Hos Mommer

17. februar 2012

Diverse guldkorn

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:17
Tags: , , , ,

Avebury Turen gik til Swindon Designer Outlet Centre i dag. Børnene var naturligvis med, og det udløser mange, mange smil, når man fra forsædet diskret følger med i deres lege.
Aubie har lige fået Francesco fra Cars II – navnet er opfattet som Gunchester, med trykket lagt på 2. stavelse. Dirch Passers Donna Lucia er opfattet som Mamma Cia, og ingen argumentation kan ændre hans opfattelse.

Undervejs i dag blev vi pludselig opmærksomme på, at de sad og snakkede om grabbity. C og jeg kiggede lidt forundret på hinanden … hvad havde de nu gang i? Hvad i alverden var grabbity?
Følgende konversation udspandt sig (vi havde ikke fået den med fra starten):
Hun: … “so you see: grabbity is what makes me fall down instead of up.”
Han: “But why don’t flying machines fall down, then?”
Hun: “Because they don’t have grabbity. They have engines!”
Han: “But still! They are supposed to fall to the ground because of the grabbity, aren’t they?”
Hun: “Yes, but the engines make them fly. And the engines are very light, so grabbity doesn’t work for flying machines.”

Det er altså skønt, når de har en vis forståelse for nogle af de svære begreber, men endnu ikke er i stand til at udtale dem…

Turen til Englands kedeligste by, Swindon, går forbi et World Heritage Site; nemlig Avebury, hvis stencirkel, der dækker et areal på 111 hektar, får Stonehenge til at blegne i sammenligning. Vi havde ikke fodtøj på til at tage turen rundt, men det skal gøres en anden gang … der skulle være et sted undervejs, hvor man kan fornemme hele den store cirkel.

P1000632Jeg fandt mit næste hus i dag. Tror godt jeg kan få John overtalt – jeg skal bare lige vinde en hel del millioner i Lotto før jeg kan købe det, men det sker vel på lørdag, så I kan godt få lov til at se det inden jeg overtager det.

Et fantastisk hus – det ser lille ud fra forsiden, men det er KÆMPEstort – fire stuer, seks soveværelser og fire badeværelser plus det løse.
Klik billedet større og hold med mig … er det ikke lige til at falde pladask for?

Nå. Fald nu ned igen, Ellen…

Outlettet gav ikke rigtig noget til mig denne gang. Jeg gik efter noget bestemt, og da de ikke havde det, gad vi ikke gå og ose, for det er ikke spor afslappende med to kegler på 5 og 6 år.

Lidt faldt der dog af: I Le Creuset-butikken blev der investeret i to små, ildfaste fade med låg + et stort firkantet ovnfad.
Det kan fås her til under den halve pris af, hvad vi skal give i Danmark, så jeg var helt opstemt, men da jeg ville til at betale, trådte C ind foran mig og sagde, at det skulle hun nok klare … det vil så være fødselsgaven til mig. Hun havde nemlig tænkt på at give mig noget Le Creuset, men hun tør forståeligt nok ikke sende det med posten, så nu har jeg for det første fået noget, jeg ønskede mig, for jeg havde jo lige selv valgt det, og for det andet kan jeg selv få lov til at slæbe det hjem – forhåbentlig intakt, når rejsen er slut.

På hjemvejen købte vi ind til Store Lasagnefryselagertilberedelsesdag i morgen, plus et par gummistøvler til mig, som jeg kan have stående herovre. Der er for tit noget, jeg ikke rigtig kan foretage mig, fordi det er vådt og pladret … jeg har det jo med at komme på alle tider af året.
Gummistøvler er en tand for upraktiske at have med frem og tilbage i flyet, så nu har jeg et par stående her. Det var i grunden på tide, at vi fik den ide – hvorfor i alverden vi ikke har fået den før, må guderne vide.

35 kommentarer

 1. Hi hi, det var også noget af det første, jeg købte – et par gode gummistøvler. Dem har man god brug for på landet. Det lyder da fint med Le Creuset – uha, man kan blive fristet i sådan nogle outlets, men jeg bliver nu også meget hurtig træt af at gå rundt i dem…

  Huset er vidunderligt, og jeg kan godt forstå, at du er fristet. Sølle 20 millioner? Herregudda! 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 17. februar 2012 @ 18:34

  • JA – jeg burde have købt dem for længe siden, men bedre sent end aldrig.
   Jeg er heller ikke den store oser – kan godt lide at have et specifikt formål med at shoppe, så jeg er helt enig 🙂
   Det er bare skønt – og fundet for de penge 😀

   Kommentar af Ellen — 17. februar 2012 @ 19:16

 2. Tillykke med de nye gummistøvler, og jeg bliver helt misundelig over ikke selv at høre ungernes samtaler, men det varmer. Glæder mig til at se det nye hjem.

