Hos Mommer

3. september 2011

Den eneste forskel på små og store drenge…

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:22
Tags: , , ,

P1050559P1050560… er prisen på deres legetøj.
Den har jeg brugt før i en overskrift, men at den kan bruges igen, er vel blot et bevis på påstandens rigtighed.

Jeg må nok sige, at Inge og Hasse er gået hen og blevet et dyrt bekendtskab. For både vores og deres vedkommende, måske… Inges Lumix TZ10-køb var vist direkte foranlediget af mig, men det er ingenting…

I aftes havde vi en superhyggelig tid sammen med dem. Meget, meget hyggelig, så det blev meget, meget sent – pyh hvor var jeg dog træt i håret i morges.
Inge kunne fortælle mig, at der faktisk havde fulgt et udmærket billedsoftware med omtalte Lumix; bl.a. kan det sætte panoramabilleder så fint sammen. Det havde jeg da overhovedet ikke lagt mærke til – kun at der var en kameramanual på disken, men PHOTOfunSTUDIO 5.1 HD Edition blev installeret i dag, og jeg har leget med det.  Thanks, Inge.

Da Inge efter middagen hev sit nye Canon EOS 60D frem for at vise det til John, var det nærmest ikke til at vriste ud af hænderne på ham igen. Han legede og legede med det – det var tydeligvis kærlighed ved første blik.

De drillede ham lidt med, at han nok også havde sådan et kamera med disse to Canongode linser inden lørdagen var omme.

Og ja. Selvfølgelig havde han det. Selv om han ‘”bare lige skulle ind og kigge” – hvorfor vidste jeg mon bare, at han ville komme hjem med nyt kamera?
Han kørte frem med alt skytset her til morgen: “Jeg har længe synes, at mit gamle kamera ikke har helt gode nok linser … at det ikke … det er så gammelt, at … det kan heller ikke … det var et smaddergodt kamera, da jeg købte det, og det er det også endnu, men udviklingen … osv.osv…”
Jeg sagde til ham, at jeg såmænd var lidt ligeglad med alle argumenterne. Så længe han ikke kommer og siger, at det bliver Næstved på cykel i stedet for Nordkap i Camper til næste sommer, vil jeg ikke blande mig i, hvad han bruger sine penge til.

P1050563

IMG_0047Vi måtte ned til søen for at afprøve hans nye legetøj.
Jeg tror han kan fotografere øjet på en flue på 10 kilometers afstand… og jeg overdriver næsten ikke.
Når vi zoomer digitalt, varer det længe, inden det pixelerer.
Jeg er lidt mere end en anelse imponeret, men intet kan tage min glæde over mit lille og meget handy Lumix. John spurgte, om jeg ville have hans gamle Sony α350, men det ville jeg ikke – jeg gider ikke rende rundt med et tungt spejlreflekskamera – det har jeg jo John til.
Hvis nogen ude i blogland vil købe det, kan man sende mig en mail, hvis man ønsker nærmere oplysninger.

P1050578

John har det som et barn juleaften… vores weekendplaner omkring fjernelse af et højbed ved siden af terrassen er gået totalt fløjten og erstattet af tilfredshedsudbrud og ditto grynt leveret af John med jævne mellemrum.

Det er sandelig godt, at Skagenfood leverede jomfruhummerhaler i går – det matcher fint det præg af luksus, dagen har fået. Dem vil jeg grille og servere med aspargessalat og pasta med cremet citronsauce til.
Lyder det ikke særdeles spiseligt?

24 kommentarer

 1. Hehe – det lyder som en ægtefølt barnlig glæde. Lige som det skal være med den slags legetøj! Og det lyder som et helt fantastisk kamera – jeg må nøjes med et 500D, og selv med det driller familien mig med, at det er et paparazzikamera på grund af linsen. Men det er ingenting i sammenligning med dette – men så er John nok også meget bedre til at bruge det. Jeg har endnu aldrig fået læst manualen.

  Maden lyder himmelsk dejlig og luksuøs; jeg skal også lave dejlig VARM mad i min OVN 🙂 Hav en dejlig lørdag aften!

