Hos Mommer

29. december 2011

Så er det virkelig hverdag igen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:10
Tags: , ,

P1070593Vi stod op klokken seks i morges – ganske normalt for John og mig på en hverdag, men helt vildt tidligt for englænderne. Charlotte gav ungerne tøj på, mens de stadig mere end halvsov.
Jeg smurte morgenmadder til dem og pressede en masse appelsiner, så de kunne få frisk juice – altsammen til at fortære i bilen et eller andet sted undervejs på den to timer lange køretur til lufthavnen.
John blev tilbage for at pakke det hele ned og lukke huset af.
Det var et værre møgvejr, regnvejr, regnvejr, regnvejr, lige til vi nåede Lund, så det var godt, John tvang mig til at beregne et kvarters længere køretid. Vi skulle være i lufthavnen kl. 9, og jeg holdt ind ved afsætningspladsen ved terminal 2 klokken 8:59. Det kalder jeg eminent timing!
Det blæste temmelig meget, hvorfor man frarådede lette køretøjer at passere Øresundsbroen. Der var 70 km/t på det højeste sted, og det ruskede godt i bilen. Tænk hvis den havde været lukket … så var der lige fire stykker, der ikke havde nået deres fly.

Mig videre til Nordsjælland for at tage på arbejde.
Hjem igen og John og mig til Køge for at klage over det ikke-fungerende køleskab, Elgiganten prakkede os på for et par måneder siden.
Vi lagde ikke skjul på, at det ville komme til at bo i Sverige, og sælgeren gjorde os derfor opmærksom på, at vi aldrig må tænde skabet, før rumtemperaturen kommer over 10°. Det har været overholdt, men hvordan beviser man mon det?
Det har fra dag ét larmet dobbelt så meget, som det ældgamle gjorde; på trods af, at det efter specifikationen skulle være et af de mest lydløse – 39 dB, hvor de fleste andre kører på 42-44 dB.
Det var det første, jeg undrede mig over – vi kan høre over hele huset, når køleskabet kører.
Det næste var, at døren til køleskabet ikke leverede det velkendte lille sug, når man lukkede den – faktisk lukkede den ikke rigtigt i og havde et decideret gab oppe foroven. John mente optimistisk, at gummiet bare skulle ‘sætte sig’, men den teori holdt desværre ikke … vi endte med at stille skabet en smule skævt for at forhindre, at døren gik op helt af sig selv!
Det tredje var, at efter at have kørt i et døgns tid, virkede det slet ikke koldt nok. Vi havde dog ikke et autoriseret køleskabstermometer, men et sådant var indkøbt her til juleugen. 
Mistanke bekræftet: det kom på intet tidspunkt under 10° i den forløbne uge, på trods af, at det stod på ‘Max’ hele tiden. Godt, vi havde et meget stort ‘køleskab’ ude på terrassen, for det nye fungerede i praksis kun som svaleskab.
Fryseren virker fint, og dens dør leverer det føromtalte lille sug.
I manualen står der, at køleskabet ikke må transporteres liggende, men for det første er der nok ikke mange, der har mulighed for at lade det være oprejst under transport, og for det andet burde Elgigantens egne medarbejdere måske så ikke have lagt det ind bag i vores stationcar uden at nævne dette med et ord!
Den holder altså ikke i byretten. Længere nede på siden skriver samme manual, at hvis det har ligget ned, skal det hvile i mindst fire timer, inden man tilslutter det (det lod vi det også gøre, men hvor er logikken lige blevet af?) I øvrigt hjælper det jo heller ikke voldsomt meget at skrive sådan noget i en manual, der er placeret inde i køleskabet, hvor man i sagens natur ikke ser det, før al transport er et overstået kapitel, og skabet er udpakket … Hrmpf.

Nå. Elgiganten henviste os til et eller andet firma, der har serviceordningen på vores mærke i DK, for at høre hvad vi lige stiller op nu, hvor køleskabet rent faktisk er installeret i Sverige.
Jeg ringer til det firma i morgen, så får vi se, hvad der sker – det skulle ikke undre mig, om der kommer noget tovtrækkeri her. Men så kan det godt være, at Mommer Ellen transmuterer til noget, der ligner alt andet end en lille, trivelig mormor…

Og inden I spørger, hvorfor pokker vi ikke købte køleskabet i Sverige, så er svaret, at dér kostede de samme skabe hvad der svarer til 1000 danske kroner mere. 
Man skal kende sine priser, for selv om mange ting er billigere i Sverige, er det bestemt ikke alt, der er det, og vi så ingen som helst grund til at betale så meget mere for det samme skab.

