Hos Mommer

22. februar 2012

Udlængsel

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:43
Tags: , ,

Det er tarveligt at sende fristende emails, der dumper lige ned i ens virtuelle postkasse.
I morges ankom der en fra CheckPointTravel, der forsøgte at overbevise mig om, at 22 dage i et motorhome i New Zealand ville være alle tiders.

Homecar på besøg i NordnorgeJamen jeg er da fuldstændig enig!
Det står tårnhøjt på vores ønskeseddel, men helt billigt er det desværre ikke. Og alligevel kan man ikke kalde mellem 14000 og 17000 pr. næse for dyrt, selv om det selvfølgelig er mange penge. For de godt 30000 for et par får man flyveturen, 2 nætter på hotel i Auckland og et motorhome i 22 dage. Man må kunne gøre sådan en tur for max 60000 kr. – jeg aner intet om leveomkostningerne dernede.
Næsten fire ugers ferie hos vores antipoder. Hold fast, det gad jeg godt – det er lige før, jeg også gad leve af vandgrød i et år for det.
Og dog … narj. Det er vist alligevel for sure 11 måneder for at bruge en enkelt i drømmeland – og her tænker jeg altså ikke på det at sove.

Samme CPT havde en lidt pudsig – ret selvmodsigende – formulering i en annonce for ferie i Thailand.
Den gik på, at alle vi turister som bekendt ønsker os steder hen, hvor der ingen turister er … alene det er jo lidt selvmodsigende, men annonceteksten lød således:

Luksusbadeferie i Khanom

Kundernes favorit | 4-stjernet luksus |
Ukendt paradis

Hvordan kan noget ukendt være kundernes favorit? Det kan de da ikke vide noget om?

Nå, pyt. Nu tager vi lidt forskud på New Zealands glæder ved at tage 14 dage i motorhome i Norge og Sverige. Det er så helt afgjort bedre end ingenting og koster ikke helt så meget.
Og se da lige, hvor vi hyggede os i Nordnorge for tre år siden. Der var højt til himlen, og det er en skøn, skøn ferieform – er vi i hvert fald en del, der synes, men vi har naturligvis ikke alle samme smag.

Reklamer

30 kommentarer

 1. Og det koster ikke noget at drømme.. 🙂

  Kommentar af Inge — 22. februar 2012 @ 17:47

  • Det er i hvert fald helt rigtigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2012 @ 18:01

 2. New Zealand kunne være spændende, men i Sverige og Norge er der ingen jordskælv af betydning, hvis man ser bort fra de norske priser. 😉

  Kommentar af Eric — 22. februar 2012 @ 19:03

  • Det sker helt sikkert heller ikke, mens vi opholder os dernede 🙂 Sådan noget tænker jeg aldrig på … medmindre man direkte advarer mod et bestemt sted.
   Mad er ikke helt billigt i Norge, men når man er self-catering, så går det endda.

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2012 @ 19:25

 3. Nej det er afgjort ufint at sende den slags mails!!
  Men hold OP det kunne være fedt! 🙂
  Jeg er ikke SÅ meget til telt – men ellers jeg lidt ligeglad med hvor det er – og hvordan – luftforandring er ALTID spændende, med masse ting at opleve! Man skal bare være åben for det.

  Kommentar af Kong Mor — 22. februar 2012 @ 19:05

  • Nejtak, telt er heller ikke os. Mere. Alderen, du ved … det er skidesvært at komme op fra jordhøjde. Især for John, selvfølgelig 😉
   Vi er meget åbne og har aldrig haft en dårlig ferie, selv om nogle naturligvis har været bedre end andre.

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2012 @ 19:27

 4. New Zealand har jeg en drøm om at opleve, men Norge nød jeg at feriere i, og jeg glæder mig til at opleve en lille bid af Sverige til juni. Jeg glæder mig også til at følge jer på jeres tur til Nordkap. En skønne dag, når jeg har tid, skal jeg dykke ned i jeres ferieberetning fra USA, vi sparer nemlig op til en motorcykelferie over there sammen med 12 andre motorcykelkammerater. Vi vil selv stå for turen i stedet for at køne en færdigpakke.

  Kommentar af Lene — 22. februar 2012 @ 19:07

  • Det lyder rigtig spændende med den USA-tur. Jeg vil dog anbefale at lade fx ‘vores’ CPT (eller et andet, men CPT var kanongode) arrangere turen 100 % efter jeres ønsker. Det var det, vi gjorde; det er så lidt dyrere, at det næsten er løgn, og deres ekspertise mht. hvilke hoteller, der er gode, er den lille tusindlap ekstra værd. Færdigpakker gider vi heller ikke, men det var ret fedt, at der var nogen, der gjorde alt det kedelige bookingarbejde for os – alt var lige til at gå til.

