Hos Mommer

2. februar 2012

Tak for kaffe

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:23
Tags: , , , , ,

Conny, som har kommenteret regelmæssigt hos mig gennem et godt stykke tid; Conny, som var i USA kort efter os; Conny, som er sprognørd lige som mig; Conny, med hvem jeg for længe siden har været på kursus sammen med hos Danske Sprogseminarer, Conny, som spurgte om hun kunne komme til at se et Mål & Mæle, inden hun besluttede sig til evt. medlemskab … den Conny arbejder søreme næsten lige ved siden af mig, har vi fundet ud af, og i dag ringede jeg til hende og spurgte, om hun ville bytte en kop kaffe for seks eksemplarer af Mål & Mæle.

Det ville hun heldigvis gerne, og jeg vil hermed benytte lejligheden til at sige ikke kun 1000 tak for kaffen, men mindst lige så meget for en god og halvlang snak.
Det var SÅ hyggeligt, og snakken gik og gik og gik. Jeg kunne være blevet meget længere, men jeg skulle jo hjem på et eller andet tidspunkt, og det ville Conny sikkert også gerne…
Det var første, men forhåbentlig ikke sidste gang, vi får os en sludder – jeg tilbød at give frokost en dag … håber du har lyst til det, Conny Smiley

Da jeg nåede hjembyen, skulle der handles til i morgen. I Brugsen, selvfølgelig … men hvor er de blevet kedelige – ingen sjove stavefejl eller lignende mere. Tænk, at man skulle nå så langt som til at brokke sig over det …
De har dog fået nogle spøjse kartofler – jeg har i hvert fald aldrig set noget lignende:

P1000429

Sorte, røde, gule … det lyder næsten som noget fra en børnesang, jeg ikke helt kan huske teksten på længere. Fra dengang, man godt måtte kalde folk ved deres farver.
Det lyder altså helt åndssvagt at sige ‘afro-amerikanske kartofler’ …

P1000428P10004277

Og – jamen hvad skuer mit øje? Så som der da alligevel noget til brokkassen: salatkartoffel i ét ord lige neden under ‘ovnkartoffel’, som de uvist af hvilken årsag har delt. Konsekvens, venner! Konsekvens. Det er næsten vigtigere end det at være korrekt. Næsten.
Det samme gør sig gældende på det andet billede; nemlig ‘kartoffelretter’ versus ‘kartoffelbåde’.
Jeg synes også, det lyder lidt pudsigt, at de skriver “luk posen og få fordelt blandingen…” – men de skriver ikke, hvem man skal få til det …
Endelig – og det er ikke mit kamera, der er noget galt med, men det ‘hvide kød’ ser en del mere gult ud end den ‘gulkødede’ kartoffels indre.
Nå. Det er jo ikke alt, man skal forstå.

Inge og Hasse: jeg købte de to afbildede, så nu kender I lidt af menuen … meget afslørende, ikke?

Reklamer

25 kommentarer

 1. Selv for en antisprognørd som mig lyder det vældig hyggeligt 🙂

  Kommentar af Rasmine — 2. februar 2012 @ 19:16

  • Høhø, du er da ikke antisprognørd – tak for mail 😉

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2012 @ 19:36

   • Jo, jeg mener det faktisk. Måske får du det med tiden på samme måde: Jeg orker simpelthen ikke at diskutere sproglige spørgsmål mere, men der var engang …

    Kommentar af Rasmine — 2. februar 2012 @ 20:28

    • Kun tiden kan vise, om jeg får det på samme måde som dig, men jeg tvivler ærlig talt – jeg elsker at diskutere sproglige spørgsmål 🙂 – det vil sikkert bl.a. være sådan noget, der holder min lille hjerne (bevidst i to ord!) i gang, når jeg ikke har en arbejdsgiver til at udfordre mig mere.