Reklamer

22 kommentarer

 1. Altså den der med min. 10 gr for at det virker, den tror jeg stadig ikke på. Jeg kender flere der har et køleskab stående i udhuse med lavere temperaturer. Men det er fa.. surt at det ikke virker som det skal. Du er allerede igang med at samle krudt til en mindre fejde, kan jeg læse.. 😉

  Kommentar af Inge — 29. december 2011 @ 18:23

  • Ja – det har vi jo talt om, og jeg er enig med dig, men fordi vi med det samme fik mistanke om, at der var noget galt, besluttede vi os til at ‘køre efter reglerne’.
   Det er nemlig supersurt, og vi orker næsten ikke kampen, men den kan blive nødvendig, og ja … jeg er ved at line op 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2011 @ 18:30

 2. Fra tysk geografibog: “Danskere kan kendes på, at de læser manualen, når det er gået galt”. Hæhæ!
  Nå, men: selv i manualerne (som bør ligge frit tilgængeligt hos forhandleren, eller ligge på importørens hjemmeside) står der jo ikke alt, såsom grunden til, at køle- og fryseskabe ikke må ligge ned: risiko for luftlommedannelse i kølevæsken; det samme problem, der gør, at man tidligere jævnligt skulle udlufte radiatorer: disse luftlommer forhindrer pumpen i at flytte væsken, og så stopper skidtet med at virke.
  Dernæst: hvis man skal have et køleskab, eller fryser, der skal virke i kolde rum, f.eks sommerhuse, hvor temperaturen godt kan ryge ned, når der ingen er, skal kølevæske være afstemt derefter. Her på landet er vi f.eks mange, der synes vi er smarte og strømbesparende, når vi sætter fryseren ud i stalden, eller lignende; men spørg forhandleren om, hvor det STÅR SKREVET! at det kan tåle det.
  Hvis I kan dokumentere, at forhandlerens folk selv har lagt skabet ned i jeres vogn, er der noget at hente. Ellers får El-giganten ret i Byretten.

  Kommentar af AagePK — 29. december 2011 @ 20:28

  • Geografibog???
   Det fik vi netop forklaret; det er derfor, det skulle stå og hvile sig i fire timer inden opstart. Og hvis der er noget galt med kølevæsken, hvordan skulle det så kunne fryse så perfekt, som det gør?
   Vi fik også fint forklaret, at det ikke kan tåle lave temperaturer, hvilket vi som sagt også har overholdt.
   Dokumentere … jeg tog ingen billeder af pålæsningen, men så snart man kommer om bagved forretningen og skal afhente sine varer, står der en flink mand og læsser skidtet i bilen for en. Ingen, der udleverer en vare til en privatperson, kan gå ud fra som givet, at et køle-fryseskab bliver transporteret i lodret tilstand, vil jeg vove at påstå.
   Men det bliver sikkert påstand mod påstand, er jeg helt klar over, så jeg er lidt spændt på udfaldet – har dog ikke tænkt mig at opgive på forhånd. Der skal kæmpes!

   Kommentar af Ellen — 29. december 2011 @ 21:13

 3. Det var noe skitt. Men det er vel bare å ruste seg til en liten mormorkamp i retten tenker jeg.
  Fysj.
  Vi bruker gass på kjøleskapet i sommerheimen og det forrige vi hadde varte i 40 år, det vi har nu har virket i fem uten problemer 🙂 heldigvis 🙂
  Håper det ordner seg 🙂

  Du holder oss underrettet, går jeg ut fra?
  Ha en fin kveld 🙂

  Kommentar af mormor — 29. december 2011 @ 20:53

  • 40 år?! Du godeste – sådanne køleskabe laves garanteret ikke mere 🙂
   Vi opruster rent mentalt – men sagen kommer ikke til at ende i retten – uanset hvem der vinder diskussionen.
   Jeg skal nok komme med en opdatering senere 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2011 @ 21:19

