Hos Mommer

8. oktober 2011

Nu har a wåt i Hobrow

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:59
Tags: , , ,

Kunstetagerne, HobroPå trods af, at det firestjernede hotel Amerika i Hobro påstår at have trådløs internetforbindelse, kunne jeg ikke få min pc til at kommunikere med cyberspace. Min HTC kunne fint og uden problemer, men ikke den forb…… pc. Jeg har derfor lidt af svære abstinenssymptomer det meste af weekenden, men har dog heldigvis på anden vis haft det sjovt og interessant nok til, at jeg trods alt har følt mig tilstrækkelig afledt.

En af deltagerne bor i Hobro, og hun viste tre af os (de to kendte hun i forvejen, og jeg fik tigget mig med, fordi jeg kender den ene af de to) lidt rundt i byen, hvor vi bl.a. så Kunstetagerne og det gamle bryggeri. Plus en enkelt garnforretning… som om der ikke var garn nok til salg i lokalerne på hotellet…
Kunstetagerne er en forhenværende købmandsgård, der nu er galleri. Mange vil måske mene, at kunsten ikke får lov at komme nok til udtryk pga. de ret dominerende træbjælker, men vi fire var helt enige om, at det var en meget spændende kombibation.

P1060194

Den lokalkendte inviterede os hjem til en kop kaffe, inden turen gik tilbage til hotel Amerika og frokostbuffeten.

Jeg har sagt det før: misundelse er en grim ting. Jeg er såmænd heller ikke misundelig, men har kunnet konstatere, at man sandelig får meget for pengene her i Hobro. Værtinden bor i et kæmpehus med udsigt over det allerinderste af fjorden. To rum var blevet stået sammen til et kæmpekøkken med et vidunderligt lysindfald og selvfølgelig en fantastisk udsigt. Nede i haven har hun et drivhus med chilier i utallige varianter og har lige holdt store chilisyltedag.

Så mange glas syltede chilier har jeg ikke tidligere set på én gang. Det så bare SÅ godt og lækkert ud. Det gør hendes fantastiske sweater også.

P1060206

De fleste af deltagerne til weekendens arrangement deler værelser, fordi det gør prisen lidt mere spiselig. Jeg har det bare sådan, at jeg – af flere årsager – pure nægter at bo sammen med nogen, jeg ikke kender og har derfor investeret i et enkeltværelse. Det er mange år siden, jeg har set et enkeltværelse, der reelt kun har en enkeltseng. Normalt har man en dobbeltseng at brede sig i, men ikke her. Det er okay, men når jeg er alene i byen, nyder jeg ellers rigtigt at kunne brede mig voldsomt uden at komme til at slå eller sparke til stakkels John i løbet af natten…

Nåmmen… meget, meget sent kom jeg – ved Dittes hjælp – i tanke om, at jeg da burde kunne bruge min HTC som modem. Det drillede selvfølgelig (HTC netværkskode???), så Dittes søn måtte træde til som hotline.
Nu virker det… men det tager 100 år og en eftermiddag, så kommentarer og al anden social kommunikation får lov til at vente, til jeg kommer hjem.

22 kommentarer

 1. Holddaop.. et rigtigt enkeltværelse.. jeg troede ikke de fandtes mere.. 🙂 HTC’en KAN godt bruges som modem.. hvis man er en meget tålmodig sjæl.. 🙂 God tur hjemover.

  Kommentar af Inge — 9. oktober 2011 @ 8:28

  • Ikke bare meget tålmodig, Inge. Det hedder meget, meget, MEGET tålmodig 😉 Men det var bedre end slet ingenting…

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2011 @ 17:23

 2. Og vi kørte gennem Hobro i går formiddags, så hvis du så nogle motorcyklister ved havnen, så var det nok os 😉

  Kommentar af Lene — 9. oktober 2011 @ 10:09

  • Aj, så kunne vi lige have fået hilst – det skulle jeg da bare have vidst 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2011 @ 17:24

 3. Hefter da ikke så farlig? 100 år og èn ettermiddag skulle jeg nok klart. Hadde det vært to ettermiddager, da hadde jeg nok lagt ned butikken.
  Egentlig er det greit å være uten alskens moderne duppeditter for en dag eller to. Abstinensene blir ikke så harde, og den energien man bruker på å komme ajoùr med nettsamfunnet/cyberspace blir ikke så framtredene.

  Kommentar af Kamelryttersken — 9. oktober 2011 @ 11:28

  • Hehe… det kan du have ret i, men jeg synes, at jeg er blevet ret afhængig af alle de ‘moderne duppeditter’ 🙂
   Verden har ændret sig meget, og jeg vil gerne følge med, så godt jeg kan.

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2011 @ 17:27

 4. Sikke meget du har fået ud af dit besøg i Hobro. Ja, huspriserne er sandelig billige mange steder her i Jylland.
  Det er vist ikke ret mange steder, der findes enkeltværelser på hoteller mere. Jeg synes også, det er rigtig hyggeligt at have eget værelse, når jeg er ude på egen hånd.