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2012 @ 19:33

 5. Tror jeg ville vælge Sverige og Norge, det andet er alt for langt væk.
  Krydser fingre for at Charlotte får lov til at kreere noget til den ‘unge kendte dame’ 😉

  Kommentar af Lene (nyt herfra) — 22. februar 2012 @ 19:10

  • Hehe, ja sådan er vi jo så forskellige – vi kan ikke komme langt nok væk – men ingen tvivl om, at Norge er et vidunderligt ferieland. Og England. Toscana. Uha, der er mange 🙂
   Og tak – det gør vi også 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2012 @ 19:35

 6. Fristende tilbud til NZ 😉 det kunne i hvert tilfælde blive en drømme rejse, men måske en anelse dyr for pengepungen. Men opgiv ikke håbet 😉 for det kunne være, at der vælter ind med millioner fra LOTTO (for der skal jo også være plads til at købe HUSET i England 😉 )

  Jeg kan også godt lide camping livet – bortset fra det skal foregå i syden 🙂 jeg er mere en solskins pige, som elsker sol og varme 😉

  Men gudskelov er vi så forskellige mht. rejsemål og ophold, at der er noget for enhver smag 😉

  Kommentar af Tove — 22. februar 2012 @ 19:57

  • Meget fristende! Og når det først vælter ind med millioner, bliver der nok også tilovers til dette 😉
   Ja uhada – tænk hvis vi alle ville det samme sted hen – er du tosset, der blev hurtigt overrendt – og du må meget gerne beholde varmen … bare vi får lov at beholde solen 😉

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2012 @ 21:28

 7. Det er da en skøn måde at holde ferie på, men det er også mange penge….Sverige og Norge er jo smukt, jeg glæder mig også til vi skal på ferie i Sverige, i år bliver det med bilen, men stadig i telt…:D

  Kommentar af Rejen — 22. februar 2012 @ 21:30

  • En smule dyrt, måske, men ja – skønt.
   I er altså seje, I to – at orke at holde teltferie – jeg krydser fingre for godt vejr til jer – ellers må I finde en campinghytte 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2012 @ 21:38

 8. Årrhh, hvorfor sidde så mange timer i et fly for at kommer derNED?? Når nu der er uovertruffent smukt og skønt i Norge og Sverige. Sikkert også i Finland – der har jeg aldrig været.
  Hvis englænderne skulle derned, og I kunne gøre en fælles tur, så ville I selvfølgelig smide de mange penge afsted. 😉 (altså i min tankegang)

  Kommentar af betty — 22. februar 2012 @ 22:04

  • Njah – så skal vi i hvert fald vinde i Lotto, for selv om viljen er der, ville det lige fordyre rejsen yderligere med 100.000 kr., hvis vi skal seks af sted og ikke to 🙂
   Når man er væk i næsten fire uger, gør det ikke spor, at der er en lang flyvetur involveret … synes vi.
   Norge er meget smukt – jeg elsker vores ødegård i Sverige, men det og Finland har RET meget skov 😉

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2012 @ 7:32

 9. Ved du, hvorfor det hedder Au-stralien?
  Fordi det ligger ved siden af Niv-Zealand!
  Man skal lige huske at anbringe højre hånds pege- og tommelfinger strategisk og udføre den helt rigtige bevægelse: ingen af mine elever vil nogen sinde glemme den geografiske lektion. 😉
  Jeg vil også til Niv-Zealand en gang, men: vi er lige blevet inviteret til Norge. Min gamle klassekammerat og plastic-halv-stedbroder skal giftes. Og det skal foregå i: tadaaa! i Kirkenes!!! Så jeg har det meste af dagen tjekket fly, hurtigrute, bus, hotel, hytter og og og . Man vil jo gerne organisere en lille rundrejse til kendte steder, men konen har vagt til om tirsdagen, så vi kan nok ikke nå at køre hele vejen derop inden lørdag. Så må man flyve, og evt leje bil. Og tage hurtigruten til Tromsø? Og flyve hjem derfra? Det kunne man jo godt, og så har man da prøvet sejlturen forbi Nordkap, ikk’?
  Billedet ligner noget cirka midtvejs i Lofoten, eller er det Vesterålen?

