Hos Mommer

21. november 2011

Mandagstema – eksotisk

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:00
Tags: , , ,

I dag synes Helene, at emnet skulle være eksotisk, som kommer fra græsk og betyder fremmed.
Mange af os forbinder nok eksotisk med et eller andet, der kommer fra Østen, men principielt kunne det lige så godt komme fra Grønland eller Polen – det skal bare ikke komme fra Danmark…

På engelsk er an exotic dancer en stripper, men det vil jeg så ikke komme nærmere ind på.

Dette billede forestiller, på trods af nøgenheden, ikke en stripper – det hedder Mother and Child og er en klippeformation i Zimbabwes Matobo nationalpark.

Mother and Child, Zimbabwe

Afrika er det mest eksotiske, jeg har oplevet – Østen er jeg ikke så vild med at forsøge at besøge, så derfor er mit eksotiske bidrag fra Zimbabwe, som vi besøgte i 2007.

Matobo National Park, Zimbabwe

Matobo National Park, Zimbabwe

Matobo National Park, ZimbabweMatobo National Park, Zimbabwe
Matobo Nationalpark har sten og klippeformationer over det hele og i alle afskygninger. Vi boede i huset her i et par nætter – det var lige så eksotisk indvendig som udvendig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette var dæleme også eksotisk – ingen dør; ingen vinduer – men en udsigtsplads lige ved siden af sengen.
Toilettet var et par meter længere bagved sengen; hævet godt ½ meter, så man kunne sidde på ‘tønden’ (billedet er taget fra samme tønde) og stadig nyde udsigten. Man skulle jo nødig gå glip af noget som helst.
Med andre ord: heller ingen dør. Så skal man altså kende hinanden godt for at synes, at det er interessant, men i Afrika kan alt ske, og dette var faktisk en luksuslodge efter zimbabwianske (hedder det det?) forhold.
Vandingshullet var kun 50 meter væk, så det var bare om at sætte sig og nyde synet af elefanterne, når de kom for at få deres aftendrink.

Rhinos in Matobo National Park, Zimbabwe

Det var også temmelig eksotisk at stå så tæt (fem-seks meter) på en næsehornsmor med sit barn.
Næsehorn er meget nærsynede, og jeg håbede derfor stærkt på, at den ikke ville opdage mig og gå til angreb – guiden havde sagt, at hvis den fik øje på mig, skulle jeg bare stå helt stille. Jeg måtte absolut ikke begynde at løbe min vej, men sætte mig på hug og kigge ydmygt ned i jorden.
Det lød så ganske afgjort lettere sagt end gjort, men jeg fik heldigvis ikke mulighed for at afprøve, om jeg ville være i stand til at parere denne ordre … næsehornene var fuldstændig ligeglade med mig.
Nogle gange er det bedste af alt at blive totalt ignoreret.

Flere eksotiske bidrag kan ses her.

27 kommentarer

 1. Åh det er så smukt at være på besøg hos dyr. I deres verden. Jeg tudede af benovelse da en kæmpestor elefant (en rigtigt én – i Afrika – ikke de der kinøjserkopier med for små ører) værdigt gik forbi mig. Og jeg var på besøg hos ham!

  Det er i sandhed eksotisk! Flotte billeder – er vis på det var en fantastisk tur!

  Kommentar af Kong Mor — 21. november 2011 @ 22:18

  • Jamen du har jo prøvet det og ved lige hvad jeg mener! Det er nemlig fantastisk og i bund og grund ubeskriveligt, selv om jeg prøver…
   Det var en helt utrolig tur til Botswana og Zimbabwe. Okavango deltaet. Victoria Falls. Elefanter. Og alle de andre dyr. Det hele.

   Kommentar af Ellen — 21. november 2011 @ 22:25

 2. Dejlige eksotiske billeder. Det mindede mig lige om Sydafrika og en lodge i nærheden af Port Elisabeth. Afrika er spændende (og sine steder skræmmende)
  Jeg synes Johns smalle aflange billede med gæssene er virkelig smukt og stemningsfuldt. Godt han fik den linse. 😉

  Kommentar af betty — 21. november 2011 @ 22:19

  • Heldigvis kun sjældent skræmmende, men altid meget spændende 🙂
   Tak – jeg lader dine ord gå videre (lagde du mærke til den gås lidt til venstre for midten, der står på ét ben? Gad vide om han fryser?)

