Hos Mommer

22. januar 2012

Stevns Klint

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:04
Tags: , ,

Stevns KlintEller Stevns Klink, som min lillesøster kaldte den…
Vi syntes, at luften trængte til os i dag, så vi kørte en tur for at gå en tur. Valget faldt på Stevns, for da vi kørte hjemmefra, skinnede solen så fint, og vi kunne lige så tydeligt se de fine, hvide klinter, lysende i solen, for vores indre blik.

Det var en smuk tur derned – solen skinnede hele tiden på vores vej sydover, mens der mod nord var en dybgrå himmel, som gav nogle fantastiske kontraster til det solskin, vi befandt os i.
Vi nød derfor køreturen – kørte i adstadigt tempo gennem Strøby strand og ladeplads; over Holtug og Sigerslev, forbi Gjorslev gods – smukt, smukt, selv her i januar.

I samme øjeblik, vi stoppede bilen på parkeringspladsen ved Højerup Kirke, forsvandt solen for ikke mere at vende tilbage i dag.
Man kan desværre ikke være lige heldig hver gang – jeg er vild med den grønne farve, man kan se på havbunden i vandet ved Stevns, men i dag var det så knapt så lysende, som det kan være.
Man skal ikke lide af svimmelhed eller højdeskræk, når man står her … der er langt ned og der er ikke så meget som antydningen af rækværk. Bare et skilt med, at man færdes her på eget ansvar.
Faktisk kan jeg godt lide denne holdning: at man selv er ansvarlig for ikke at skvatte ned af klinten. Ikke så meget barnepigementalitet her.

Stevns Klint

Klinten var som nævnt heller ikke så hvid, som den kan være.

Man kan godt komme ned, men den stejle trappe kan Johns knæ ikke klare, så vi holdt os oppe og nøjedes med at fotografere dem, der havde taget trinene ned.
kan I få øje på dem på billedet til højre?

P1000315P1000316

Da vi havde kigget på de triste historier, som gravstene kan fortælle (to små børn døde inden for en uge – tanken er næsten ikke til at bære),

P1000312

og taget et billede af den nye kirke i Højerup, som ikke behøver at rykke et hanefjed længere ind i landet julenat,

Højerup Kirke

og endelig foreviget stavefejlen på sedlen i traktørstedets vindue,

P1000323

kørte vi til Rødvig.

P1000329
Hvorefter vejret besluttede sig til at blive så totalt elendigt, at vi besluttede at vende næsen hjemefter igen.
Jeg var blevet gennemkold, for jeg har glemt min vinterjakke i Sverige … troede dog jeg havde taget tilstrækkeligt med lag tøj på i dag, men det havde jeg ikke, og numsevarmeren i sædet på Johns bil er gået i udu. Ih, hvor jeg savner den varme – men jeg nyder sådan de ture, vi tager ind imellem.

Reklamer

36 kommentarer

 1. Kan godt se jeg må til Stevns Klint en dag. Det er meget længde siden. Som barn var det en cykeludflugt at tage til Stevns. På museet er adskillige effekter fra Vemmetofte, kareter og skriveborde og sikkert andet. Med mindre det ikke længere er udstillet.
  Vi har også været på året første udflugt – det er nogen tid siden og var til noget så tåbeligt som en outletby (så kaldet) i Ringsted. Det var såmænd en god nok tur. De skrev “Sale for less”. Hvad mener den engelskkyndige om det. Det var en videreførelse af deres mere forståelige “Shop for less”, som vel kan være et fornuftigt motto når man betænker at de færreste på midtsjælland taler dansk, jvf. melodi gr.prixet g.d. som var på engelsk med en enkelt undtagelse.

  Kommentar af Jørgen — 22. januar 2012 @ 17:24

  • Ja, du nedstammer jo derfra … der er så smukt, at det nok er værd at få reperetet. Museet var ikke åbent, desværre.
   Jeg har til gengæld ikke været i outletbyen … og mener at ‘Sale for less’ mangler noget; fx et than… jeg synes ikke, det kan stå alene, som ‘Shop for less’ kan.
   Bortset fra det hører det overhovedet ikke hjemme i Ringsted og omegn, det der ‘sale’, som jeg harcellerede over i et indlæg for et års tid siden. ‘Udsalg’ er fint, alle forstår, hvad det betyder, og det mere internationale publikum kommer alligevel nok ikke til Ringsted 😉
   Mht. Grand Prix, må vi nok se i øjnene, at tiden er blevet en anden – det er ikke mere kun melodien, det handler om, og vi vil jo gerne kunne gøre os ude i den store verden. Jeg synes i øvrigt, at det, med to undtagelser, var nogle rigtig gode sange/melodier i går 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 17:54

   • Jeg syntes de skulle have skrevet “Buy for less” de gode ringstedianere… Bemærk min tilføjelse til kommentar i forrige indlæg!

