Hos Mommer

1. maj 2012

Et af hverdagens små mysterier

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:01
Tags: ,

Er der nogen her, der kan forklare mig, hvorfor planterne i de fire avispotter i midten af billedet er væsentligt mindre end de på hver side af dem?

Det er samme slags planter (torskemund), som blev sået samtidig i æsken til højre. 
Inden for en time nogle uger senere hev jeg nogle af de hundrevis af planter fra æsken op og plantede to eller tre i hver avispotte. Alle har priklejord fra samme pose. Det er den samme avis, potterne er fabrikeret af – hvilket dog forhåbentlig er aldeles uden betydning, men nu får I simpelthen alle tilgængelige fakta. Ingen af planterne har nogen sinde fået lov at udtørre.
Planterne til venstre, der har forholdsvis god plads, er ikke blevet spor større end dem, der gror i voldsom trængsel til højre. Hvorfor nu det? Det burde da være gavnligt at have mere plads til rødderne.
Til gengæld vil de i midten altså ikke gro.
HVORFOR???
Jeg har selv kun ét bud, men jeg kommer ikke med det, før jeg har hørt sagkundskaben i form af jer, for mit bud er vist lidt langt ude.

P1020476

I samme værelse står en kaktus, som jeg tror er ved at få blomster. Der er to store på vej og tre mindre – de to store har været undervejs i mange uger.
Nu er det så, at jeg bliver i tvivl om det overhovedet er blomster pga. den lange, kaktusagtige ‘stilk’, de er ved at udvikle. Men det kan det vel næsten kun være? Jeg troede, at blomsterne sad helt inde på ‘moderstammen’, men jeg skal bestemt ikke gøre mig klog på kaktus – det kunne bare være lidt sjovt, hvis den har tænkt sig at levere blomster efter ca. 10 års opfostring fra en meget lille og kuglerund babykaktus på to cm i diameter. Nu er den 20 cm høj, godt velnæret, og har fået snesevis af børn … jomfrufødsler … det er jo første gang, den blomstrer. Hvis det altså er det, den gør.
Det er godt der er aldersforskel på knopperne. Hvis det altså er det, det er, for ham jeg fik den af, siger, at de kun blomstrer en enkelt dag (eller nat?), og så er det slut.
Det skal da nok lige passe, at de beslutter sig for at blomstre i St. Bededagsferien. Og de næste i Kr. Himmelfartsferien eller pinsen … så bliver jeg altså fornærmet!
Det ville være en køn tak at blomstre, mens vi er i Sverige.

P1020473P1020475

25 kommentarer

 1. De har ikke fået læst teksten.

  Kommentar af Eric — 1. maj 2012 @ 18:45

  • Altså … 😆

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2012 @ 19:07

   • De har selv læst den: der er et læserbrev af Uffeman Jensen om blodrøde torskemunde, så de er forstemte. 😉

    Kommentar af AagePK — 4. maj 2012 @ 9:23

 2. Mit gæt er at den beholder de står i holder på fugten, hvis den er dyb nok. Låget er for lavt til at gøre det. De har ikke fået fugt nok. Rent gæt.
  Din kaktus er ved at blomstre. Det er nok ikke en trichocereus schickendantzii, men den er nok i familie med den. Se evt. vore på http://dagensfotos.blogspot.com/2010/05/cactus.html og der er flere billeder hvis linkene under billederne følges. I øjeblikket har den vel 25 knopper, men ingen rører på sig endnu. Glæd dig – og lad os se et billede hvis I er hjemme.

  Kommentar af Jørgen — 1. maj 2012 @ 19:06

  • Jeg har ellers været meget påpasselig med at vande, men en eller anden grund er der jo …
   Ojjj, hvor jeg bare vil ønske, at det er en tri… du godeste, for et navn – det lyder jo som en dinosaur, men for pokker hvor er den smuk! Og stor! Min – både kaktus og stilk – ligner altså lige på en prik dine billeder. Jeg glæder mig meget – men nu vil jeg da ærgre mig endnu mere, hvis jeg ikke er hjemme.

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2012 @ 19:15

 3. JEG ved det – det er fordi potterne i midten enten er lavet af Børsen … Subsidiært ekstra bladet. De andre er lavet af lødigt læsestof som weekendavisen og andre ligestillede..
  Du kunne også have spillet Mozart for de hurtigt voksende, og heavy metal for de små gnallinger. Men det anser jeg for usandsynligt da de nok ikke har skiftet plads – næ jeg holder på avisnavnet!

  Kommentar af Kong Mor — 1. maj 2012 @ 19:18

  • Den holder desværre ikke, du – som jeg skrev, er alle potterne lavet af samme avis … men det kan selvfølgelig tænkes, at jeg ubevidst har givet gnallingerne nogle reklamer med stavefejl at bo i … det kan jo få enhver til at krympe sig 😉

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2012 @ 20:57

 4. Hvis de havde stået her i huset, ville det være fordi Bumle havde spist af dem.. Jeg har absolut intet bud overhovedet, de gider bare ikke gro, og sådan er det. Smid dem ud og glæd dig over dem der ikke er sure og tvære, og gerne vil gro.. 🙂
  Til gengæld tror jeg ikke du behøver at være bange for ikke at se blomsterne på din kaktus, når noget tager så lang tid om at komme i blomst, så dør blomsten ikke bare på 2 dage.. Hils kaktussen og sig det er en ordre..

