Hos Mommer

4. november 2011

Varianterne er mange…

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:06
Tags: , ,

Kan I huske Brugsens vairanter? Det kommer jeg til om lidt…

P1060671Fordi det tegnede til en yderst langsommelig vej hjem fra arbejde i dag – besværliggjort pga. en ulykke med kilometerlange køer og stillestående trafik til følge – tog jeg nærmeste omvej hjem. Den går over Hedehusene, og imellem Hedehusene og Roskilde ligger Stof & Stil (tidligere Peters Resthal), som gennem årene har formået at hive bekymrende mange penge ud af mit Visakort.
Denne gang ville jeg benytte lejligheden til at finde en voksdug af den pænere, ikke-voksduglignende slags til Sverige. Vi skal være 17 i flere dage i julen, og vi har et sart spisebord. Hvad gør en klog? Og hvad vil Ellen gøre? Det dur simpelthen ikke at at være sippet – det vil ødelægge både mit og de andres humør, for slet ikke at tale om julestemningen, så løsningen måtte være at finde en voksdug, der helst ikke må ligne en voksdug, hvilket jeg satsede på, at jeg kunne i den forretning. Jeg fandt en i naturfarvet hør, som man jeg ingen problemer vil have med at holde ud at se på. Juledugen kan bare lægges ovenpå, og selve træbordet vil være lige så pænt, når vi tager hjem, som da vi kom.
Det er måske bare mig, der er pjattet, men jeg husker alt for tydeligt barndommens voksduge, som lugtede temmelig ubehageligt og som bare var SÅ grimme, hvorfor jeg nærmest er allergisk over for dem i dag. Men også dér er der heldigvis sket en udvikling.

Stof & Stil er ikke så skilteslemme som Brugsen, men forskellen på ligge og lægge har de altså ikke helt styr på. Den er måske også en anelse tricky, for gaverne kan jo sagtens ligge under træet, men med ‘at’ foran antyder man bevægelsen, der er i at lægge dem under det. 

Brugsen.
Jeg skulle ind og handle – havde tænkt over, hvad vi skulle have til aften, men ikke fundet ud af, hvad dagens blogindlæg skulle handle om, for skiltet fra Stof & Stil var for tyndt til at stå alene.
Som så ofte før var Brugsen min redning. Det var nærmest overvældende i dag med hele tre ting.
Vairanter kan varieres meget – i dag var det blevet til VARINATER. Slet ikke dårligt. Faktisk sjovere end deres første forslag.

P1060675P1060674P1060677

Og det næste, som ikke kun har noget med stavning at gøre, men også viser et budskab, som i princippet irriterer mig hver gang, fordi jeg finder det totalt ligegyldigt at kunne spare 85 øre.
Til gengæld kan man her stave til ‘varianter’, men ikke til ‘flere’.
Til sidst forklædet, der sikkert er gråstribet, men hvor der mangler et ‘r’. E’et kan muligvis slet ikke være der, men lidt fjollet ser det ud…

Dagens opløftende element var en mail fra Samvirke:

Emne: tak for dril

Kære Ellen,

Du er ikke den eneste, der undrer sig over vores ihærdighed med toiletpapiret og fravalg af kartofler. Rettelser er på vej i næste udgave, for ja vores regnemaskine må have været i stykker.

Venlig hilsen

Pia Thorsen Jacobsen
Redaktionschef, Samvirke

Tak for, det, Pia – og hvor er det dejligt at se, at også andre kan undre sig.