     Kommentar af Ellen — 2. februar 2012 @ 20:37

 2. Nåhhhh jaaaa, nu kender vi da menuen.. øhhh det er godt nok voldsom meget du afslører, er det nu klogt.. 😉
  Og helt ærligt, de falder af på den i din Brugs.. du er nok nødt til at have fat i dem, godt du fandt de flotte afslørende ukonsekvente kartofler .. 🙂

  Kommentar af Inge — 2. februar 2012 @ 19:53

  • Jeg tænkte længe over det, men besluttede mig så til at afsløre det 😉
   Ja, de falder af på den hos os, men Trekroner-Brugsen leverede en dum fejl i en annonce i en af lokalaviserne, så der er andre leverandører 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2012 @ 20:00

 3. Neeiijj, hvor jeg lige får udlængsel til Peru eller Bolivia! Der har de den slags kartofler stablet op på markedet, mange flere, og mange flere kartofler, også kridhvide frysetørrede.
  Men det hedder da salatagurk, ikk’? Hvordan kan du så mene, at det ikke må hedde salatkartoffel? Aspargeskartofler (!) er f.eks. meget gode salatkartofler. Ovn kartofler bruger vi nu ikke, vi bruger bagekartofler. I ovnen, hæhæ!
  Jeg tror, jeg vil udgive et nyt kvindeblad: Mæle med måde! Mon der er afsætning? 😉

  Kommentar af AagePK — 2. februar 2012 @ 19:59

  • De kommer jo også dernede fra, kartoflerne. Jeg læste engang om en sydamerikansk kvinde, der samlede på kartoffelarter – hun havde virkelig mange.
   Aage: Det vil være et mandeblad! Som jeg tror, du så nok kunne finde nogle aftagere til 😉 Som kvindeblad er det dødt inden fødslen…

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2012 @ 20:04

   • Dronning Ingrid var jo én af de første, der satte blå kartofler på bordet, og blev meget ked af det, da hun blev belært om, at dem måtte man sandeligt ikke importere og dyrke herhjemme. Hvorefter hendes have ved Gråsten Slot blev ryddet.
    De røde kender jeg fra min barndom, der var lidt forskellige, nogle af dem havde de smukkeste røde blomster.
    Mht bladet: du har nok ret, de tager jo ikke bladet for munden! 😉

    Kommentar af AagePK — 2. februar 2012 @ 23:35

    • MÅTTE ikke??? Hvorfor i alverden skulle det da være forbudt? En kartoffel er en kartoffel … kunne bedre forstå, hvis det var en ukendt planteart, og man derved ikke ved, hvordan den vil opføre sig.

     Kommentar af Ellen — 3. februar 2012 @ 8:09

     • Kære Ellen: noget af det, som arten Mennesket har gjort, og gør, mest skade ved, er at flytte rundt på planter og dyr uden at gennemtænke konsekvenserne. Og Danmark har/havde en stor eksport af læggekartofler til de nordafrikanske lande, som så kunne levere tidlige kartofler til—–Danmark, bl.m.a. Og man var nervøs for at få ringbakteriose ved uorganiseret import. Den fik vi så.
      Så forsøgte man at starte forfra med meristem-formering af sunde planter: den gik i vasken, fordi skrupelløse kartoffelavlere sagtens kunne levere billige læggekartofler—uden om kontrollen.
      Så nu kører det rigtigt!
      I Australien får du store bøder for at slæbe bare et stykke træ, der evt kunne være inficeret, se TV2 over middag:BorderControl, eller hvad den nu hedder. I Danmark får du “Fyfy!”, hvis du overhovedet bliver kaldt til skranken.

