Hos Mommer

20. maj 2012

Man ved det er sommervejr, når …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 11:52
Tags: , ,

P1020807Man ved det er sommervejr, når man, i stedet for at søge hen, hvor der er læ og sol, søger skygge og vind, fordi der er for varmt i solen.

Dette er ingen klage; absolut ikke, men fra 7° i torsdags til 20° kl. 11 om formiddagen i dag er der et pænt stykke, og når man går og arbejder, er det simpelthen for varmt i solen. Jeg går nede ved åen og tager toppen af træerne, vi lagde ned for 14 dage siden, og som naboen ellers bare ville lade gå op i røg. Som nonchalant svensker gider han ikke røre ved ved noget, der er mindre end 10-12 cm i diameter.
Det kan jeg ikke nænne at lade gå til spilde, og skal det gå op i røg, skal det være i vores brændeovn, ikke som affaldstræ.

Sådanne ‘pinde’ som disse skal der slæbes omkring en snes stykker hjem af i dag – der vil være brænde til en hel måned, inden jeg er færdig med at rydde op efter naboen.

Det gamle, fortærskede ord om, at dette giver varmen to gange, passer ikke. Det giver varmen tre gange: Der skal skæres de yderste grene af og ‘pindene’ skal slæbes hjem. Derefter skal de skæres og nogle af dem flækkes, inden de endelig kan komme i brændeovnen og give varmen tredje gang.

Der vil gå meget vand til i dag, men vejret fås ikke bedre. Typisk, når vi skal hjem i eftermiddag/aften – hold op, hvor får jeg lyst til at pjække i morgen. Godt man har en disciplineret mand …

(Sendt fra Johns pc).

12 kommentarer

 1. Vidste det. Altså at vi skulle være kommet over og hjælpe med det der. Ville da have været en behagelig afbrydelse i flytterutinen…

  Kommentar af overleveren — 20. maj 2012 @ 12:17

  • Ja, det må man nok sige, det ville have været … det kunne ellers have været rigtig hyggeligt, hvis I havde kigget ind.
   Hvad skal I lave i pinsen? 😉

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2012 @ 12:49

   • ja… men sådan er det, desværre.. Men vi er nu osse gode til at hygge os herhjemme.

    Vi troede alt skulle gå stærkt og nu er vi fanget mellem scenarie hurtig-flyt og scenarie langsom-flyt. Og tør derfor ikke rigtigt lave aftaler som vi bare skal aflyse.

    Pinsen? den er uden aftaler.
    scenarie hurtig-flyt -> pakke.
    scenarie langsom-flyt ->intet.
    For der tør vi heller ikke lave aftaler før vi ved lidt mere.

    Kommentar af overleveren — 20. maj 2012 @ 13:13

    • Nej, det forstår jeg godt … man kan ikke rigtig slappe af, før det er næsten overstået og man kan se en ende på det – så hellere lade impulsiviteten råde.

     Kommentar af Ellen — 20. maj 2012 @ 14:11

     • ja… når vi har datoen bliver alt nemmere at forholde sig til. Men vi har lavet planerne, vi skal bare vælge hvilken vi sætter i søen. Det eneste der ligger ganske fast er vores ferieuge.

      Kommentar af overleveren — 20. maj 2012 @ 15:01

      • Ferier skal man heller ikke pille ved!

       Kommentar af Ellen — 20. maj 2012 @ 16:02

 2. Der må svedes i dag, også her på matriklen, men kun mig. Allan tager det ganske afslappet indendøre, og kigger på nyt legetøj 🙂
  Som altid er vejret fra den ene yderlighed til den anden, men jeg vil heller ikke klage, jeg håber faktisk at det holder en tid.
  I kan vel endda også få varmen ved at stable brændet så det kan tørre, og atter når det skal bæres op til brændeovnen 🙂

  Kommentar af pigenfralandet — 20. maj 2012 @ 16:00

  • Hehe, uden at have været ovre hos dig og kigge i dag, kunne jeg godt finde på at gætte på, at Allan har fået ny mobiltelefon 🙂
   Njahh, det er jo nærmest sådan i ét hug, så at sige, at brændet bliver savet op/kløvet og smidt på plads i brændeskuret.
   (Vi smider, vi stabler ikke, for så er der ikke luft nok til det kan gennemtørre ordentligt).
   Og det er ikke særlig anstrengende at bære det op i huset 😉

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2012 @ 16:09

 3. Det lyder som dejligt arbejde med de der “pinde”, som ikke kan være rigtige pinde, når de er så store at nogle af dem må kløves.

  Kommentar af Stegemüller — 20. maj 2012 @ 16:34

  • Det var også grunden til gåseøjnene, men for svenskerne er det bare pinde 🙂
   Dejligt og dejligt .. joh, men jeg opdagede nogle muskler, jeg havde glemt jeg havde. Nu husker de mig til gengæld hele tiden på, at de er der 😉

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2012 @ 19:51

 4. Det kan ikke kaldes pindehuggeri, vel?

  Kommentar af Jørgen — 23. maj 2012 @ 20:48

  • Hehe – det kunne det vel på sin vis godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2012 @ 21:04


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.