Hos Mommer

17. januar 2012

Ecco var godt – engang

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:34
Tags: , , ,

P1000202Der var engang, hvor jeg var svoren tilhænger af Eccosko. De var lidt dyrere, men også lidt bedre – og så er de jo danske.
Sådan er det ikke mere – eller også har det aldrig været sådan, men man ser jo det, man helst vil se.
De er hverken bedre eller dyrere end så mange andre mærker.
I dag gik den ene af mine (Ecco)-støvletter (tænk at det stadig hedder sådan … jeg føler mig lige så forældet som Støvlet-Katrine, når jeg bruger det ord) i stykker i sidesømmen. Jeg er overhovedet ikke imponeret over den holdbarhed, eller mangel på samme, der har været tale om her.
I retfærdighedens navn skal siges, at mine yndlingsferiesandaler er fabrikeret af Ecco, er 12 år gamle og endnu ikke slidt op. Jeg elsker de sandaler, og på vores ferier handler det (heller) ikke om at være smart. Det handler om at have noget fodtøj på, jeg kan gå længe og overalt i.

P1000200De omtalte støvletter holdt ikke længe nok til at forsvare den pris, jeg gav for dem, men at jeg er halvknotten heler ikke skosåret, så jeg gik i den lokale skotøjsforretning i dag.

Jeg fandt i sommer ud af, at det er herligt at købe sko via internettet.
Ikke kun, men også, og i dag skulle jeg bruge et par nye støvletter NU, så jeg gik i en butik.

Kender I det: der står et par sko/støvler/whatever og råber til én fra hylden: “Vi to er som skabt for hinanden! Prøøøøv mig!”
Det skete i dag, og råbet kom ikke fra Eccohjørnet, men fra et østrigsk fabrikat, jeg nu for første gang har købt: ARA (ingen links her! I må selv google, men det ser ud til at være godt og med et stort udvalg). x[1]Og mig, som ikke kan fordrage reklamer … prøv lige at høre dig selv, Ellen.
Ret billigt også, faktisk, især via internettet, så egentlig burde jeg ikke lufte min begejstring, før jeg kender holdbarheden.
(Man skulle tro, det var en rigtig papegøje, jeg har købt – se lufthullerne i æsken…)

Jeg prøvede støvlerne; de var bløde, vejede ingenting og sad som støbt på fødderne – nærmest som var det sokker, jeg tog på. De er hverken superkønne eller superfikse, men de er supergode og dermed støvletter, jeg godt kunne have på hver eneste dag i resten af vintersæsonen. Lavhælede og praktiske – jeg skal ikke gøre indtryk på nogen på jobbet alligevel. I hvert fald ikke via mine sko.
Jeg har engang været god til højhælede ting, men det er jeg ikke mere. Jeg lægger efterhånden for stor vægt på hælene, høhø …

24 kommentarer

 1. Ara googlet – det er en papegøje. Og et 60 år gammelt skoforetagende. God fornøjelse.

  Kommentar af Jørgen — 17. januar 2012 @ 16:47

  • Du nåede længere i ara-læsningen end mig – jeg fandt ikke ud af, hvor gammelt firmaet var 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2012 @ 17:02

 2. Jeg har også haft Ecco-støvler, der kun holdt til én tur på Kungsleden og én i Andesbjergene, plus almindeligt brug derimellem, ialt 2 sæsoner; men det var et nyt sålkoncept. Den bløde overhud klistrede sig ellers godt til klipperne, så man havde godt fodfæste; men skarpe sten skar det i stykker. Mine nye derimod klarer sig fint: yakokselæder.
  Også i dagligsko er Ecco-Free eller gode gamle Joke. De holder også ca 2 år, så er hælen slidt for skæv; de skal jo også bære 100 kg, så det… Den dag, de slipper op, tvinges jeg måske til noget andet. Jeg har ind i mellem prøvet noget forskelligt, men intet duede i længden.
  En syning skulle da være til at få repareret, har du ikke lædernåle, begtråd og handymand i huset? Hvad med Eccos garanti, hvor gamle er støvletterne? I København kender jeg da et par steder, hvor man kan få sko repareret, i Svendborg ligeså, er der ingen på din egn?
  Støvlet-Katrine skulle ellers have været en fyrig dame, så hvis hun er forældet i sammenligning med dig……….oh, my John!
  😉