      Kommentar af AagePK — 3. februar 2012 @ 10:33

      • Hvor er der dog meget, man ikke ved 🙂

       Kommentar af Ellen — 3. februar 2012 @ 12:42

       • At vide hvad man ikke ved
        er dog en slags alvidenhed.
        😉

        Kommentar af AagePK — 3. februar 2012 @ 13:34

 4. Ja, helt sikkert tak for snakken, Ellen! Det var overmåde meget hyggeligt at få sat ansigt på et menneske, man har lært at kende via det skrevne ord. Og vi kunne da også godt bruge det talte ord, viste det sig. Så, AagePK, nej, jeg er ikke helt sikker på afsætningen for dit nye blad 🙂 Vi fik vendt en hulens masse emner – men der er sikkert nok tilbage til en frokost på din arbejdsplads, Ellen. Bare vent, jeg vender frygtelig tilbage.
  Uha, jeg blev helt bange, da du skrev, at der ikke var noget at brokke sig over i din Brugs. Heldigvis var det så heller ikke helt rigtigt. Bare nu kartoflerne smager godt – fortæl, fortæl.

  Kommentar af conny — 2. februar 2012 @ 20:17

  • Hehe, ja vi kunne bestemt bruge de(t) talte ord 😀 – og jeg vil glæde mig, til du vender tilbage.
   Jamen jeg skal nok fortælle. På lørdag…

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2012 @ 20:21

 5. Ja de ser spøjse ud de der kartofler! Vi har også nogle i alle farver.
  Og hvad er “Mål og Mæle”??

  Skønt at møde en levende en takket være blogland!!

  Kommentar af Kong Mor — 2. februar 2012 @ 21:19

  • Jeg er lidt spændt på de sorte…
   Mål & Mæle er et lille, uanseligt hæfte, der udgives af Syddansk Universitet fire gange om året, og som omhandler sprogudvikling, sproganalyser af forskellig art, sprogfejl, dialekter (ikke kun danske), etymologi, sprogets sommetider uransagelige veje, nyt sprog, nye ord, sprogmyter og meget andet. Interessante artikler, men lidt tørt skrevne. Forfatterne er helt klart ikke ude på at gøre sig populære, men er udelukkende videnskabeligt orienterede. Hmmm. Min mening, men snart kan vi jo spørge Conny 😉
   Og JA til det sidste 😀

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2012 @ 21:33

 6. Ha, ha, tænk, hvis der ikke blev forfattet sprogfejl i din butik. Det ville da blive kedeligt for både dig og os. 😉
  Jeg må da have fat i sådan nogen sjove kartofler.
  Det lyder hyggeligt, jeres blogtræf. 😉

  Kommentar af betty — 2. februar 2012 @ 22:07

  • ja – jeg håber ikke, at min leverandør svigter mig … men de er blevet bedre 😉
   Blogtræf er gerne hyggelige og dette var ingen undtagelse.

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2012 @ 7:23

 7. De mørke karfofler se nu interesante ud. Men sådan nogle finder man ikke her… ligesom de lilla gulerødder finder man heller ikke her.
  Jeg tror ikke de tør de kære spaniere. 😉

  Kommentar af Annette i Barcelona — 2. februar 2012 @ 22:33

  • Er de så konservative i Spanien? Nu har jeg ikke smagt disse kartofler endnu, men hvad gulerødderne angår, synes jeg ikke, der er den store forskel i smagen… 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2012 @ 7:25

 8. Uanset stavefejl eller ej så er det da meget spændende med nye kartofler, jeg køber søde kartofler engang imellem, skærer dem i både og bager dem i ovnen sammen med almindelige kartofler, man skal ikke have for mange af dem så kan det godt blive lidt for sødt….;-D God fredag til dig..

  Kommentar af Rejen — 3. februar 2012 @ 6:11

  • De skal også prøves allesammen … nu bliver det så to af dem i aften.
   Jeg har det på samme måde med søde kartofler – de er bedst sammen med noget andet eller med lidt skarpe krydderier; ellers er de ‘for meget’.
   god fredag her fra også 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2012 @ 7:27

 9. De blå potetene er riktig gode.
  Bare så det er sagt 🙂
  Ha en god helg 🙂

  Kommentar af mormor — 3. februar 2012 @ 12:37

  • De, jeg kalder for sorte, er i virkeligheden blå? Jeg må se at få smagt dem…
   God weekend herfra 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2012 @ 12:42


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.