  Kommentar af Kapermanden — 17. februar 2012 @ 18:56

  • Hvad dælen … min egen søde mand har meldt sig under kommentarfanerne – et stort velkommen til dig … ja, vi må jo finde nye måder at kommunikere på, når vi ikke er sammen 😉
   Ungerne er bare skønne, men det ved du jo så udmærket – og jeg glæder mig meget til at vise dig vores nye hjem – hold lige øje med lottokuponen, ikke?

   Kommentar af Ellen — 17. februar 2012 @ 19:19

 3. Børnelogik er bare så vidunderlig, og når så tilmed udtalen ikke er helt rigitg :-). Det er billedet af de store “sten” også – de kan konkurrere med de flotteste skulpturer efter min mening.
  Vi har af og til set en udsendelse i fjernsynet, hvor man besøger diverse huse, som er til salg i England, og hold da op hvor er ejendomspriserne høje derovre. Dit næste hus er helt utroligt, og sikkert alle pengene værd.
  Rubbies kan du da ikke undvære derovre, og når du jo er der næsten hver anden uge (nej, nej ingen misundelse), skulle det da ikke være det eneste, som du har på hånden der?

  Kommentar af Salix, Lene — 17. februar 2012 @ 19:19

  • Børnelogik er helt uden sammenligning 🙂
   Jeg er meget enig – selv om man siger, at krisen kradser voldsomt herovre, er huspriserne helt vildt høje.
   Hedder de ‘rubbies’ hos jer? Sjovt. Her hedder de ‘wellies’, men det ved du selvfølgelig godt… og ja, jeg har ganske rigtigt forskellige ting herovre, som jeg ikke gider slæbe frem og tilbage – nu også gummistøvler 😉

   Kommentar af Ellen — 17. februar 2012 @ 19:24

   • Nej, det var faktisk en ældre engelsk dame, som jeg engang mødte gennem nogle venner, som talte om “me rubbies”, hvilket – apropos et ældre indlæg, som du havde – henledte tankerne til noget helt andet.

    Kommentar af Salix, Lene — 17. februar 2012 @ 19:46

    • Høhø 🙂 Den havde jeg ikke lige gennemskuet – hverken C eller jeg har før hørt om rubbies, men man skal jo helst lære noget nyt hver dag 😉

     Kommentar af Ellen — 17. februar 2012 @ 20:08

     • Well, why not rubbies for the willies? Or was it wellies? I’ve got to ask Wellington.
      😉

      Kommentar af AagePK — 18. februar 2012 @ 9:26

 4. Det er bare guldkorn de bemærkninger 😉 også selv om udtalen ikke er helt korrekt 🙂

  Og det hus? jamen det er jo bare en lille hytte med lidt mere plads bagtil 😉 men det ser super skønt ud – plads til hele familien og lidt til 🙂

  Fortsat god tur i det engelske – glæder mig til at læse om det næste “eventyr” 🙂

  Kommentar af Tove — 17. februar 2012 @ 19:25

  • Det var noget af det, jeg faldt for; helt Alice i Eventyrland-agtigt … ser ud af ingenting, men er kæmpestort, når man kommer indenfor.
   Tak – og du rammer meget rigtigt med ‘eventyr’ – selv om jeg er her 3-4 gange om året, er det et nyt eventyr hver eneste gang 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. februar 2012 @ 19:33

 5. Sikke en sød lille Newton historie! Børn ER så kloge – meget klogere end vi er.
  Og hvor skønt at få sin fødselsdagsgave – Le Creuset går man aldrig fejl af.

  Jeg har også lige fået nye gummihøvlere, med fleece foer i – de er skønne og varme!