Jamen så blev det jo alligevel weekend. Hyg jer derude – jeg skal male køkkenloft i morgen…

24 kommentarer

 1. Voksduk kan være så ymse, du har rett i det. Min Farmors var av det slaget man ikke vil huske

  Kommentar af Kamelryttersken — 4. november 2011 @ 18:27

  • Haha – ja, det tror jeg på 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. november 2011 @ 19:04

 2. Ja hvem husker ikke barndommens voksduge.. jeg har fa.. set dem i nutiden også, men jeg har fortrængt hvor.. 🙂 Vi har købt helt klar kraftig plastik / voksdug, det bruger vi til bordet herhjemme, alle.. selv Emil.. kan sidde med ved bordet, uden at det, altså bordet, tager skade.. 🙂 Vi købte det dengang der var noget der hed Bilema.. Det ved du formentlig hvor er.. 😉 Min mor har set det her i DK til 125 kr / m. Jeg mener vi gav 25,- sv. kr.
  Ligger og lægger er en af de få ord-stave-ting jeg har 100% styr på, og som irriterer mig voldsomt, når det er brugt forkert..
  Hyg dig med dit køkkenloft, vi har et du også MEGET gerne må male.. 🙂 Det er jo vigtigt at gentage noget man er god til, og jeg er mere end sikker på at du er god til køkkenlofter.. 😀

  Kommentar af Inge — 4. november 2011 @ 19:09

  • Ja, Bilema husker jeg så glimrende 🙂
   Stof&Stil er nu også yderst rimelige med deres priser. Min ‘hørdug’, som på overbevisende måde ligner stof, kostede kun 90 kr, meteren, og jeg kunne have fået noget af det klare til 20 kr. meteren.
   Godt du har styr på ligger/lægger – det glæder mit pedanthjerte.
   Hmmm – jeg har altid hørt, at man aldrig skal gentage en succes, så jeg tror, jeg nøjes med at male ét køkkenloft 8)

   Kommentar af Ellen — 4. november 2011 @ 20:29

   • Ellen, du må simpelthen have hørt forkert, jeg har hørt det er vigtigt at fortsætte med at gøre det man er god til.. 😉

    Kommentar af Inge — 4. november 2011 @ 20:49

    • … næhnæh, men det er meget vigtigt, at man lærer nyt hele tiden. Du må meget gerne komme og se på, hvordan jeg gør 😀
     Men i morgen er du vist på vej til noget meget sjovere.

     Kommentar af Ellen — 4. november 2011 @ 21:03

 3. Voksduge kan faktisk med held lægges (!!) på bordet og så med en pænere dug ovenpå. Dvs en pænere dug, der kan tåle en tur i vaskemaskinen for at forblive pæn i længere tid. Det fungerer aldeles fremragende på den måde i min familie, der også er udstyret med upraktisk og sart, men vældigt smukt spisebord.

  Og så vil jeg lige minde om at Peters Resthal blev åbnet første gang i Herning, og at uldjyder ikke kan finde ud af det der med ligge og lægge. Kan være, det er et arvemæssigt levn fra tiden på heden.

  Kommentar af overleveren — 4. november 2011 @ 19:49

  • 🙂 til dit ‘lægge’ med udråbstegn… og det er lige præcis det koncept, vi har tænkt os at køre med i julen – vi har nogle meget nysselige juleduge – de er bare ikke vand-, rødvins- eller fedttætte…
   Var Herning den første by? Jeg var godt klar over, at der var andre end Roskilde… men jeg er nu ikke sikker på, at vi har jyske emigranter til at skrive skiltene herovre 😉

   Kommentar af Ellen — 4. november 2011 @ 20:36

   • jeps, det var Herning. En mand drønede rundt og opkøbte rester fra tekstilindustrien. Solgte det fra en hal. Han hed Peter.

    Viste sig at være en god ide 🙂

    Kommentar af overleveren — 5. november 2011 @ 5:14

    • ja, det må du nok sige – og det er stadig det billigste sted at købe stoffer og sytilbehør i Danmark, tror jeg 🙂

     Kommentar af Ellen — 5. november 2011 @ 12:52

 4. En dag kommer jeg altså til at køre forbi din Brugs. Jeg hygger mig meget, hver gang der er nyt fra den kant. Og varinater findes åbenbart i flere udgaver. God weekend hos jer.