 4. “Men så kan det godt være, at Mommer Ellen transmuterer til noget, der ligner alt andet end en lille, trivelig mormor… ”
  Ooops, tror jeg holder avstanden til denne saken er over, for den transmutasjonen tror jeg kan bli ubegagelig for de nærmeste omgivelser

  Original Kamelrytterske, bare på Karavanseraiet.no, om restegryte i romjula

  Kommentar af Kamelryttersken — 29. december 2011 @ 21:12

  • Bare rolig, jeg tror ikke, dønningerne når helt op til dig 😉

   Kommentar af Ellen — 29. december 2011 @ 21:20

 5. Hvis det fryser perfekt, er det vel “køletermostaten,” det er galt med, og om den står på hovedet eller ligger ned, kan vel være lige meget. Se på det positive: Hvis du transmuterer fra trivelig mormor, er det den perfekte grund til at forny garderoben. 🙂

  Kommentar af Eric — 29. december 2011 @ 21:23

  • Det kunne da være dejligt, hvis det var så enkelt, for så er det vel bare at udskifte en eller anden lille dims, men der er jo også det med døren…
   Den anskuelsesvinkel er modtaget 😉

   Kommentar af Ellen — 29. december 2011 @ 21:39

 6. Trist at englænderne er taget afsted – de er forhåbentlig hjemme hos sig selv igen nu! Og det der køleskab. Det lyder som starten på en frygtelig historie.. Jeg håber I får et nyt – for det lyder slet ikke engang som om det kan repareres.

  Kommentar af Kong Mor — 29. december 2011 @ 21:51

  • De er velbeholdne tilbage igen, tak 🙂
   Nej, det lyder slet ikke rart, og helst ville vi også bare have det byttet til et der virker, men sådan leger alle desværre ikke. Vi får se…

   Kommentar af Ellen — 29. december 2011 @ 22:27

 7. Det er så surt når tingene ikke virker. Og det er endnu mere surt at ferien sammen med børnebørn nu er færdig 😉

  Kommentar af Lene — 30. december 2011 @ 0:20

  • Ja og ja – men intet varer evigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. december 2011 @ 8:27

 8. Godt at I nåede at få englænderene med flyet…Superærgeligt med køleskabet, håber du får ret, selvom det kan være svært at bevise…øv..God fredag til dig..;-D

  Kommentar af Rejen — 30. december 2011 @ 6:40

  • Ja … jeg er lidt spændt på, hvad man vil forsøge at spise mig af med, når jeg ringer 🙂
   God sidste 2011-fredag til dig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. december 2011 @ 8:29

 9. Øv, det er bare så surt med teknik, der ikke virker. Og det lyder dobbelt bøvlet med det køleskab. Jeg håber, at I finder en løsning på det, for selvfølgelig skal et nyt køleskab virke – og endda virke godt!

  Jeg føler med englænderne. Hvem katten står op klokken seks? 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 30. december 2011 @ 9:22

  • Ja, surt og bøvlet? MON ikke … vi var ved at dø over at bære det op ad trappen til huset, og så virker skidtet ikke! Der findes rigtig mange grimme ord til at beskrive vores følelser.
   Hehe – du er et privilegeret menneske, Mia – jeg står op klokken seks på alle hverdage – John står op kl. 05:30 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. december 2011 @ 9:54

 10. Og så skal vi kanskje smile en smule på muren 🙂

  Kommentar af mormor — 30. december 2011 @ 14:57

  • Ja, lad os det 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. december 2011 @ 15:32

 11. Jeg skal ikke gøre mig klog på jeres køleskab, og forstår slet ikke de 10 g, men der sker så meget nyt i den verden også. Surt er det under alle omstændigheder, og I er næppe så heldige som vi var med vores fryser. Vi har i øvrigt fået resultatet af undersøgelse. Det var tilsyneladende udelukkende den fugtige sommers skyld.
  Godt I nåede flyet til tiden 🙂

  Kommentar af Pia — 30. december 2011 @ 19:32

  • Næh, jeg er bange for, at vi må have skabet til DK for at få det fejlundersøgt.
   Godt, at I vist var mere heldige – men I havde jo så heller ikke eksporteret fryseren…
   Ja, det tror jeg, at specielt Charlotte var glad for – hun skulle have en del gæster til middag i dag 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. december 2011 @ 19:37


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.