Hos Mommer

26. maj 2012

Pinselørdag i Sverige

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:22
Tags: , , ,

P1020885Vejret er varmt, men mest skyet – hvilket dog er helt i orden med mig, for jeg er slet ikke god til det med sol mere.
Nøj, hvor var mine planter tørstige, og vi havde bare været væk i fem dage – det bliver lidt spændende, om de kan holde til mosten heroppe.
Temperaturen havde svinget mellem ÷0,2° og 29,7° på de fem døgn – det har været hård kost for nye planter. 
Mens vi var ved morgenmaden, spurgte John, om ikke jeg snart mangler noget garn … jeg var en anelse uforstående, for han ryster overbærende på hovedet af mig, når jeg køber nyt garn – han synes jeg har tonsvis i forvejen. Hvad der heller ikke er helt ved siden af …
Han spurgte selvfølgelig også kun, fordi det var hans måde at sige på, at han godt kunne tænke sig at komme en tur til Kristianstad. Det passede mig fint – ikke så meget for garnets skyld, men jeg kunne godt tænke mig at se på et nyt overskab til badeværelset.

P1020912Det fik vi ikke … der var kun tre at vælge imellem, og de lignede det gamle for meget.
Men jeg skal lige love for, at der var liv på Stortorget i Kristianstad – jeg har aldrig set så mange mennesker i den by på én gang. Der var en kilometerlang kø ved den danske pølsevogn; den er meget populær dernede.

John købte en ny skjorte; jeg fik mig et par skønne sandaler og 2,4 kilometer flødefarvet lace-garn (= 300 gram) – der skulle gerne være nok til et meget stort kniplingssjal. Strikket kniplingssjal, altså. Garnet er 70 % babyalpacca og 30 % silke og er blødt, blødt, blødt. Normalt koster sådan noget en bondegård, men det var på tilbud i Helylle. Et rigtig godt tilbud faktisk; 230 SEK – det er virkelig billigt for den kvalitet garn.

Da vi kom hjem, cyklede jeg en lille tur. Dorte Hummelshøj har efterlyst en svensk idyl i højformat som forside til den engelske udgave af Anna Märklins familiekrønike. Jeg fik forskellige ‘skud’ – jeg skal nok sende et udvalg, Dorte; der kommer sikkert flere motiver i løbet af pinsen.

Min søster har lige sms’et til mig: jeg kan få alpacauld, hvis jeg selv vil forarbejde det.
Det vil jeg ikke … det er okay at spinde det, men jeg gider simpelthen ikke karte uld, så jeg sagde i første omgang nejtak, men jeg kom til at tænke på, om jeg skal sige jatak alligevel? Er der nogen af jer, der er til sådan noget? Jeg ville såmænd gerne selv, men det der med kartningen … nej ellers tak, desværre.
Opdatering efter Hannes kommentar: Jeg beder ikke om hjælp til kartning – jeg spørger, om der er nogen af jer derude, der vil have noget alpaccauld?

Reklamer

14 kommentarer

 1. Vi hører ikke om, hvad John egentlig gerne ville i Kristiansstad?

  Ærgerligt at I ikke fik et skab til badeværelset, men skønt at du fik garn og det endda til røverpris!

  Jeg kan desværre ikke hjælpe med karteriet,,, 🙂

  Kommentar af Stegemüller — 26. maj 2012 @ 17:33

  • Det er fordi, han slet ikke ville noget. Det var derfor, han spurgte mig – han ledte bare efter en undskyldning for at tage ind og gå en tur, lige som dengang du var med 😉
   Vi skal nok finde et skab engang; det haster ikke.

   Jeg er såmænd ikke ude efter kartehjælp … det var mere om der var en eller anden, der ville have det alpaccauld i stedet for mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. maj 2012 @ 17:54

   • Nå så forstår jeg det alt sammen meget bedre; jeg troede, at du ville have nogen til at karte for dig, hvorefter du selv ville spinde og strikke. Jeg er så vant til at folk leder efter hjælp tiil og tilbyder hjælp til hvad som helst på nettet i bedste open source tankegang.