    Kommentar af Jørgen — 22. januar 2012 @ 18:22

    • Du røg i mit spamfilter! Underligt.
     De skulle bare have skrevet det på dansk, skulle de 😉
     Jeg har set den 🙂

     Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 22:13

 2. Som barn, i Sydslesvig, kendte jeg kun ordet “traktørsted” fra en skolebog: hvor mange traktorer mon de havde det? Mon ikke børn i dagens Danmark også har problemer hermed? Men traktørens stavemåde er da konsekvent!
  Mine erfaringer med skolebørn og kirkegårde er, at børnegrave gør et meget stort indtryk på dem, vi har et hjørne på Marstal gl. kirkegård med grave fra den spanske syges tid.Man skal være forberedt på at skulle “samle op”.

  Kommentar af AagePK — 22. januar 2012 @ 17:28

  • Vi har haft SÅ mange traktørsteder alle vegne – det på Stevns er et af de få, der er tilbage, og skidt med, om børnene ikke forstår det – så må vi jo bare forklare…
   I børns verden er det kun meget gamle mennesker, der kan dø – de får tit et lille chok, når det går op for dem, at det ikke altid er sådan.

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 17:56

   • Jeg har da siden været på konens barndomsyndlingstraktørsted: Villa Galina, de havde en god Othello-lagkage dengang. Men i Jylland har jeg heller ikke mødt udtrykket. Jeg må vist google!

    Kommentar af AagePK — 22. januar 2012 @ 20:16

    • Villa Gallina har jeg været på flere gange – det har før heddet traktørsted, men i dag kalder de sig for restaurant 🙂

     Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 21:18

 3. Det er da vist hvad man kan kalde en rigtig søndagsudflugt. Godt du er vel inde i varme igen 🙂

  Kommentar af Marianne — 22. januar 2012 @ 17:32

  • Ja, det var dejligt. Begge dele 😉

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 17:58

 4. Jeg elsker sådan nogle søndagsture, men foretrækker bestemt at finde traktørsteder med åbne døre og varm kaffe… 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 22. januar 2012 @ 17:59

  • Det er rigtigt, men jeg tror ikke, der er mange steder, der har åbent i januar 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 18:25

 5. En skønne dag vil jeg se Stevns klint 🙂 Måske skulle vi lave en udflugt på motorcykel til sommer, så er vand og klint nok også vendt tilbage til deres smukke farver 😉

  Kommentar af Lene — 22. januar 2012 @ 18:11

  • Den er bestemt et besøg værd, og du vil kunne finde masser af forsteninger, hvis du synes sådan noget er spændende (det er det faktisk … netop fordi man selv har fundet dem).
   Vælg en solskinsweekend og tag så også Møns Klint med i købet 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 18:27

 6. Det var en frisk tur, I var på. Jeg har vist ikke været ved Stevns Klint. Men Møns Klint.
  Sikke da en lækker menu, I fik. Den kræver sin kokkepige. 😉
  Jeg kender godt det med at falde i snak, når gæster er gået. Vi havde et vennepar på besøg i går aftes til en gang simremad – bøf stroganof. Og blommekompot.
  Men da de var gået, sad vi og snakkede til klokken var henad to. Det er så hyggeligt at drikke lidt mere vin og snakke om dem, der lige er gået 😉 og andet.
  Men sådan en gang ‘eftersnak’ bruger vi meget.

  Kommentar af betty — 22. januar 2012 @ 18:11

  • Møns Klint er højere, men man kan vistnok ikke finde så mange forsteninger som ved Stevns. Vil dog ikke vædde på om jeg husker rigtigt 😉
   Mmmmm … bøf stroganoff. Lækkert – også kompotten. Og I kan også sidde oppe og snakke længe efter gæsterne er gået! Hvor er det dejligt at høre, og JA, det er bare så hyggeligt 😀

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 18:30

   • Ellen: jo mere klint, jo flere fossiler: kridtet er jo fossiler i sig selv. Havde du set om Stevns Klint på DR-2 i går, havde du kunne se Ann Marker få svar på netop det. Og Fiskeleret, og meget mere.
    Jeg har fundet snegle på toppen af Andesbjergene, dét er spændende. Og på Ivöen i Ivö-søen fandt vi allehånde muslinger, konen var ikke til at slæbe væk derfra.

    Kommentar af AagePK — 22. januar 2012 @ 20:13

    • Jeg så faktisk den udsendelse, og der blev netop understreget, at Møns og Stevns klinter er meget forskellige fra hinanden – men det er da rigtigt, at man kan finde forsteninger mange forskellige og underlige steder.

     Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 21:14

 7. Lyder som en dejlig tur, jeg overvejede faktisk at ringe til dig, for at høre om vi skulle finde et eller andet sjovt og spændende sted sammen, men da vi endelig var klar over middag, og gik ud til bilen, begyndte det at regne med store våde snefnug.. møgvejr.. så vi kørte en tur omkring en bager, købte den største fastelavnsbolle og kørte hjem igen og fyrede op i brændeovnen.. 🙂

  Kommentar af Inge — 22. januar 2012 @ 18:49

  • Aj – en anden gang ringer du altså bare! Vi kørte først kl. 13, og da var det stadig fint vejr her… det kunne da have været hyggeligt at tage turen sammen med jer 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 21:09

   • Det gør jeg, vi gik ud af døren ca. samtidig.. og skulle så bare ha’ vendt næsen sydover i stedet for.. 🙂

    Kommentar af Inge — 23. januar 2012 @ 18:22

    • Det’ bare en aftale – somme tider skal man ikke tænke, men handle – vi kan jo højest få et “Øv, god ide, men det kan vi desværre ikke i dag…” 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. januar 2012 @ 18:26

 8. Jeg har aldrig været derovre. Det ER en fejl i min opdragelse.. men den var nu også ret mangelfuld for ikke at sige ikke eksisterende.. 😉 Nå – men jeg ville gerne over og se den der Klint.. engang!
  Numsevarmer lever man ikke uden! Hvordan kunne du glemme din varme jakke? Er der ikke koldere i Sverige?
  Rar tur på trods af vejret.

  Kommentar af Kong Mor — 22. januar 2012 @ 20:24

  • Hmmm – du har været inde på noget lignende før… jeg får vel nok historien engang, når vi ses igen 🙂
   Jeg er vist desværre nødt til at leve uden den numsevarmer – i hvert fald en rum tid.
   Nej, der var ikke koldere i Sverige – jeg skulle jo bare ud i bilen og køre hjem og havde ikke spor brug for en varm jakke…

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 21:12

   • Som barn fik jeg tit varmet rygstykkerne, så ingen numsevarmer til mig, tak! A ka’ sæll!
    Men jeg ser sommetider sådan nogle kuglemåtter, der skal massere langtidskørendes rygstykker, og har ladet mig fortælle, i FDM’s MOTOR, at de er de bedste numsevarmekillers: de gnaver varmetrådene over. Har I sådan en kombination i jer bil?

    Kommentar af AagePK — 23. januar 2012 @ 8:08

    • NIX – vi afskyr sådan nogle indretninger 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. januar 2012 @ 8:19

 9. Jeg har aldrig vaeret paa Stevns Klint, men det skal jeg en dag, for alle de billeder jeg har set der fra er bare saa flotte. Jeg er vild med antibarnepigementaliteten, den er sund!

  Kommentar af Tina - omme i London — 22. januar 2012 @ 21:42

  • Du må nå en tur til Sjælland, engang du har god tid her i DK – de hvide klinter er meget smukke 🙂
   Jeg har alle dage været tilhænger af antibarnepigementalitet!

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2012 @ 22:07

   • Det er egentligt sjovt, eller rettere interessant: aldrig har der været så mange antibarnepigementalitettilhængere som i dag, og aldrig har børn følt sig så barnepigeomspundne som i dag, med idelige mobiltelefonopkald, hentning hist og pist, og transport hid og did. Ikke mindst fra bedstemødreside. For 10 år siden kunne man da endnu høre børnene beklage sig over denne konstante overvågning; nu har de helt givet op.
    Men det er jo heller ikke nemt, med de overskrifter, vi ser for tiden.
    Mon vor antibarnepigementalitetfølelse hører vor generation til, vi, der var de første til at have en mor delvist ude på arbejdsmarkedet, og derfor også selv fik lov til at vokse op med eget ansvar?

    Kommentar af AagePK — 23. januar 2012 @ 8:04

    • Det er da en forklaring, og selvfølgelig har samfundet ændret sig. Jeg synes bare ikke det er nogen undskyldning for at overbeskytte børnene – tværtimod … de får jo et chok, når de engang skal ud og klare sig selv.
     Men regering og andre myndigheder er ikke meget bedre end forældre – vi formodes ikke at kunne tænke selv, og det irriterer mig voldsomt.

     Kommentar af Ellen — 23. januar 2012 @ 8:22

 10. Jeg har holdt søndag indenfor, så det er en fornøjelse at kunne deltage i jeres tur.

  Kommentar af Susanne — 23. januar 2012 @ 5:16

  • Hehe, det er rart, at blogland kan bruges til at kompensere, når man selv vælger at blive inde 😉

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2012 @ 7:59

 11. Takk for turen og stavefeilene.
  Er din numse blitt varm??
  Ha en varm dag 🙂

  Kommentar af mormor — 23. januar 2012 @ 11:38

  • Haha – ja det er den, tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2012 @ 11:50

 12. ååååhh…. Stevns Klint…Og Møns Klint har jeg ikke set siden jeg var barn. Jeg husker det som noget kæmpe stort… Kune godt tænke mig at gense det. Tak for billede kigget 😉

  Kommentar af Annette i Barcelona — 23. januar 2012 @ 15:30

  • Det har selvfølgelig virket større for dig som barn, end det vil gøre nu, men jeg er sikker på, at du ville nyde et gensyn 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2012 @ 17:00


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.