Hos Mommer

22. marts 2012

Vinklubbens 21. generalforsamling

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:40
Tags: , , ,

I aften har jeg været til den 21. generalforsamling i firmaets vinklub.
De fire af de syv bestyrelsesmedlemmer har været de samme gennem alle årene; en femte har været med i 15 år.
De stiller op igen og igen, og de bliver valgt ind igen og igen, fordi de brænder for sagen og kan blive ved og ved med at stable nogle særdeles spændende arrangementer på benene. De er fantastiske, hele bundtet.

P1010140

Bestyrelsen sørger for, at der på generalforsamlingen er mindst én flaske vin pr. deltager. Altså ikke til at drikke her og nu, men til at vinde i lodtrækningen og tage med hjem og nyde sammen med den, man helst vil nyde en god flaske vin sammen med.
Man har meldt sig til ved at udfylde en slip med sit navn, og denne slip bliver, efter selve generalforsamlingen, trukket op af en hat af en lykkens gudinde.
Inden det hele begynder, har man naturligvis kigget vinene ud og prioriteret dem efter, hvornår man måtte blive udtrukket.
“Hmmm … den der, hvis jeg bliver udtrukket blandt de første 10; den, hvis jeg kommer i midten, og den, hvis jeg er blandt de sidste”.
Hvilket jeg næsten altid er … jeg har én gang været blandt de ti første og ellers alle de andre gange været i den sidste halvdel. I 2011 var jeg næstsidst.
Vinene er dog altid gode – man vil aldrig kunne hive noget sprøjt med hjem.

P1010143

Der granskes indgående … Hmmm … den? … eller måske den? Nej – den der, tror jeg … gad vide hvilket nummer jeg bliver udtrukket som? …

P1010149

Generalforsamlingen er overstået, og middagen skal til at starte – først to hvide vine; en riesling fra Østrig og en chardonnay fra NZ.
Man kan måske gætte, hvem der har taget billedet? Jeg har altid et strikketøj med til selve generalforsamlingen, hvor vi bare skal sidde og lytte.
Og lytte og lytte. Det er fint nok, men jeg skal altså have noget i hænderne, så.

P1010152
Lidt senere er de røde vine også kommet på bordene. Et par af flaskerne er præmier fra lodtrækningen, men voldsomt ser det ud.
Læg dog mærke til, hvor lidt vi fylder i glassene. Man har vel vinklubpli.

P1010154Lodtrækningen.
Ja.
Fortalte jeg, hvor ‘uheldig’ jeg ellers altid er?
I dag blev mit navn råbt op som det allerførste! Wayyyyy – never happened before!
Men DET havde jeg jo ikke lige taget højde for – og vi skal skynde os at vælge og smutte ned på plads igen, ellers tager det alt for lang tid at få fordelt de 70 flasker.
Okay så – en hurtig beslutning fra det næstyderste højre: en flaske Gevrey Chambertin 2004 Premier Cru går man vel ikke helt fejl af.
Det var 70 flasker, men kun 58 deltagere.
Altså alle navne ned i hatten igen, så 12 heldige personer kunne gå hjem med hele to flasker. Det er indtil nu ikke sket for mig før.
Ellen blev råbt op som nummer fire!
Nu lød der spredte buh-råb og visse dæmpede antydninger om bestikkelse – alt med smil på, selvfølgelig, så jeg gik aldeles uanfægtet, kold og rolig, med totalt ren samvittighed og et kæmpesmil på og erhvervede mig en Alamos Chardonnay…

God aften.

26 kommentarer

 1. Der er da et spring fra Perrot-Minot’en til Alamos; men helt sikkert nogle dejlige vine.
  Kammuslinger i whisky-hvidløg-flødesovs, og fasaner, eller perlehøns? Så har jeg en Massandra Kokour Surozh 2003, eller en Madeira, fra Artur og Edmundo, 1986, den ville gå fint til Rubinsteiner-kagen. 😉

  Kommentar af AagePK — 22. marts 2012 @ 23:18

  • Så langt er jeg slet ikke nået i mine overvejelser – dog er jeg ret sikker på, at der ikke bliver nogen rubinsteinkage 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 7:27

 2. Nej, hvor skønt! Jer er sikker på, at begge flasker nydes – når der ellers engang bliver åbnet for dem.
  Så lige et spørgsmål. Hvad strikkes der på i de dejlige lyse grå farver?