   Kommentar af Ellen — 21. november 2011 @ 22:26

 3. Fantastiske bilder! Det er helt utrolig at ikke hodet til moren har falt ned. De andre bildene er sinnsykt eksotiske!

  Kommentar af Gry — 21. november 2011 @ 22:25

  • Ja, det er ytroligt – formationen er tusinder af år gammel, og moderen har stadig hovedet på kroppen…
   Tak for dine søde ord 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. november 2011 @ 22:28

 4. Den hytte er da bare for skøn….flotte billeder 😉

  Kommentar af Gitte - RAV OG KRAT — 21. november 2011 @ 22:53

  • Den var i hvert fald anderledes – og kan vel næppe kaldes en hytte 😉

   Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 7:42

 5. Så heldig at du ikke måtte prøve å sitte på huk. Det kunne vært vanskelig eller skal vi si at du hadde blitt ganske så eksotisk å se på? 😆
  Ha en fin kveld:-)

  Kommentar af mormor — 21. november 2011 @ 23:02

  • Haha – ja, jeg var sikkert blevet meget eksotisk at se på, så det var heldigt 😀

   Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 7:43

 6. Man må ikke sige neger, må man heller ikke, som Gry, sige moren, før Ellen retter det til moderen?
  “Moren har gjort sit arbejde…..” 😉
  Og hvorfor er det ikke eksotisk at tage færgen til fastlandet? For mig er det meget eksotisk pludseligt at være landfast med Rom. Altså, der er sgu da 2 Lillebæltsbroer, og 2 Storebæltsbroer, foruden Øresundstunnel og-bron, mere landfast bliver det næppe.
  Zimbabwe turde jeg slet ikke besøge, jeg foretrækker så afgjort Bolivia, der har de da humor. Det kan man da ikke sige om galningen dernede.

  Kommentar af AagePK — 21. november 2011 @ 23:52

  • Nu blander jeg mig ikke i norsk retskrivning 😉
   Det kan da også være ret eksotisk, bortset fra, at Jylland altid har været landfast med Rom … Jeg sagde jo også, at det ikke behøvede at komme langt væk fra… men jeg kender nu kun til én storebæltsbro – tænker du på dem over Storstrømmen?
   Mugabe er bindegal, det kan vi kun være enige om, men det er hele hans folk bestemt ikke, så vi havde mange dejlige oplevelser dernede – under behørig beskyttelse, og vi gik ikke alene på gaderne, men landet har en helt fantastisk natur. Og på trods af deres mildt sagt elendige forhold formår de alligevel at beholde humoren. Eller formåede. Det er blevet endnu værre dernede, så nu tror jeg ikke, at der kommer flere af de eftertragtede turister, desværre.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 7:55

   • Æhhmm, Fra Fyn mod Sjælland tager vi først over den såkaldte Vestbro, som rent faktisk er to paralelle broer, hhv jernbane- og bilbro; når vi så har passeret Sprogø skruer vi os så op på den høje majestætiske Østbro: forskellen i disse to broers fysiognomi har fået mig til at navngive dem Henrik og Margrethe. Hvis du ser broerne fra siden og sammenholder brofagenes profiler med majestæternes Monogrammer, vil du også se ligheden, tror jeg.
    Blev det ikke til 2 broer, mindst? 😉
    Og vore færger går til Fyn og Als, ikke Jylland. 😉
    Mugabe har jo desværre uendeligt mange håndlangere, medløbere, foruden de millioner, der er parate til hvadsomhelst i angst for ikke at slå til, når det gælder om at bevise deres loyalitet. Jeg sammenligner lige med Cambodia, DDR, Sovjet, Hitlers Tyskland: man ved aldrig, hvem der holder øje med hvem. I blev jo også udstyret med beskyttere, ikke? I hvilken lejr havde de base?
    Min søster boede et par år i Tanzania, og rejste meget, også i Kenya, Ægypten, oftest alene. Og hendes erfaring er lige som jeres, og min fra Peru og Bolivia: man kan komme utroligt langt med et åbent sind, tillid og humor; man skal bare huske at stikke fingeren i jorden og tage bestik af situationen.

    Kommentar af AagePK — 22. november 2011 @ 9:31

    • Nå ja, du skrev, at det eksotiske:” bare ikke skal komme fra Danmark”. Derfor min indvending.
     Bornholm er da også eksotisk. 😉

     Kommentar af AagePK — 22. november 2011 @ 9:34

     • Nu bliver du uvenner med bornholmerne – og den med broernes antal tror jeg, jeg vil lade stå åben 😉
      Vores beskyttere var såmænd bare vores guider – ikke soldater, men i øvrigt opholdt vi os mest i nationalparkerne, hvor vi sagtens kunne færdes alene.
      Din tilgang til det at rejse er jeg helt enig i 🙂 – være hvor man er med dem, man besøger og lade være med at være overlegen. Vær venlig, respekter alle og lær at sige ‘tak’ på lokalsproget, og man kommer meget, meget langt.

      Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 12:22

 7. supereksotisk, kan godt lide tanken om toilet med udsigt, men måske lidt mere afsidesliggende end lige ved terrassen…Fantatisk flot billede af næsehornet…;D

  Kommentar af rejen — 22. november 2011 @ 5:50

  • Toilet med udsigt er fint nok – men ikke, når alle andre også har udsigt til toilettet 😉

   Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 7:55

 8. Jeg ville bestemt ikke bryde mig om at den lidt overvægtige dame fik et horn i siden på mig 😦

  Kommentar af Rimkogeren — 22. november 2011 @ 9:53

  • Det var også min tanke 😉

   Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 12:01

 9. Jeg har heller aldrig haft lyst til at udforske Asien – er det ikke underligt, som man kan være tiltrukket af et kontinent og ikke et andet?

