Hos Mommer

30. januar 2012

Den er hjemme!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:00
Tags: , , ,

AP1000403utocamperen, altså.
I uge 29 og 30. Cirka. Den bliver nemlig lejet ud fra mandag til mandag … det er lidt usædvanligt, og det bliver noget med en forskudt ferie, men det er da vist det, man kalder et luksusproblem.
Vi havde en aftale med manden klokken 16, hvilket han ømmede sig lidt over, da jeg ringede til ham først på ugen: “Johhh, det er jo lidt sent … men okay da … kom I bare klokken fire”.
Vejret var umanerlig skønt i går, hvorfor John foreslog, at vi kørte lidt før for at få en tur ud af det – vi skulle til Ystad, hvor vi ikke har været før.
Vi ankom kl. 15 og tænkte, at nu bliver manden nok glad, men der var bare ingen husbilejer på adressen, som kunne blive glad … ejeren altså; ikke adressen … vi ringede til ham, og han fortalte os, at han var på vej tilbage fra Malmö, hvor han havde hentet en husbil “… men vi ses bare klokken fire som aftalt …”
Det kunne vi ligesom ikke rigtig sige noget til; vi havde jo aftalt kl. 16 fra starten, så vi kørte ned til en af Ystads strande for at fordrive ventetiden.

P1000404

Der var små badehytter i meget engelsk stil.
Engelsk stil, jaja, men temperaturen var bestemt ikke lige noget, man møder på en sydengelsk badestrand – hold da FAST, hvor var det skidekoldt, nok mest fordi det blæste en halv pelikan.
Men det var smukt. Meget smukt, selv om mine fingre var omkring ½ time om at tø op efter fotoseancen. Selv stenene hundefrøs, kunne man se.

Hjemme på torpet var det også smukt i dag.

P1000386_Panorama

Åen er frosset til på overfladen, og hvis det kolde vejr fortsætter, kan vi snart stå på skøjter på den.

P1000390

Porsebuskene fryser, men de har oplevet koldere vintre og skal nok klare sig.

Chausson Welcome 4Jamen hvad med den autocamper?
Manden dukkede først op klokken 16:30. Vi var begge en anelse irriterede, men hvem ville få noget ud af det, hvis vi bare blev fornærmede og kørte vores vej?
Det gjorde vi derfor heller ikke, og enden på historien er altså, at vi har en god, nydelig, absolut stor nok, og ikke mindst billig autocamper i 14 dage midt i højsæsonen for 10000 SEK.
Selv om det lød for godt til at være sandt, var det det altså ikke alligevel.

Den kan ses her – og han har en til til samme pris, så hvis I er hurtige …
Han var en lidt spøjs, halvgammel fætter, og John var derfor lidt skeptisk, men det var jeg ikke. Han havde styr på sine systemer, som ikke var særlig elektroniske, hvilket faktisk burde have beroliget lige præcis en som John, der godt kan lide at have ting på papir, men faktisk var det lige modsat og altså mig, der har fuld tillid til fyren. Strømforsyningen kan bryde totalt sammen, og han har stadig tjek på, at det er os, der har den bil til sommer…

Den har to forholdsvis smalle køjer bagtil plus en ret bred seng over førerkabinen. Den snupper jeg, for John gider ikke klatre op for at sove, og jeg elsker at brede mig om natten.
Jeg håber ikke, camperen vender næsen nedad af den grund … man har dog flyttet tyngdepunktet tilstrækkeligt tilbage, tror jeg … ellers må jeg vel bare tage den smalle overkøje oven over Johns.
Uanset hvad, så bliver det FEEEEEDT!!!

24 kommentarer

 1. Stort tillykke med fundet af ferie-autocamperen, så er den da på plads til en rimelig penge…Smukke billeder af de frosne sten, og ja det var sgi koldt i går…Ystad er en meget hyggelig by at gå rundt i..Vi har overnattet på Sandskogens Camping lidt uden for Ystad for nogle år siden, og der var meget hyggeligt…;-D

  Kommentar af Rejen — 30. januar 2012 @ 15:16

  • Havde det været lidt lunere, havde vi også gået en tur i centrum, men det var vitterlig hamrende koldt, og desuden så Ystad lige så død ud som Køge uden for butiksåbningstid 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 16:37

 2. Du har ret.. det bliver da bare så FEEEEEEEDT – nu er camperen på plads, så har I tjek på både køretøj og overnatning, nu udestår det sjoveste, planlægning af turen, og så selvfølgelig selve turen.. 🙂 om bare 25 uger.

  Kommentar af Inge — 30. januar 2012 @ 15:27

  • Hehe … selv om 25 uger lyder som lang tid, så ved vi jo af bitter erfaring, at de flyver af sted, så lige pludselig er vi på vej 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 16:38

 3. Feeeeedt i en smal overkøje? Så “Hurraahh!!” da ! 😉 Og du kan lide at brede dig, ok, så må vi da håbe, du ikke ligger på siden, ikk’? 😉
  Men selv om det ser billigt ud, så tror jeg stadigt på, at STF’s vandrarhem + stugor vil være billigere, og min Audi A3 passe mit temperament bedre.
  Men enhver sin fornøjelse. 😉

  Kommentar af AagePK — 30. januar 2012 @ 15:28

  • Altså – SÅ bredrøvet er jeg nu heller ikke, at jeg ikke kan ligge på siden på førstesalen i camperen 😎
   Vi har også prøvet flere gange at køre fra hytte til hytte; både i Sverige og i Norge; det er en glimrende ferieform, som autocamperen ikke kan konkurrere prismæssigt med – det er vi ganske klar over, men efter at have prøvet camperen, blev vi enige med os selv om, at den vinder, primært fordi man slipper for at pakke ud og sammen i én uendelighed – og i Norge er det alligevel umuligt at køre så stærkt, som camperen kan præstere…
   Men som du siger: enhver sin smag 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 16:47

   • Mange steder har man jo to kørespor, plus to slæbespor: her skal langsomtkørende, såsom last- og campmo-biler trække ud, så de hurtige kan overhale uden at skulle ud i det modgående spor. Og der har jeg meget ofte lagt mærke til, at svenskerne er gode til at trække sig, mens danskere, tyskere og de endnu mere sydfra kommende ikke tør, fordi der “ser så dybt ud”.