  Kommentar af Inge — 1. maj 2012 @ 20:43

  • Det var en hård straf at give for ikke at være i gro-humør 🙂
   Jeg skal nok hilse fra dig og sige, at du mener det, men jeg har desværre fra hestens egen mund (og nu også fra Jørgen), at blomstringen kun varer højest et døgn – også selv om de er flere uger undervejs. Vi er jo heller ikke længe om at føde, selv om vi er gravide i ni måneder 😉

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2012 @ 21:01

   • Så må du jo tage den med til Sverige, det ville da være dybt unfair at komme hjem til en afblomstret kaktus.

    Kommentar af Inge — 1. maj 2012 @ 22:01

    • DET tør jeg simpelthen ikke – den kan garanteret ikke tåle at blive flyttet i den tilstand 😉

     Kommentar af Ellen — 1. maj 2012 @ 22:03

 5. Jeg har ingen gode ideer om hvorfor de ikke gider vokse, men kan sagtens forestille mig at Jørgen har ret.
  Der kommer da blomster på din kaktus! Jeg blogger lige et billede af vores (der blomstrede første gang i juni sidste år) så du kan se hvad du kan glæde dig til: En fin og sart blomst – lidt overraskende at se det syn på sådan en rå børste af en kaktus ;o) Det er rigtig at blomsten ikke varer længe, men mon ikke det lykkes at få set en af dem?

  Kommentar af fiberfryd — 1. maj 2012 @ 21:03

  • Jeg glæder mig til at se din kaktusblomst 🙂 Det er helt utroligt, så smukke de kan være … jeg ved ikke, om du var ovre og se Jørgens kaktus, men jeg kan anbefale det – de var SÅ flotte, og jeg håber virkelig ikke, at jeg går glip af mine.

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2012 @ 21:26

   • Jeg har lige kigget på kaktussen – den er lidt anderledes i farvetonen en vore her, men er ellers identisk. Jeg håber virkelig heldet og timingen er med dig.

    Kommentar af Jørgen — 2. maj 2012 @ 7:44

    • Jeg så godt den forskel, men tilskrev det lysindfald og kameraer 🙂 Det bliver spændende, om blomsten vil/kan afsløre noget.

     Kommentar af Ellen — 2. maj 2012 @ 8:14

 6. Aner ikke, hvad der afholder dine midterste stiklinger fra at gro, men Jørgens teori er da værd at dyrke (undskyld 😉 ). Kan du ikke finde et eller andet dybt at sætte de små gnallinger i og så fortælle dem, at nu må de tage sig sammen?

  Kommentar af Fruen i Midten — 1. maj 2012 @ 21:31

  • Høhø … jeg har så absolut ri.ge.ligt med planter … kan forsyne hele Havdrup, tror jeg, så de ryger nok ud. Undrede mig bare så meget, at det måtte deles med nogen …

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2012 @ 22:00

 7. Jeg var lige henne og kigge på Jørgens kaktusblomst, den er bare smuk…Håber at du når og se din blomstre…;-D

  Kommentar af Rejen — 2. maj 2012 @ 8:01

  • Ja, den er, og ja, det håber jeg søreme også 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. maj 2012 @ 8:13

 8. Jeg ved intet om kaktusblomsters blomstringstid og kan desværre heller ikke hjælpe med plantemysteriet. Men håber at du får held af at se dine kaktusblomster. Men hvor er jeg dog vild med dit kaktusbillede. Den står fuldstændig i Monsters inc positur. Du ved den der animerede film. Den ville blive et perfekt monster med lidt lyssætning, lidt uhygge og et par skygger.

  Kommentar af overleveren — 2. maj 2012 @ 20:52

  • Nej, den film kender jeg slet ikke, men kan sagtens se, hvad du må mene 🙂 Du må gerne låne billedet til at lege med …

   Kommentar af Ellen — 2. maj 2012 @ 23:09

 9. Jeg gætter på genetiske forskelle i frøenes arvemasse … 😉
  Det betyder, jeg overhovedet ikke aner noget om din problematik 😉
  Spændende kaktus. Den ser lidt uhyggelig ud. Som om den er ved at gøre klar til angreb? Men du har åbenbart smukke blomster i vente. Håber, I er hjemme og kan nyde den.

  Kommentar af betty — 2. maj 2012 @ 22:52

  • Helt i orden 🙂
   Sjovt du siger det lige efter Overleveres kommentar – det havde jeg slet ikke set, men nu kan jeg selvfølgelig sagtens se ‘uhyret’ … og jeg håber sandelig, jeg får blomstringen at se.

   Kommentar af Ellen — 2. maj 2012 @ 23:10

 10. Den rødviolette farve indikerer normalt fosformangel; men det må være en eller anden forgiftning f.eks. fra papiret, da vandtilførslen og mulden er ens i alle tre plantehold.

  Spændende, hvad dit eget bud er!

  Kommentar af Farmer — 4. maj 2012 @ 22:09

  • Jamen papiret var jo også det samme … men interessant at vide, det med fosformangel-indikatoren.
   Mit bud kommer, når jeg engang kan få lov til at udgive indlæg igen – den er stadig gal her i Sverige! 😦

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2012 @ 0:18


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.