  Næsehornsoplevelsen har jeg også prøvet i Senegal – ca. 2 meter bag den, og med samme forklaring om deres nærsynethed; men jeg blev heldigvis ikke set!

  Lodgen der er da helt fantastisk; man skal kende hinanden godt, ja – men ellers er det da den ultimative luksus i mine øjne – at bo uden vinduer og med udsigt til vandhullet. Jeg må altså til den anden side af Afrika og opleve den natur, der er der. Det er så bjergtagende og man føler sig så uendeligt lille når man er sådanne steder!

  Jeg er ved at læse en utroligt spændende rejsebog af Paul Theroux – en amerikansk forfatter, der har boet og undervist i Uganda. Han tog et års sabbat som 70-årig, tror jeg, og rejste fra Cairo til Cape Town med busser, toge, både… the slow way! På et tidspunkt sidder han i den sudanske ørken, og lytter til sin kortbølgeradio om en økonomisk krise i Japan, og konkluderer – helt rigtigt – at det ingen konsekvens har for befolkningen der. De er for langt fra den verden, og de er selvforsynende og har egentlig ikke behov for noget fra den verden.

  Jeg tror dybest set, at det er det, der tiltrækker ved Afrika i modsætning til Asien. Asien handler meget om effektivitet, hastighed, udvikling – og alt i eksplosive dimensioner. Afrika handler på godt og ondt om alt det modsatte – og de kloge påstår jo, at det er der vi stammer fra 🙂
  Det tiltrækker selvfølgelig ikke alle mennesker; jeg kender en del, der ikke ville kunne overleve en uge i Afrika uden fancy forretninger, internet osv. – men hvis man er i stand til at integrere sig en smule, så er dette den bedste form for eksotisme for mig!

  Tak for de inspirerende billeder….

  Kommentar af Nille — 22. november 2011 @ 10:26

  • Jo, det med rejsemål ses der meget forskelligt på, men dine tanker omkring den store forskel på grundholdningerne er rigtig gode – jeg havde slet ikke selv tænkt i de baner.
   Theroux’ bog er skrevet bag øret 😉
   Jeg ved jo, hvor højt du elsker Senegal, men som du selv er inde på, er Afrika jo mange, mange ting, så jeg kan anbefale, at du udvider repertoiret. Vores næste afrikamål bliver sandsynligvis Namibia. Også Kenya og Tanzania, men det er lige før, at det er blevet en tand for turistet – men det mærker man måske alligevel ikke, når man først er i det…
   Det er et helt fantastisk kontinent, og hverken John eller jeg kan få nok af det. Det er desværre bare lidt dyrt … vi er blevet for gamle til at ville/turde færdes på egen hånd andre steder end i Sydafrika, og så koster det lidt mere.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 12:12

   • Jeg skal bestemt have udvidet mit repertoire! Kenya var jeg jo nærmest rejst til i januar 2008, da der så udbrød borgerkrig efter valget og alle fly blev aflyst – jeg skulle have været afsted 2 dage senere. Lige nu ville jeg nok være lidt skeptisk ved Kenya pga. alle de turistkidnapninger – men Namibia er for mig også noget nær den ultimative drøm. Men det er dyre rejser – og i en del lande er alt andet end grupperejser nok enten for svært eller for risikabelt.

    PS! Theroux’ bog hedder Dark Star Safari – men ellers har Ryszard Kapuscinski skrevet et par fantastiske bøger om rejser i Afrika – især Ibenholt; blot den første side i den bog giver mig nærmest gåsehud og siger så meget om, hvorfor folk enten hader eller elsker det kontinent.

    Glæder mig til at høre, om I finder en tur til Namibia efter Nordkapturen til sommer!

    Kommentar af Nille — 22. november 2011 @ 12:32

    • Hehe, nå det kunne du godt huske 🙂 Altså det med Nordkap i 2012… ja – det er fra den ene yderlighed til den anden, må man sige.
     Jeg vil kigge efter bøgerne – tak for yderligere oplysninger.
     Vi må se, hvad 2013 bringer – der er jo længe til endnu. Det er, som nævnt, også et økonomisk issue, og med pensionsalderen, som nærmer sig … jeg har ikke det fulde overblik over, hvordan vi står mht. de store rejser til den tid, men det finder jeg jo ud af. Forhåbentlig ikke på den hårde måde 🙂

     Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 12:46

 10. Fantastisk flott! skjønner godt at dette var en opplevelse ! Eksotisk i ordets rette betydning!
  -Margit-

  Kommentar af Malys Krok — 22. november 2011 @ 11:03

  • Margit, det var en meget stor og eksotisk oplevelse 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 12:14

 11. Bortset fra den manglende intimitet, må det være svært at løsrive sig fra den tønde.. 🙂
  Dine billeder viser med stor tydelighed hvor smukt og anderledes et sted I har været..
  Godt indlæg Ellen.

  Kommentar af Inge — 22. november 2011 @ 11:38

  • Njohh … jeg foretrak nu at sidde nede i stolene 😉
   Men tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. november 2011 @ 12:15


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.