Hos Mommer

26. marts 2012

WordPress og tilknyttede kommentarproblemer

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:45
Tags: ,

WordPressbrugere har i den seneste tid oplevet, at folk har svært ved at få lov til at smide kommentarer hos dem.
Det er virkelig genialt, må jeg sige … det er jo lige som hele ideen bag blogning, at det kan lade sig gøre at kommentere på det, folk skriver – ellers kunne man jo bare have sig en almindelig hjemmeside.

Det varede lidt, inden det gik op for mig, at der overhovedet var problemer, for jeg havde pudsigt nok ingen vanskeligheder ved at svare på de kommentarer, der slap igennem WP-nåleøjet – lige som jeg ikke selv havde oplevet problemer med at kommentere nogen steder.

Jeg er stadig ikke sikker på, at jeg helt har forstået, hvad det er der foregår, men flere har været så flinke at komme med forklaringer og/eller løsningsforslag.
Hvis ikke dette allerede kommer så sent, at I har opgivet ævred – eller i hvert fald min blog, kommer der et forsøg på forklaring plus forslag til en ‘workaround’, som vores it-folk siger det på nudansk.

Citat fra Jørgen:
“Hvad angår kommentarer ser det ud til at WordPress.com har bestemt sig for at man skal logge ind, hvis man vil benytte en email til kommentarer, der er koblet på en konto hos wp.com. Det angives at være af sikkerhedsgrunde. For at undgå bøvleriet benytter jeg en anden gmailadr. der ikke er knyttet til wp.com. Så længe wp fastholder beslutningen er der såmænd ingen grund til at anvende emotionelt krudt på den sag. Log ind eller skift mailadr. Det er i øvrigt derfor der ikke længere er billede ved mine kommentarer.”

Mormor i Norge har fundet en god forklaring her, hvor du også finder en vejledning til løsning af problemet.
Mange har undret sig over, at man bliver bedt om at logge ind på en WP-konto, man slet ikke har, men det skyldes med stor sandsynlighed, at man har sig en Gravatar.

Jeg har en Gravatar, bruger WP som udbyder og har ingen problemer haft nogen som helst steder.
Jeg har også en googlekonto og en bloggerkonto, fordi det faktisk er meget nyttigt at have disse konti – jeg har fundet ud af, at det sparer mig for mange kommentarproblemer rundt omkring. Det SKAL være nemt at kommentere – det er hele ideen med blogs, som nævnt, hvorfor jeg derfor her vil slå et slag for, at I får fjernet de der utrolig irriterende dobbelte antispamord, som er næsten umulige at læse, også for ikke-spammere.
Googlekontoen har jeg, fordi jeg har en Gmailadresse, som jeg finder meget nyttig på rejser, hvor jeg ikke kan bruge min egen mailserver. Jeg sender altid mine rejsepapirer, kopi af pas, rejseforsikring og andre vigtige ting til min googlemail inden afrejse – så har jeg altid en backup, som jeg har adgang til på enhver computer, af vores reservationsnumre og lignende, hvis noget skulle gå galt.
Det var et lille sidespring …

For at vende tilbage til kommentarproblemerne, så er der jo også de smarte brugere – og dem er der mange af – der har fundet ud at, at man bare kan opgive en emailadresse, der ikke eksisterer – det sluger WP åbenbart råt. Så meget for, at de startede hele balladen ‘af sikkerhedsmæssige hensyn’. Nu kan man bare lyve sig ind i systemet. Virkelig gennemtænkt, WP!
Jeg ville nok selv anvende denne sidste løsning, og får jeg af en eller anden grund brug for at kende jeres rigtige mailadresser, kan jeg vel finde dem på jeres blogge.

P1010198

Afslutningsvis lige en smuk pil fra Kastellet i Kbh. Jeg har ikke vendt kameraet skråt, og jeg var heller ikke beruset … det var virkelig Skæve Thorvald af et piletræ.

27 kommentarer

 1. Jeg har ingen problemer med at kommentere 😉 men jeg har lagt mærke til at rundt omkring i blog land er der en udpræget tendens til at at man ikke kan kommentere. Så derfor er det rigtig fint at du her belyser problemet og kommer med nogle forslag til at løse det 🙂

  Og så lige noget andet 😉
  Det er et rigtigt smukt billede af en smuk pil og nej du skal ikke vende kameraet skråt for så går “ideen” af med at vise dens skæve og knirklede vinkler 🙂

  PS. Chess kommer også til København 😉

  Kommentar af Tove — 26. marts 2012 @ 17:15

  • Jeg håber altså snart, at man selv eller WP kommer frem til noget spiseligt, for det her er altså irriterende.
   Tak 🙂
   Åhhh – gør den det? Hmmm. Det må vi lige se nærmere på …

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2012 @ 17:47

 2. Nu prøver jeg med en gmail konto, så må vi se om der er billede med, jeg har en gravator konto, men da jeg også har en wp blog på samme email adresse, vil wp kun acceptere min wp konto, og det er noget rod, når den blog ikke er aktiv..