  Kommentar af Nille — 3. september 2011 @ 17:31

  • Næhhh, har du fået strømmen tilbage med fuld styrke? Dejligt.
   Den er i hvert fald ægte, Johns kameraglæde – jeg forstår den også godt – jeg ville bare aldrig blive en god nok fotograf til at kunne retfærdiggøre sådan et køb.
   Nu ikke beskeden … du tager altså også smaddergode billeder… 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. september 2011 @ 17:55

 2. Hehe, hvorfor tage til Nordkap, når der er masser af gode motiver i Næstved? 😉

  Kommentar af Eric — 3. september 2011 @ 18:01

  • Ikke et ondt ord om Næstved, men jeg er nu ikke sikker på, at vi er enige dér, Eric 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. september 2011 @ 21:30

 3. Jeg tænker lidt ligesom Eric – så længe I deler billederne med os, så kan I bruge jeres penge, lige som I vil 😀

  Kommentar af DJ´s krimiblog — 3. september 2011 @ 19:27

  • Tak, Dorte – det sætter jeg pris på 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. september 2011 @ 21:30

 4. Ajjjj hvor er det fedt.. 🙂 Hasse sagde det jo i formiddags, men jeg troede ikke på ham. Jeg forstår 100% hans glæde, og jeg deler den fuldt ud med ham. Hvor er det sk.. godt, han er så super god til det med billeder og har væsentlig bedre styr på indstillinger og den slags, end jeg har, nu glæder jeg mig endnu mere til vores Sønderjylland tur.. 🙂 De stære har bare at lave sort sol for os..
  Og tak for i går, det var jo bare SÅ hyggeligt, desværre har mit hår åbenbart været samme sted som dit, hvorfor pokker kan vi ikke finde ud af at gå i seng i ordentlig tid.. 😀 Vi bliver gamle før tid, hvis vi fortsætter på den måde Ellen..
  Ønsk ham endelig et kæmpe tillykke med sit nye legetøj..

  Kommentar af Inge — 3. september 2011 @ 20:44

  • Jeg skulle hilse og sige tak – han havde det store smil på, da han læste din kommentar 🙂
   Det bliver da også fedt med den sønderjyllands-sort sol-tur – hvor vi har meget mere tid sammen, så vi må håbe, vi får snakket igennem i løbet af dagene… det må være fordi vi mødes for sjældent, at vi er nødt til at pladre den halve nat 😉
   Jeg har sat Barnaby til optagelse, fordi jeg simpelthen er nødt til at gå i seng lige om lidt – aldeles uhørt for en lørdag aften…

   Kommentar af Ellen — 3. september 2011 @ 21:42

 5. Jeg gad godt… Det er godt nok nogle flotte billeder, der er kommet fra hans nye legetøj. Jeg tænker tit på den gang, hvor man virkelig måtte overveje de der billeder. For det første var der begrænset antal på filmen, og for det andet skulle man afsætte en halv månedsløn, hvis man havde fået taget for mange billeder.

  Kommentar af Susanne — 4. september 2011 @ 9:51

  • Du har helt ret, og det er lige præcis det, der er det allerbedste ved den digitale verden – og det, der har gjort, at jeg er begyndt at fotografere, for det er gratis at øve og kvaje sig.

   Kommentar af Ellen — 4. september 2011 @ 9:57

 6. 1. Når man når en vis alder skal man til at overveje at gå hjem samme dag som man går ud – det hjælper på håret.
  2. Hvorfor taler kvinder altid om mænds legetøj? Er kvinders kameraer ikke legetøj?
  3. Jeg kan mærke et behovs stigen, når jeg læser om det nye kamera – ganske som man lægger mærke til postkasser man ellers ikke ser, hvis man skal sende et brev.
  4. Fine billeder!

  Kommentar af Jørgen — 4. september 2011 @ 10:14

  • 1. Du har så ret, men det er svært i godt selskab.
   2. Johhh, indrømmet, for nogle er det da… jeg ser din pointe, men det er sådan et godt udtryk 😉
   Jeg fotograferer oftest bare, mens John kan bruge rigtig lang tid på netop at lege; sætte sig ind i finesserne, detaljerne og mulighederne.
   3. Hehe, kender godt fornemmelsen.
   4. Tusind tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. september 2011 @ 13:01

 7. Uhadada hvor jeg forstår John. Jeg elsker bare alt med Canon kameraer og linser. Jeg skifter løbende mine ud med nyere modeller, gemalen syntes jeg er lidt små skør. Men det er nu dejligt med nyt isenkram der næsten er dobbelt så godt som det gamle.
  Hvis I vil sælge et kamera, så prøv via dba.dk, jeg har solgt alle mine der:)
  Kan forstå at I er begyndt at få levering fra Skagenfood igen. De har bare de bedste og mest friske fisk. Vi fik levering sidste fredag, blandt andet krabbekløer. Men jomfruhummer er jo også super dejlige.
  Fortsat god søndag.