  Kommentar af AagePK — 17. januar 2012 @ 17:24

  • Vi er helt sikkert ude over garantiperioden, men der er langt til de 12 år 🙂
   Til dine spørgsmål om reparation: Nej, nej og jo… men det kan ikke betale sig at få det repareret, og det er heller ikke ‘bare’ en syning.
   Det var nu mere Støvlet-Katrines tidsalder, jeg havde i tankerne, men jo … hende var der krudt i 😉

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2012 @ 17:32

 3. Jeg svor også til Ecco-sko dengang de virkelig var smarte og holdbare. Mine første Ecco holdt til dagligt slid i syv år, og den gang fornyede de sig sandelig af og til. Men de seneste år (5-10?) har de kun haft de samme to-tre modeller at vælge imellem, og når jeg endelig kryber ud af hulen for at købe NYE dagligsko, skal de så sandelig ikke være magen til de gamle.

  Kommentar af DJ´s krimiblog — 17. januar 2012 @ 18:51

  • Det er nemlig en stor del af min thumbs-down-for-Ecco-billedet, som jeg slet ikke nævnte: de har ikke forstået at forny sig gennem et pænt stykke tid.

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2012 @ 19:26

 4. Jeg har også oplevet, at Ecco har skuffet i de senere år. Men det ser da ud til at være et par herlige støvler, du har købt. Til lykke med dem!

  Kommentar af Henny Stewart — 17. januar 2012 @ 19:53

  • Jeg er ikke den eneste, kan jeg forstå.
   Det er lidt tidligt at påstå, at det bliver et par yndlings-, men jeg tror det, tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2012 @ 20:00

 5. Kvinder og sko (nå ja, mænd bruger jo også et par sko af og til) – tillykke med købet. Ifølge quizzen: http://www.dr.dk/forbrug/portal/cms-assets/hadetgodt/fodquiz/index.html
  er rigtigt fodtøj – ikke overraskende – vigtigt.

  Jeg køber aldrik Ecco-sko mere på grund af deres såler. På herresko har sålerne nogle “mærkelige dybe riller”, som det ikke er til at gå på. Jeg fik en skomager til at slibe rillerne væk på et par Ecco-sko jeg havde købt, men rigtig gode blev de aldrig, så jeg kasserede nogle næsten nye Ecco-sko 🙂

  Kommentar af Søren — 17. januar 2012 @ 20:02

  • Øv hvor surt – og sådan noget opdager man ikke hos forhandleren…
   Jeg fik kun 6 ud af 10 – ikke helt godt. Det er nok fordi jeg ingen problemer har med mine fødder 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2012 @ 20:30

 6. Tillykke med dine nye læder ankelsokker.. 🙂
  Ecco laver i øvrigt nogle super lækre golfsko, bl.a. i samarbejde med Thomas Bjørn, men det er du formentlig helt ligeglad med.. 🙂

  Kommentar af Inge — 17. januar 2012 @ 20:20

  • Hehe, tak skal du have 🙂
   Nej jeg er skam ikke ligeglad – det er da rart for jer. Og for Ecco 😉

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2012 @ 20:32

 7. Ååååh… jeg har støvler som jeg har haft i over 10 år. Det er kun fordi jeg ikke kan finde noget jeg kan lide. Jeg er så kræsen.
  godt at du fik nogle støvletter du kunne lide!

  Kommentar af Kong Mor — 17. januar 2012 @ 21:04

  • Du er heldig, at de har holdt så længe. Mine bedste yndlingsstøvler ever holdt kun i tre år, men jeg savner dem stadig – jeg må være lige så kræsen som dig – og det er SÅ svært at finde støvler. Plus at jeg hader at lede, for jeg har ikke det store shoppegen, men vil egentlig hellere sidde der bag skærmen og købe.