    En mand, der vil til byen uden at have et egentligt ærinde, er virkelig et særsyn – pas godt på ham 🙂

    Kommentar af Stegemüller — 26. maj 2012 @ 18:32

    • Helt i orden – jeg kunne jo også bare formulere mig ordentligt 🙂
     John er 10 gange mere windowshopper end jeg er – og jeg skal nok passe på ham 😉

     Kommentar af Ellen — 26. maj 2012 @ 19:38

 2. Lyder som en dejlig tur til Kristianstad, vi blev herhjemme og prøver at få bugt med græs og hindbærskud der er ved at overtage det hele.. 🙂 Siden middag har vi haft byger on and off..
  Karte.. aner ikke hvad du snakker om, den eneste kart jeg kender er en gokart, som også kan spinde, men jeg har aldrig hørt man kan strikke den.. 😉

  Kommentar af Inge — 26. maj 2012 @ 18:49

  • Ja, de forbaskede hindbær … hvis de så bare gav noget frugt, der var værd at tale om!
   Byger?! Hvad er det? 😉
   En gokart spinde? Ja, sådan har vi jo forskellige opfattelser af motorlyde – jeg synes bare den karter støjende rundt 😆

   Kommentar af Ellen — 26. maj 2012 @ 19:40

 3. Hej Ellen
  Det kunne være sjovt at prøve at spinde i alpacauld, så hvis muligt vil jeg gerne aftage ulden. Selvfølgelig betaler jeg portoen. Jeg sender en mail til din mailadresse.
  Venlig hilsen
  Kirsten i Tønder

  Kommentar af Kirsten i Tønder — 27. maj 2012 @ 10:13

  • Hej Kirsten – det skal vi nok finde ud af. Jeg har svaret på din mail 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2012 @ 12:15

 4. I dit svar til Stegemüller: “vil have det alpaccauld i stedet for mig …” jotak, så gerne. Rart, at man får lov til at vælge. Jeg ved godt nok ikke, hvad jeg skal bruge alpacca’en til, hæhæ, men stillet overfor det valg … 🙂
  Du behøver jo ikke karte ulden, du kan jo spinde direkte fra totten, hvis du teser, stille og roligt. Sådan har jeg lært det af en veninde, hun gør det også med moskusuld, som hun har samlet ved Sdr Strømfjord. Det strikkede hun så i mønstret på min datters alpaccatrøje, vi havde håndspundet garn med hjem fra Peru, der karter de heller ikke.

  Kommentar af AagePK — 27. maj 2012 @ 17:53

  • Det er godt med dig, Aage 😀 Ville du virkelig hellere have ulden? Hmmm …
   Du har selvfølgelig ret i, at man (teoretisk) kan spinde fra totten, men så dårlig som jeg er til at spinde, ville resultatet blive aldeles rædselsfuldt, er jeg sikker på. Så hellere lade nogen få det, der kan få noget godt og pænt ud af det.
   Karter de ikke garnet i Peru??? De har så superlækre garner – men det kan måske være, at de karter det, der skal eksporteres? Eller? Og moskusuld ahhhh … men det vil forblive en drøm hos mig med de priser …

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2012 @ 18:04

   • De kvinder, vi har set spinde,i Bolivia eller Peru, har ikke kartet; på fabrikkerne har man nok kæmmet eller kartet. Rundt om i Verden er der jo mange måder at tilberede ulden på, i Afghanistan pisker de ulden med kæppe, til den er løs nok. Men at tese, dvs trække den fra totten med hånden er vist det almindeligste. Jeg har lige luftet det med min færøske nabo, hun karter lidt, men når hun har delt ulden i over- og underuld er den som regel klar til at spindes direkte.
    Moskusuld skal man passe lidt på med, har jeg fået at vide: det isolerer så godt, så man kan få problemer med at komme af med varmen.

    Kommentar af AagePK — 27. maj 2012 @ 22:37

    • Hvorfor forbavser det mig ikke, at man er så voldelig i Afghanistan? 😉
     Spøg til side … erfaring er nok alfa og omega mht at skelne de forskellige slags uldfibre med synet og fingrene alene, hvilket jeg ikke ville kunne imponere nogen med …
     Moskusuld; Det har du givetvis helt ret i, men det ville slet ikke blive et problem hos mig, for jeg ville allerhøjest få råd til at strikke en lille skuldervarmer af et sjal 😉

     Kommentar af Ellen — 27. maj 2012 @ 23:01

 5. Wow! Nej tak, jeg behøver ingen alpacauld, men det billede der er da bare det flotteste! Jeg glæder mig til at se, hvad du ellers har skudt, men jeg er altså næsten solgt 😀

  Kommentar af DJ´s krimiblog — 1. juni 2012 @ 20:38

  • Du skal få lov til at slippe for ulden, og jeg sender billeder snarest. De andre er dog meget lidt forskellige fra dette, så jeg er glad for hvis du kan bruge det 🙂
   PS: Tjek din mail 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. juni 2012 @ 21:06


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.