  Kommentar af havehyrden — 4. september 2011 @ 10:55

  • Du og John, henholdsvis din gemal og jeg tænker nok ret ens, men han har sikkert, lige som mig, et overbærende smil på – og du og John et lykkeligt ditto 😉
   Vi har talt om dba til kamerasalg.
   Jeg savnede sådan de gode fisk… vi startede med ‘convenience’-pakken, men den var simpelthen for kedelig – smagte ens fra gang til gang, så nu er vi tilbage på ‘fantasy’-pakken, som altid er kanongod. Vi stoppede, fordi jeg ikke gad lave kompliceret mad sent fredag aften i Sverige, men det kan godt lade sig gøre at gemme pakken til lørdag. Jeg ville dog stadig foretrække min gamle leveringsdag, torsdag.
   God og dejlig søndag til dig også – vejret er pragtfuldt 😀

   Kommentar af Ellen — 4. september 2011 @ 13:08

 8. Misunnelig på kamera, men bare av et godt hjerte. 😆 Skulle kanskje gjerne ha byttet mitt, men så måtte jeg ha en “porter” til bæring.
  Klarer med med det jeg har, tror jeg. 😆
  Sulten fikk du meg også, for første gange siden onsdag, takk, nå skal jeg plinge på hjelpemannskapet og høre hva han kan by på.

  Ha en vakker aften 🙂

  Kommentar af mormor — 4. september 2011 @ 15:12

  • Det er lige præcis derfor, jeg er så glad for mit lille Lumix – jeg gider ikke gå og slæbe på flere kilo udstyr 🙂 … men selvfølgelig bliver billedkvaliten derefter…
   Det var godt, du blev sulten – håber du fik noget god mad – og at du har det bedre 🙂
   God aften til dig også.

   Kommentar af Ellen — 4. september 2011 @ 16:10

 9. hehe, ja det er farligt at være sammen med Inge…Jeg må også når finanserne tillader det investere i et nyt objektiv.Mit er ikke særligt godt så jeg bliver så irreteret når billederne ikke bliver som jeg vil have det…Så tillykke til John med det nye udstyr, supergode billeder han har taget..;D

  Kommentar af rejen — 4. september 2011 @ 15:48

  • Ja, du har jo også prøvet det… 😉
   Jeg håber du snart får sparet sammen til det objektiv, du ønsker dig – bortset fra, at du altså tager supergode billeder, så jeg har nok lidt svært ved at se dit problem 😀 Men det er jo hvordan du har det med det, der er det vigtigste.

   Kommentar af Ellen — 4. september 2011 @ 16:12

 10. Tillykke med det nye legetøj til John. Det næste bliver vel at I begge skal til at spille golf, det er heller ikke billigt 🙂
  Jeg er også gevaldig træt, vores gæster ville ikke gå hjem, så jeg fik sølle 3 timers søvn, og det er alt for lidt.

  Kommentar af Pia — 4. september 2011 @ 15:50

  • Tak, og nej, spille golf kommer vi helt sikkert aldrig til 😀
   Pyh, tre timer… det var godt nok endnu mindre end mine fem… så har I en stille søndag, kan jeg næsten gætte.

   Kommentar af Ellen — 4. september 2011 @ 16:14

 11. Ih, jeg ville ønske at jeg kunne det der med ‘bare’ at gå ud og købe den slags. Jeg kan godt forstå at han er glad!
  Nu har jeg fedtet rundt og fablet om et objektiv meget længe (det ender med at mit kamera er ‘forældet’ inden jeg får taget mig sammen til at bruge pengene) og så er der lige den iPad jeg ‘mangler’, et lille handy turkamera (Lumix???) og en masse andet jeg egentlig nok kunne få råd til, men ikke rigtig kan få mig selv til at bruge penge på.
  Men jeg er jo heller ikke en dreng 😉

  Kommentar af Ditte Fiberfryd — 4. september 2011 @ 22:43

  • Nej, det er nok det med drengegenet, der mangler 😉 John strør ellers ikke om sig med penge, men når det gælder kameraer og i det hele taget elektroniske dimser, ser han lidt anderledes på det, tror jeg… du må se at få købt din nye linse, for hvis du kan blive lige så glad som John over det, er der ingen grund til at tøve… John har stadig ikke fået armene ned 🙂
   Til handykameraet kan jeg kun anbefale Lumix – og det har en bedre makrofunktion end selv Johns nye, dyre tingest.
   En iPad kan jeg sagtens leve uden – men det er måske fordi John har en…

   Kommentar af Ellen — 5. september 2011 @ 7:55

 12. Er misundelig. Meget. Men det må på ønskelisten!
  Det er nogle flotte billeder man kan tage med sådan en sag – fantastisk dunhammer!

  Kommentar af Kong Mor — 5. september 2011 @ 12:02

  • Det er lækkert legetøj 🙂
   Det mest fantastiske er faktisk den afstand, der var til motivet, og skarpheden alligevel var der – hvis ikke det var for jordens krumning, kunne vi blive i Havdrup og fotografere det meste af Europa. Det er godt, at jorden er rund, så vi stadig har en undskyldning for at rejse 😉

   Kommentar af Ellen — 5. september 2011 @ 12:20


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.