  Kommentar af Kong Mor — 17. februar 2012 @ 21:24

  • Ja de er så, de unger – de er i hvert fald meget sjovere 🙂
   Det lyder lækkert med fleece inden i støvlerne – det har jeg så ikke lige brug for her i det milde England … det er bare nede hos dig i det iskolde Normandiet, det er nødvendigt 😉

   Kommentar af Ellen — 17. februar 2012 @ 21:48

 6. Sikke et skønt hus du har fundet der.. Vi glæder os til at besøge jer, når I kommer på på plads.. 🙂

  Kommentar af Inge — 17. februar 2012 @ 21:32

  • Jeps – I er naturligvis selvskrevne til housewarmingpartyet – og bliv endelig et par dage bagefter … vi har plads nok 😀

   Kommentar af Ellen — 17. februar 2012 @ 21:52

 7. Krydser fingre for at du vinder i Lotto (hvis du ellers har spillet ;-)), når nu du drømmer om det hus. Jeg springer gerne frivilligt over – den stil er ikke lige mig.
  I øvrigt en uimodståelig dialog, dine børnebørn havde gang i :D.

  Kommentar af Bente — 17. februar 2012 @ 22:36

  • Jeg spiller skam – ellers kunne jeg jo ikke drømme om at vinde 😉 – og vi har heldigvis forskellig smag … ellers ville det være kedeligt…
   Ja, den var sød, ikke? Vi kunne i hvert fald ikke stå for den 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. februar 2012 @ 23:02

 8. Lyder som en dejlig tur i fik jer og spændende med Avebury som jeg aldrig har hørt om. Huset du viser er smukt og idyllisk, men jeg tror ikke det ville være noget for mig. Hvis man ved hvor mange små reparationer der er i almindelig parcelhuse, så tør jeg næsten ikke tænke på hvad det koster at vedligeholde sådan et gammelt hus 🙂
  Men smukt er det bestemt og jeg krydser fingre for at du vinder i lotto (når jeg engang har vundet 😉 )

  Kommentar af havehyrden — 18. februar 2012 @ 9:07

  • Nej, der er sjovt nok nok ikke mange, der kender Avebury, selv om det er langt større end Stonehenge.
   Jeg vinder naturligvis penge nok til at have råd til at vedligeholde huset, men det skulle meget gerne være i aften, når nu jeg er herovre alligevel 😉

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2012 @ 9:14

   • jeg krydser fingre 😉

    Kommentar af havehyrden — 18. februar 2012 @ 10:32

    • Tak – så krydser jeg for dig på lørdag 😉

     Kommentar af Ellen — 18. februar 2012 @ 10:36

 9. Englands kedeligste by? Hva’ mener du, sådan som det er lagt mellem Avebury og The Magic Roundabout! (Redditch blev kåret som “Englands kedeligste” for år tilbage).
  Du skulle nu tage en tur hele vejen rundt i The Magic Roundabout, prøv alle muligheder i den store og de fem små rundkørsler, og så se, om du herefter kan finde hjem. Det er vist lige som når vi leger blindebuk og bliver snurret rundt. Bagefter kan du gå ind på http://www.roundaboutsofbritain.com og købe en video med hjem til John, så han kan øve sig. Årets fotokalender er forresten The Magic Roundabout Swindon 2012, 8.50 pund.

  Kommentar af AagePK — 18. februar 2012 @ 9:34

  • Jeg har ikke været i Redditch, men dem, der har kåret den, har nok heller ikke været i Swindon 😉
   Vi kender skam udmærket den rundkørsel og holder os i videst muligt omfang fra den – jeg skrev om den for lang tid siden … den er absolut ikke for nybegyndere 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2012 @ 9:57

   • Efter at have kigget nærmere på den, og nogle, der ligner, har jeg afdækket problemet: man starter med at køre venstre om, englænderne har jo venstre-kørsel; men når man så er kommet næsten derhen, hvor man vil af, må man køre højre om midtercirklen.
    De er mærkelige, de englændrere: det er nok samme logik, som bag ideen om, at hvis man lægger vandrør uden på husene, kan man bedre komme til dem, HVIS de skulle fryse. 😉

    Kommentar af AagePK — 18. februar 2012 @ 22:37

    • Den rundkørsel er som sagt for viderekomne, men der er nu god skiltning i den.
     Jeg tror nok, det er længe siden, man holdt op med at lægge rørføringen uden på husene, men det er da rigtigt, at man engang gjorde det 🙂