  Kommentar af Inge — 26. marts 2012 @ 17:21

  • Intet billede – kun den gravatar, jeg har bedt WP om at generere, når folk ikke selv byder ind med noget billede – men det var jo det du forsøgte at gøre??? Mig slet ikke forstå … der er Blogspot-folk der siger, de slet ikke har problemer med at kommentere – hvorfor mon du så har? Det er altså ikke så enkelt alligevel.

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2012 @ 17:51

   • Jeg tror min udfordring bunder i at WP genkender is@… adressen som en adresse der også er knyttet til en wp konto. Indtil wp ændrede politik, kunne jeg bruge is adressen sammen med min blogspot url, og stadig få et billede på. Nu skal jeg vælge enten is adressen sammen med min wp blog url, og der kommer billede på, eller min gmail adresse sammen med min blogspot url, og der kommer ikke noget billede på..
    Men det er lidt underligt, for jeg oprettede i sin tid en gravator konto med is adresssen og blogspot url’en..
    Men det mest underlige er at jeg oplever flest problemer på iPad’en, fra en pc kan jeg tit få lov at fortsætte med de oplysninger der allerede står i felterne.

    Kommentar af Inge — 26. marts 2012 @ 18:41

    • Ovenstående kommentar er afleveret uden at være logget ind med wp kontoen.. det får jeg ikke lov til på iPaden… jeg forstår nada..

     Kommentar af Inge — 26. marts 2012 @ 18:42

     • Jahhh, nu er dit fine billede tilbage igen 🙂
      Jeg bliver jo lidt bekymret, når sådan en som dig ingenting forstår 😉 Hvor meget håb er der så lige for os andre?
      Men ja, det er da dybt underligt altsammen … og dog … der der Mac-noget har jo i bund og grund aldrig haft lyst til at samarbejde med ret meget andet end sig selv, er det ikke sådan, det er?

      Kommentar af Ellen — 26. marts 2012 @ 18:48

 3. Jeg tror jeg vil linke og så i øvrigt citere dig! Det er anstrengende at der er kommentarproblemer!
  Det virker sommetider lidt som intern krig mellem de forskellige blogudbydere.. og hvor er det bare træls at det skal gå ud over bloggere.

  Kommentar af Kong Mor — 26. marts 2012 @ 19:03

  • Jeg kan jo kun være enig – og du linker og citerer bare så meget, du lyster 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2012 @ 19:31

 4. Det er ikke mange forklaringer der gives fra WP om emnet. Jeghar ledt efter det sted jeg læste om emnet, men har ikke fundet det. Måske var det ikke så meget et sikkerhedsspørgsmål, som en forhindring af spam man ville opnå.
  Her er et link til wp: http://en.forums.wordpress.com/topic/recent-update-to-commenting

  Kommentar af Jørgen — 26. marts 2012 @ 20:10

  • Næh, de er sandelig temmelig tilbageholdende, hvad det angår.
   Tak for link – det viser en form for forklaring, som jeg ikke lige ved, om alle vil kunne bruge til noget 🙂 – kan kun håbe, at det har hjulpet lidt, at de har fjernet de bugs.
   Hvis det har været for at få mindre spam, har det så ikke engang hjulpet …

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2012 @ 20:38

   • Jeg er vendt tilbage til tidligere mailadr. med billede og det hele, idet jeg har bedt wp huske mig – jeg ser lige her om om det virker!

    Kommentar af Jørgen — 27. marts 2012 @ 7:23

    • Det gjorde det jo! Du er dit go’e gamle jeg igen 🙂
     Er det et tegn på, at alt er ved det gamle, eller hvad?

     Kommentar af Ellen — 27. marts 2012 @ 7:40

     • Nej, men nu har jeg skiftet billedet ud, og det er ikke til at se endnu – men det ordner sig vel.

      Kommentar af Jørgen — 27. marts 2012 @ 8:14

 5. Jeg trodde et øyeblikk at mitt hadde hadde løsnet litt og funnet på sprell, men så var det da bare et skjevt tre.
  Flott.
  Ha en deilig mandagsaften. 🙂

  Kommentar af mormor — 26. marts 2012 @ 20:28

  • Hehe, tak, mormor – og en god aften til dig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2012 @ 20:39

 6. Som du ved har jeg også haft problemer. Selvom ALLE oplysninger og billedet var der i forvejen, som Inge beskriver det, fik jeg ikke adgang. Endelig lykkedes det, efter mange forgæves forsøg, at blive lukket ind 😉 Nu er står der konsekvent, i en underbjælke, at jeg er logget ind, og jeg tør slet ikke trykke på Log Out. Jeg er på hele tiden, hvad det så end fører med sig!