  Kommentar af Salix Lene — 22. marts 2012 @ 23:42

  • Der strikkes på et ‘Nessie’tørklæde. Jeg har strikket 16 (ja, 16 🙂 ) af dem – de er perfekte til ‘hovedløst’ arbejde i bilen og til generalforsamlinger, og folk er glade for at få dem som gaver.
   Opskrift kan ses mange steder, hvis du googler enten ‘nessie pattern’ eller ‘nessie mønster’. Dette er et udmærket link: aalerusen.blogspot.com/2010/08/nessie-og-alle-dens-varianter.html Sæt selv http og :// foran 😉
   Jeg slår mellem 350 og 400 masker op, afhængigt af garntykkelsen, men jeg bruger vist aldrig mere end 400 meter garn alligevel.

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 7:40

   • 16! holddaop. På den anden side så har du jo vist altid noget på pindene. Tørklædet ser dejligt ud, og jeg kan godt forstå, at det er en meget dejlig gave at modtage.

    Kommentar af Salix Lene — 23. marts 2012 @ 14:24

    • Det er hurtigt strikket, og de sidste 15 af dem har været rent ‘ind-imellem-arbejde’ 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 16:06

 3. Det lyder som en rigtig god aften 😉

  Kommentar af Tove — 23. marts 2012 @ 5:51

  • Det var det … er det – hver gang 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 7:40

 4. Bliver helt misundelig. Det minder om de gode gamle dage, hvor jeg dels lavede vinklub på min arbejdsplads og dels var medlem af en. Jeg har også lært hvor lidt glas skal fyldes, så man kan få næsten ned i dem, men jeg husker tydeligt hvorledes alkoholikere sørgede for at få noget ved at fylde glassene godt op – og skænke for naboerne. Jeg meldte mig af den grund ud af klubben. Jeg har mange gode erindringer om vinklubben på arbejdspladsen – bl.a. at jeg med en champagneprop lavede en bule i en metallamel i loftet. I øvrigt har jeg et slips, hvorpå står NNF, hvilket må betyde: Nyd Noble Flasker. Det giver gevinsterne mulighed for. Var det sidste GF?

  Kommentar af Jørgen — 23. marts 2012 @ 7:08

  • De skulle hellere have meldt sig ind i en drikkeklub! Sådan nogen bliver da også meget hurtigt meget irriterende at høre på.
   I vores vinklub får det slet ikke lov til at foregå. Hvis der er et nyt medlem (eller en gæst), der ikke ved bedre, så får vedkokmmende pænt at vide, at sådan foregår det altså ikke her – jeg kan sandelig godt forstå, at du ikke gad det mere.
   Der har været knald på flasken …
   Jeg tror ikke, det var den sidste GF – for det første var denne usædvanlig sen; de plejer at foregå i februar, og for det andet kan pensionerede medarbejdere fortsætte i klubben – dem har vi en 6-8 stykker af – det har jeg også tænkt mig, for det er en rigtig hyggelig måde til ikke at slippe kontakten med de gamle kollerger helt.

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 7:47

 5. En gang imellem har man lov at være heldig, stort tillykke med gevinsterne..;-D

  Kommentar af rejen — 23. marts 2012 @ 8:04

  • Tak – det er ikke ret tit, jeg er heldig i sådanne sager, så det bliver nydt dobbelt 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 8:15

 6. God vin er fantastisk. Man drikker også mindre af en god vin end en papvin som man bare hælder på fordi det smager hæderligt!
  Det er ellers en god idé at være medlem af en vinklub 🙂