     Kommentar af Ellen — 19. februar 2012 @ 12:47

 10. Børn har deres helt egen og ofte morsomme logik og sprogopfattelse. Det er skønt at lytte til og jeg glæder mig til Vilfred begynder at snakke rigtigt, så vi kan begynde at samle på guldkorn ;o)
  Huset ser meget smukt og tilpas storslået ud; jeg prøvede at finde det hos ejendomsmægleren, men det er der ikke – har du allerede skrevet under på købsaftalen? Vi vil da godt leje det for et par uger til sommer… Hvad angår vore egne ‘hus hinsidan’ spekulationer, så arbejder banken mere end langsomt. De kræver jeg ved ikke hvor mange oplysninger, selvom de bare skal give os et lån i huset, suk. Vi har derfor ingen aftaler med Sanne og jeg vil også gerne have børnene med over at kigge inden vi tager endelig beslutning. Fortsat god fornøjelse derovre hos din engelske familie. KH herfra

  Kommentar af Ditte Fiberfryd — 18. februar 2012 @ 12:06

  • Du kan roligt glæde dig – denne slags guldkorn bliver man meget rig på 🙂
   Åh de banker, altså … enten er de overmodige eller også er de overforsigtige. For lidt og for meget – bare de kunne finde den gyldne middelvej.
   Jeg håber alt løser sig for jer, og jeg kan slet ikke forestille mig, at børnene ikke siger god for det 🙂
   Jeg har nu heller ikke skrevet under på noget endnu 😉
   Tak; hav det rigtig godt og også mange hilsner her fra UK.

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2012 @ 12:52

 11. Hold da k… et skønt hus, det kan jeg godt forstå du vil eje når du vinder i Lotto…Jo unger og deres forståelse og forklaringer er herlige, og egentlig ret flot at Anna kunne forklare begrebet nogenlunde for Aubie…;-D

  Kommentar af Rejen — 18. februar 2012 @ 13:23

  • Det er da meget pænt, ikke?
   Jeg var faktisk også lidt imponeret over Anna 😉

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2012 @ 15:20

 12. Du har ret, det er godt nok nogle skønne huse.
  Sjove små guldkorn fra dine børnebørn. God ide at skrive guldkornene ned for ellers kan man ikke huske dem 😉
  Håber I hygger jer, hav en rigtig god søndag!

  Kommentar af Lene (nyt herfra) — 19. februar 2012 @ 10:36

  • Skønne huse er her næsten alt for mange af her i England 🙂
   Næhh … man tror man kan huske dem, men det kan man nok ikke. Jeg husker dog stadig mange af Charlottes – men selvfølgelig nok ikke dem alle.
   Vi hygger fredeligt, og god søndag ønskes herfra også.

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2012 @ 12:54

 13. Jeg faldt lige over din blog er SÅ misundelig på dit liv i England. Jeg boede selv i England i et par år og er – må jeg nok indrømme – ret anglofil. Jeg flytter tilbage, så snart jeg har betalt af på et lån! Herligt lige at falde over din blog midt i arbejdstiden og blive mindet om, hvad det er, jeg arbejder frem imod:)

  Kommentar af Annette — 20. februar 2012 @ 12:32

  • Velkommen hertil, Annette – jeg håber ikke du slog dig, da du faldt 😉
   Jeg har desværre kun et liv i England, når jeg besøger barn og børnebørn de 3-4 gange om året, det kan blive til. Men så nyder jeg det selvfølglig ekstra meget.
   Jeg håber, du får ambitionen om at flytte tilbage til UK opfyldt – jeg kan kun give dig ret i, at der er dejligt derovre.

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2012 @ 22:22

 14. Vi fløj over Avebury i dag: som illustrering i en udsendelse om det sidste store arkæologiske projekt om Stonehenge. Véd Aubrey, at der findes 56 Aubrie-huller i Stonehenge? Og hvad er hans undskyldning? 😉
  Der findes opslag i wiki på Aubrey-huller. Det var en yderst interessant udsendelse, efterfulgt af en lige så spændende om fantastiske dyreskulpturer fra magdalenienne-tiden, altså samtidigt med hulemalerierne. Og nu har de fundet nogle i England også!

  Kommentar af AagePK — 25. februar 2012 @ 22:47

  • Har jeg ikke fortalt det? Det var for lige knapt tre år siden til min fødselsdag. Vi var ude på en tur, og i pausen ved Stonehengen ville Aubie lige understrege, at han som toårig godt kunne tælle til 56 og stampede hårdt dette antal gange i jorden, mens han gik rundt om grøften.
   Nå. Og ja: arkæologi er ofte et spændende emne 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2012 @ 23:11


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.