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2012 @ 21:23

 8. Jeg elsker Ecco. De fleste af mine sko er eccosko og de er meget bedre end andre sko. Jeg har prøvet Riedel, Rieker osv. De er slet ikke så gode………..Ara har jeg dog ikke prøvet. Men jeg står op, hver dag, i op til 8 timer, så skoene skal virkelig være gode og det er selvfølgelig hælen der er det vigtigste og stødabsorptionen. Men der er ingen der slå Ecco 😉
  Ja ok jeg købte et par Reebok easytone, og de er godt nok også gode. Men jeg elsker altså ecco, alle de par jeg har haft har haft en komfort ingen andre matcher. Men min deres vinterstøvler har problemer med sålerne der nærmest går i opløsning, det har både gemalen og jeg erfarede.

  Kommentar af havehyrden — 17. januar 2012 @ 22:18

  • Der er i hvert fald ingen tvivl om, at du stadig sværger til Ecco 🙂 og der er da heller ingen som helst grund til at skifte mærke, hvis det du har er det bedste for dig.
   Op til otte timer er meget længe at skulle stå op, så ja, sålerne må være det vigtigste og skal være de bedste, der kan opdrives.
   Vinterstøvlesåleproblemet har jeg ikke oplevet; det lyder ubehageligt og nærmest som om det er et garantispørgsmål? Eller så hurtigt går det måske ikke med opløsningen?

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2012 @ 22:29

   • nej, garantien dækkede ikke. Det tog et par år 😉

    Kommentar af havehyrden — 19. januar 2012 @ 10:12

    • Nej okay … det kunne jeg vel egentlig have sagt mig selv 🙂

     Kommentar af Ellen — 19. januar 2012 @ 12:12

 9. Tillykke med dine nye støvler. De lyder som nogen rigtige fodsker, som Henrik kalder støvler, der sidder blødt og behageligt som handsker.
  Jeg har også sådan et par ældgamle ecco sandaler. De er så grimme, men fantastiske at gå i. De har været arbejdssandaler i flere år, nu er de feriesandaler. Hver gang jeg har haft dem på, tænker jeg, at det var sidste gang. Men de bliver ikke smidt ud, før jeg finder et andet par, der er lige så gode. De får en tur i vaskemaskinen engang imellem

  Kommentar af betty — 17. januar 2012 @ 23:27

  • Fodsker – herlig ordopfindelse, som burde optages i danske sprog. Det må vi sørge for ved at udbrede det 🙂
   Jeg kan forstå, at du ved lige præcis, hvordan jeg har det med mine feriesandaler … det er desværre meget svært at finde nogen, der matcher.

   Kommentar af Ellen — 18. januar 2012 @ 7:12

 10. Merkelig hvordan ting endrer seg, da min yngste var 6 kjøpte jeg støvletter til oss (hun fyller 30 i år), mine er fortsatt gangbare og i bruk. Så kjøpte jeg et par sko i fjor, det kunne jeg ha spart meg. Så det er vel det at de vil selge flere, da? Men ikke flere på meg.
  Nå skal jeg innrømme at mine føtter er små og som regel må jeg i barneavdelingen for å finne passende fottøy. Det har kan hende litt med det å gjøre, også?
  Ha en nydelig dag 🙂

  Kommentar af mormor — 18. januar 2012 @ 10:20

  • Det var dog en fantastisk holdbarhed for dine støvletter 🙂
   Jeg ved ikke, om det har noget at sige, at du er nødt til at købe fodtøj i barnestørrelse – i princippet skal de vel kunne holde til meget mere, kan man sige, så børnefodtøj bør faktisk være ekstra solidt.
   En god dag til dig også… 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. januar 2012 @ 10:56

 11. Ellen – efter min lykkelige skilsmisse fra Ecco-sko er jeg blevet glad for at handle i ordrupsko – de fører også ARA. Hvis du er interesseret, har de p.t. udsalg og deres webadresse er ordrupsko.dk

  Kommentar af Søren — 18. januar 2012 @ 15:41

  • Haha, ja, skilsmisser kan også være lykkelige 😀
   Tak for info om Ordrupsko…

   Kommentar af Ellen — 18. januar 2012 @ 17:03


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.