  Kommentar af betty — 9. oktober 2011 @ 14:28

  • Uha ja, vi burde flytte til Jylland – der er bare så langt til Sverige 😉
   Yes – det er fedt at have helt sit eget værelse.

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2011 @ 17:28

 5. Spændende læsning. Jeg forstår afhængigheden antager dimensioner på størrelse med et garnnøgle, men faktisk er det ikke så galt endda at være uden kontakt via de højere nutidsmagter – flere burde vel træne i det, undertegnede inkl. Det lyder som det har været en oplevelsesrig tur i det hobroske.

  Kommentar af Jørgen — 9. oktober 2011 @ 15:15

  • Garnnøgler findes i varierende størrelser 🙂 Jeg synes nu ikke det gør noget, at man har kontakt til cyberspace – verden har ændret sig, men jeg synes det er i orden med den ændring – så længe man også husker alt det andet 😉

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2011 @ 17:31

 6. Tett på nett igjen?
  Det var så flott å se se deilige bjelker.
  Hobro er en fin by, Er galleriet ganske nytt?

  Vakker kveld 🙂

  Kommentar af mormor — 9. oktober 2011 @ 18:35

  • Ja, nu er jeg hjemme igen.
   Det er vist mere end 20 år siden, at kunstetagerne blev etableret.
   God aften til dig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2011 @ 19:02

 7. Det lyder hyggeligt med sådan en strikkefestival, med eller uden internet 🙂
  Enig, de der syltede chilier ser dejlige ud.

  Kommentar af Marianne — 9. oktober 2011 @ 19:12

  • Det er det også, Marianne 🙂
   Det var lige før, jeg havde lyst til at tigge et glas, men jeg gjorde det selvfølgelig ikke 😉

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2011 @ 19:14

 8. Det var en rigtig hyggelig weekend, Ellen.
  Det var godt at få snakket noget mere med dig og tusind tak for at du ville sælge mig noget af dit dejlige garn. Jeg glæder mig til at strikke med det (når jeg har fået afsluttet min hvirvelstrøm) og jeg HAR fundet min Nessie-opskrift.

  Kommentar af Ditte Fiberfryd — 9. oktober 2011 @ 21:48

  • Det var nemlig rigtig hyggeligt, Ditte, og jeg glæder mig til at se din Nessie 🙂
   Hvirvelstrømmen er jo lige straks færdig, ikke?

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2011 @ 22:13

 9. lyder som en oplevelse 😉 Jeg er bestemt slet ikke kendt på de kanter.
  Jeg skal også have ene værelse når jeg skal på kursus eller andet. Også selvom det er med arbejdskollegaer jeg kender godt. Jeg skal bare have fred og ro når jeg lukker min hotelværelsesdør.

  Kommentar af havehyrden — 11. oktober 2011 @ 17:56

  • Helt og aldeles enig 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. oktober 2011 @ 18:12

 10. Næææhh, jeg har slet ikke set, at du har foreviget mine chilier. Havde vi haft tid, ku du da godt ha fået et glas blandede.
  Jeg er helt enig med dig omkring eneværelser – og netadgang. Jeg havde jo så ikke de problemer, du løb ind i.

  Kommentar af Ann — 12. oktober 2011 @ 22:57

  • Eiii, Ann, sådan noget må du da ikke sige NU! 😀 Det ville have været den ultimative lykke at kunne have haft sådan et glas med hjem.
   Men tak for tanken… 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. oktober 2011 @ 8:36

 11. Mange dejlige steder i det Jyske! (Får mig til at tænke på noget helt andet; nemlig at vi nu har nogle “JYSK” butikker herovre, og ingen, INGEN her kan udtale det bare nogenlunde, så hvis de nævner butikken, må de stave navnet, før jeg ved, hvad de taler om).
  Det er så skønt, når pakhuse, købmandsgårde og lignende bliver restaurerede og brugt igen. Jeg ville også helt sikkert synes, at Kunstetagerne er flotte med kunstgenstandene.
  Chilierne ser indbydende ud, selv om jeg ikke selv er meget til dem – de fleste er altså for stærke.

  Kommentar af Salix — 14. oktober 2011 @ 2:14

  • Nej, det er faktisk ikke særlig smart at bringe et navn som JYSK til engelsktalende lande – de kan bare ikke udtale vores Y. Tim kender ordet hyggelig; han bruger det tit, for der er ikke noget engelsk ord, der dækker det samme helt perfekt, men selv om han har øvet sig i mange år nu, bliver det stadig til ‘huggelig’ 🙂
   Der er en speciel stemning i de gamle købmandsgårde.
   Det skulle mildne chilierne lidt at sylte dem, men det er rigtigt, at nogle er vildt stærke. Jeg havde engang en i styrke 10, som er det stærkeste. 1 cm2 i en gryderet, og den blev stærk som ind i h…… 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2011 @ 7:58


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.