  Kommentar af Kong Mor — 23. marts 2012 @ 8:10

  • Lige præcis. En af de vine, vi smagte i aftes, eksploderede nærmest inde i munden. Sådan en er næsten mættende i sig selv, og det er slet ikke nødvendigt at drikke særlig meget af den.
   Det er en rigtig god ide med en vinklub, og jeg var da også med lige fra starten 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 8:17

 7. Det lyder som en skøn idé med en vinklub, men jeg er bange for, at det ville være spildt på mig. Jeg har absolut ingen forstand på vin. Men for dem, der har, må det være sjovt med sådan et vinarrangement. Og til lykke med de fine vine… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 23. marts 2012 @ 9:22

  • Så skal du da netop finde dig en vinklub 🙂 Man er der jo for at blive klogere … jeg har lært rigtig meget på de 20 år og vidste stort set ingenting, da jeg startede.

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 10:23

 8. Skønt med den slags held.. Var det den sidste generalforsamling i den klub, eller har du søgt om pensionist medlemsskab 🙂

  Kommentar af Inge — 23. marts 2012 @ 10:23

  • Herligt 🙂
   Jørgen spurgte om det samme, så jeg tillader mig at kopiere svaret til ham: Jeg tror ikke, det var den sidste GF – for det første var denne usædvanlig sen; de plejer at foregå i februar, og for det andet kan pensionerede medarbejdere fortsætte i klubben – dem har vi en 6-8 stykker af – det har jeg også tænkt mig, for det er en rigtig hyggelig måde til ikke at slippe kontakten med de gamle kollerger helt.

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 10:25

 9. Det må være hyggeligt med sådan en vinklub. Jeg ved ikke ret meget om vin, men har dog nogle favoritter. Kunne godt tænke mig at vide lidt mere, men de få gange, jeg har været i nærheden af vinkurser/vinsmagning, er jeg blevet lidt skræmt af den arrogante tilgang til emnet. Det er ikke ok, når en halvdyr vin præsenteres som en ‘rimelig frikadelle-vin’, når man samtidig ved med sig selv, at det prisniveau ligger lige i overkanten af hvad man selv kan tillade sig – på en god dag. Følte mig som en der var ‘gået forkert’.

  Kommentar af Fruen i Midten — 23. marts 2012 @ 12:46

  • Det er rigtig hyggeligt, og den arrogante tilgang kender vi slet ikke hos os, selv om der er nogle hardcore vinkendere blandt medlemmerne – og bestyrelsen. Det errigtig ærgerligt, at du har haft sådanne dumme og uacceptable oplevelser, for formålet med vinsmagninger må vel primært være at lære mere om vin.

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 16:01

   • Nemlig, men det, jeg oplevede, var en ucharmerende kappestrid, hvor man slog hinanden i hovedet med sin viden i stedet for at dele ud af den. Øv bøv.

    Kommentar af Fruen i Midten — 23. marts 2012 @ 18:34

    • Dumt og barnligt, men lad det ikke afskrække dig for evigt 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 19:01

 10. Jo, John er sød 🙂 Tillykke, tillykke med både vin og den nye pc. Jeg håber at “flytningen” er ved at være på plads 😉
  Du scorer da også den ene gevinst efter den anden lige nu. Jeg ved godt du skal betale en restskat, det skal “vi” også her i huset, og Allan har ikke vundet noget, måske han skulle købe en lottokupon i morgen 😉

  Kommentar af pigenfralandet — 23. marts 2012 @ 19:30

  • Tak, tak 🙂 Ja, han er da meget sød … flytningen er ikke helt på plads endnu, men vi arbejder på sagen.
   Irriterende med vores restskatter, men lad da håbet komme Allan til gode og invester i en lottokupon til ham 😉

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2012 @ 20:32

 11. Tillykke med 2 x vin! Der er nu noget skønt ved at vinde 🙂
  Jeg er ingen stor vinkender, men Chardonnay er man vist aldrig gået galt i byen med.

  Kommentar af conny — 1. april 2012 @ 11:27

  • Lige mine ord! Jeg har endnu til gode at få en chardonnay, der ikke er værd at drikke – de er altid gode, synes vi.

   Kommentar af Ellen — 1. april 2012 @ 15:55


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.