  Kommentar af pigenfralandet — 26. marts 2012 @ 20:29

  • Altså alle de fjollede trængsler, I skal igennem – men jeg er meget glad for, at I orker 🙂
   Der sker forhåbentlig ikke værre end, at hvis du logger ud, må du logge ind igen – hvis ellers du kan huske, hvad det var, du gjorde for at blive lukket ind i varmen 😉

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2012 @ 20:42

 7. Hei
  Jeg har oppdaget at for oss som ikke har wordpress.com så kan det være en stor fordel med det nye systemet.
  For når vi har logget oss på kommer det ei linje i toppen og der kan vi se om vi har fått svar på våre kommentarer i hele wp.com systemet. Dere som blogger på wp.com har jo det systemet innebygget, men nå kan altså vi andre også nyte godt av det 😉

  Kommentar af Cassandra — 26. marts 2012 @ 22:03

  • Hei Cassandra og tak fordi du har oplyst os stakkels uvidende – jeg håber det var okay at linke til dig 🙂
   Din sidste oplysning lyder da egentlig ret smart … jeg håber man kan få glæde af det. Det er så dejligt, når nogen kan finde ud af alt det, vi andre ikke forstår… 😉

   Kommentar af Ellen — 27. marts 2012 @ 6:36

   • Hei Ellen, jeg så ikke svaret før i dag, beklager det.
    Men joda det er helt ok om du vil linke til meg 😉 Kjempefint det.
    Link gjerne til http://www.nettsjaman.no
    der skriver jeg om blant annet sånne problemer og annet som kan være greit å vite.
    Uten at det blir så altfor mye teknisk, for det er det så mange andre som skriver om 😉
    Ha en fin dag

    Kommentar af Cassandra — 11. april 2012 @ 1:26

    • Perfekt 😀

     Kommentar af Ellen — 11. april 2012 @ 7:25

 8. De eneste problemer jeg har haft med at kommentere, er dem jeg selv skaber ved ikke at læse blogge 🙂
  Jeg kan helt tilslutte mig dine ytringer om de mærkelige, ulæselige ord, som nogle bloggere stadig anvender i forbindelse med det at lægge en kommentar. Det er ret tit, at jeg må prøve 2-3 gange, fordi jeg ikke KAN læse ordene.
  Noget andet, som jeg ikke ved, om der er en nem løsning på, er den mail, som jeg modtager fra wordpress, når jeg gerne vil have mails med opfølgende kommentarer til indlægget. Det er lidt irriterende, at man først skal modtage en mail, åbne den og acceptere at man vil abonnere, hvorefter et andet vindue åbnes med alle de poster, som man har abonneret på. Er der en måde at undgå det på?

  Kommentar af Salix Lene — 27. marts 2012 @ 1:04

  • Høhø, ja det kan vi andre ikke hjælpe dig med 🙂
   De er lidt mere end en anelse irriterende, de ord – jeg har hørt mange sige, at der hverken kommer mere eller mindre spammail, fordi de er der, så hvorfor der skal den krølle på, forstår jeg ikke. Men som så ofte sagt; der er ret meget, jeg ikke forstår.
   Mht. din kommentaropfølgning kan jeg desværre (heller) ikke hjælpe – jeg er altid logget ind som administrator og derfor ser jeg ikke de ting du oplever som gæst.
   Men … behøver du mails om opfølgende kommentarer? Jeg bruger det aldrig hos andre bloggere – synes det er spild af mails. Hvis du f.eks. går ind igen på den pågældende blog dagen efter du har kommenteret, vil der i langt de fleste tilfælde være svaret på din kommentar, og hvis ikke, kan du næsten godt regne med, at der heller ikke vil komme et svar 😉
   Jeg synes det er fint med feeds, som jeg bruger til at følge de bloggere, der ikke regelmæssigt kommer med indlæg, men det er jo også noget andet end kommentaropfølgning.
   Måske kan du bruge Cassandras oplysninger herover – eller i hendes indlæg, som jeg linker til, til noget?

   Kommentar af Ellen — 27. marts 2012 @ 6:47

   • Måske fordi jeg ikke kommer på bloggen dagligt i perioder, kan jeg godt lide at få en mail, når der er nye kommentarer. Jeg vil kigge på Cassandras info.

    Kommentar af Salix Lene — 27. marts 2012 @ 13:29

 9. Det her er altså et stort mysterium for mig også. Det er klart at man jo ikke finder ud af det som wp bruger, for vi har jo ingen problemer nogen steder, men jeg kan ikke regne ud hvad mønstret er på de her kommentarproblemer. Men vil huske dine anvisninger og de andre i kommentarerne så jeg kan guide folk til rette hvis de mailer mig og har problemer med kommentarer.

  Men er i øvrigt sikker på at denne fejl ikke bliver gammel i gårde.

  Kommentar af overleveren — 27. marts 2012 @ 18:30

  • Det sidste først: Det vil jeg søreme håbe, du har ret i!
   Altså, hvis du ikke kan forstå det, så kan jeg godt forstå, at andre heller ikke kan 🙂
   Ved fælles hjælp har vi vist heldigvis efterhånden fundet frem til noget, der kan virke for dem, der har problemer.

   Kommentar af Ellen — 27. marts 2012 @ 18:53


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.