Hos Mommer

25. april 2012

Laaang dag

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:16
Tags:

P1020355Møde ind kl. 7 som sædvanlig. Til møde kl. 14:30. Slut kl. 16:15. Vinsmagning kl. 16:45.
NU begyndte dagen først – i hvert fald det sjove af den: Et vinklubarrangement, som bestyrelsen havde valgt at kalde ‘Giro d’Italia’. 11 vine, som blev til 12, inden vi var færdige, fordi en Barolo fra 2003, som var udvalgt af en fra bestyrelsen, viste sig helt uventet at være ‘gået over’. Så var han jo nødt til at finde en Amarone fra kælderen som kompensation …
Det var et af de dyrere arrangementer (som dog kun kostede 100 kroner for medlemmer, som betaler 25 kr. om måneden, hvortil bliver lagt et firmatilskud. Gæster (fx ægtefæller) betaler gerne lidt mere end det dobbelte af medlemsbetalingen). Prisniveauet på aftenens vine spændte fra den billigste, som var en rød mousserende vin til 89 kroner, til den dyreste til 695 kroner. Det er nu sjovt at smage sådanne vine, som rækker langt ud over vores budget. Og helt ærligt … selv om det ikke gjorde, ville ganske almindelig nærighed nok afholde mig fra at investere i vine i den prisklasse.

P1020363P1020364P1020367P1020371Dagens foredragsholder var en lille og spillevende pige fra Allerød Vinhandel, som bogstavelig talt havde fået vin ind sammen med modermælken. Hun er kun 28 år, men viste sig at være et energibundt af en guldgrube af viden om italienske vine. Hun var så engageret, vidende og begejstret, at vi somme tider klappede spontant af hende … hun havde os alle i sin hule hånd, og selv under smagningen af de sidste vine, hvor snakkeniveauet erfaringsmæssigt ellers godt kan gå hen og blive halvhøjt, lyttede vi til hende i andægtig tavshed.
Hatten af for hende.

P1020353

Pris og kvalitet hænger ikke nødvendigvis helt sammen – en del ved vores bord var enige om, at vin nr. 5, Cantina Ricci, til 249 kr. var dagens bedste. Ikke at de andre og dyrere ikke var gode, for selvfølgelig var de det. Kanongode. Men vi ville helst have nr. 5.

Lidt godt til ganen var der også – man kan ikke klare at stå igennem en vinsmagning, der først slutter kl. 20, hvis ikke man får noget i maven.

Der var også lidt for enhver smag rent etiketmæssigt: Den første, fordi vinen angiveligt bliver produceret af Draculas sidste efterkommer …

Duemani og Suiassi var nummer 9 og 10 på kortet; altså sidstnævnte til 695 kroner. Jeg synes det virker forkert, at så dyre vine skal have sådanne lidt oversmarte etiketter – men den holdning skyldes nok min alder. Dyre vine skal have eksklusive og/eller stilfulde etiketter; alle de prikker efterlader bare et forvirrende indtryk, synes jeg.

P1020350P1020356P1020357P1020358P1020360P1020361P1020372

Nummer tre var den for gamle Barolo, og nummer fire var erstatningen for den – vi var simpelthen nødt til at få opiumdråber for at komme os over Barolochokket …

17 kommentarer

 1. Var det ikke din hjemmearbejdsdag i dag.. .?
  Vinsmagning på en alm. arbejdsdag, kan være hård kost, specielt i morgen tidlig når vækkeuret ringer..
  Sov godt.

  Kommentar af Inge — 25. april 2012 @ 22:29

  • Jo, men når de lægger et vinarrangement på en onsdag, er jeg jo nødt til at bytte, så jeg var på arbejde i dag … OG – tadahhhh – skal ikke af sted i morgen. Jeg skal arbejde, ja, men hjemmefra, så jeg skal ikke op kl. 6. 😀

   Kommentar af Ellen — 25. april 2012 @ 22:38

 2. Føj! Dårlig vin kan jo (næsten) gøre en til afholdsmand. 12 vine; er det ikke vildt mange at skulle tage stilling til? Jeg tror, jeg ville have glemt de fem første, inden jeg nåede de sidste.

  Kommentar af Fruen i Midten — 25. april 2012 @ 22:38

  • Det er mange vine – normalt har vi ikke mere end otte på en aften, men på den anden side har vi øvet os meget længe, så det nu er muligt for os at håndtere disse mange vine 😉
   Vi kan nok heller ikke ligefrem huske dem flere dage efter, men vi hælder så lidt op i glassene, at hvis der er en bestemt vin, en af os gerne vil holde op mod en anden, er der altid mere i flasken, selv om vi er 10 ved hvert bord.

   Kommentar af Ellen — 25. april 2012 @ 22:49

 3. Vine behøver ikke at koste en formue. Men det hjælper nogen gange. 😉 Vi er ved at købe ind så vi har hvis vi skulle mangle.
  Det er så hyggeligt at høre om alle de vinsmagningsting du er med til! Kan I købe noget af det vin der bliver præsenteret? (det er måske endda meningen?)

  Kommentar af Kong Mor — 25. april 2012 @ 22:42

  • Det er så sandt, som det er skrevet 🙂
   Fornuftigt at købe ind til hårde tider!
   Vi kan som regel altid købe aftenens vine med en pæn rabat – og det er ikke ‘meningen’, men et tilbud – faktisk gør vi det ikke så tit, netop fordi det ofte drejer sig om temmelig dyre vine. Men er de til at betale for almindelige mennesker, benytter vi os selvfølgelig af tilbuddene.

