et halvt års tid, så vidt jeg husker. Det er da imponerende og det er det håndværksmæssige arbejde også 🙂

  Kommentar af pigenfralandet — 1. juli 2012 @ 22:52

  • Det er vist ved at blive et meget udbredt fænomen med de sandskulpturer. Det er ikke mere end nogle få år siden, jeg hørte om det for første gang.
   Men ja, imponerende er det helt sikkert 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2012 @ 8:00

 7. Det lyder til at have været en hyggelig dag 🙂

  Sjovt nok har jeg også lavet marmelade i dag 😉 bare blommemarmelade …

  Kommentar af Tove — 1. juli 2012 @ 23:34

  • Ja, det er godt, at jeg (også) har det godt i mit eget selskab 🙂
   Uhmmmm – jeg ææælsger blommemarmelade – hvornår skal jeg komme? 😉

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2012 @ 8:02

   • Du kommer bare 🙂

    Kommentar af Tove — 2. juli 2012 @ 8:42

    • 🙂

     Kommentar af Ellen — 2. juli 2012 @ 9:16

 8. Vakre skulpturer.
  Og nybakt med jordbærsyltetøy!
  Nammenam.
  Ha en flott dag 🙂

  Kommentar af mormor — 2. juli 2012 @ 6:28

  • Det er nemlig meget nammenam 🙂
   I lige måde til dig 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2012 @ 8:03

 9. Fantastiske skulpturer og nej, det er ikke almindeligt strandsand der anvendes. Da vi havde sommerhus i Tranum var der hvert år en sandskulpturfestival ved strandkanten, i den forbindelse var der en (ikke gemt) artikel om sandet. Men utroligt er det og så synd, at de ikke holder så længe, de skulpturer.
  Blev han ikke glad, din John over at få nyt rugbrød med nylavet jordbærsyltetøj?

  Kommentar af Annette ud i Holland — 2. juli 2012 @ 15:20

  • Jeg ved godt, det har en bestemt struktur, der gør, at det kan pakkes – det kan alm. strandsand ikke ret meget.
   Mon ikke det er en del af fascinationen, at skulpturerne er så forgængelige? Og at folk gider have så stort et arbejde med noget, der kun holder nogle få måneder?
   Jo, han gjorde 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2012 @ 18:20

 10. Uha. De valmuer er et skrækkeligt syn. Afgrøden er tabt. Ukrudtsarten kornvalmue er i stand til at dominere totalt! Jeg har desværre en rem af huden i en af mine egne vinterrapsmarker i år.

  Den dyrkede opionatvalmue, som bruges til blå birkes (og som ikke længere har indhold af opionat. Det er avlet væk) har lyslilla blomster.

  Kommentar af Farmer — 2. juli 2012 @ 18:56

  • Aha – jeg vidste ikke, at ‘de farlige’ valmuer har en anden farve.
   Det var tilsyneladende en græsmark, så det kan være både brak og afgrøde i dette tilfælde – og jeg er godt klar over, at det kun er sådan nogle ignoranter som mig, der synes sådan en mark er et smukt syn 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2012 @ 19:06


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.