  Kommentar af AagePK — 22. februar 2012 @ 22:56

  • Haha, sød og sjov huskeregel 🙂
   Fedt med bryllup i Kirkenes – selv om plastic-halv-stedbroder lyder en anelse langt ude, som i næsten ikke familie, er det en herlig anledning til at drage så højt mod nord.
   Hvis det er vagt t.o.m. tirsdag, vil I være trætte ved ankomst, men har I fire dage, kan I godt nå at tage den ‘hurtige’ tur op gennem Sverige, hvis I ønsker at have egen bil – men det er nok bedst at flyve og så drage lidt rundt deroppe – Hurtigruten skulle jo være fantastisk … det kommer også an på, hvor meget tid I har efter brylluppet. Rigtig god tur – og fornøjelse 🙂
   Billedet er ikke fra Lofoten, for der var vi ikke med autocamperen … det er ved E6 et eller andet sted mellem Tromsø og Alta.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2012 @ 7:41

   • Der er mange gode steder på det stræk: vi drejede fra i Alteidet, satte bilen ved Saltnes og gik et meget pænt stykke, så jeg kunne få et godt billede af Øksfjordsjøklen.
    Jamen Nilo besøger os jævnligt, var hos min mor for at præsentere den udkårne sidste sommer, og vi har besøgt ham et par gange. Det er sådan en god prøvetur, når man skal købe ny bil!

    Kommentar af AagePK — 23. februar 2012 @ 8:11

    • Ja, det må man sige!

     Kommentar af Ellen — 23. februar 2012 @ 8:45

 10. NZ kan varmt anbefales. Vi var der for ca. 10 år siden, og taler stadig om de flotte og voldsomme landskaber. -Og ikke mindst de gæstfrie og venlige mennesker.

  Og økonomien: Tja, det var naturligvis et hårdt slag for den stakkels bank, men de klarede den!

  Kommentar af Farmer — 23. februar 2012 @ 4:02

  • Det er lige præcis, hvad vi også har hørt folk bruge af ord – vi kender et par par, der har været dernede, og da vi så deres billeder og hørte dem fortælle, røg NZ højere op på listen … men en tur som den i år fremmer jo ikke opsparingen til den …
   Det var godt, at jeres bank stod krisen igennem 😉

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2012 @ 7:44

 11. Det var også en rejse, jeg gerne ville spare op til at kunne tage på. Men der skulle godt nok spares længe. Alle billeder, jeg har set fra New Zealand, siger: Kom og se, kom og se.

  Kommentar af conny — 23. februar 2012 @ 9:37

  • De siger det samme til mig, de billeder, men det er desværre halvdyrt, så vi kan bare krydse fingre for, at det vil lykkes os engang. Vi kender to par, der rejste sammen for at gøre det lidt billigere, men det havde nær kostet venskabet … 2-3 uger tæt sammen i en autocamper – så bliver både familie- og venskaber vist sat på en hård prøve.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2012 @ 10:32

 12. Hm, ikke en dårlig tanke at tage NZ rundt i mobilhjem. Det skulle vel ikke være noget problem med økonomien. Når du bliver pensionist og konsulent skal du jo blot arbejde 60 timer for at tjene 60000 + et antal timer så jeg kan få lidt folkepension. Spændende tankegang, ikke?

  Kommentar af Jørgen — 23. februar 2012 @ 15:33

  • Du godeste, skal jeg tage så meget i timen? Din folkepension har du nok selv betalt i tidens løb, mon ikke? 😉
   Som du udlægger det, er vi jo snart af sted 😀

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2012 @ 16:20

   • Du skal naturligvis have meget mere end som ansat – så det passer såmænd nok meget godt?

    Kommentar af Jørgen — 23. februar 2012 @ 19:51

    • Jamen så meget mere … så håber jeg det bliver modregnet time for time og ikke krone for krone i efterlønnen – ellers skyder jeg mig selv i foden 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. februar 2012 @ 22:07

 13. NZ har vist meget at byde på. Har aldrig været der; men min svogers bror bor der med familie, så vi har hørt lidt derom. Norge derimod har jeg besøgt nogle gange – dog aldrig helt til Nordkap – og det land elsker jeg. Selv om NZ måske synes meget mere spændende, ville jeg helt sikkert vælge turen til Nordkap. Hvornår skal I derop?

  Kommentar af Salix Lene — 29. februar 2012 @ 3:50

  • Jeg synes, at billeder fra NZ virker så lokkende 🙂
   Vi skal til Nordkap (eller i hvert fald meget højt mod nord) i midten af juli. Nordkap var på på i 2009 under ultimative vejrforhold, og er de ikke lige så fantastiske denne gang, er der jo ikke grund til at tage en dårlig toer, når vi har haft den bedst mulige etter 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. februar 2012 @ 7:40


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.