   Kommentar af Ellen — 25. april 2012 @ 22:53

 4. Du skrev også en gang om apps til telefonen. Hos vivino.com og nu har jeg lagt linket ved etiketterne: http://www.vivino.com/iphone/
  kan du scanne dine vinetiketter ind, så modtager du hen ad vejen besked om andres erfaringer med de pågældende vine. Jeg synes, at det er meget smart, hvis man har vin liggende, som man gerne vil vide noget mere om 🙂

  Kommentar af Søren — 25. april 2012 @ 23:24

  • Ja jeg gjorde … og tak … det er nemlig en af de bedre apps, synes jeg 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. april 2012 @ 23:27

 5. Undskyld, jeg er ikke helt med:” Barolo, der var gået over…”, “den gamle Barolo…”: den er fra 2003, og hvad er den gået over? Sidste salgsdato? Det findes da ikke: mine toscanaer, amaroner, og især tyske Kaiserstuhl’er bliver da kun bedre, hvis ellers forarbejdet og opbevaringen er udført ordentligt. Selvfølgeligt: hvis de ikke har potentialet, så glem det; men ellers: tålmodighed. Traben-Trabach Hühnerberg bliver gerne være 20, før miraklet sker, og man står med en helt anden vin, end en 5-årig. Mon ikke en dårlig prop har givet afsmag, eller en indtørret har ladet ilt trænge ind? Så kan der hurtigt blive kø ved skylleskålene. 😉

  Kommentar af AagePK — 26. april 2012 @ 9:39

  • Den gik over stregen 😉 Den var bestemt ikke udrikkelig, bare forbi der, hvor den havde været perfekt, hvad den nok havde været for et års tid siden. Der var fem flasker trukket op, og de smagte helt ens – sagde ham, der lige smagte på alle fem; han kunne nemlig næsten ikke tro, at den allerede skull være blevet for gammel. Det var ikke ‘prop’ eller noget andet i den dur – hvor man jo slet ikke er i tvivl, hvis det er det. Amaronen, vi fik som trøst, var fra 1978 …

   Kommentar af Ellen — 26. april 2012 @ 13:08

 6. Hehehe – kan se, at jeg har et lidt andet beslutningsgrundlag end dig, når jeg vælger vine! Selvfølgelig køber jeg ikke vine til 700 kroner – og de skal jo også helst nogenlunde passe til den valgte menu; men jeg må indrømme, at jeg falder for de anderledes etiketter. Jeg synes de er morsommere end de franske med deres evindelige slotte og våben og titler; der er italienske vine mere elegante i designet efter min mening.

  Men jeg kan også sagtens finde på at falde for et navn; for nogle år siden fandt jeg en Château Gay fra Frankrig – og købte flere kasser, så de kunne komme på bordet, når drengene var til mdidag. De var meget beærede 🙂

  Hvis jeg skulle vælge mellem de ovenfor afbildede, ville jeg helt sikkert have taget den sidste kun ud fra etiketten at dømme!

  PS! Møde klokken 7???? Der sover jeg jo endnu! Der er jeg virkelig imponeret… men hernede ville jeg jo slet ikke kunne komme ind i bygningen på den tid af døgnet!

  Kommentar af Nille — 26. april 2012 @ 10:27

  • Jeg kan skam rigtig godt lide et flot design på vinetiketterne … det behøver ikke kun at være tegninger af slotte – det var bare de prikker, jeg syntes var temmelig forstyrrende at se på 🙂 De finder fx på nogle meget smukke etiketter på det nord- og sydamerikanske fastland.
   Château Gay, fnis.

   Jeg møder altid mellem klokken 7 og 7:20, men til gengæld er jeg nok også meget før hjemme, end du er, hvilket jeg sætter stor pris på – og vi har elektroniske, kodede nøgler, så jeg kan komme ind på alle tider af døgnet.

   Kommentar af Ellen — 26. april 2012 @ 13:14

   • I Library of Congress gemmer man en plakat af Hans Bendix, 1947: Copenhagen, Gay Spot of Europe.
    😉

    Kommentar af AagePK — 26. april 2012 @ 14:32

 7. Igen en fin illustration at der ikke er en oplevelsesmæssig sammenhæng mellem vin og vinpris. Trist nok at Baroloen var ‘gået over’ – hvad var den ‘sygdom’?

  Kommentar af Jørgen — 28. april 2012 @ 21:24

  • Hmmm. Tjahh. Sygdommen hed vel i bund og grund bare alderdom 😦 Det kom bag på alle, at den var indtrådt så tidligt.

   Kommentar af Ellen — 28. april 2012 @ 23:42

 8. Wauw…. jeg var lige ved at falde bagover da jeg så billedet af hende vinpigen… hun ligner SÅ MEGET en veninde jeg havde i Herning… VIRKELIG meget… – veninden er dog noget mere end 28… og jeg har ikke haft kontakt til hende i flere år… men jeg var godt nok lige ved at tabe pusten.

  Kommentar af Annette i Barcelona — 29. april 2012 @ 20:23

  • Jeg kender udmærket fornemmelsen … det er en lidt underlig tanke, at vi vist alle har en dobbeltgænger et eller andet sted.

   Kommentar af Ellen — 29. april 2012 @ 21:03


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.