  Kommentar af Susanne — 4. november 2011 @ 20:56

  • God weekend herfra også, og du skal være så velkommen i min lille by – bare sig til, så giver jeg en kopkaf 🙂 (en vrianat af en kop kaffe, hvis du skulle være i tvivl 🙂 )

   Kommentar af Ellen — 4. november 2011 @ 21:06

 5. Uha det er lige før jeg kan lugte voksdugen, men de er nu praktiske med gæster i huset og man kan jo heldigvis lægge en pæn dug over..Hvad mon varinater betyder ? God weekend..;D

  Kommentar af rejen — 4. november 2011 @ 20:59

  • Varinater? Det er en vrianat af vairanter, som igen er en variant af varianter 😆
   God weekend til dig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. november 2011 @ 21:08

 6. Varinater er et derivat, fat det dog. 😉 Men godt, at varanen fik noget at bide i, så ikke andre nærtstående måtte undgælde.
  Udover voksduge er der jo også lakaccetat, det brugte vi, da tøsen var lille. Men ellers har hun lært at spise pænt, så det bruger vi ikke mere.
  Da jeg selv var knægt, købte mine forældre et ubehandlet egetræsbord: hver gang, nogen spildte, blev det tørret ud over hele bordet. Det fik den smukkeste patina, så det system bruger vi i dag, hvor vi har fyrretræs-, egetræs og gummitræsbordplader.

  Kommentar af AagePK — 4. november 2011 @ 22:36

  • Jeg har skam fattet det. Men det har Brugsen sikkert ikke…
   Jeg vil altså se resultatet af det spildtørrekoncept, inden jeg tager det i brug selv, men det lyder meget farverigt, når man tænker på, at der til jul kan spildes alt fra rødbeder over risengrød med (meget) rød kirsebærsovs til remoulade og rødvin 😉

   Kommentar af Ellen — 4. november 2011 @ 22:42

   • Ahh, det var jo lidt ordspil med varan, derivat, variant, såhhh…..
    Rødvin og egetræ passer jo så fint sammen, så franskmændene endda har fundet på at lave tønderne til rødvinen af egetræ, hæhæ. Men der indgik dog jævnlig vask med sæbespåner, især ved risengrød, resultatet er en lys honningglød.
    Om lørdagen var der højtlæsning om aftenen, Oliver Twist oma, så sad vi unger med vor rødvinstoddy, styrke efter alder, og væltede der et glas, blev det hele trukket ud, så bordet fik lige meget over det hele. Det meste blev derved jo tørret op i kluden, men der blev ikke afgrænsede områder, samlet om den mindste, der spildte mest, og på den måde var patnaen ens over hele bordet. Som altså var ubehandlet fra starten. Det er noget helt andet med shellack-poleret nøddetræsrodfinér, det skal da dækkes af. 24/7/52/365, næsten.

    Kommentar af AagePK — 5. november 2011 @ 13:55

    • Det lyder interessant – jeg ville meget gerne have haft set det bord 🙂
     Vores er af fyr, som jo er meget blødere. Vi ville sikkert ikke engang kunne nå at hente en klud, inden det var trukket ned i bordet…

     Kommentar af Ellen — 5. november 2011 @ 15:09

 7. God maledag 🙂

  Kommentar af mormor — 5. november 2011 @ 6:47

  • Jo tak – og så maler jeg alligevel ikke – vi ombestemte os 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. november 2011 @ 12:53

 8. Jeg synes nu det er lidt underligt at lægge gaveideer under juletræet; der plejer vi at lægge gaverne ;o)

  Kommentar af Ditte Fiberfryd — 5. november 2011 @ 18:47

  • Ditte, du er skøn. Simpelthen. Den havde jeg overhovedet ikke set. Jeg bøjer mig dybt i støvet for dit skarpsyn 😀

   Kommentar af Ellen — 5. november 2011 @ 19:12

   • Tænk at det skulle overgå mig… ;oD

    Kommentar af Ditte Fiberfryd — 6. november 2011 @ 19:32

    • Århh, så er det altså heller ikke mere usandsynligt 😉

     Kommentar af Ellen — 6. november 2011 @ 19:46


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.