    Kommentar af AagePK — 31. januar 2012 @ 21:25

    • Njahhh – nu taler vi Sverige og ikke Norge, tror jeg, og svenskerne er bestemt ikke så gode til det mere, som de har været, og de tunge lastbiler gider slet ikke flytte sig. Vi har kørt den samme tur omkring 20 gange om året i en del år og har set en negativ og temmelig egoistisk udvikling, hvad brugen af slæbesporet angår. Autocampere er nu i øvrigt ganske pænt på højde med almindelige personbiler, hvad fart og acceleration angår – det er biler med campingvogne, der er lidt mere tunge i den legemsdel, du var inde på i første omgang 😉 – men selvfølgelig trækker vi til højre, hvis der er en, der vil overhale.

     Kommentar af Ellen — 31. januar 2012 @ 21:34

 4. I kan i den grad glæde jer.
  Min første autocamper havde også 1. sal på – vi kaldte “soveværelset” på førstesalen for pigekammeret 🙂
  Hvor går turen hen?
  Kender du systemet med campingcheque?

  Kommentar af Kisser — 30. januar 2012 @ 15:33

  • ‘Pigekammeret’ – høhø – den er købt herfra 🙂
   Turen går til Norge – kystvej noget af turen – Lofoten – helt op nordligst, men kun Nordkap, hvis vejret er perfekt. Vi lader netop vejret bestemme en del af turen.
   Jeg googlede lige camping checque, men der er hverken norske eller svenske pladser, der passer med vores foreløbige rute. Det kan dog være, at der er andre rabatformer, og det skal naturligvis undersøges – tak for tip 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 16:50

 5. Bare det var mig – men den går jo ikke uden kørekort 😉

  Kommentar af Rasmine — 30. januar 2012 @ 16:28

  • Det ville nok være en anelse usmart … men det er en dejlig måde at holde ferie på, hvis man ellers har det kørekort 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 16:51

 6. Brrr, godt man ikke er vinterbader i Ystad; den der badetrappe ville jeg nødig forcere i tøfler og badehåndklæde 😉
  God fornøjelse – bare jeg kunne lokke husbonden til en ferietur gennem Norge, den behøver såmænd ikke engang gå helt til Nordkap…

  Kommentar af Ditte Fiberfryd — 30. januar 2012 @ 17:56

  • Næh, det må du nok sige…
   Og tak … Ditte, du skruer bare al din charme på, så kan han slet ikke stå for dig – du kan hilse ham og sige, at det tog John mange år at hive mig med til Norge, og efter første gang var jeg totalt solgt og vil derop igen og igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 18:33

 7. Dejligt, så har I stort set jeres ferie på plads. Her er vi ikke nået længere end til at spørge hinanden om HVOR turen skal gå hen, og slet ikke hvornår 🙂 Om det bliver tidspunktet eller stedet der fastlægger ferien vil tiden vise.
  Jeg kan godt lide det billede af trappen med is på.

  Godt I fik set elge, men beviset mangler 😉

  Kommentar af Pia — 30. januar 2012 @ 18:37

  • Det er også bare os, der er så fjollede at ville være i meget god tid – det er bare nødvendigt i visse tilfælde at være det 🙂
   Det billede var jeg også selv lidt glad for.
   Behøver jeg at bevise noget? – I må tro mig eller lade være 😉

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 19:47

 8. Åh, tillykke med det. Så er der noget håndgribeligt at pakke drømmene ned i de næste mange uger.
  Men som du siger, så går tiden hurtigt. For hurtigt synes jeg. 😉

  Kommentar af betty — 30. januar 2012 @ 18:42

  • Jaaahhh, det er dejligt 🙂 – og ja – tiden går skræmmende hurtigt …

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 19:51

 9. Til tiden er til tiden – ikke før og ikke efter.. Jeg var også blevet en anelse knotten. 🙂
  Det er SÅ skønt at I kunne få den til den pris og jeg er sikker på at det bliver en fed ferie 🙂

  Kommentar af Kong Mor — 30. januar 2012 @ 18:48

  • Helt enig. Men selv om det var os, der var kunden, kunne vi ikke rigtig gøre andet end at vente …
   Det er vi også sikre på 😀

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 19:52

 10. Da er det jo bare å legge i vei?

  Kommentar af Kamelryttersken — 30. januar 2012 @ 18:52

  • Ja … det er det stort set … om et lille halvt år 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2012 @ 19:53

 11. Tillykke med transportmidlet/hotellet/pigekammeret – så kan ferien jo bare komme an (det glemte vi i øvrigt helt at få vendt i dag, he he).
  Ystad by winter ser meget tillokkende ud for en kort visit iført meget og varmt tøj.

  Kommentar af conny — 2. februar 2012 @ 20:26

  • Beskrivelsen af Ystad er yderst rammende … og jeg er sikker på, at vi har samtaleemner nok til mere end én frokost 😉

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2012 @ 20:33


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.